Officiële aanvang goudproductie Newmont Suriname

17

President Desire Bouterse en CEO Gary Goldberg brachten gisteren een toost uit bij de officiële aanvang van de goudproductie van Newmont Suriname in Oost-Suriname. Er is de afgelopen periode US$ 50 miljoen aan goud geëxporteerd. Staatsolie Suriname NV heeft 25% aandeel in de goudmijn. Het bedrijf mikt op een maandelijkse verwerking van een miljoen ton erts, waaruit goud moet worden gewonnen. Jaarlijks wordt gemikt op een goudproductie van 400.000 tot 500.000 troy ounces per jaar, gemiddeld in de eerste vijf jaar, wat neer komt op 1.000 kg per maand.newmont2

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Forummers, reageerders, Odi odi.

  Officiële aanvang goudproductie Newmont Suriname.

  Gaat SU. nu echt GOUDEN TIJDEN tegemoet?

  Bij het vorige artikel heeft @Hans van den Broek op vrijdag 18 november 2016 om 16:12 uur gereageerd.
  En dat was heel duidelijk.
  Bouterse: Suriname heeft volwassenheid bereikt.

  En nu nog even een kleine aanvulling op bovengenoemd artikel m.b.t. aanvang goudproductie Newmont-Su.

  Google naar:
  Metalen prijzen stijgen, maar Newmont Mining een Gouden Kans?

  En niet te vergeten dat Newmont Mining ook met andere grondstoffen bezig is.
  Google naar:
  List of Mining Companies Australia – John


  Maak melding

 2. Mie-gado waar is Mirafroitie Rob.Gay, Mazda, Damsgo, en Parbo hebben zij nog iets aan toe te voegen wat hun baas tot nu toe bereikt heeft.
  Komt de trein nog? en de Hypermoderne snel—-weg.
  Dubai komt steeds dichterbij.


  Maak melding

 3. Front regering heeft geen last gehad van externe factoren zoals de lage goud-en olieprijs en de bauxiet sector was nog in tact. Nederlandse verdragsmiddelen waren niet stop gezet maar in de economie van suriname gepompt tijdens jou symbolische president Venetiaan. Nu is Suriname volwassen op economisch gebied en dat bereikt een paarse regering niet zonder enige kennis en durf. Bezin jou dat de crisis in Suriname pas echt 15 maanden oud is en je rekent de regering vanaf hun aantreden het verwijt aan dat Venetiaan beter heeft gepresteerd. De koers stabiel houden wat Vene wel deed is geen garantie voor verdere ontwikkeling van een land. Sinds het aantreden van NDP zijn er zichtbare veranderingen opgetreden. De infrastructuur is beter geworden. En Suriname is kredietwaardig gebleven en zal blijven groeien in de toekomst. zonder risico`s te nemen op de kapitaalmarkt kan een land niet tot ontwikkeling komen. Corruptie is nooit op het nederlands nieuws bekend gemaakt over deze regering in tegenstelling tot de regering Venetiaan toen de krantenkoppen in Suriname elke maand vol stonden van ongeregeldheden van de Front roversbende en terecht ook.
  Nu zal je weer kraaien dat de media bang zijn dit kenbaar te maken tijdens Bouterse`s presidentschap. De rust is teruggekeerd en volgend jaar kan de verdere onafhankelijke ontwikkeling van Suriname verder gaan. Koos en trawanten hebben een tijdje gefeest maar nu is het genoeg geweest. Forward ever.


  Maak melding

 4. Dat Suriname (lees: Staatsolie) maar 25% krijgt, vind ik wel erg magertjes en best wel een slechte deal te noemen. Er had minstens een aandeel van 35% bedongen moeten worden door/voor Suriname om met de opbrengsten daarvan de meest noodzakelijke investeringen te doen.


  Maak melding

 5. Kijk hem nou proosten, glaasje heffen, lintjes knippen dit soort gelegenheden houdt hij van, feesten, snuiven, zakken vullen. Maar zijn verantwoordelijkheid af leggen aan parlement en het volk ho maar vergeet het maar. daarom gaat Su dieper de shit in


  Maak melding

 6. Baas B, Front regering heeft de centrale bank van Suriname niet leeggeroofd. Suriname heeft tien jaar lang van 2000 tot en met mei 2010 relatieve welvaart gekend maar vandaag de dag is die kleine welvaart door de grote boef Bouterse totaal weggeslagen. De wisselkoersen waren gedurende 10 jaar stabiel (voor 1 us dollar kreeg je 2,70 SRD nu is dat 7,50 SRD).
  Suriname is ten tijd van Front nooit in zee geweest met IMF en Suriname is onder Front nooit bankroet geweest.
  De feiten spreken voor zich. Trouwens een degelijke integrere Venitiaan die internationaal niet gesignaleerd staat kun je niet vergelijken met een criminele moordenaar die de Staatskas heeft leeggeplunderd.
  Niemand heeft ooit geroepen Vene pe a moni de, men roept nu tegen de killer en super boef Bouterse,Bouta pe a moni de.
  Alles wat jij schrijft tegen Venitiaan is achterhaalt want de man heeft Suriname redelijk welvarend achtergelaten. Daarom juist heeft boef Bouterse 4800 miljoen us dollar van Suriname buit gemaakt, gestolen en verdeelt onder zijn vrienden waardoor het land nu bankroet is en leeft op leningen uit het buitenland.
  IMF zal geen geld meer sturen. Bouta is de grootste ramp, kunoe die Suriname al 40 jaar teistert.
  Bouta verdient een kogel door zijn hoofd a la Kadhafi.


  Maak melding

 7. HEY HUILIE HUILIE SABATO FRANSE, JOU TIJD IS ALLANG VOORBIJ MIE MANG DUS..SCHELDEN MAAR HET IS TE LAAT VO JOU
  JE BENT AL OVERREDEN DOOR DE DAMSCO TREIN IK ZAL JOU BLIJVEN BOMBELEN UILSKUIKEN JIJ BENT EEN MAKKIE. OMHOOGGEVALLEN FLAPDROL.


  Maak melding

 8. JA HOOR WEER ZO’N ANTI SURINAME BA KA AAN HET WOORD. ALTIJD HET AFGEZAAGDE LIEDJE..DIE BOBBELGUM HEEFT GEEN SUIKER MEER IDIOOT. DUS WEG VAN HET TONEEL. IK HEB GEZEGD. GEEF MAAR OP….BOUTERSE BLIJFT AAN HET ROER KNOOP DAT MAAR EENS GOED IN JULLIE LUCHTLEDIGE COCOSNOOT BOVEN OP JE NEK.


  Maak melding

 9. PROOOOOOOST DIT IS VOOR JOU OLIEBOL SHANTARAM…ÄLLEEN DE ROTIE NOG DAN GAAN WE ETEN. BROEDERLIJK NAAST ELKAAR MIE MANG. SOSO LOBIE BOUTA HOUDT OOK VAN JOU BRADA. Do not HATE.


  Maak melding

 10. De ANTI-SRANANGMAN-LEIDER, DESi, heeft WEER gezorgd voor een INFLATIE van 77,1 % !

  EXPORTEN : 0,000 (behalve schamele vergoeding voor een paar kilo goud, dat wordt weggedragen door buitenlanders) )

  VALUTA N’E KOME !

  KONDRE FAILLIET !!!

  PS : DONG DONG DESI, benoem NOG ENKELE DUIZENDEN WAARDELOZE AMBTANAREN ALS STEMVEE, DANG WELVAART O KOME !!!


  Maak melding

 11. Dat is lachen geblazen met Bouterse op de foto over goud winning in Suriname.Hij heeft weer een gat gevonden om zijn zak te vullen.Ik heb medelijden met het arme volk die belazerd wordt en niet eens weet wat er in het land gebeurt.Het volk heeft geen andere keus want ze hebben zelf ervoor gekozen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.