TV programma ‘De Braboneger verkaast?!’

21
Steven Brunswijk wil stoppen met bijnaam 'Braboneger'

Sinds vorige week is het TV programma ‘De Braboneger verkaast?!’ wekelijks te zien op maandag, om 22.15 uur bij AVROTROS op NPO 3. In De Braboneger verkaast?! duikt Steven Brunswijk, alias de De Braboneger en bekend van YouTube, in typisch blanke gebruiken en gewoonten. Met zijn twee matties doet hij die dingen die een Surinamer nooit zou doen. Naar Frankrijk met de vouwwagen, naar een piratenfeest en iets simpels als boerenkool eten. Steven staat voor alles open, neemt geen blad voor de mond, speelt met vooroordelen en doet alles met een flinke dosis humor en een knipoog.

Steven Brunswijk is geboren in Suriname en getogen in Brabant. Hij praat net zo makkelijk Surinaams als plat Tilburgs. Als De Braboneger geeft hij in zijn populaire vlogs op YouTube zijn ongezouten mening over alles wat los en vast zit. Steven is niet politiek correct. Hij is direct, gevat en zegt waar het op staat. En dat levert hem niet zelden kritiek op van zowel de blanke gemeenschap als de donkere gemeenschap.

Steven is opgegroeid in een echt Surinaams gezin in een typische arbeidersbuurt in Tilburg met een verscheidenheid aan culturen. Hoewel hij getogen is in Nederland, is het uitgesloten dat Steven gaat kamperen of boerenkool eet. Maar in De Braboneger verkaast?! stapt hij uit zijn comfort zone, gaat hij die confrontatie aan en dompelt hij zich onder in die dingen die typerend zijn voor de Nederlandse cultuur.

Kijk naar de vorige aflevering:
https://www.youtube.com/watch?v=VUcIUP1deRc

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Deze, net als Ronny, ook erfelijk belaste, Brunswijk komt precies op tijd voor de witte Nederlander; zwarte Piet wordt afgeschaft, maar ze krijgen er een rasechte Braboneger voor in de plaats. Alleen als je een witte Nederlander bent, kan je zwarte Piet en de Braboneger als leuk ervaren, ben je echter een Surinamer, dan lijkt het me uitgesloten dat je zegt, zonder te liegen, dat zwarte Piet en de Braboneger leuk zijn.


  Maak melding

 2. Steven Brunswijk is een nuchtere jongen. Wens hem veel suc6 met zijn programma. Kon er wel om lachen dit in tegenstelling tot Raymann, Braam, Spalburg, Verveer etc


  Maak melding

 3. @Damsco
  Ach,kijk onze pannekoek man die in brand staat.
  Snap je dan niet pannekoek dat de blenken evenveel plezierhebben als Steven?Je hoort de b;.anken toch niet moord en brand schreeuwen dat Steven racistisch bezig is?
  Zoveel verstand hebben ze wel dat de tijden veranderd zijn.
  Jij zou het liefst willen dat zwart en wit vooraltijd verdeeld blijven.Groei op Pannekoek!!


  Maak melding

 4. Damsco jij domme appelflap als je niks zinnigs te melden hebt onthou je dan. Deze jongen werkt voor zijn geld. Jij en parbo genieten op onze kosten van een uitkering. Schaam je


  Maak melding

 5. in adam hebben ze de gaper van een apotheek gesloopt omdat die gaper zwart is
  deze gapers hebben alle kleuren
  die denk losers hebben echt een probleem met hun kleur
  damnnnn


  Maak melding

 6. @Franchepane Ik ben een Surinaamse. Zwarte Piet en Braboneger kan je niet over 1 kam scheren.
  Ik moet toegeven dat Braboneger zwaar verkaasd is, maar ik vond’m hilarisch XD


  Maak melding

 7. VAN ….UILSKUIKEN HANS,..FLAPDROL KOOS,..PANNENKOEK RAY,..KAN MEN NIKS LEREN…ALLE 3 LEDEN VAN DE.. “BA KA “CLUB HIER…ALLEMAAL VANUIT DE DOMME RIJ PROBEREN SURINAME DOOR HET SLIJK TE HALEN..OOO WAT HOUDEN JULLIE VAN DEZE BRUNSWIJK,NET ZOALS ZWARTE PIET,..EEE GET OUT HYPOCRIETE BULLEBAKKEN !..DAMSCO PIST VAN BOVEN AF OP JULLIE LEEGHOOFDEN.,DIE NOG HARDER ZIJN ALS GRANIET,WAAR NOOIT EENS IN IS OPGESLAGEN,STELLETJE FRICANDELLEN. HA HA HAAAAA !.OEN NIVEAU LAGGIE.


  Maak melding

 8. ZO TE ZIEN HEEFT BRABONEGER OOK FANS UIT DE GROEP VAN MENSEN DIE NIET OP HEM LIJKEN,HOE ZAL HET KOMEN.? ALLEEN DE UILSKUIKENS ONDER ONS HEBBEN UITLEG NODIG !!..HI HI HI !


  Maak melding

 9. @….UILSKUIKEN HANS,..FLAPDROL KOOS,..PANNENKOEK RAY,..…ALLE 3 LEDEN VAN DE.. “BA KA “CLUB .JULLIE PROBEREN DAMSCO NA TE DOEN,…NU ZIJN JULLIE,HARD OP WEG DE PRIJS TE WINNEN,VAN PAPEGAAI,HA HA,…OEN TRONG POKAI NOW GHAAAAAA…JULLIE ZIJN EN BLIJVEN ANTI SURI UILSKUIKENS.IK STUUR JULLIE BINNENKORT JE 3 DELIGE GROENE PAPPEGAAIEN PAK PER POST OP..,MET VLINDERDAS..PROFICIAT OEN DONGKAW !


  Maak melding

 10. Beste steven je bent een slimme jongen met pit .
  Het internet geef je de mogelijkheid om bakken met geld te verdienen maak er gebruik van je zit op de goede weg, maar niet ten koste van je eigen soort. en laat je niet gebruiken/misbruiken door die bakra,s
  Genoeg items lijk mij.
  Succes..


  Maak melding

 11. Weet je wat ook in dat rijtje past van dingen die alleen blanken doen? Het feit dat hij bij zijn vrouw blijft, zijn gezin onderhoud en zijn kind opvoed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.