Ziekenhuizen in Suriname willen meer geld voor zorg

5

PARAMARIBO, 21 nov – Ziekenhuizen willen meer geld voor de diensten die ze verlenen. Vroeg of aat zal weer worden aangeklopt bij de regering. Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid weet nu al dat er geen geld is. Toch staan de ziekenhuizen te springen.

Het financiële water komt directies al haast tot de lippen. Een traditionele uitlaat is het opkrikken van de zogenaamde ligdagtarieven. Deze tarieven voor elke dag waarop een patiënt in de inrichting blijft, kunnen aardig aantikken. Doorgaans is het de overheid die de rekening gepresenteerd krijgt. “De overheid is verantwoordelijk voor ruim vijf en zeventig procent van de kosten van de bevolking”, zegt Pengel tegenover de Times of Suriname.

Het mag dan ook niet verbazen dat getracht wordt om uur nul zo lang mogelijk uit te stellen. “verhoging van de tarieven betekent meer geld en dat is te zwaar voor de overheid, die momenteel krap bij kas is. Aanpassing van de tarieven is de volgende fase. We werken aan een structurele oplossing om excessen te voorkomen”, aldus Pengel. Excessen dan als onbetaalde rekeningen. De kosten blijven intussen stijgen.

Bekijk ook:

5 REACTIES

 1. De paarse ‘kondre no habi monie bikasi ma baas en roverheid legie staatskas’ vloek heerst over het gehele land, met dank aan al die oerdomme paarse debielen, idioten en paria,s die hiervoor hebben gekozen in 2010 en 2015 door te stemmen op onberechte moordenaars, drugsbonzen en staatskas rovers, de ndp elite. Deng ka, het paars domste volk van de hele wereld.


  Maak melding

 2. Het financiële water komt directies al haast tot de lippen. Een traditionele uitlaat is het opkrikken van de zogenaamde ligdagtarieven.

  Ach daar heeft de president toch echt geen benul van want niet het financiële water doch “kut water” stijgt hem tot de neusgaten.
  De vraag is “zou hij het wel ruiken” en iets ondernemen?


  Maak melding

 3. Tjé die meneer daar is ten dode geschreven terwijl anderen eerste klas behandeling genieten in het buitenland krijgen en geheel gratis op kosten van de belasting betallers.
  Bouta oeng ma.p.p!
  oeng go porie dagoe’s.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.