DDoS-aanval op site regering Suriname

34

Een Distributed Denial of Service-aanval, kortweg DDoS- of ‘cyberaanval’ heeft de site van de Surinaamse regering (www.gov.sr) vandaag platgelegd. De Surinaamse site Starnieuws meldt dat zij een e-mail heeft ontvangen waarin de daders melden dat het volk van Suriname moe is van de regering. Zij vinden dat naar de nieuwe generatie ‘Wij Zijn Moe’ geluisterd moet worden.

The people of Suriname are sick of this no good corrupt government so we took offline all governments websites we the people are fighting back. Start listening to the new generation “wijzijnmoe”. there is hope people of Suriname you just have to believe there will be a better Suriname. We are anonymous…we do not forgive… we do not forget … EXPECT US!!!!!!! zo luidt de mail volgens de Surinaamse nieuwssite.

DDoS staat voor Distributed Denial of Service. Met een DDoS aanval maken heel veel computers – vaak vanaf verschillende locaties ter wereld – verbinding met één server. De server is het doelwit: de mensen achter de computers proberen deze server traag te maken of in het ergste geval onbereikbaar te maken. Een dergelijke aanval veroorzaakt men door een server te overspoelen met webverkeer.

gov2

Bekijk ook:

34 REACTIES

 1. Vrijdag a.s. viert SU onafhankelijkheid maar er valt helaas NIKS te vieren.
  SU is MEER DAN OOIT afhankelijk van het buitenland. Het startschot werd in 1980 gegeven met hierna vele (bloedige) dieptepunten.
  SU heeft de meest incompetente regering ooit. Velen zijn mbt (grove) corruptie tot op heden gevrijwaard van justitiele vervolging. Fluctuerende olie- en goudprijzen is niks nieuws. Deze fluctuaties konden makkelijk worden ondervangen met de opgebouwde staatskas en goudreserves. Een deel van onze financiën had ook genererend geinvesteerd kunnen worden. Dit als voedzame manja voor de dorst in mindere tijden voor het volk.
  Dictatuur is weer springlevend terwijl de prijzen en koers ongekend hoog zijn. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die absoluut niet tot vreugde uitnodigen.
  Elke aanval op deze nutteloze regering is gerechtvaardigd zodat ons land voor eens en voor altijd wordt bevrijd.


  Maak melding

 2. Als anonimus ook de regerings personen en gelieerden hun buitenlandse bankrekeningen met saldo kan publiceren dan zou dat gdeweldig zijn. we kunnen de paarsen dan kwijt.


  Maak melding

 3. Geboren en getogen Surinamers weten dondersgoed dat ons land niet langgeleden beter presteerde. Jammergenoeg werd toen via de media geen aandacht aan besteed. Op primaire gebieden stond Suriname bekend als de parel in de regio.
  Alle aanvallen die ervoor zullen zorgen dat ons UNIEK land zsm weer hersteld wordt en het aanzien en respect geniet voor ons en onze kinderen zijn van harte welkom.
  Wij hebben eerder met 350.000 inw. binnen de regio klinkende prestaties neergezet. Vanaf 1980 zijn de behaalde successen kapotgeschoten. De dader werd 2 x 5 keren pres.
  Het is feitelijk een DOLDWAZE vertoning dat er Surinamers zijn die (zonder blikken of blozen) op welke uitnodiging ingaan om samen te werken of voor gesprek gaan met iemand die moorden heeft gepleegd. Hebben zij geen geweten of een ziel? Deze mensen zouden dan worden genoemd onder de noemer van schaamtelozen zonder geweten die willens en wetens de bloedige voetsporen van de moordenaar volgen voor het eigenbelang.
  Meer aanvallen zijn BROODnodig om ons land van de teloorgang te redden. Surinamers laat daarom ZIEN en HOREN dat jullie RECHTGEAARDE LANDGENOTEN zijn. Zodoende voor een beter land zodat het volk hier profijt aan heeft voor algehele ontwikkeling en een goed leven.


  Maak melding

 4. Zo zie je maar weer. Een stelletje criminelen kan niet tegen het verlies van hun Front. Dit is echt verliezers gedrag. Binnen de kortste keren zullen instanties die de Surinaamse overheid achterhalen vanuit welke regio de aanval is ingezet.De sporen kunnen de aanvallers niet wissen.


  Maak melding

 5. RobG hoef je niet uit te leggen dat je dergelijke zaken via een paycard kunt regelen via rusland of china. In de ergste geval kan een georganiseerde botnet aanval de volledige bancaire systeem platleggen.Wat bedoel je met achterhalen ? Je moet wel behoorlijk stom zijn om vanuit je zolder de overheid te hacken.


  Maak melding

 6. God kan ons alleen verlossen met bouta!
  Bouta heeft ons monetaire reserve opgemaakt door opkopers corruptie en niet te vergeten om de verkiezing kost wat kost te winnen ook met frauduleuze handelingen.
  En nu komt het karma!
  In het buitenland zouden ze bouta akash serie moordenaar
  Allang doodgeschoten hebben want hy heeft de boel
  Voor de gekeken gehouden!
  Ik wil echt schijten op bouta gezicht!


  Maak melding

 7. Zou voorstellen om Hofwijks en Boerleider door de politie en CIVD van hun bed te laten lichten of vanaf hun werk af te voeren voor verhoor.

  Ze weten er veel meer van dus haal ze flink door de mangel (desnoods mbv waterboarding) om ze aan de praat te krijgen.

  Geen wonder dat het de laatste tijd heel erg stil was rond deze guys, omdat nu blijkt, zij met digitale subversieve activiteiten bezig zijn geweest.
  Ze hebben nu duidelijk hun approach verlegd naar de digitale wereld omdat uiteindelijk ook het volk moe van hen is geworden.

  En het maakt niet uit vanwaar en hoe deze DDos aanval is uitgevoerd, de bron c.q. oorsprong hiervan is altijd te traceren.


  Maak melding

 8. Koos, op het internet is er van alles te vinden hoe men een hack kan uitvoeren of hoe men een ddos aanval moet opzetten. Dus……… zo geweldig zijn deze criminele activiteiten niet. Het digitale pad van deze aanval zal men uiteindelijk traceren en de schuldigen of de opdrachtgevers zullen opgepakt worden. Alle data ligt immers opgeslagen. Meer heb ik niet te zeggen.


  Maak melding

 9. @Milton, wat bedoel je met van bed lichten en afvoeren ? We leven niet meer in de jaren 80. Als het aan jouw licht worden ze op de vlucht nog neer geschoten ook.

  Volgens jouw weet Hofwijks er veel meer van.

  Kom met bewijzen !

  In tussen een tweede email aan Starnieuws deelt de hackersgroep mee dat zij zich ondertussen toegang hebben verschaft tot gevoelige informatie. Ze zouden bewijzen hebben van geld dat onder valse namen op Zwitserse rekeningen staan en kondigen aan deze te zullen publiceren.

  Graag de boel online zetten. De bevolking heeft daar recht op. Het gestolen geld moet terug. Milton ik neem aan dat je het gestolen geld ook terug wilt zien.


  Maak melding

 10. Even een berichtje off topic. Lach me suf hier. Nederland wordt de voedselschuur van Europa. Kijk Desi zo doe je dat.

  ROTTERDAM – De Indiase rijstproducent LT Foods opent een vestiging in Rotterdam. De eerste Europese locatie levert de stad zeventig tot honderd nieuwe banen op, zo laat citymarketingbureau Rotterdam Partners weten.
  De rijstgigant, met vestigingen in 65 landen en bekend van de merken Dawaat en Royal, strijkt in het voorjaar neer op de Maasvlakte.

  In het pand van 12.000 vierkante meter zal zilvervliesrijst worden verwerkt om van daaruit te worden gedistribueerd binnen Europa.

  De gemeente hoopt dat de komst van LT Foods een voorbode is voor de komst van meer Indiase bedrijven.

  Bouta fuck a kondre baldadig up. hahaaa


  Maak melding

 11. @ RobG …. ” Het digitale pad van deze aanval zal men uiteindelijk traceren en de schuldigen of de opdrachtgevers zullen opgepakt worden. Alle data ligt immers opgeslagen. Meer heb ik niet te zeggen “.
  ********************************************************************
  @Rob … oelewapper …. wie is men { deze aanval zal men uiteindelijk traceren }…. bedoel je die ezels, de door de NDP abanies en kleptomanen aangestelde ” technici “?
  Met je ” geweldige double you kennis ” kun je ze misschien adviseren. Mind you … niemand wordt opgepakt … deze kwestie sterft een stille dood.
  Met … uitzonderingen … zijn het een stelletje nietsnutters, hufters.


  Maak melding

 12. =De woorden van Hooghart:::::::IMF moet Suriname geld geven als terugbetaling 500 jaar kolonialisme vind Ronald Hooghart

  De nood in Suriname is nu echt GROOT aan het worden. IMF heeft het tweede deel van dat geld NIET overgemaakt vanwege rotzooi van deze regering. Zich NIET aan de regels houden die toen bekend waren aan Boefdraad.


  Maak melding

 13. RobG
  Zo zie je maar weer. Een stelletje criminelen kan niet tegen het verlies van hun Front. Dit is echt verliezers gedrag.

  Vraagje aan ons alleswetende RobG
  Was het ook Front die de site van de overheid maandenlang van porno had voorzien of was het the dirty mind van de wens van de gedachte van een dansende jonge meid met de president?

  Laat het belachelijke van je opmerking zien.
  Jou IT kennis reikt niet verder dan de muis van je tablet om een mening over een DDOS aanval te kunnen geven.
  Als je geen kennis hebt / bezit geef dan geen mening want het komt zo ontiegelijk dom over.

  Suriname heeft misschien de kennis in huis om te achterhalen waar vandaan de aanval is ingezet maar ontbeert apparatuur en connecties alsook de macht om deze hackers aan te pakken laatstaan op te (laten) pakken


  Maak melding

 14. Dear corrupt government,

  We are informing you that all governments websites have been taken offline. Today 11-24-2016 we took down your bank website http://www.dsbbank.sr and we will continue taking down all your websites. You can stop this attack by completing a transaction of 10.000 USD to Bitcoin address “1AkV4BYEapndquSCVZqaCJpsoqRwDeA7rc” every day you stall 10.000 USD will be added.
  This transaction must be done by the government we are not after the people’s money. The tables have turned government… the people want their money back.
  Gov.sr offline(all Gov sites)
  Ndpsuriname.com offline
  Sms597.com offline
  Dsbbank.sr offline

  We are Anonymous …We are Legion …We do not forgive… We do not forget… expect us…


  Maak melding

 15. Goed zo!!
  De criminele NDP regering vanuit alle gaten en hoeken onder vuur nemen
  Groep Anonymous ,goed gedaan.
  Wees alert ,,we zien de RobG”s met de dag wanhopiger worden,en een ndper die zich gewond voelt is is tot alles in staat.,vooral oppassen met ndp baasje nu het IMF hem in de gaten houd heeft hij zijn mannetjes klaar om het vies werkje voor hem te doen,


  Maak melding

 16. Bigi Sma, het belachelijke van jou opmerking is dat jij de bestuurders in verband wil brengen met porno. Hoe laag moet je niet gezonken zijn om dit te gaan suggereren.

  Daarnaast moet ik jou ook uit jouw spontane natte droom halen. Be real. De bron van een DDOS aanval kan men altijd traceren.Het vergt alleen tijd om in details het spoor te volgen. Dit is classify information.

  Ik moet je ook teleurstellen over mijn ICT kennis.
  Je hebt een voortijdige zaadlozing. Ik weet 10.000 keer zeker dat mijn ICT kennis veel beter is dan jouw kennis op dit gebied. Wat denk je dat ik naast mijn studie en werk heb lopen doen? Slapen zeker, terwijl Nederland veel te bieden heeft om je kennis te vermeerderen.


  Maak melding

 17. Mul, jij hebt net als Bigi Sma van die spontane ……….lozingen. Gelukkig dat jij en Bigi Sma jullie waardeloze zaad alleen maar verspillen op onvruchtbare akkers van het Front. Jullie waardeloze zaad schiet geen wortel in de verzuurde Front-aarde. Blij maar dag-in-dag-uit klagen. Nu proberen jullie het met DDOS aanvallen.Hoogste tijd dat men jullie ter verantwoording roept.


  Maak melding

 18. Suriname wordt nu digitaal aangevallen en door wie????

  -Mensen die niet naar anderen luisteren en denken dat zij veel beter zijn krijgen dit op hun bord.
  Het zijn mensen die heel arrogant zijn, egoïstisch zijn, denken dat zij veel beter zijn dan de ander en willen hebben dat mensen naar ze moet opkijken en ze met u moet aanspreken, dit terwijl het schoften zijn die hun eigen leven NIET op orde hebben.

  De vraag of Suriname de deskundigheid in huis heeft om er achter te komen wie dit gedaan heeft.

  =Hackersgroep valt meer websites aan; wil US$ 10.000

  -De internationale hackersgroep Anonymous heeft nog meer sites aangevallen. Die zijn nu buiten werking. Behalve gov.sr, gaat het om DSB bank, sms 597 en de website van de Nationale Democratische Partij (NDP). Er wordt US$ 10.000 gevraagd om de aanval te stoppen.

  In een email bericht vraagt de hackersgroep om US$ 10.000 over te maken naar een Bitcoin adres. Indien dit niet gebeurt, zal het bedrag elke dag worden verhoogd. De groep stelt dat de regering corrupt is en daarom wordt de aanval gedaan.

  Anonymous zegt dat de regering het bedrag moet storten. This transaction must be done by the government we are NOT after the people’s money. The tables have turned government… the people want their money back, staat in de email.


  Maak melding

 19. RobG
  Iemand die IT en ICT kennis heeft weet dat een DDOS aanval niets anders is dan dat er door tienduizenden computers de site overspoeld waardoor deze uit zich zelf vastloopt.
  Probeer maar eens al die tienduizenden op te sporen en aan te klagen, ach laat mij niet verder hierop ingaan want zo te zien is éénvoudig denken gelijk aan een raadsel oplossen voor jou.
  Trouwens de porno site heeft maanden opengestaan en zelfs in de DNA aangebracht door de oppositie maar de coalitie bleek niet in staat op korte termijn dit aan te pakken.
  Dus over zaad gesproken:
  Ik denk dat je het (zaad) tussen de oren hebt zitten, concluderend wat ik bedoel mag je zelf.

  Vraagje
  Is Suriname erin geslaagd degene te vinden die de porno site heeft gelinkt aan de ambassade site?
  Zo niet dan kan jij het misschien proberen gezien je opmerking dat je s’avonds niet slaapt en 10.000 keer meet kennis bezit dan Bigi Sma (is zeker mop van de eeuw)

  Geef eens ook een reactie die ik op jou schrijven heb gegeven over subsidie aan Telesur.
  Kijken als je inderdaad veel weet.


  Maak melding

 20. Hoi Ira,
  Heb je het hele verhaal van die Hooghard op apintie afgeluisterd?
  Na ongeveer 2 zinnen klikte ik deze man weg.
  Wat een onzin. Ongelooflijk zielig
  Ik heb respect voor je dat je het hebt kunnen aanhoren.


  Maak melding

 21. Ira
  De vraag of Suriname de deskundigheid in huis heeft om er achter te komen wie dit gedaan heeft.

  Volgens RobG is het een koud kunstje om te achterhalen wie er achter de aanval zit. HIj heeft het over hacken en een DDOS aanval wat volgens hem waarschijnlijk hetzelfde is.

  Dit is zijn posting:
  RobG
  Koos, op het internet is er van alles te vinden hoe men een hack kan uitvoeren of hoe men een ddos aanval moet opzetten.
  Het digitale pad van deze aanval zal men uiteindelijk traceren en de schuldigen of de opdrachtgevers zullen opgepakt worden. Alle data ligt immers opgeslagen.


  Maak melding

 22. @pico, ik heb ernaar geluisterd, maar keek helemaal niet naar die schoft. Ik word kots misselijk van die man.
  Ik hoop dat hij het voor elkaar zal krijgen om “gratis” dat geld in bezit te krijgen.

  @ Bigi Sma, ik denk niet dat het een koud kunstje zal worden als men geen deskundigheid in huis heeft.
  Er gaat flink uitgegeven moeten worden om deskundigen te laten halen.

  Karma::::::Wie heeft nu SLAPELOZE NACHTEN.


  Maak melding

 23. @ RobG …. ” Mul, jij hebt net als Bigi Sma van die spontane ……….lozingen. Gelukkig dat jij en Bigi Sma jullie waardeloze zaad alleen maar verspillen op onvruchtbare akkers van het Front. Jullie waardeloze zaad schiet geen wortel in de verzuurde Front-aarde. Blij maar dag-in-dag-uit klagen. Nu proberen jullie het met DDOS aanvallen.Hoogste tijd dat men jullie ter verantwoording roept
  *******************************************************************
  RobG …. Oelewapper …. inderdaad heb ik een spontane lozing gehad …. met dien verstande dat het wel wortel heeft geschoten. En …. wie is het mislukt product van die waardeloze zaadlozing …. ja hoor …. RobG { the would be econoom }.

  @ RobG … wij klagen niet … er worden feiten vastgesteld.
  Feit is … de NDP … bestaat voornamelijk uit: Abanies, Dieven, Kleptomanen, Moordenaars, Fraudeurs en Leugenaars, Varkens, Kuikens en Rioolratten.

  RobG …. Oelewapper …. knoop dit goed in je koning midas oren …. wij … zijn voor niets en niemand bang …. ook niet voor Killer Bouterse { de grootste lafaard op planeet aarde]}.
  Misschien kun jij ons ter verantwoording roepen …. doe je best … over het paard getilde ……….!
  .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.