Workshop t.b.v. landbouw in binnenland Suriname

4

De Inter-American Institute for Cooperation in Agriculture(IICA) heeft dinsdag een tweedaagse workshop in Suriname georganiseerd getiteld ‘Sustainable Agriculture Practices for the Hinterland’. Dit doet zij met ondersteuning van het Centre for Agricultural Research in Suriname (CELOS). De workshop heeft als doel te brainstormen met stakeholders om de landbouw in het binnenland een boost te geven. CELOS-directeur Inez Demon vindt dat zelfvertrouwen vaak ontbreekt bij de binnenlandse agrariërs. Ze merkt dat de interesse en potentie er wel is om de productie van gewassen te verhogen, maar het geloof om een doorbraak te maken in de grote landbouwsector echter ontbreekt.

Bekijk ook:

4 REACTIES

 1. Al dat gepraat helpt niet wanneer er geen grond wordt uitgegeven om landbouw te becdrijven. Een ndp parlementarier uit het binnenland heeft ook plannen voor de landbouw. Eens kijken of ddb naar zijn eigen mensen ?uisterc.


  Maak melding

 2. Deze buitenlandse Instituten als IICA zijn meestal Werkarmen van Multinationals als Monsanto of Bayer,om hun producten( genetisch gemodificeerde zaden of bestrijdingsmiddelen) te promoten via zogenaamde trainingen……De Overheid en bevolking zouden veel meer interesse moeten tonen voor PERMACULTUUR voor duurzame en verantwoord LANDBOUWEN voor nu en op de langetermijn……Ter voorkoming van NATUUR ,EROSIE en Gezondheids Problemen,voor de komende Generaties , SHALOM.


  Maak melding

 3. Binnenland en landbouw gaat niet samen dat is al tig jaren bewezen !!!!
  Binnenlanders zijn geen harde werkers het is algemeen bekend !!! Enige sector waar de binnenlanders graag willen werken is in de illegale goudmijn waar men geen vergunning heeft en geen belasting betaald. Milieu vervuiling en schade aan de natuur maakt voor hen geen moer uit.
  Gratis veel bling bling uit de grond halen en deze doorverkopen.

  Binnenlanders zijn jaren gewend geweest om alles gratis te krijgen waar anderen keihard in de zon zwoegen, liggen deze mensen in hun hangmat de hele dag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.