Bouterse: Suriname heeft volwassenheid bereikt

48

PARAMARIBO, 18 nov – “Na veertig jaren van onafhankelijkheid heeft Suriname heeft volwassenheid bereikt.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de formele opening van de goudwmijn van Newmont Mining Corporation. Het is veelbetekenend dat nu voordeliger mijnbouwcontracten gesloten worden.

In vergelijking met bijvoorbeeld de Brokopondo overeenkomst heeft Suriname nu meer concessies kunnen afdwingen. De financiële vruchten zullen niet uitblijven. Newmont wil per jaar minimaal duizend kilogram goud exporteren. Dat moet de kosten er sneller uit halen dan was gepland. De regering zal ook sneller over harde valuta kunnen beschikken. Volgens Bouterse is de besteding al uitgezet.

Suriname moet als volwassen republiek steeds meer en betere keuzen maken. Het land heeft het de afgelopen decennia niet goed van af gebracht. Er is te veel gehangen op de inkomsten uit de exploitatie van grondstoffen. De crisis in deze branche komt des te harder aan. Bouterse wil meer variatie in de economie en dus meer weerbaarheid. “Suriname vekeert op een kruispunt”, aldus het staatshoofd.

Bekijk ook:


48 REACTIES

 1. Na veertig jaren van onafhankelijkheid heeft Suriname heeft volwassenheid bereikt aldus de man die 15 Surinamers op beestachtige wijze heeft afgeslacht en het land 3x naar de klote heeft geholpen. Wat is daar volwassen aan ?

  Op 1 punt ben ik het wel eens met Bouterse namelijk dat Suriname betere keuzes maken. Iedere zelfrespecterende natie had deze moordenaar nooit als president aangesteld.


  Maak melding

 2. Bouterse heeft geen verstand van zaken en daarom is het land achteruit gegaan.Deze domkop moest nooit president zijn geworden van het land.Het volk heeft gekozen en zitten nu met Bouterse in hun maag.Hij verrijkt zichzelf ten kosten van alles en de domme massa is aan het janken.Als Surinamer schaam ik voor mijn eigen land.Ik bemoei mijn niet met de politiek maar vind dat het land kapot is gemaakt door Bouterse en zijn aanhang. Suriname is beter van af zonder politici want die zijn zakkenvullers/bedriegers en leugenaars.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 3. Wij als volk zullen de komende verkiezingen ook betere keuzes maken.
  Weg met veroordeelden en uitbuiters.
  Weg met leugenaars.
  Weg met moordenaars .


  Maak melding

 4. Pataka.
  Bouterse is niet dom! Zodra hij denkt dat je een concurrent wordt, benoemd hij je tot adviseur en zorgt hij ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Concurrentie uitgeschakeld! Best wel slim.
  Wat mij weer opvalt, maar dit is geenszins een verrassing is de opmerking: de besteding is al uitgezet.
  De huid is alweer verkocht voor de beer is geschoten


  Maak melding

 5. Na 40 jaar zijn we eindelijk volwassen geworden, alleen jammer dat we, met Bouterse aan de leiding, met zoveel ellende op het punt staan te overlijden.


  Maak melding

 6. Bij elke bijeenkomst roeptoetert dit megalomane, infantiele fossiel dezelfde populistische lulkoek. De enige AANTOONBARE FEITEN zijn, dat na 40 jaar onafhankelijkheid Suriname zit opgescheept met een criminele, corrupte, drugsveroordeelde meervoudig moordenaar, die het land 3x in successie financieel / economisch en moreel naar de afgrond heeft gebracht.
  * 77% inflatie…
  * explosief stijgende geldkoers…
  * krimpende economie…
  * stijgende criminaliteit…
  * stijgend aantal verkeersdoden…
  * toenemende corruptie…
  * miljarden US$ binnen en- buitenlandse leningen…
  * staatskas tot op de bodem leeggeroofd.


  Maak melding

 7. -Suriname heeft volwassenheid bereikt en Bouterse heeft boevenrij bereikt.

  Een vriend vertelde mij dat Bouterse nu hard opzoek is om na te gaan hoe hij het volk weer aan zijn zijde kan krijgen. Hij probeert zoveel mogelijk na te gaan welk project hij kan opzetten voor armen.
  Ik wordt niet goed van deze politieke stunt, terwijl Bouterse een groep boeven achter zich heeft staan.


  Maak melding

 8. @ Blauw, gelieve jou uitkomst nog met 12 te vermenigvuldigen !
  Deze mijn gaat 1000 kg goud per maand produceren !!!!

  En idd heeft de president gelijk want hij is de eerste president die in zo’n korte tijdspanne allerlei projecten heeft doen opstarten.

  Hulde aan president D.D. Bouterse !


  Maak melding

 9. ‘Suriname heeft volwassenheid ‘bereikt zegt de moordenaar.
  Laten wij zien hoe die volwassenheid hij denkt bereikt te hebben,
  1 coup 1980 en telefooncoup
  2 Dec moorden 1982
  3 Moiwana slachting.
  4bouta amnestie
  5 dino en meriba
  6vergiffenis
  7. IMF en Islamitishe banken
  8Corruptie
  9 Dubai en paradijs in Suriname,jokkebrok
  10. stakingen elke maand door iedereen op dagen verspreid

  Hai baja nee bouta we kruipen nog steeds als een pasgeboren baby,maar intussen heb jij wel de pensioen gerechtigde leeftijd bereikt en het is tijd voor je om uit te rusten in Alcatraz in America ,Nederland of gewoon in Santo boma gevangenis,,die keuze ligt aan jou.Jij hebt Suriname belemmerd in zijn vooruitgang,Met je coup om je eigen verdomde belangen heb je de surinamers van hun vrijheid van stemmen beroofd en Suriname naar de moer geholpen.Wat een lage smoesjes moet jij uithalen om aan de macht te blijven,maar aan alles komt een einde,ook voor jou zal het gebeuren en het zal alles behalve plezierig zijn .


  Maak melding

 10. @Milton,

  @ Blauw, gelieve jou uitkomst nog met 12 te vermenigvuldigen !
  Deze mijn gaat 1000 kg goud per maand produceren !!!!

  En idd heeft de president gelijk want hij is de eerste president die in zo’n korte tijdspanne allerlei projecten heeft doen opstarten.

  Hulde aan president D.D. Bouterse !

  ============================================

  Beste Milton, de overheid moet rekening houden, dat zij gezien haar 25% aandeel in Newmont, ook periodiek bepaalde investeringsbedragen bij de operaties zal moeten investeren. Tel daarbij op dat jaarlijks 51 miljoen Amerikaanse dollar aan rente voor de obligatielening worden betaald. Ook moet men rekening houden met andere leningen die de staat in de afgelopen periode heeft afgesloten. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te weten dat Bouterse de plank flink heeft misgeslagen. Situatie is meer dan zorgelijk.


  Maak melding

 11. Gefeliciteerd.
  er is corruptie en niets anders dan corruptie, hoera!
  Sur. gaat steeds meet lijken op een Afrikaans land. bravo!
  Een parlement vol met jaknikkers. jawel!
  Eigen zakken eerst, dan alle vrienden etc 5 miljoen. helemaal!
  De NDP gaat steeds meer op de NSDAP van Hitler lijken. tof!

  China is hard bezig Suriname te koloniseren. joepie
  Volk van Suriname gefeliciteerd met alle leningen.
  Boefdraad hoort in de gevangenis


  Maak melding

 12. Steeds meer en betere keuzes maken ? Ben ik nou gek of is Desi Bouterse aan de zopi ? Suriname heeft niks te willen want dit land heeft niet eens de krachten om een goede krachtige puf te laten. Suriname is afhankelijk van andere landen en bedelt als een slaaf om geld en om goederen. Het is aan Nederland te danken dat dit land zoveel voor Suriname doet; ga maar alleen in de loods kijken aan de Hernhuttenstraat. Het puilt uit van de voedsel en andere pakketten uit Nederland want de arme Surinamer moet gevoed worden.


  Maak melding

 13. Ik zeik in mijn broek van het lachen: De Surinaamse bevolking heeft van de honger geen ontlasting en Bouterse geeft zich zelf complimenten.


  Maak melding

 14. @ henk molenaar 2016,

  Hoe vaak per dag heb jij droog ondergoed nodig?
  Is dat net zo vaak als je zegt dat je zeikt in je broek van het lachen?
  De situatie in Suriname is behoorlijk nijpend, daar kan ik echt niet om lachen.


  Maak melding

 15. Deze man is blij, wat bedoeld hij precies met voordelen??, is het weer om op grote schaal corruptie te blijven plegen met de aasgieren om zich heen?. Hij vetreld niet wanneer er daad werkelik geld ontvangen zal worden met zijn 25% storing/aandelen. Het bedrijf zal eerste werken om al zijn investeringen en salarissen veiling te stellen alvorens de overheid iets krijgt. Het enige dat ze nu zullen ontvangen is de loonbelasting van het personeel verdr niks,.


  Maak melding

 16. Weet milton waarover hij praat, de ondehandelingen met Surgold zijn voor zijn periode begonnen, de toemalige regering heeft doel bewust niks oindetekend en gelaten voor de volgende regering, dus waarover praat milton?? het enige dat veranderd is , in dit alles is het bedwingen van de 25% aandelen verdr niksanders. De dingen moeten gezegd worden z.a. het is.


  Maak melding

 17. ALLES WAT KUMAKOISI AANRAAKT, VERANDERT IN KKA WATRA.“Suriname vekeert op een kruispunt

  Suriname is dat kruispunt allang gepasseerd en is het RAVIJN ingedonderd dankzij onze enige waarachtige PLEE-SIDENT.

  HIEPIEPIE: DE KUMA LOVERS ZIJN IN EXTASE


  Maak melding

 18. Bouta je LULT alweer uit je nek.

  Wat denk je: die stomme bevolking accepteert toch alles.

  Waarom tief je niet op IDIOOT.
  Zie toch in dat men steeds meer en meer een hekel aan je krijgt.

  Nogmaals gun de surinaamse bevolking een beter bestaan en ROT OP van het toneel.
  Rot op en ga je bezig houden met je mongole zoontje.


  Maak melding

 19. Als Bouterse met een lege staatskas en een berg aan schulden durft te roepen dat Suriname volwassenheid heeft bereikt, is er heel veel mis onder zijn hersenpan.

  Het IMF is langs geweest om te verhullen dat ze geen geld krijgen, praten ze over een half volle en een half lege glas en stoer gebabbel dat zij bepalen.

  Zal wel maar IMF is geen charitatieve instantie dus blijft het geld in kas.


  Maak melding

 20. Als een bedrijf bij de Surinaamse regering komt met het verzoek goud te mogen winnen dan zou het antwoord moeten zijn:

  a) 60% van het gewonnen goud is voor ons,
  b) U dient een Surinaamse onderneming op te richten,
  c) Suriname krijgt x % van de aandelen van die onderneming,
  d) Alle noodzakelijke investeringen zijn voor uw rekening.

  Dat is hoe een volwassen land omgaat met bedrijven die haar bodemschatten wil ontginnen. Zeggen ze dan nee, oké, wie is de volgende belangstellende!

  Zoals het nu gaat, daar wordt Suriname alleen maar armer van. Newmont haalt het goud weg en Suriname betaalt alles en misschien, heel misschien, krijgen ze straks misschien ook wat van de winst.

  Voor de Surinamer die toch wat wil verdienen aan de goudwinning, het aandeel Newmont Mining, NYS:NEM, US6516391066, is sinds begin dit jaar met 75% gestegen. Dank je wel Sinterklaas Bouterse.


  Maak melding

 21. Ik wil wel weten wie de text schrijver van ddb is. Hij of zij laat de pleesident domme dingen zeggen en hij beseft het niet.

  De huidige inkomsten voor het zijn de loonbelastingen van de werknemers( bedrag niet bekend), royalty (60*12*38824.60=27,953,712.00 per jaar volgens vandaag prijzen) en dividend (bedrag laatste dividend 5 dollar cent per aandeel). Voor ddb royalties of tjoekoes van de ondernemingen die hij heeft aanbevolen om leverancies te doen aan de goudmijn.

  Su is nog diep in de put en gaat nog dieper in.


  Maak melding

 22. Sranan skeer (3X) onder DDB en de gangsters
  Tweede Dubai,
  Gouden Kerst(feest),
  Tram/Treinverbinding van Poelepantje langs de Indira Gandhiweg- Overwacht,
  4-baansweg van Paramaribo naar Brazilië met een afslag naar SB,
  Bruggen over de grensrivieren,
  Grootste Cassavefabriek van het Caribischgebied,
  Grootste Voedselschuur van het Caribischgebied,
  Schoolboeken waarvoor miljoenen euros zijn betaald door Eddy Jozefszoon voor de scholen die in het pakhuis van Onderwijs en Wetenschappen, Cultuur zijn blijven liggen,
  18000 volkswoningen,
  iedere kind van Suriname een Laptop,
  iedere kind van Suriname een cel,
  Diepzeehaven voor de ondiepe Wilde Kust van Suriname,
  Vele miljoenen us-dollar leningen bij buitenlandse banken,
  Schoolmaaltijden, waarmee NDP-ers, die aan de touwtjes trekken zich verrijken,
  Fraude op grote schaal bij de overheid/ministeries waar NDP-ers die aan de touwtjes trekken zich verrijken,
  Domeingronden voor NDP-ers waarvan NDP-toppers zich verrijken,
  Domeingronden waarop rondhout gekapt wordt en NDP-toppers zich verrijken,
  Helikopters van Abraham,
  Smeergelden van Ballast Nedam, die in zakken/zaken van DDB, Wijdenbosch ea zijn verdwenen.
  500 miljoen Nederlandse gulden van de verdragsmiddelen van de onafhankelijkheid waarmee DDB en anderen zich hebben verrijkt,

  DDB is veroordeeld door de rechtbank in Nederland voor 11 -jaar gevangenisstraf voor drugstransporten naar Nederland,

  DDB is de moordenaar en verantwoordelijk voor de 8 december 1982 moorden,

  DDB is verantwoordelijk voor de MoiWana86 moorden,

  DDB is verantwoordelijk dat de grondwet van Suriname en Internationale Verdragen, cq mensenrechten worden vertrapt,

  zie:
  – de ongeldigde gewijzigede amnestiewet van 1992,
  – DDB ruilde militaire wapens van het NL voor Cocaïne met de Farc in Columbia,
  – De Guyanees en Cocaïne dealer Roger Khan en DDB waren goede vrienden,
  – Pablo Escobar en DDB waren goede vrienden,
  – DDB is op de opsporingslijst van de DEA in Miami in de USA voor drugshandel naar de USA, Boerenveen heeft hiervoor in de USA moeten brommen in de USA

  15 onderofficieren hebben op 25 februari 1980 onder bevel van DDB op bevel/advies van Kolonel Hans Valk van het Nederlandse Leger een staatsgreep in Suriname gepleegd,
  enz, enz, enz.

  Met DDB kan Suriname en het Surinaamse Volk alle kanten op behalve de goede kant.

  Sranansma Oe Wiki!

  Bouterse: Suriname heeft volwassenheid bereikt
  zie hoe de vlag van Suriname vanaf 25 februari 1980 tot heden november 2016 er voor Suriname bijhangt, nl Halfstok.

  “DDB, akti now!”, “You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.”
  “Houdt jezelf maar voor de gek, maar niet het Surinaamse Volk, a Volk dé Pina no Kaka!”

  Volwassen en meer dood dan leven.

  Volwassen en skeer, laf (hi)(s)Tori

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time

  Time4Chan(ges)!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. Volwassenheid bereikt ? Kennelijk wordt bedoeld het fysieke van een volwassene maar geestelijk dat van een debiel die alleen het SPI kent.
  Hou toch op. Je kunt je eigen broek niet eens ophouden en dan spreken van volwassenheid.


  Maak melding

 24. Volwassen is volgens de NDP-clan : Land FAILLIET

  GEMAAKT en OPGEZADELD met een ONGEKENDE

  MEGA-STAATSSCHULD van ca VIJFTIEN MILJARD !!!

  PS :
  Deng 17.866 NDP-VOLKSWONINGEN DE NA BOUTA-Prive-Haven ETE !!!

  IMF heeft DESI nu DEFINITIEF GEGIJZELD, TEK YU AI LUKU !!!!!


  Maak melding

 25. Wanneer wordt DDB,volwassen???, alles van hem is een mijlpaal of historsch, wat is er gebeurd met aale breijven die zijn regering in de afgelopen jaren heeft opgericht??, hoeveel van zijn nog in het leven??, ze waren alle historische momenten. Dit bebrijf is niet van de staat het is een particulier bedrijf, die volgens normen e, wetten en regels zal werken, zonder enige inmemeging van welke regering dan ook, mogelijk bedoelt hij daarmee historisch. Behalve de royalties die maandelijks gestort zal worden, wanneer zal het werkelijke aandeel van de 25% gesort worden???? dat is het belangrijkste dan de plm 1milj. die maandelijks betaald zal worden aanm troyalties, wie zal van die bedrag genieten, de coruptelingen of de aasgieren., in elk geval niet de bevolking


  Maak melding

 26. Volwassen, maar impotent zal hij bedoelen.

  Waarde om nageslacht te maken: nada, notie, neks, nooit, nunca, never.

  Als je volwassen bent en kan niet voor jezelf zorgen en geen nageslacht maken. Dan kan je liever je zelf aan de hoogste boom van Suriname ophangen, om geen last voor jezelf en omgeving te zijn, ja toch?

  Vele afstammelingen van de Afri-slaven of is het afstammelingen van Afro-slaven nemen ook nooit de verantwoordelijkheid voor zichzelf en ook niet voor hun nageslacht. Deze gasten houden niet van hun eigen soort en houden een eigen leefpatroon op na die niet te volgen is. Geen enkele vooruitgang met dit soort mensen in de nieuwe wereld. Bij hen is armoede, ellende, geen normen en waarden, lui, oerlelijk, dom of geen vooruitgang is gewoon troef, generatie na generatie,

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 27. Ik heb een andere kijk ; 40 jaar en nog steeds met luiers lopen moet het zijn, slechte medische voorziening achterstallige lonen voor de werkenden ( behalve het DNA leden. ) Ik sluit me aan bij @ Pico ; inderdaad de besteding is al uitgezet. dus met andere woorden a monie klarie kba.
  Het is al uitgegeven, voordat het op de bank staat !
  Wel beste brada´s / Sisa´s, als er een volgende regering komt, ding mang / uma o k@ loto. Generatie´s lang moeten ze dokken wat DDB achter laat voor ze hebben gelaten !

  Sari tori

  Jacko
  .


  Maak melding

 28. Suriname heeft vanwege de band met Nederland een plaats ingenomen qua welvaart en ontwikkeling waar ze gezien haar economische situatie geen recht op had. Het welvaartsniveau werd kunstmatig op peil gehouden door steun en sturing vanuit Nederland. Nu dat verdwenen is zakt Suriname langzaam naar de plaats waar ze thuishoort, corrupt Caribisch niveau.
  Zo erg als in Haiti zal het niet worden, maar het wordt heel moeilijk voor de gewone man. Zoals het was, dat was niet normaal, zoals het wordt, dat is hoe het past in de reële economische situatie van Suriname.

  We gaan naar een land dat gedomineerd wordt door een corrupte elite die de macht en de welvaart onderling verdeelt en een arme massa zonder stem die zich zal moeten schikken.
  Zou het volk in opstand komen dan zal het regiem steeds agressiever en gewelddadiger reageren. Suriname is nu hun privébezit geworden, dat laat men zich niet zo maar weer afpakken. En ach, wie kan het wat schelen wat er in Suriname gebeurt? Als de buren er maar geen last van hebben.


  Maak melding

 29. Als je niet je eigen wil en verstand kan gebruiken ben je met veertig jaar nog geen volwassene.
  Een volwassene is iemand wiens hoofd niet als een voetbal wordt gebruikt. Hij/zij kijkt met zijn eigen ogen. Hoort met zijn eigen oren en denkt met zijn eigen verstand voordat hij iets zegt of doet.
  Daarbuiten regeert negatieve emoties want het verstand is er niet om orde te scheppen. Heeeeeelp ! I’m sinking


  Maak melding

 30. Front regering heeft geen last gehad van externe factoren zoals de lage goud-en olieprijs en de bauxiet sector was nog in tact. Nederlandse verdragsmiddelen waren niet stop gezet maar in de economie van suriname gepompt tijdens jou symbolische president Venetiaan. Nu is Suriname volwassen op economisch gebied en dat bereikt een paarse regering niet zonder enige kennis en durf. Bezin jou dat de crisis in Suriname pas echt 15 maanden oud is en je rekent de regering vanaf hun aantreden het verwijt aan dat Venetiaan beter heeft gepresteerd. De koers stabiel houden wat Vene wel deed is geen garantie voor verdere ontwikkeling van een land. Sinds het aantreden van NDP zijn er zichtbare veranderingen opgetreden. De infrastructuur is beter geworden. En Suriname is kredietwaardig gebleven en zal blijven groeien in de toekomst. zonder risico`s te nemen op de kapitaalmarkt kan een land niet tot ontwikkeling komen. Corruptie is nooit op het nederlands nieuws bekend gemaakt over deze regering in tegenstelling tot de regering Venetiaan toen de krantenkoppen in Suriname elke maand vol stonden van ongeregeldheden van de Front roversbende en terecht ook.
  Nu zal je weer kraaien dat de media bang zijn dit kenbaar te maken tijdens Bouterse`s presidentschap. De rust is teruggekeerd en volgend jaar kan de verdere onafhankelijke ontwikkeling van Suriname verder gaan. Koos en trawanten hebben een tijdje gefeest maar nu is het genoeg geweest. Forward ever.


  Maak melding

 31. Mie-gado mie siesa suriname is eindelijk een biegie boi geworden eindelijk baja eindelijk al de tijd waren wij kleine jongens.
  Look amang zo trots monki moki die een bacove heeft gehad.


  Maak melding

 32. Dit project is door Nieuw Front op gestart met onder handelingen in 2005 .

  Waarom had NDP geen goud productie bedrijf opgestart van af de Staatgreep 1980 .

  Waarom had Wijdenbosh geleerde geen goud industrie op gezet in plaats van bruggen bouwen ,zonder te betalen .

  Abrahams en Bouterse en Graanoost hadden jullie nog geen verstand van goud van af 1980 .

  Daarom hadden jullie Henk Aaron op gesloten NDP Bedriegers , kijk hoe jullie nu STELEN .

  NDP heeft niets gedaan in 40 jaren ook Palu van Krolis stelletje onderdrukkers .

  Gaan jullie lekker huis werk maken voor IMF ,Hoefdraad is en blijf een spion voor IMF .


  Maak melding

 33. Suriname is volwassen geworden?
  ” de regering zal snel over harde valuta beschikken”, ” de besteding is al uitgezet”, aldus sprak de grootste ramp van Suriname. De jager die de huid verkoopt voordat de…………………..!


  Maak melding

 34. Het belangrijkste kernpunt van de hele Merianmijn is dat het proces is begonnen in 2004, dat zei de directeur van Newtown in bijzijn van Bouterse. Dus de directeur zegt openlijk dat de realisatie niet is geschied door Bouterse en aanhang maar door Venitiaan en zijn regeringen. Venitiaan en zijn regeringen hebben het beleid en de monitoring van dit project voor 98% gerealiseerd.
  Het is goed dat een onafhankelijke persoon dit publiekelijk vertelt in bijzijn van Bouterse. Bouterse de criminele moordenaar kan niet zeggen dit project heb ik mogelijk gemaakt.


  Maak melding

 35. “Na veertig jaren van onafhankelijkheid heeft Suriname heeft volwassenheid bereikt.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de formele opening van de goudwmijn van Newmont Mining Corporation.

  Volwassenheid : Fase waarin een levend wezen volledig volgroeid of ontwikkeld is.


  Maak melding

 36. Newmont Brokko DDB en de rovers dé Mars. Suriname krijgt nada, notie, nunca, neks, never, enz, . Kijk maar hoe DDB als een ouwe somofo hoer zich voortsleep bij het gaan, die niets gekregen heeft na de daad.

  Suriname heeft niets aan Newmont. Al het goud van Suriname wordt gewoon geroofd door Newmont. De onderhandelaars, CEO van Newmont zijn geen kleine jongens, je staat erbij en ze buiten je helemaal uit.

  DDB en de rovers kunnen er apathisch naar kijken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 37. @passant

  DDB deze koeien kunnen niet onderhandelen. Bouta heeft mulo.
  Abrahams heeft 2 jaar ULO. Dit is nog lager dan mulo.
  Ze willen alleen maar tjoekoe en de rest interesseert ze geen moer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.