Is de Surinaamse economie nog in toom te houden?

77
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 19 nov – Heeft de regering (minister Hoefdraad) de touwtjes nog strak in handen? Of doet ze alsof? Het zijn vragen op menigeens lippen. Het is alleen maar intenser geworden na het inspectiebezoek van het Internationaal Monetair Fonds, IMF. Nog zo veel is onduidelijk.

De regering laat maar weinig los over de staat van de economie en het eigen huishouden. Wie zwijgt, heeft iets te verbergen en dat voest het wantrouwen alleen maar. Afspraken met het IMF zijn niet nagekomen. Zoveel is nu wel duidelijk. Het geld dat het fonds beschikbaar zou stellen, komt dus ook niet. Met het IMF is Suriname voorlopig nog twee andere kredietverschaffers kwijt. Dus zal de regering het leenschema moeten aanpassen.

De Wereldbank en de Caribische Ontwikkelingsbank, CDB, haken voorlopig af. Beide werden met veel fanfare aangekondigd als ‘ondersteuners’ van het in te zetten herstel. Deze ontwikkeling kan het imago van de Surinaamse economie geen goed doen. De steun van IMF, Wereldbank en CDB werd een zekere waarde toegekend. Nu die weg is, moet de regering kunnen aangeven wat het alternatief om de afgang tenminste af te remmen.

Bekijk ook:

77 REACTIES

 1. Nooit, onder het duivelse paarse bewind. Die oerdomme paarse debielen, dwazen en idioten verdienen het om uitgebuit en onderdrukt te worden door de onberechte misdadigers op wie deze stommelingen hebben gestemd. Suriname is een gezegend met de natuur, maar oerdomme paars verwarmde moordenaars aanbidders hebben gezorgd voor de heersende criminele vloek en verarming olv van de paarse verderver des land. Het paarse volk is het domste volk van Zuid Amerika. Op leugenaars, moordenaars, bankrovers, bij verstek veroordeelde drugsbonzen hebben die paarse idioten gestemd. Niemand zal hun helpen en hun nageslacht krijgt ook de paarse vloek der misdaad en megaschulden met zich mee. Het land is goed, maar het oerdom paars volk is door en door slecht. Ndp, lijder en aanhangers hebben gezorgd voor deze vloek der misdaad.


  Maak melding

 2. Met geleerden van het kaliber RobG(oebbels), de blaffende man uit Amsterdam, Milton en de padvinder uit Para komt het land er in het jaar 8080 wel uit.


  Maak melding

 3. Window dressing helpt niet meer. Wie denken ze voor de gek te houden?
  Banken dreigen kopje onder te gaan, de productie holt achteruit en Hoefdraad vindt dat er niets aan de hand is.

  Een dodelijke combinatie van
  ondeskundigheid, zelfoverschatting en corruptie typeert de leiding van dit land.
  Willen we Suriname redden dan moeten we deze NDP bende wegjagen. Andere opties zijn er niet.


  Maak melding

 4. Het IMF heeft bekendgemaakt dat de economie van Suriname dit jaar met 9% zal krimpen. De inflatie tot aan september is 77%, dus dat gaat wel naar de 100% voor het hele jaar. Surinamers moeten er bovendien rekening mee houden dat vanaf 2018 alles duurder gaat worden vanwege invoering van BTW belasting.
  Dit alles kan niet anders gezien worden dan als een rampzalige situatie. De vraag is hoe dit gekeerd kan worden. De regering doet lalala, het glas is halfvol, alles komt wel goed, dus daar hoeft men ook niet veel van te verwachten. Arme Surinamers.


  Maak melding

 5. Azijnzeiken en doem denken daar zijn de fronters goed in. Alles aangaande Suriname wordt de grond ingeboord. Ze pretenderen vaderland liefhebbend te zijn. Natuurlijk is dat onzin. Gros van deze gasten lopen aan de leiband van de blanke ex kolonisator. Wij surinamers lossen onze problemen zelf op. Alle vertrouwen dat dit goed komt. Het vertrouwen in de huidige regering is onverminderd groot.


  Maak melding

 6. Beste forummers,
  Zo kan het ook.
  Waarom gebeurt dit niet in Suriname?
  Waarom kan dit niet op gang komen in Suriname?
  USA vragen om hulp de geldstormen zichtbaar te maken.

  KUALA LUMPUR – Duizenden Maleisiërs zijn zaterdag in de hoofdstad Kuala Lumpur de straat opgegaan om te protesteren tegen de regering van premier Najib Razak. De veelal in het geel geklede demonstranten eisten zijn vertrek wegens een groot corruptieschandaal.

  Tijdens het bewind van Razak is een bedrag van ongeveer drie miljard euro verdwenen uit het staatsfonds 1MDB. De miljoenen op zijn persoonlijke rekeningen dankte hij naar eigen zeggen aan giften uit Saudi-Arabië. Openbaar aanklagers in Singapore, Zwitserland en de Verenigde Staten doen onderzoek naar de verdachte geldstromen.

  De massale protestactie was een initiatief van Bersih 2.0, het bondgenootschap voor vrije en eerlijke verkiezingen. De topvrouw van de beweging, Maria Chin Abdullah, werd zaterdag gearresteerd omdat ze financiële steun zou hebben geaccepteerd uit het buitenland.


  Maak melding

 7. de Amerikaanse crimineel Boefdraad moet de gevangenis in.
  Later gaat hij zeggen dat hij dit alles moest doen van zijn schoonvader en Farao al Bouta.
  Wie in het Ka-binet van de Farao is financieel adviseur?
  Dit begint op het Monopoly spel te lijken.
  De hele top denkt dat ze een vrij spel kaart hebben.


  Maak melding

 8. Beste forumleden,
  Opvolger van Bouterse is bekend.
  In het geheim is er sprake om Boefdraad te benoemen tot president.
  Dit kan gebeuren wanneer Bouterse gezondheid het niet meer toe zal laten om zijn werkzaamheden te verrichten.
  Het leger met name de top is geïnformeerd.
  Dus volop steun van die hoek.
  Het is de bedoeling om voor de verkiezingen Boefdraad te benoemen.
  Men heeft ingezien dat met Bouterse de verkiezingen niet gewonnen zal worden.
  Men denkt dat ze 6 zetels zullen krijgen.
  Word vervolgd.
  Dus van de ene shit belanden wij in een andere beerput.
  De trekt is al gezet


  Maak melding

 9. Het is over en uit. Ondanks sombere postings hier en berichten van vrienden in Su bleef ik hoop houden. Niet dat ik erin geloofde, maar ik wenste zo graag dat het beter zou gaan in su.
  Nu, nu geef zelf ik de moed op. Het is over en uit.
  Als grotere kredietinstellingen zich terug trekken en er toch nog geleend kan worden, rijst de vraag wie zijn de kredietverschaffers. Surinamers zelf? Het zal mij niet verbazen.
  Ik begrijp nu dan ook, waarom elk marginaal project wordt gepresenteerd als een super project. Het volk moet stil worden gehouden. Niemand mag weten hoe beroerd we er voor staan.
  Ik denk zelf dat de cijfers, zie Hans van den Broek hierboven, achterhaalt zijn.
  De inflatie zal nu al veel higer zijn en na invoering van de btwverhoging krijg je 2 effecten:
  1 toename zwarte circuit
  2. Forse toename inflatie.

  Henkmolenaar2016 heeft vaak gepost dat de srd richting1 op 10 zou gaan. Ik den dat het nog veel erger wordt,
  Burgers haal je geld van de bank, wissel het om.

  Toch is er een oplossing, maar het kost wel wat.
  Voor een goed geneesmiddel heb je een goede diagnose nodig
  Welnu, de economie is ziek. Er is van alles geprobeerd.
  Niets werkt. Je kan een ander (monetair beleid) proberen, maar ik vrees dat het daar NU te laat voor is,
  Het vertrouwen van het buitenland moet worden teruggewonnen
  Dit kan alleen bij een nieuwe regering.
  Bouterse is slim, al wordt hier wel eens anders over gedacht.
  Hij zal steun zoeken bij de VHP.
  Geachte heer Santoki. Houdt uw poot stijf. Geef niet toe, want als u toegeeft en ingaat op de avances van deze groep zal de patient even herstellen en vervolgens nog harder achteruit gaan


  Maak melding

 10. Het is duidelijk. De Surinaamse regering wil niet toegeven aan de eisen van IMF en Wereldbank. Deze organisaties eisen een drastische verhoging van de energie- en watertarieven en een radicale sanering van het overheidsapparaat. Meer dan de helft van het personeel bij de overheid en de semi-overheidsbedrijven moet ontslag aangezegd worden. Met een dergelijke ingreep neemt het overheidstekort in een zucht en een wip af. De overheid weet echter dat vele gezinnen in Suriname afhankelijk zijn van het inkomen dat de overheid verschaft. De overheid is nog altijd de grootste werkgever van het land. Een radicale ingreep in het ambtenarenbestand en verhoging van de energie- ennwatertarieven hoeft men ook niet voor te leggen aan VHP en NPS. Ondanks de valse lucht die zij produceren zouden deze politieke partijen het ook niet doen. Dat is het grote politieke spel dat deze twee politieke partijen spelen. Dit spel hebben mensen snel door die ‘ knap van kop ‘ zijn.


  Maak melding

 11. Opa Bouta heeft Sranang WEDEROM, G E K I L L E D !

  MILJARDEN Ongedekt GELD Drukken, MASSALE CORRUPTIE plus ROOF Staatsgelden en Staatsgoederen, NDP-ZAND EROVER !

  PRODUCTIE : 0,000000 !

  INFLATIE : 100 % !

  LIEGEN OVER FINANCIELE SITUATIE : 100 % !

  FAILLISSEMENT : AL LANG EEN FEIT !

  BOUTA TEK YU TAI TAI, DANG YU GWE !!!

  YU DESI, VERNIETIG A HER KONDRE !!!

  PS : Zelfs elk Sranang-KIND zou het beter doen dan deze NDP-MAFFIA-BENDE !!!

  WE ZITTEN MET EEN AZIJNZEIKEND FAILLISSEMENT !


  Maak melding

 12. Rob,
  Ondanks de vele mensen die knap van kop zijn, presteert Suriname abominabel slecht.
  Ik vraag mij dan af hoe knap zijn zij dan?
  Maar zoals altijd, kan je hier pas een uitspraak over doen door het te vergelijken, bijv met het buitenland.of met de rest van de bevolking in ruime zin, dus de totale bevolking.
  je zegt dan, dat de rest van de bevolking in Su, zij dieniet zo knap van kop zijn, ongelooflijk dom zijn,
  Vergelijk je de Surinaamse knappe koppen met het buitenland, dan zijn zij nog stommer dan het achtereind van een varken.

  Immers zij hebben er de grootste teringzooi van gemaakt dat er ooit van te maken was.
  En het is nog niet voorbij. Het ergste moet nog komen. Daar ben ik van overtuigd.


  Maak melding

 13. Ik weet niet van jullie..maar ik loop liever aan de leiband van mijn ex-kolonisator.Met mijn buikje niet half vol maar helemaal tot de nok toe gevuld.Dan als een zgn VRIJ mens onder de regering DDB/NDP waar ik honger lijd ,niets heb in te brengen,mijn kinderen geen toekomst hebben.Kortom in een land leven in complete chaos.Blijf jij maar lekker daar het ga je goed.TIP;eenpans gerecht kip met ipv aardappelen groene cayenne manja.Kreeg het pas van een kennis te horen…LEVE BOUTERSE HOERA HOERA HOERA..!!


  Maak melding

 14. Ben echt blij en trots dat alle leningen is/wordt afgeblazen!!!

  Die boefdraad is ook een varken, die nooit zegt dat zijn hok stinkt!!! Natuurlijk heeft hij de touwtjes strak in zijn handen!! en balkt als een ezel, om een ieder in de zeik te nemen!!!!! Zo proberen zij de IMF en de anders geldverstrekkers in de maling te nemen!! De NDPers denken maar 1 ding!! Wij de boeven zijn slim!!

  A no so buriki ey har wagie!!!! A grassi naga a watra yu mus djieing tu!!! da a aba kragti fu hari!!!

  Ding dagu NDP/ers no aba sani dati!!! Mek ding go jang Agu ka!!! Parbo, Milton, Paraiaman, Damsco,RobGay en ander stinkie stanko’s mag met hun mee eten!! eet smakkelijk!!!

  Overige positieve forumleden!! goed week-end!!! en genietze!!!! Odi Odi!!


  Maak melding

 15. @Parbo je bent een ziekelijke ongeschoolde hond dus hou je kan-ker smoel dicht…….ga alvast een opleiding volgen om aan werk te komen………nietsnutter!!! Hou je niet met onderwerpen bezig waarvan je simpelweg het “niveau” niet hebt om over te praten!!!!


  Maak melding

 16. @Counter,
  Waarom moet ik naar Suriname terug om Bouterse te helpen.
  Ik zal gaan als hij mij om hulp vraagt.
  Op dit moment is het niet van toepassing.
  Heb vernomen dat hij goed voor je familie zorgt.
  Want die hebben niets te klagen anders waren ze allang uit Suriname vertrokken.
  Denk hierover eens na.
  Ben vaak op vakantie en het bevalt mij zo uitstekend.
  De koers gaat binnenkort omlaag dus speculanten azijnzeikers sorry


  Maak melding

 17. Gelukkig heeft deze regering het electoraat mee, immers Bouterse is voor de 2x maal herkozen. Het zelfde geldt voor de dna vz, zij zorgt dat Bouterse rugdekking krijgt vanuit de dna zie de adhoc wetgevingen die er tot stand zijn gekomen met grote haast. Enkel om haar baas uit handen te houden van van strafvervolging. Niet dat OM ballen toont in zaken waar Bouterse de hoofdrol in vertolkt.
  Het spreekwoord luid niet voor niks, niet klagen maar dragen.


  Maak melding

 18. Counter ik geniet van mijn uitkering in Nederland. Zie dat maar als een voorschot op herstelbetaling. De blanken moeten maar over de brug komen. En betalen zullen ze.


  Maak melding

 19. @ parbo

  Jij bent een echte KLAPLOPER. Een triest figuur met je herstelbetaling. Ga aan het werk in Suri en redt dat mooie land van de ondergang.


  Maak melding

 20. BOUTASINGH gaat RUSTIG door met zijn FAILLIETE POPPENKAST-SPEL !

  Het ROVEN EN PLUNDEREN VAN SRANANG (bodemschatten.staatsbedrijven en gronden) en HAAR BEVOLKING, IS NOG NIET OPGEHOUDEN !

  De BEDREIGDE en GEINTIMIDEERDE BEVOLKING KAN SLECHTS AFWACHTEN TOT HET MOMENT DAAR IS, DAT HET REGIEM ZICH GENOODZAAKT ZIET, ALLE BETALINGEN TE STAKEN, MONNIE NO DE !!!

  PS : NEP-NDP-FINANCIELE-CIJFERS en CHICANES HELPEN NIET MEER ! Internationale instellingen en banken hebben het maffia-regiem, ONTMASKERD !!!

  De Surinaams economie is helaas, totaal VERNIETIGD door de maffia-clan !!!


  Maak melding

 21. Wil jij nou zeggen dat jij vaderlandse liefde hebt😅😆😂wel dan schreef je niet de dingen die jij post. Je bent gewoon een waardeloos persoon net als de mensen die tegen zwarte piet protesteren onzin en lopen stoken. Maar met paarse idioten als jij verwacht ik ook niet veel anders gedrag.


  Maak melding

 22. @parbo, waarom spreek je nog Nederlands??? en waarom woon je in het land van die blanken die je zo haat???
  Ik zou Bouterse snel een huis vragen in Suriname.

  Die GEWELDIGE Boefdraad die toch wist wat beter is/was voor Suriname!!!!!!!!!

  Suriname wil WEL geld ontvangen, maar zich NIET aan de wetten en regels houden. SLECHT.

  Als Bouterse zich NIET aan wetten en regels houd zal het anders NOOIT goed gaan in het land.

  Boefdraad, Bouterse en Simons mogen een bom op hun kop en huis krijgen.

  Bouterse durft zijn mensen om zich heen NIET met ontslag te sturen en ook die laaggeschoolde die hij in dienst had genomen tijdens de verkiezing.

  Slapeloze nachten wens ik ze toe.


  Maak melding

 23. Dat jij verrot bent wil niet zeggen dat een ieder dat is. Jij bent een zieke geest.bahhh dat jij jezelf Surinamer noemt is niet te geloven. Waarschijnlijk woon je zelf in de bijlmer met een uitkering of anders nog in een boom.


  Maak melding

 24. @Parbo, je bent gewoon een ongeschoolde loser…….dus verder dan uitkering…… zal je niet komen in de maatschappij!!!! We moeten jou gewoon weglachen……wie luistert nou naar een ongeschoolde loser…..!!


  Maak melding

 25. Noem me wat je wilt…ik zeg tenminste hoe ik mijn leven zie en hoe ik er invulling aan wil geven.Daarom dat ik Nederland verkies boven het leven in Suriname op dit moment.Maar als ik in jou plaats was ..had ik geen moment geaarzeld en was ik vanonder het juk van de “witte”man gekomen of leiband zoals je zegt en richting Bouterse .oepss sorry Suriname


  Maak melding

 26. Parbo please…moet BOUTERSE je uitnodigen?Meen je dat..really?Ik ben gek op Suriname maar deze regering en de situatie houdt me hier.Als de tijd daar is zal ik geen moment aarzelen en heeft mijn laatste uur hier geslagen.Dat jij hier blijft vanwege een uitkering gaat mijn petje te boven.Bovendien als je echt wil maak je toch gebruik van de remigratie wet?Houd mij niet voor de gek ..je liegt dat je barst…


  Maak melding

 27. We gaan Parbo helpen ..hij zit in een malaise.DDB moet cito benadert worden voor een huis voor Parbo.Ik heb geen contacten misschien dat RobG hierin wil bemiddelen.Wie neemt Parbo dan bij de hand en begeleid hem bij het remigratie proces.Je hebt dan een huis plus geld…Bouta hier komt nog een sterke arm om je te helpen het land te besturen..✌✌✌


  Maak melding

 28. @Parbode
  Jij bent een PARASIET.
  Ik zie je de uitkeringen die je geniet in Nederland niet opgeven voor een gedoemd leven in Suriname met je vervloekte ‘held’ bouta als lijder!
  Zo dom kom je niet over,je bent van plan je hele leven lang inm Nederland te slijten en je excuusis…..met dank aan herstelbetaling…
  In Suriname zou je tot politicus make hoor want je moet een heleboel kunnen liegen en je hebt het talent zeker ervoor.
  En een ieder heeft gelijk om je flink van langs te geven en zoals @Diana zegt..probeer los te raken van de leiband en durf naar Suriname te komen als je het meent!!
  Ezel Parbo.


  Maak melding

 29. Aai baja binnenkort weer uitkering ontvangen met daarboven op zorg en huur toeslag. Kinderbijslag komt er ook aan. Aanvraag voor bijzondere bijstand gaat volgende week de deur uit. Heb een nieuwe ijskast en wasmachine nodig. Toegegeven de blanke mensen zijn behulpzaam met het invullen van de papieren. Straks een lekkere koude biertje openen met een bordje heri heri. Parbo heeft verder niks te schaften met de wkn kampeerders. Lang leve herstelbetaling.


  Maak melding

 30. parbo
  Counter ik geniet van mijn uitkering in Nederland. Zie dat maar als een voorschot op herstelbetaling. De blanken moeten maar over de brug komen. En betalen zullen ze.

  Parbo ziet zijn uitkering als herstelbetaling……

  Lager kun je niet in het riool zakken, wat een een rat ben jij op te teren op de ellende van je voorouders.

  Wat een triest mannetje ben jij toch. Een Paarse Parasiet die ook nog eens fan is van moordenaar/drugsdealer Bouterse,.


  Maak melding

 31. Beste RobG, als knappe kop maak je een grote fout. De regering heeft begin dit jaar afspraken met het IMF gemaakt. Ze wisten dus dat de subsidies moesten worden afgeschaft en dat het overheidsapparaat gesaneerd moest worden. Vindt je het geen schoolvoorbeeld van ondoordacht beleid om nu te zeggen dat de regering niet wil toegeven aan het IMF terwijl dezelfde regering met veel bombarie de afspraken heeft gemaakt? Kan je nog herinneren dat het volk is wijs gemaakt dat het IMF onze enige redding was?


  Maak melding

 32. Speciaal voor onze broekenzeikerd Henk M

  Opo kondre man oen opo!Sranan gron e kari oen.Wans ope tata komopowi moe seti kondre boen.Stré de f’stré, wi no sa frede.Gado de wi fesiman.Eri libi te na dedewi sa feti gi Sranan.

  Lang leve Suriname, lang leve Bouterse.
  Hup hup Bouta


  Maak melding

 33. Pico, ik kan het je niet verwijten dat jouw hoofd anders werkt. Jij geeft aan mijn verhaal een draai die we gewend zijn van de Front-aanhang. Jij moet ingaan op de feiten die ik heb benoemd.


  Maak melding

 34. @ RobG 2.0

  “De Surinaamse regering wil niet toegeven aan de eisen van IMF en Wereldbank. Deze organisaties eisen een drastische verhoging van de energie- en watertarieven en een radicale sanering van het overheidsapparaat.”

  Beste RobG u heeft een versie 2.0. Nadat u de markt en allerlei buitenlanden als voorbeeld nam fundeert u het onvermogen van de regering op dappere tegenstand van het wrede IMF.
  Alleen bent u niet actueel in de Regering heeft al gecapituleerd in januari geen subsidies meer op Elektriciteit en Water
  Er wordt ook al warm gelopen voor het saneren van ambtenaren.

  Beste RobG meneer Leigh heeft voor de hele wereld duidelijk gemaakt dat er met Bouterse en Hoefdraad geen afspraken gemaakt kunnen worden. Dat is het resultaat van 2 weken art. 4 dialoog.


  Maak melding

 35. De kolonisator waren 1000 x beter dan NDP zelf een paar Cocos bomen kunnen jullie nog niet planten.

  Cassave fabriek word herstart in 2020 project leider Waterberg en Hooghart .

  De kolonisators hadden een trein spoor van Paramaribo tot Brokopondo jaar 1912 ,project leider Henk Herrenberg .

  Nieuw Front heeft geen rommel achter gelaten ,maar GELD op de centrale bank van Suriname 1.2 miljard USD .

  In 6 jaren tijd heeft NDP Centrale Bank leeg geroofd ,niet maand weet waar het geld is .

  Zelf kinderen vragen waar is het geld ,wij zijn moe ,vraag het ook .

  Limbo SRS Radio draai een CD van Papa Touwtje voor Boefdraad .

  Hoefdraad je was bij Limbo SRS Radio je zeg ook 40 jaren niets gedaan met geld uit Nederland .

  Hoefdraad met geld uit Nederland heeft Nieuw Front dit gedaan .

  1 Weg naar West Suriname 420 KM project leider Abrahams

  2 Haven Apoera en spoor lijn projectleider Doehkie

  3 South drain 65 km weg in Nickerie projecleider Doehkie .

  4 Weg naar Brokopondo geasfalteerd 180 km uit gevoerd in 2009 projectleider Misiekaba .

  5 Weg van Meerzorg tot Albina 160 km geasfateerd projecteider Graanoost

  6 Nieuwbouw burgerlijke stand projedleider Sapoen .

  7 Flora project 1500 woningen 1975 projectleider Hooghart .

  8 Openbare werken nieuw gebouwd in 1976 projectleider Limbo SRS Radio .

  9 Ringweg 2007 uitgevoerd projectleider Lackin alles kunner .
  10 Scholen binnenland nieuw bouw projectleider Hoefdraad .

  11 Tammenga Project Bams Project Geyersvlijt Project gebouw door NDP 1975 Projectleider Abdoel .

  12 Universiteit van Suriname gebouw 1960 project leider Hans Breeveld .

  Henk Herrenberg wanneer komt er Burger oorlog dat vertel je vaak bij Limbo SRS Radio .

  Heb je die staat vijanden al gevonden Henk Herrenberg telkens maar lullen over Kolonisator en koloniale tijd .

  Fort zeelandia gebouwd in jaar 1668 door NDP Projectleider
  J wijdenbosch

  Hoefdraad totaal kosten projecten met Nederlands GELD

  Totaal 100 NF .

  Hoefdraad en anderen van NDP noem een paar Projecten van NDP op van 1980 tot 2016 .

  NDP Schrijvers noemen jullie een paar projecten van NDP tot 2016 .

  En een bedrag dat NDP voor SURINAME Gespaard heeft tot 2016


  Maak melding

 36. niet reageren op parbo en consorten, zijn betaalde gasten die proberen de conversatie te saboteren. in paramarobo zit een afdeling die fora en facebook afstruint


  Maak melding

 37. Laat de ex-kolonisator met rust.Na 40 jaren hebben we hetzelf gedaan.Nu de kans om de komende 40 jaren te doen moeten we gaan aanpakken.Hoor je Barbados haar ex-moederland uitschelden?Nee
  Daar moeten wij gaan kijken en van leren.


  Maak melding

 38. @@Ray/Diana/Blauw/ oompie Bert/henk en anderen!! Parbo leeft van de uitkering!! deze rioolrat moet blij zijn dat wij hem in zijn kosten voorzien, zo niet dan, kon hij zijn ziektekosten niet eens betalen en dan had hij de allerergste ziekte opgelopen!!!

  Hij leeft van ons ingehouden gelden als premies op ons inkomsten. Ik zou hem liever voeren met varkensstront!!!


  Maak melding

 39. @Rob-G-NDP-slaaf

  U zegt : `Pico, ik kan het je niet verwijten dat jouw hoofd anders werkt.`

  MOP VAN DE EEUW !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Robje-G meldt vanuit zijn zijn cel in de GESLOTEN TBS-INSTELLING dat ANDEREN HUN HOOFD NIET GOED WERKT !

  PS : En, FEIT IS en BLIJFT, DAT slavenbaas opa DESI, SRANANG VOLKOMEN FAILLIET HEEFT GEMAAKT !

  Sranang SKEER, de door OPA DESI en BOEFDRAAD ingediende CIJFERS over de stand vd economie, zijn ALLEMAAL AFGEKEURD door IMF en de Grote BANKEN !!


  Maak melding

 40. @Ira,
  Ik woon in Nederland en kan ieder moment gaan ook om te blijven.
  Jij bent gedoemd om hier dood te gaan.
  In Suriname heb je geen toekomst en ik wel.
  Kan mij daar vrij bewegen.


  Maak melding

 41. Jojo, ik kijk met deskundige ogen naar de problematiek van de Surinaamse economie. Aan doemverhalen, simpele onderbuikverhalen en gevoelens over corruptie, boefdraad, enz.enz. heeft men niets.

  In fase 1 heeft het volgende zich voorgedaan. De huidige economische problematiek in Suriname heeft haar oorsprong door:
  a} in het langdurig dalen van de goud-, olie-, en grondstoffenprijzen op de wereldmarkt,
  b} het wegvallen van de inkomsten die verkregen werden van de Suralco.

  In fase 2 ziet men dat door een langdurige vermindering van de inkomsten uit export de inkomsten van de overheid afnamen.De uitgaven van de overheid namen niet af omdat de overheid verplichtingen moest nakomen. De Surinaamse overheid subsidieert o.a heel veel goederen die worden geïmporteerd. De buitenlandse prijsstijgingen van deze producten worden door de overheid gesubsidieerd. Daarnaast subsidieert de overheid heel veel producten en diensten t.b.v. de gemeenschap en de samenleving. Ik vraag me daarom ook af wat jij verstaat onder ‘ prijsverhogingen ‘door de overheid. De overheid trekt zich terug met subsidies, en dat zie je overal in de wereld gebeuren. Gij noemt het ‘ een prijsverhoging’ doorvoeren door de overheid. Ik zie dit als het verdraaien van economische waarheden.


  Maak melding

 42. De vele reacties gelezen.
  Tokkie surineds is goed vertegenwoordigd.
  Het schijnt dat deze mensen het beter weten.
  Commentaar geven is een de schouders eronder zetten is een andere.
  Voor zover ik weet bijten blaffende honden niet.
  Als jullie het land willen opbouwen en niet achter een toetsen bord plaats willen nemen dan moeten jullie naar Suriname gaan en helpen het land op te bouwen.
  parbo wordt door de front aanhang aangevallen en zelf zijn ze zo laf dat ze denken dat ze de wijsheid in pacht hebben.
  Parbo een ding is zeker de front aanhang is gedoemd om naar ons te luisteren.
  Een andere optie is er niet.
  Voorlopig hebben wij het voor het zeggen en daarmee zullen de front aanhang het moeten doen.
  Dus laat ze maar blaffen.
  Leuk he om de verhalen van de gefrustreerde landgenoten te zien.
  Ik geniet van mijn Djogo.
  Kraktie


  Maak melding

 43. Rob
  Ik word verlegen als men mij complimenteert, maar nu niet.
  Ik prijs mij gelukkig dat mijn hoofd anders werkt.
  Suriname heeft de staat van volwassenheid bereikt. Dit is geheel juist. Immers, het journaal heeft aandacht besteed aan de belabberde situatie in Su. Gefeliciteerd een hoogtepunt voor sommigen, voor anderen een dieptepunt.
  Net al het dieptepunt waar we op afstevenen.
  Groei van -2,7 procent vorig jaar. Dit jaar -9 procent.
  Roep even de conjunctuurcyclus in gedachten op en dan zie je dat we helemaal geen hoogtepunt hebben bereikt, maar eerder een dieptepunt.
  Recessie? laten we het hopen. Maar een depressie ligt op de loer


  Maak melding

 44. Hoefdraad draad had 250 miljoen SRD verwacht uit inkomsten van Inport en export .

  Dat is 12 x 250 miljoen SRD per jaar aan inkomsten voor de staat .

  Hoefdraad of je 10 miljoen SRD per maand verdient moet je blij zijn wat export betreft .

  Sedert 1975 tot 2015 is Suriname nooit naar IMF gegaan
  door NDP beleid medewerkers is NDP gaan bedelen .

  Erger dan Kolonisators van 1687 tot 1975 is ndp ,laat NDP Produceren en exporteren .

  Hoefdraad nu moet je terug Rapporteren naar IMF met je geweldig Engels .

  Ga lekker vertellen aan IMF hoeveel rente je moet betalen .

  NDP beleid medewerkers in 1980 gingen jullieHenk Aaron op sluiten nu zijn de grote SCHURKEN van Suriname

  Hoefdraad je heb zelf daar gewerkt bij IMF 20 JAREN waarom heb je de 550 miljoen USD niet daar geleend .

  Hoefdraad het is duidelijk je heb Suriname in de stenen tijd perk gebracht in 2016 ,maakt je geschiedenis voor NDP Regering .

  Bouva en Misiekaka welk Universiteit hebben jullie gestudeerd wie was de leraar van jullie .

  Hoefdraad blijf ook schelden 40 jaren niets gedaan ,vraag Henk Herrenberg en Caldeira en Hooghart ,wie Regering gebouw neer gezet heeft .

  Sommelsdijk kreek gegraven door NDP Regering in jaar 1789 Projectleider Abraham en Hoefdraad .

  Hoefdraad laat Caldeira en Krolis je helpen met terug Rapporteren naar IMF tot 2020 .

  Waarom had NDP geen goud Industrie opgezet van af 1980 maar wachten wanneer Nieuw Front begint met de tweede in 1995 .

  Na 40 jaren gaat NDP mee praten over goud Industrie in 2016 halleluja produceren door NDP


  Maak melding

 45. Pico, je hebt naar het journaal gekeken en het moet je duidelijk zijn geworden (ontken het niet) dat woorden van de IMF econoom overeenkomen met de woorden die ik heb geschreven. Ik weet waarover ik schrijf en waarover ik oordeel. Ik verkoop geen goedkope priet-praat aan mensen, en vooral aan vakgenoten die meelezen.


  Maak melding

 46. Beste RobG

  U draait alles om:

  De goudprijzen hebben geen langdurige daling maar een kortstondige piek 2009 -2012 mee gemaakt. zie de kitco.com en u kunt vaststellen hoe de piek was en dat sinds begin 2013 de goudprijs rondom $ 1250 fluctueert. Aanzienlijk hoger dan onder de regering Venetiaan ooit geweest.

  De olie prijzn hebben een heftige dip mee gemaakt. Echter ook hier kan gesteld worden dat Venetiaan een gelijke dip mee gemaakt heeft en dat hij wel maatregelen trof en snel herstel realiseerde.

  Bauxiet was al jaren geen factor meer. Een ieder wist dat Biliton was al weg onder Venetiaan en Suralco draaide op Brokopondo en dus door de rare Wijdenbosch deal op subsidie van Suriname.

  Uit een staatsbudget van SRD 3,5 miljard subsidieerde Venetiaan EBS, SWM etc ook als mede babyvoeding..

  Het enige verschil qua beleid zit in AOV, Ziekte kosten verzekeringen. In absolute bedragen niet echt relevant echter door de chaos en ellende die veroorzaakt is,

  Hoefdraad heeft zelf de planning fout van de regering toe gegeven door te stellen dat de regering van het door stijgen van de Goudprijs naar $ 3.000 uitging. Dit zonder enige basis.

  Beste RobG luister aub. naar het commentaar van het IMF zij zijn immers in februari met veel gejubel door de regering binnen gehaald.
  Ik hoop dat u begrijpt dat in de economie in februari een medicijn slikken er per november nog geen echt resultaat zal zijn. Echter indien men na acht maanden de therapie cold turkey stopt of sterk veranderd of niet gedisciplineerd uitvoert dan moet ook u begrijpen dat de Surinaamse economie het niet zal overleven met Bouterse en Hoefdraad als Intensive Care artsen.

  PS
  Ik heb het zelden over prijzen of verhoging. Wel stel ik vast dat het afschaven van Subsidie weinig oplost omdat het nu door de ondoelmatigheid van EBS afgewenteld wordt op de burgers.
  Aan gezien de overheid niet betaald voor haar afname van elektriciteit kan gesteld worden dat een groot deel van wat nu subsidie is feitelijk de betaling van de energie rekening is van de Staat.


  Maak melding

 47. Een oud indiaans gezegde luidt :

  WIE EEN GRAF GRAAFT VOOR DE ECONOMIE EN

  VOOR DE BELANGEN VAN HET VOLK, DONDERT ER

  ZELF IN !!

  BOUTA IS GEWAARSCHUWD !!!!!


  Maak melding

 48. Jammer van alle gezwets hier van de paarse aanhang (in de ruimste zin van het woord). Jullie NDP regering inclusief jullie president heeft nooit en dan ook nooit iets positief voor Suriname kunnen betekenen. Al dat gelul over verraders, Surineds, Amerika en Nederland, gaat jullie echt niet veel verder brengen. Het land is helemaal skeer, Suriname leeft op de pof…alleen maar van leningen. Daar zijn jullie goed in en daar gaan jullie ook mee de verdoemenis in. Jullie zijn te stom om te zien dat het de verkeerde kant uit gaat met het Land. Het is jammer voor de rest van die samenleving maar ik gun jullie inmiddels ook de klote. Jullie hebben immers in meerderheid er zelf voor gekozen. Die paarse aanhang die hier op WTK allerlei praatjes heeft zijn, van die klootzakken die mee vreten uit die pot. En er komt ooit een dag dat deze honden zullen worden opgejaagd en alles, maar dan ook alles van ze zal worden afgenomen. Het zijn een stelletje criminelen die niet met hard werken, maar met diefstal ten koste van land en volk, zich beter proberen voor te doen dan de rest van de bevolking. Een Uzi heeft jullie daar gezet, een Uzi gaat jullie weer weghalen…


  Maak melding

 49. “De huidige economische problematiek in Suriname heeft haar oorsprong door:
  a} in het langdurig dalen van de goud-, olie-, en grondstoffenprijzen op de wereldmarkt,
  b} het wegvallen van de inkomsten die verkregen werden van de Suralco.”

  Aldus RobG die waarschijnlijk voor de Surinaamse Ambassade werkt om het beleid van Bouterse te verdedigen. Ik heb medelijden met de man, wat een ondankbaar werk!

  De huidige economische problematiek wordt vooral veroorzaakt doordat de overheid niet geïnvesteerd heeft in de ontwikkeling van zaken zoals landbouw, bosbouw, visserij en lichte industrie die en deel van de import kan vervangen. Het geld stroomde vanzelf wel binnen, dus waarom werken voor je geld als de buitenlanders dat voor je doen? En, importeren is makkelijker en profijtelijker dan produceren.

  Suriname is in dezelfde val getrapt als zoveel grondstoffen leverende landen. Venezuela is het sprekendste voorbeeld. Gigantische olievoorraad, domme president, arme bevolking die het aan de meest essentiële zaken ontbreekt. Zelfs een schatrijk land als Saoedi Arabië begint nu in de problemen te komen omdat men alleen maar potverteert en niet werkt.

  Regeren is vooruitzien. Men had moeten beseffen dat men geen invloed heeft op grondstoffenprijzen en dat men dus moet zorgen voor alternatieve inkomstenbronnen. Daar hadden de Nederlandse miljarden voor gebruikt kunnen worden. Men wist het beter. Men maakte ruzie met Nederland en verspilde het geld grotendeels, bijvoorbeeld met een nutteloze spoorlijn van niets naar nergens.

  Nog steeds zit men maar te hopen op stijgende goudprijzen en doet men niets! Hooguit wat flutprojectjes zoals de cassavefabriek (haha) en hopen op de Chinezen, die alleen maar aan zichzelf denken, en lenen lenen lenen, de uitweg van de loser.

  Werken op de Jarikaba bacove plantage? Nee, daar ga je zo van zweten, laten we maar Haïtianen importeren om dat te doen. Liever leven als een bedelaar van een uitkering in Nederland, liever een baantje bij de overheid in een kantoor met airconditioning. Wat doen al die tienduizenden ambtenaren eigenlijk? Lanti is feitelijk een werkverschaffingsproject dat niets oplevert.
  Zijn de marrons dan de enige Surinamers die hun zelfrespect behouden hebben?

  Wellicht dat God met Suriname is, zoals het volkslied hoopt. Hij is dan helaas de enige.


  Maak melding

 50. Ze hebben te veel gdld weggemaakt. Al dat lenen zal hun niet helpen. De terugbetalingen met rente zal hun nekken. (Al de officiele en onderhandse leningen.)


  Maak melding

 51. Natuurlijk is Suriname en de Economie van Suriname te redden.

  Niet met deze schaamteloze boeven die incapabel zijn om het land te besturen, maar met een regering met eerlijke, capabele bestuurders die hulp accepteren van deskundigen uit binnen en buitenland.


  Maak melding

 52. Maandelijks 10 miljoen dollar

  De Surinaamse overheid heeft zich voor 25 procent in het bedrijf ingekocht. Dat moet de Surinaamse schatkist, tegen de huidige goudprijs, 10 miljoen dollar per maand gaan opleveren. De voorspelling is dat de joint-venture minimaal 25 jaar rendabel in het gebied kan blijven draaien.

  Dus R. g als je 280 miljoen investeert hoelang duurt het dan voordat deze 10 investering daadwerkelijk bijdraagt aan je inkomenspositie en groei.

  Graag uw mening als econoom.


  Maak melding

 53. Goudmijn geen oplossing’

  Daniel Leigh herhaalde voor de zoveelste keer de voorwaarden die het IMF heeft gesteld: inkrimpen van het gigantische ambtenarenapparaat, afschaffen van subsidies op brandstof, gas, licht en water en een verbetering van het belastingsysteem. De IMF-man deelt de mening dat de Merian-mijn geen oplossing is voor de economische problemen in het land. “Suriname moet minder afhankelijk worden van inkomsten uit delfstoffen en zorgen dat er grootschalig geïnvesteerd wordt in andere takken van de economie. In landbouw bijvoorbeeld,” vindt Leigh.

  De regering Bouterse draalt bij het nemen van harde maatregelen uit angst voor sociale onrust in het land. “Als ik doe wat het IMF vraagt dan kan ik morgen naar huis,” zei Bouterse in september.

  Hij gaat pas naar “huis” wanneer staats olie is geprivatiseerd en via een omweg in zijn handen is gekomen ” onbekend bedrijf koopt staatsolie”. En de aandelen van de goudmijn verhuist mee. Dan heeft hij zijn uitkering van 10 miljoen per maand binnen.


  Maak melding

 54. Ik probeer geen kant te kiezen in de discussie.
  Ik probeer uit te gaan van zijnsoordelen en niet van waarderingsoordelen.
  Ik voel mij dan ook eerder gevleid dan beledigd als ik de ene keer voor Front aanhanger, dan voor aanhanger van Somohardjo dan voor aanhanger van Bouterse word uitgemaakt.
  Dit geeft volgens mij aan dat ik geen partij kies.
  Ik heb ook nooit een oordeel geveld over de december moorden.
  Ten eerste vertroebelt dit het denken over politieke en economische problemen
  Ten tweede, omdat dit een zaak is voor het openbaar ministerie
  Ten derde, omdat ik er te weinig van af weet, om hierover mee te praten.
  Wat ik wel weet is dat;
  1. de corruptie van alle tijden is. Maar dat het nu extreme vormen heeft aangenomen!!
  2. Suriname veel kennis ontbeert. Ook en vooral op het hoogste niveau.
  3. Niet alles op Bouterses bord kan worden neergelegd.
  Natuurlijk en dat kan en mag worden ontkend toch is het naar mijn mening wel zo.
  a. Afname van exportopbrengsten
  Direct: minder ontvangsten uit grondstoffen
  Indirect: minder vraag naar andere producten uit Suriname
  Omdat het buitenland ook te maken heeft gehad met lagere inkomsten
  b Afname van belastingontvangsten. Dit omdat er in de handel met het buitenland minder wordt verdient. Zie bovenstaande.
  c.Verkeerde keuzes in het verleden. Teveel gegokt op bepaalde sectoren

  De opmerking van Blauw :
  “De regering Bouterse draalt bij het nemen van harde maatregelen uit angst voor sociale onrust in het land. “Als ik doe wat het IMF vraagt dan kan ik morgen naar huis,” zei Bouterse in september”

  Geeft dan ook aan dat Boutere in een spagaat zit.
  Enerzijds wil hij de door het IMF voorgeschreven richtlijnen uitvoeren, anderzijds heeft hij ook de zorg voor het volk (sociale onrust).
  Ga er maar eens voor staan, wat te doen.
  Ik zou beginnen met de corruptie (met terugwerkende kracht aanpakken). Ik denk dat het volk dan hoe moeilijk het ook moge wezen, bereid zal zijn de broekriem aan te halen als zij ziet dat criminelen en dan bedoel ik niet de kleine dief, worden aangepakt.
  Daarnaast zou ik het aantal adviseurs terugschroeven.
  Te veel van dit soort zakkenvullers zorgen ervoor dat het volk zich afvraagt; moet dit nu met ons belastinggeld?
  Bovendien krijg je teveel meningen, waardoor je (lees Bouterse) ook niet meer weet wat te doen.
  Ik heb altijd maar één adviseur gehad en dat was mijn moeder. Een betere was er niet!


  Maak melding

 55. -NDP,ers, dit is Bouterse zijn gedrag en nu al heeft hij weer slapeloze nachten::::::het laatste stukje tekst::::

  ‘Goudmijn geen oplossing’

  -Daniel Leigh herhaalde voor de zoveelste keer de voorwaarden die het IMF heeft gesteld: inkrimpen van het gigantische ambtenarenapparaat, afschaffen van subsidies op brandstof, gas, licht en water en een verbetering van het belastingssysteem. De IMF-topper deelt de mening dat de Merian-mijn geen oplossing is voor de economische problemen in het land. “Suriname moet minder afhankelijk worden van inkomsten uit delfstoffen en zorgen dat er grootschalig geïnvesteerd wordt in andere takken van de economie. In landbouw bijvoorbeeld,” vindt Leigh.

  De regering Bouterse draalt bij het nemen van harde maatregelen uit angst voor sociale onrust in het land. “Als ik doe wat het IMF vraagt dan kan ik morgen naar huis,” zei Bouterse in september.

  ==Vandaag in de DNA wordt gezegd dat de situatie in Suriname NIETS te maken heeft met de lage goud en olie prijzen, maar van WANBELEID van Bouterse en zijn regering.


  Maak melding

 56. @!!, luister eens, wat ik allemaal bereikt heb in mijn leven komt van mij zelfs. Zoals @Pico schrijft dat zijn moeder zijn adviseur is was mijn vader dat voor mij.

  Alles wat ik bezit zowel in suriname als in het buitenland beschik heb ik hard voor gewerkt.

  Ik hoef geen glas water met een moordenaar te gaan drinken en kijk op naar de man die mijn wijze lessen heeft geleerd.

  Je geeft duidelijk aan dat je een NDP,er bent, omdat ik graag zie dat werkelijk een BOM op deze gasten hun huis en kop valt: Bouterse, Boefdraad en Simons.


  Maak melding

 57. Pico mi mati,
  Let it go, don’t worry be happy.
  Je kunt je mening blijven geven er dit zal steeds in twijfel worden getrokken door dezen en genen laat het gaan. Als er geen “huis” meer staat kun je zeggen “ich habe es gewust”.
  Anderen zullen dan zeggen “boi Pico had het gezegd”

  Time will tell en I rest this case. Niets meer schrijven maar lezen wat de kenners zoals RobG etc allemaal hierop te zeggen hebben.


  Maak melding

 58. Sranangmans laat u niet MISLEIDEN door de DESINFORMATIE die de Surinaamse Machthebbers in de media rondstrooien !

  Blijf kijken naar de echte controleerbare financiele cijfers van de economie !!

  Inflatie is 77,10 %

  Krimp vd totale economie is 9 %

  Staatsschuld is groter dan TWAALF MILJARD !!!

  Laat u niet MISLEIDEN door de BOUTA-clan, die MEER DAN DRIE MILJARD aan ONGEDEKTE BANKBILJETTEN IN OMLOOP HEEFT GEBRACHT !

  Jammer genoeg is Ons Land door dit schandalige FINANCIELE WANBELEID, FAILLIET GEMAAKT !

  PS Mijnbouwsector kan Sranang niet redden, het is
  geen duurzame en geen stabiele inkomstenbron !


  Maak melding

 59. Een enkele baby luis is tienmiljoen malen slimmer van nature dan al die paarse debielen samen bij elkaar die de oorzaak van alle ellende in verworden misdaadstaat Suribabwe zijn. Door hun zielen ( stemmen ) te geven aan de paarse verderver en duivelse trawanten van de nationale DEMONEN partij zijn zij zelf slachtoffers aan het worden. Het oerdom paars volk is daarom te beklagen met hun stemkeuze in 2010 en 2015, ondanks waarschuwingen van de zeer gerespecteerde Venetiaan. No stem didibri, anders wo ka, krijsten deze paarse debielen des te harder….soso lobi baas.


  Maak melding

 60. Hans van den Broek,

  De regering had inderdaad kunnen investeren in de landbouw, maar het is belangrijk/interessant om erachter te komen wat de achterliggende gedachten zijn geweest om niet te investeren in de landbouw.Bij het beantwoorden van deze vraag is het belangrijk dat men gebruikt maakt van een breed-denkkader om tot de kern door te dringen. Dit vraagstuk moet vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden. Er is een traditie in het land om grote landbouwprojecten niet op te pakken en om er een succes van te maken. Opeenvolgende regeringen hebben door kortzichtig denken het nagelaten om daadwerkelijk aandacht te besteden aan de landbouw. Dit is ook de reden waarom de landbouw in Suriname matig ontwikkeld is. Er is ook een structureel gebrek aan kader. Als het kader niet aanwezig is lijkt het me bij voorbaat een mislukt initiatief om landbouw grootschalig uit te gaan oefenen.

  Jojo

  M.b.t. de goudprijzen kan ik verwijzen naar de gevolgen die de dalingen hebben veroorzaakt in een aantal landen die voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van de goudexport. Die patronen ontdek je ook in Suriname. Deze problematiek benader ik vanuit een breed-denkkader. Ik bekijk dit vraagstuk niet vanuit een enge invalshoek zoals het Front-kader dit placht te doen.


  Maak melding

 61. Van het aandeel van 25% in de goudproductie van ongeveer 32000 troy ounces (1000 kg) op maandbasis zal Suriname maximaal bruto US$ 10 mljoen overhouden met de huidige goudprijzen. Hiervan zullen de operationele kosten moeten worden afgetrokken die ongeveer de helft bedragen. De nettogelden zullen in de eerste drie jaren gebruikt worden om de investeringen terug te betalen. Met andere woorden, deze extra inkomsten zullen net voldoende zijn om de jaarlijkse rente aflossing van de obligatielening en de overige leningen van Staatsolie te kunnen afbetalen in de komende 3 tot 4 jaren. Bovendien zal een extra reservering gemaakt moeten worden om het basisbedrag van de obligatielening van US$ 550 miljoen over 10 jaren af te betalen. Het is nog onduidelijk waar dit bedrag vandaan zal komen.


  Maak melding

 62. Klopt

  Van het aandeel van 25% in de goudproductie van ongeveer 32000 troy ounces (1000 kg) op maandbasis zal Suriname maximaal bruto US$ 10 mljoen overhouden met de huidige goudprijzen. Hiervan zullen de operationele kosten moeten worden afgetrokken die ongeveer de helft bedragen. De nettogelden zullen in de eerste drie jaren gebruikt worden om de investeringen terug te betalen. Met andere woorden, deze extra inkomsten zullen net voldoende zijn om de jaarlijkse rente aflossing van de obligatielening en de overige leningen van Staatsolie te kunnen afbetalen in de komende 3 tot 4 jaren. Bovendien zal een extra reservering gemaakt moeten worden om het basisbedrag van de obligatielening van US$ 550 miljoen over 10 jaren af te betalen. Het is nog onduidelijk waar dit bedrag vandaan zal komen.


  Maak melding

 63. Counter; bouta heeft je hulp nodig om een paar kilo witte goud naar switzerland te sturen aub zo snel mogelijk bij amba in Den Haag aanmelden en de password is cocaine. Je koffers zijn ingepakt en klaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.