Bewoners Surinaamse gevangenissen willen korting

27

PARAMARIBO, 23 nov – Veroordeelden in de diverse gevangenissen die Suriname rijk is, willen korting op hun vonnisstraf. In een brief aan president Desiré Bouterse wordt om gratie gevraagd. Er wordt op het staatshoofd gerekend.

Het is wel eens gebeurd dat gevangenen aftrek krijgen op hoogtijdagen. Deze keer wordt de herdenking van één en veertig jaar Republiek Suriname aangegrepen. Tegenover de Times of Suriname zegt een veroordeelde dat het hem en zijn lotgenoten ook om een stukje solidariteit te doen is. Solidariteit dan met de president. Bouterse is vorig jaar voor een tweede regeertermijn gekozen.

Volgens de veroordeelden willen zij Bouterse op hun manier van dienst zijn. In de brief wordt aangegeven dat ze zullen trachten zich niet meer schuldig te maken aan een strafbaar feit. Tijdens hun strafperiode hebben ze aardig wat opgestoken aan sociale vaardigheden. Dat komt goed van pas bij hun terugkeer naar samenleving en gezin. “We zullen uw vertrouwen niet beschamen”, stellen de gevangenisklanten.

Bekijk ook:

27 REACTIES

  1. Haha, Belfort heeft voor het afscheid als minister ook ongeveer 100 veroordeelden vrijgelaten met een enorme golf van inbraken en overvallen tot gevolg. Nu wil de rest natuurlijk ook meedoen buiten en hun deel van de buit veilig stellen.
    Geen goed idee lijkt me


    Maak melding

  2. Tegen!, als Suriname een democratische rechtsstraf is.

    De Dief Roept: Houdt De Dief!

    Wie Houdt Wie Voor De Gek?

    O ja!, echt wel!, Suriname is een rovershol.

    Recht En Waarheid Maken Vrij

    God Zij Met Ons Suriname/rs


    Maak melding

  3. Haaa,niet te geloven?Neem eens de kranten door,elke dag,week,maand is het,moorden,roven,stelen.Ik een rechtgeaarde surinamer in hart en nieren,ben zeer verdrietig,teleurgesteld,maar zeer woest,dat een paar sufkoppen ,ongeschoolde,klootzakken,allen zogenaamd afgestuurd van de anton de kom universiteit,een universiteit waar je leert stelen en roven,mijn geliefde suriname naar de verdoemis leiden.Nee,vakantie,voorlopig nooit meer,zijn meerdere landen voor een vakantie.Hoe ,in godsnaam kan een volk zo dom zijn, wie o wie kan mij dat vertellen?Zielig,gaan ze nu water verkopen,verdorie,waar is al het geld ,goud,hout,export,leningen,….BESLAG leggen op tegoeden van,lindscheer,amstelveen,zeeuw,abrahams,teveel om op te noemen.Minister van financieen,koop kapitale villa,450.000dollar, van mijn pensioen in het buitenland zegd hij,welke idioot gelooft dat,enkel het domme surinaamse volk.Ik heb totaal geen medelijden met zo,n volk ,omdat ik de verkiezingen hebt meegemaakt,alles en ook alles was paars,en een hele grote bek,van,bouta na a mang.,nou succes.Ik had een leraar op de petrus-school,meester swiet,en die zei,ooit zal suriame ook worden als een van de latijns-amerikaanse landen.En zie,de man had gelijk.


    Maak melding

  4. mag de slachtoffers ook hun zegje doen in verband met de strafkortingen in suriname of hebben alleen de criminelen die recht. de criminelen moeten hun slachtoffer compenseren met veel geld al ze eerder vrij komen ander moeten ze in de gevangenis hun straf uitzitten. beide partijen hebben er wat aan. zielig en spijt moet je doen als je dood bent.


    Maak melding

  5. Als je een kleine kruimeldief bent, hoef je niet op enige clementie van Baas te rekenen, je moet minstens een megacrimineel van het kaliber Boefdraad, Brampie, Bosje of Bouta zijn om in aanmerking te komen voor gratie of amnestie


    Maak melding

  6. Beste forum leden.
    Het schijnt dat jullie heel bekrompen denken en geen journaal/wereld nieuws kijken of kranten lezen.
    Wat is jullie probleem.
    De machtigste leider van de wereld Obama heeft als President ook gratie verleend.
    Criminelen die een gevangenis straf hebben en zich goed gedragen dienen strafvermindering te krijgen.
    Indien er geen gevaar is voor terugkeer in de samenleving.
    Uiteraard door deskundigen te beoordelen en niet door surineds die als vreemdeling beschouwd worden in Nederland zowel in Suriname.


    Maak melding

  7. Wahahaaaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahhahaahahahhahaahhahaahahahahahahahahhaahhahahahahaahhahahahahahaahhaahhahahaahhahahahahahaahahahahahhahahaahahhhaahhahaahahhahaahhaahhahahahahahahahahahahahahaha ai boi tot Zimbabwe. Wat een land. Wat een president. Een horde criminelen die een korte straf willen. Dan is het hek van de dam. Alleen familieleden en vrienden van de pres. zullen in aanmerking komen.


    Maak melding

  8. Gedetineerden hebben dus weet van het selectieve beleid van het OM iov de OPPERRAT bouta. Zij hebben kennis van art. 148 en een Meriba(ndiet) die eerder vrijkwam maar kort hierna weer de criminele inborst liet blijken. Een getuige in deze zaak is “verdwenen”. Vandaar de roep van deze deliquenten om strafvermindering. Belfor ex minister van JusPol jij speelt als verdachte aan- en tipgever in de vele inbraken een rol zodat BOLLE BESSIE in een kwaad daglicht wordt gezet. Wat een gore Tiefuszooi!


    Maak melding

  9. Gratie verzoek is niet afkomstig van gevangenen … maar … van niemand minder dan van M { L } MERIBA … de pleegzoon van Master Killer Bouterse.

    Het verzoek …. de brief … is afkomstig van NDP ABANIES, NDP KLEPTOMANEN …. die niet schromen namen van gevangenen te misbruiken … op instigatie van Master Killer Bouterse himself.

    Volgens ” de veroordeelden ” willen zij Bouterse op hun manier van dienst zijn. In de brief wordt aangegeven dat ze zullen trachten zich niet meer schuldig te maken aan een strafbaar feit.

    ” De veroordeelden willen Master Killer Bouterse van dienst zijn … ze zullen trachten { proberen } zich niet meer schuldig te maken … aan een strafba {a} re feit {en}”.

    Je moet toch van lotje getikt zijn om dit te geloven. Moet ik vooral de veel plegers geloven? Mijn groen,geel,rooie m..s.
    Moet ik M {L } ERIBA … om zijn schandelijke wreedheden …. geloven ?

    Als Killer Bouterse een begin wil maken …. to repent … dan zegt Killer Bouterse tot zijn pleegzoon …. mi boi … je bent het niet waard … ik Desi Delano ook … blijf dus rustig waar je bent … misschien kom ik je binnenkort joinen.

    Master Killer Desi Delano Bouterse … we zullen geste zeker waarderen !!!


    Maak melding

  10. @ Rampie … ” Criminelen die een gevangenis straf hebben en zich goed gedragen dienen strafvermindering te krijgen. Indien er geen gevaar is voor terugkeer in de samenleving. Uiteraard door deskundigen te beoordelen en niet door surineds die als vreemdeling beschouwd worden in Nederland zowel in Suriname “.
    ********************************************************************
    Natuurlijk niet door Surineds deskundigen. De deskundigen die jij … oelewapper … bedoelt …. zijn de deskundige NDP Abanies en Kleptomanen. Wat heeft de NDP verder aan deskundigheid … tell me …. zeg het luid en duidelijk.


    Maak melding

  11. Die crimineel DiDribieBouta de rechter moet gratie verlenen.
    Als ze gratie van bouta krijgen dan zullen er zeker een x-aantal een baan bij bouta krijgen. Bouta kan ze goed gebruiken voor zijn drugskartel. Om vuile klusjes op te knappen.


    Maak melding

  12. Manipuleren staat hoog in het vaandel van de nationale dictaroriale partij die gratis bbmetr en drinken uit staatskas heeft betaald.
    Meriba hoort zoals Dino in de gevangenis thuis. Alle corrupte benoemde choleralijers van deze familie en geaccomodeerde vrienden moeten in de cel. Onder deze klootzakken is een minister op OW&V na 3 mnd miljonair geworden.
    Propagandist en moddervetnek C. Limbo (SRS met belastinggelden) moet door de straten worden gesleept.


    Maak melding

  13. Dino zou voor altijd gratie krijgen van Bouta!!

    @@Rampie!! Ik zie je wel anders balken straks, wanneer jou dierbare of misschien jij zelf wel, gepakt wordt van alle kanten door een crimineel en de deskundige bepaalt dat de gevangene geen gevaar meer is voor de gemeenschap en die krijgt gratie en komt vele jaren eerder vrij!!! Laat je hersenen spoelen balkende ezel!!

    Ga niet ouwehoeren over de Surineds lul!! Je baas is zeker beter. Straks zorgt hij er voor dat je zijn stront gaat vreten wat nu bijna het geval is in Suriname! poepvreter!!! Proef je het niet dan??? door de klote situatie door toe doen van je de zelfde baasje professor weetnietskunde !!!


    Maak melding

  14. Wat een mooie speech ik Ben er hier helemaal mee eens , wat een dom volk , nieuwe míjn geopend en de regering koopt zich erbij in voor 40% , ik vraag me af als iets al van jou is van het land dan koop je je erbij in wat een dommeriken , oerstom .


    Maak melding

  15. Inkorting van gevangenis tijc waw!

    Heb je een werkgever die jij werk wil geven? Heb je je goed gedragen en een werk geleerd ? Je hebt niet iemand gekneveld en mishandeld? Geen wapens hebt gebruikt voor de beroving? Mischien kan je voorwaardelijk de rest van de straf krijgen als je voldoet aan de criteria. Dan moet je ook nog bij de probatie agent melden elke drie weken. Als je niet doet wat je moet doen dan ga je de bak weer in.

    Jouw verzoek is te vroeg ingedienc bouta heeft nog geen stemvee nodig.


    Maak melding

  16. Een ieder die een straf tot 2 jaar heeft moet terstond naar huis gestuurd worden.
    In Spanje is het gewoon dat een straf tot twee jaar voorwaardelijk is.
    Wij gaan geen boeven die tot 2 jaar veroordeeld zijn verzorgen.
    Suriname loopt achter .
    Met een stikkie of een kwart belandt je al in de gevangenis.
    Indien men het beste heeft met de Surinamers dan zie ik dat een ieder die eronder valt zo snel mogelijk te ontslaan uit de gevangenis.


    Maak melding

  17. Ik heb geen familie ,geen vrienden ,geen kennissen in Santo Boma.Ik ben op geen enkel manier verbonden aan die plek.BUT GUYS ‘OPEN THE GATES’Dat zou als moeder mijn grootste wens zijn zou ik een kind daar hebben.Surinamers zijn zoooo vergevingsgezind en wie durft mij ongelijk te geven als de grootste misdadiger(s)en Ciminelen vrij rond lopen.In Suriname is alles mogelijk dus feestelijke feestdagen..Houd er wel rekening mee tijdens de feestdagen extra op je hoede te zijn.😀😁😂


    Maak melding

  18. Soort zoekt soort. Deze BS pleesident van Su is al een f crimineel. Ze bedelen om gratie, maar ze zeggen niet dat ze niet meer de crime ingaan. Nee, ze zeggen dat ze zullen trachten om niet meer de fout in te gaan. Hoe kan je dan op deze abanies dan rekenen? Een dief die zegt laat me los maar ik beloof je niet dat ik niet meer gaat stelen. Alleen in een apenland a la suribabwe is dat mogelijk. Wat een apenvolk, wat een denkwiize. Jai Hamuman.


    Maak melding

  19. En wie geeft de slachtoffers van deze criminelen korting op hun emotionele en morele pijnen? Voor mij bestaat het woordje amnestie niet behalve wanneer je ten onrechte bent gestraft. Ook DDB hoort in het gevang en liefst in de Surinaamse Alcatraz, die onze minister van Justitie gaat bouwen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.