Meeste kleine bedrijven in Sipaliwini en Nickerie

7

De voorlopige resultaten van de Bedrijventelling 2016 van de districten Nickerie, Coronie, Saramacca, Commewijne, Marowijne, Para, Brokopondo en Sipaliwini zijn vrijdag door de directeur van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), Iwan Sno, overhandigd aan bestuursleden. De recente publicaties van het bureau geven aan dat de Sipaliwini en Nickerie de meeste kleine bedrijven van Suriname tellen. Het totaal aantal bedrijven per ISIC-hoofdgroep naar grootte per 31 december 2015 bedraagt 4112. Hiervan is het totaal aantal kleine bedrijven (minder dan 9 werknemers) 4008 en het aantal grote bedrijven (meer dan 10 werknemers) 104.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Het zijn harde werkers!!! Door de negatieve toestanden in Suriname, hoop ik niet dat ze beroofd worden, wat de normaalste zaak in Suriname is.
  Bij km 134 op weg naar Albina is een echtpaar met wapens overvallen en beroofd!!! Jammer dat deze Rioolratten niet gelijk aan flarden geschoten worden.

  Ik ben bang om naar Albina te gaan!!!!! Wie niet???


  Maak melding

 2. Ik ben bang om uberhaupt naar Suriname te gaan. Natuurlijk mag in niet alle Surinamers over 1 kam scheren, maar de vraag is en blijft: welke Surinamer is nu te vertrouwen wanneer de hele regering onbetrouwbaar blijkt.


  Maak melding

 3. Al de grote bedrijven zijn aan het sneuvelen door toedoen van bouta de vernielzuchtige.Ik denk niet dat de kleine bedrijven een lang leven zijn beschoren,ik hoop het beste voor ze,maar ik zie het niet gebeuren niet nu en ook niet in de toekomst.


  Maak melding

 4. Achterliggende gedachte van deze telling is ook om de bedrijven belasting te laten betalen. De regering is naarstig op zoek naar inkomsten. Maar dit is mijnsinziens niet het juiste moment voor het doorvoeren van omzetbelasting aangezien dit zal doorwerken naar de consument. De doorsnee consument heeft nauwelijks geld om te overleven.


  Maak melding

 5. De mensen daar in Su leven in een democratische dictatuur want ze mogen niet demonstreren, zodra je kritiek uit tegen deze ratten dan wordt je de mond gesnoerd nu hebben ze het over een aantal bedrijven die straks gaan sneuvelen door beroving en er word niks gedaan zelf als je door een dronken bestuurde zonder rijbewijs word dood gereden krijgt die persoon geen straf, berovingen is aan de orde van de dag daarom ga ik voorlopig ook niet naar Su ben heel bang. Laatste keer toen ik naar Su ging op vakantie ben ik nog nooit zo bang geweest als het weer goed gaat en het is veilig dan zal ik erover na denken om te gaan. Su is mijn land ik houdt ziels veel van Su maar veel mensen verpesten het daarom nu even niet


  Maak melding

 6. Ray, als jij de WAARHEID vertelt over deze SURINAAMSE Regering, mag je jou weekend bara en/of eventueel roti van je RACISTISCHE LIJDER Santhoki (lees: SANDOPIE) weleens vergeten. Dus de VERSLAVING van jou en overige HOOLIGANS om LASTERPRAATJES (LEUGEN en BEDROG ) te verzinnen zal nog een MENSENLEVEN ofwel TIJDEN duren.

  Want STEEDS zullen de WAARACHTIGE SURINAMERS, ECHTE & WAARACHTIGE SURINAAMSE DESKUNDIGEN het MANDAAT geven voor NOG VIJF (5) MINIMAAL.

  De RESTJES van jou VHP РValse (V = ook Veestapel) Hoop op Paé-partij, zul je UITEINDELIJK dan MISSCHIEN ALLEEN kunnen aantreffen in het HISTORISCH Museum te Nieuw Amsterdam in Commewijne. Tenminste als BAAS het ENIGSZINS NUTTIG acht.

  Zelfs ‘We zijn Moe’ wil NIETS van het RACISTISCHE BEDROG van jou en DEBIELE HOOLIGAN-schepseltjes weten.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.