‘Suriname 17de rijkste land met gierende inflatie’

33

PARAMARIBO, 18 nov – “Het zeventiende rijkste land in de wereld heeft door toedoen van Bouterse een inflatie van bijna tachtig procent.” Dit zegt parlementariër Mahinder Jogi (VHP/foto). De twaalfmaandsinflatie (september 2015-september 2016) waar het om gaat, is niet bepaald goed nieuws. Burgers voelen als het ware de inflatie knagen aan hun beurs. En dat voor een land dat om zijn bodemschatten gerekend wordt tot de meest bevoorrechte.

“Ik vind het jammer dat zaken zover zijn gekomen. De regering heeft haar beleid voortgezet van corruptie, verspillend bezig zijn en uitgeven in de consumptieve sfeer. Nu zien wij het resultaat”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname. Het is tijd voor actie.

De inflatie en ook de wisselkoersen moeten onder controle worden gebracht. Daar is tot nog toe weinig van terecht gekomen. “Ik verwacht dat de president zich aan de beloftes uit zijn jaarrede zal houden, zodat wij op zijn minst de hollende inflatie een halt kunnen toeroepen. De president moet weten dat de wisselkoersen niet omlaag zullen gaan met praten. Dat zal alleen gebeuren door daden te laten zien”, aldus Jogi.

Bekijk ook:


33 REACTIES

 1. Suriname staat niet meer op 17de plek qua natuurlijke rijkdommen. Bauxiet is bijna uitgemijnd, straks goud ook. Aardolie wordt in blokken gewijs verkocht door staatsolie. Ik schat 28ste plek bij de volgende ranking.


  Maak melding

 2. Mr. Jogi Suriname wordt net als Zimbabwe.
  Lange rijen met mensen voor de banken etc.
  Wat bevolking betreft lijkt het al op Zimbabwe (zoveel yukas).

  Bouterse belooft veel, maar er komt weinig van terecht.
  Dit dibrie wil alleen zijn straf ontlopen en zo is hij onschendbaar.
  De rest interesseert hem niet.

  Als zijn zoon lief uit Amerika komt en dibrie leeft nog dan zal hij hartelijk verwelkomt worden in Su.

  Wat een teering sooi in Su.

  Kunnen jullie die vent niet onder de graszoden leggen?


  Maak melding

 3. Corruptie corruptie corruptie.

  Wisten jullie dat Abrahams een giga landhuis heeft laten bouwen in West-Suriname.

  Wisten jullie dat hij eigenaar is van de grootste helicopter bedrijf in Su.

  Wisten jullie dat die zuiplap Wijdenbosch de grootste grondbezitter is van Su.

  Wisten jullie dat Brunswijk nr. 1 zaken maken is van Su.

  Wisten jullie dat Dibrie bouta zijn hele familie grond heeft gegeven.

  Wisten jullie dat….etc. etc. etc.

  Te veel om op te noemen.


  Maak melding

 4. Van alles wat fout gaat krijgt Bouterse de schuld en uiteraard draagt hij als staatshoofd en regeringsleider grote verantwoordelijkheid. Echter, Suriname is een democratie en in een democratie is de volksvertegenwoordiging het hoogste orgaan.

  De Assemblee dient alles wat er gebeurt in Suriname te beoordelen en goed- of af te keuren. Zij zijn de wetgevende instantie, zij spreken namens het volk. Als zij zeggen: “Bouterse, jij moet opstappen”, dan moet hij opstappen. In de USA dacht Hillary Clinton dat zij het presidentschap in haar zak had. Het volk koos anders en zij heeft dat maar te accepteren.

  De Assemblee wordt gekozen door het volk, dus uiteindelijk is het Surinaamse volk verantwoordelijk voor wat er gebeurt. Het wordt daarbij geholpen door de media die als ogen en oren van het volk moeten fungeren.

  Hoe kan het dan dat er zoveel fout gaat in Suriname? Dat een kleine groep de macht heeft en de rijkdommen van het land onderling verdeelt?
  16 man waren genoeg om de macht over te nemen in een land met meer dan 500 000 inwoners. Is er dan nog steeds niets veranderd in dat land? Iedere Surinamer zou in weelde kunnen leven gezien de rijkdommen van het land. Men laat zich afschepen met spiegeltjes en kraaltjes en loze beloften en laat boeven hun gang gaan en buitenlandse ondernemingen de rijkdommen wegdragen, bijna voor niets.
  Misschien verdient de Surinamer niet beter dan in armoe te leven, is hij tevreden met dansen springen en zingen en morgen zien we wel weer.


  Maak melding

 5. Als Surinamers wat mee liefde voor hun land hadden, zich druk maakte om de toekomst van hun kinderen en niet te laf om daarvoor te strijden was het nooit zo ver gekomen,

  Suriname zeggen altijd dat ze van hun land houden. Ik ken geen enkel land ter wereld waar inwoners zich al 35 jaar laten naaien door een Paase Roversbende en hiertegen niet in verweer komen.

  Surinamers houden van hun land maar met hun mond en net met hun daden

  Het is was Hans van de Broek zegt: misschien verdienen Surinamers niet beter,


  Maak melding

 6. In plaats van 17e rijkste land, het 17e armste land, dankzij het paarse geboefte, die met dank aan het domme ongeschoolde paarse voetvolk, lekker hun famillie en vrienden kunnen verrijken, en mogen toekijken, hoe de pot verdeeld word, en nog jaren op een houtje mogen bijten, omdat die paar hersencellen niet werkten, tijdens hun stem uitbrengen.


  Maak melding

 7. JOGI BEAR,

  Als ik langs de eettentjes in Commewijne,Parbo-nrd,”Mc Donalds en Blauwgrond eettentjes rijd, dan merk ik niet dat
  Surinamers niet kapitaalkrachtig zijn in hun portemonee, en dat zij wat geven om de inflatie !!!
  Ze vreten zich liever “dood !! Tot groot genoegen van deze “geen belasting betalende eet/barbeque”houdende uitbuiters ( op de McDonalds na).
  Het “volk van brood en spelen”en Bouta en Somo lachen zich krom !!


  Maak melding

 8. Hans den Broek, Suriname is net als de USA een democratie, maar hoeveel is dat waard, wanneer een groot deel van het volk zo stom is dat ze stemmen op figuren als Bouterse en Trump? Hans, als ik jou was, zou ik als Nederlander mijn hart vasthouden dat Wilders straks de regering mag vormen in Nederland, want dan zal je merken hoe geweldig jou democratie is.


  Maak melding

 9. Panlo, de mensen van de VHP zijn zo arm dat ze zelf hun eigen verbouwde rijst niet kunnen kopen, allemaal moeten gras eten en leven ze in zeer kleine krotten;

  Geen enkele VHP-er heeft een normale woning laat staan een stuk grond.

  Ik heb nog nooit een VHP-er in een auto zien rijden. Dit kan toch zo niet door gaan. Kijk hoeveel moeite meneer Jogi doet voor ze. Maakt toch niet uit dat ie Mahinder heet.

  Panlo ik vind niet dat het eerlijk is in Suriname. Waarom zijn de mensen van de VHP zo arm en moeten ze zo lijden?


  Maak melding

 10. Zolang ik op dit moment hier kan zijn en niet in Su zwaai ik heftig mee.Als zij die daar wonen zich niet druk maken…WIE BEN IK…Zwaai door 👋👋👋


  Maak melding

 11. NPS en VHP hadden veel eerder kunnen en moeten ingrijpen. Ze hadden veel eerder cruciale veranderingen moeten doorvoeren. Het volk heeft geen vertrouwen meer in hun. Dus wat blijft er over om voor te kiezen.
  Wat kunnen NPS en VHP nu nog doen dan behalve klaagbrieven schrijven en “slapgelul”


  Maak melding

 12. henk molenaar2016, Hans van de Broek heeft je dit niet vertelt dat het niet een Surinamer, maar zijn eigen vroegere minister president Ruud Lubbers was die vrouwelijke collega’s bij de VN lastig viel en ordinair betastte en niet Ronnie Brunswijk, zoals een ouderwets denkend persoon als jij zou vermoeden.


  Maak melding

 13. Al jaren hoor en lees ik niets anders dan dat Suriname behoort tot 1 van de rijkste landen ter wereld. Staat wat dat betreft op de 17e plek.

  Toch lukt het Suriname niet zich te ontwikkelen tot een topland.
  Waar zijn de Surinaamse intellectuelen gebleven?
  Rust er soms een vloek op Suriname?
  Waarom zijn Surinamers niet genegen samen te werken i.p.v. elkaar tegen te werken.
  Waarom speelt ego bij veel Surinamers een grote rol en wil de ene gemeenschap boven de andere uitstijgen?

  Ik hoor en lees dat haast elke Surinamer (of ze in Suriname of in het buitenland wonen) zeggen dat Suriname hun geliefde land is. Suriname is een switi kondre en nog meer van dat soort lieve uitlatingen. Is het dat werkelijk zo?
  Surinamers doen alsof ze ontzettend verliefd zijn op hun land, in de praktijk is daar echter weinig van te merken.


  Maak melding

 14. LOOK WHO IS TALKING.

  Deze valse predikers van de VHP en NPS hebben alle kansen gehad om Suriname tot een welvarend land te maken. Zij willen ons doen geloven alsof zij alleen in staat zijn om de natuurlijke potentie van het land tot ontwikkeling te brengen. Het antwoord is: NEE…..NEE…..NEE….NEE……! Wanneer zij de macht hebben is het ongelooflijk hoe gemeen zij het machtsspelletje kunnen spelen.

  Ik heb nog dagelijks contact met mensen die de regeerperioden van VHP en NPS hebben meegemaakt. De mensen kunnen van hen kotsen. De VHP en NPS politici gedragen zich als een wolf in schaapskleren. Ze zijn een gevaarlijk en gemeen volk, maar doen zich onschuldig voor.


  Maak melding

 15. @RobG
  O ja, maar waarom is het juist jou baasje die zich zo trots voelt als een pauw met zijn Amnestie? Waarom begeerd hij amnestie,heb je een verklaring hiervoor?!
  En vergiffenis ..het is je baasje alleen die smeekt voor vergiffenis en hij beweerd niet gezondigd te hebben..Dan hoe dan?!


  Maak melding

 16. @ RobG,

  Het gemene machtspelletje dat jij de politiici van de NPS en de VHP verwijt, dat zelfde machtspelletje wordt door de huidige politici op een nog gemenere man manier gespeeld.
  Alleen mensen zoals jij met oogkleppen op, zien dat niet en praten alles wat deze regering fout doet goed.

  De NDP-aanhang is niet in staat de handelingen van de huidige regering kritisch te beschouwen, dan alleen maar verwijten te maken naar de voorgaande regeringen.


  Maak melding

 17. Feit dat er nog steeds geen anti corruptiewet is zegt boekdelen over deze roofzuchtige paarse roverheid olv van de baas der criminelen die oerdomme paarse stommelingen als ljjder vereren. Wo ka, zolang baas en roverheid aan de macht blijven gaat het met de dag slechter aan toe voor zijn paars verarmde idiote debiele aanhangers. A bun dat baas e mek deng ka want nog steeds deng ai nanga jesi tapoe, die paarse schijt eters van baas, wahahahahha vol ironie.


  Maak melding

 18. Verdeel het land onder alle bevolkingsgroepen naar rato !!!
  West Suriname is Dubai en Oost Suriname met al haar goud, is en blijft Haïti.

  Maar ik ben bang dat er hongersnood gaat heersen in oost-Suriname


  Maak melding

 19. 17 rijkste land weet ik niet. Maar een van de corruptste van de wereld weet ik duizend procent zeker.

  Jammer dat er mensen zijn die als het moet het bloed kunnen drinken van hun naaste medemens om er beter van te worden.


  Maak melding

 20. En wat als er een corruptie wet komt, dan gebeurt er ook niets.

  Want er is al een criminaliteit wet maar de grootste criminelen regeren nu het land welke naar de kaulo gaat.


  Maak melding

 21. Rijkste klink beter dan armste land. Dan nog zijn er mensen die dit vooruitgang noemen. Whahaha. Jullie kunnen niks en het zal nooit wat worden in Suriname.


  Maak melding

 22. RobG RobG,
  De haan heeft reeds vele keren gekraaid en nog geef jij niet op door de leugenaar als waarheid spreker aan te wijzen.

  Als de dief zijn passie preekt dan steek ik mijn hand niet voor hem in het vuur laatstaan mijn hele lichaam.


  Maak melding

 23. @jiyani
  Surinamers zijn geen patriotten.
  Er zijn 2 soorten Surinamers:
  Die in Nederland wonen met hun nostalgie toen ze nog in su woonde.
  De ander die nog in su wonen. Dat zijn oa. De criminelen, de smerige vieze varkens die het land vervuilen en de corrupten.

  De eerste groep denkt dat ze nog van su houden.
  En de 2e groep houdt helemaal niet van su.

  Neem bijvoorbeeld de Antilliaan die houden met oprecht van hun eiland. Ze praten met lof over hun eiland. Als ze getrouwd zijn met een Surinaamse dan gaan ze naar de Antillen met vakantie. Er wordt Antilliaans gesproken. Op feestjes wordt dat achterlijke yuka muziek niet gedraaid, maar Antilliaans muziek. Als ze emigreren dan gaan ze naar de Antillen en niet naar su. Ga zo maar door. Het enige wat ze goed van su vinden is de keuken.

  Dat noem ik nou vaderlands liefde.
  Daar mogen Surinamers een voorbeeld aan nemen.


  Maak melding

 24. @ Panlo,

  Dus zit ik niet ver naast met mijn opmerking dat ze van Suriname houden maar dat in de praktijk niet laten zien.
  Tijdens mijn vakanties in Suriname ben ik erg geschrokken van de werk attitude van veel Surinamers.

  Bouwwerkzaamheden die stil lagen, omdat werknemers niet kwamen opdagen, of te laat kwamen en weer vroeg vertrokken.
  De chinezen in de bouw echter gingen nog tot heel laat door met werken.

  Ging langs bij iemand die bij een roti shop in de binnenstad werkte. Een dame die op kantoor werkte, zat gewoon tijdens kantooruren op haar gemak te eten en dat vertelde ze ook.
  Waarom zal ik me druk maken, wat ik vandaag niet af krijg, komt morgen wel af.

  Op de plantages zag ik overwegend hindustanen en javanen werken. De stadscreolen heb ik niet zien planten, wel de boslandcreolen in het binnenland.

  Overal in de binnenstad hang jongeren, die de stoepen bezet hielden. Jonge kinderen die i.p.v. op school te zitten, zich op straat bevonden.

  Paramaribo een en al smerig. Surinamers gooien hun troep overal, terwijl er vuilnisbakken staan.
  Heb lege kavels gezien die vol werden gegooid met grofvuil door de buurtbewoners.
  Overal rotzooi, wat een ellende met die petflessen.

  De markt groot, donker, vies en stinken.
  Surinamers gaan niet hygiënisch om met hun eten en drinken. At daarom alleen bij familie.

  Toen dacht ik waarom roepen de Surinamers dat ze van hun land houden, terwijl ze niet eens hun omgeving schoon houden.
  Mi switi kondre wordt zo vaak gezegd, maar die switi kondre wordt niet onderhouden.
  Treurig voor een land met prachtig flora en fauna.

  Weet niet of het nog steeds zo is. Ben voor het laatst in 2008 geweest en ik ben niet meer van plan naar Suriname met vakantie te gaan.


  Maak melding

 25. Jiyani

  Su is nog erger geworden.
  Apen die in groepen op hoeken hangen.
  Ze moeten die apen terug sturen naar het bos. Of liever terug naar hun oorsprong Afrika.
  Su is een vieze teering zooi.

  Toen het nog een kolonie was zag de stad er prachtig uit, schoon en lanen met bomen.
  Nu is het nogmaals een vieze teerim zooi.
  Het lijkt op Afrika. Gisteravond zag ik een docu van Erica terpstra, je zag alleen maar apen van het bos lopen.
  Buitlanders krijgen de indruk dat su alleen maar lelijke vrouwen heeft.
  En het wordt nog erger: ze vormen nu de grootste bevolkingsgroep.

  Surinamers succes!


  Maak melding

 26. U heeft de toestand in dit prachtige land waar ik momenteel op vakantie verblijf op een fantastische wijze verwoord.
  Zonder kwetsende taal rechtstreeks naar de waarheid toe.
  Mijn complimenten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.