Suriname moet weer bij veiligste landen regio

21

PARAMARIBO, 16 nov – Suriname moet weer gaan behoren tot de meest veilige landen van de regio. Dit stelt Chandrikapersad Santokhi (VHP), voormalig minister van Justitie & Politie en parlementariër. Nog geen tien jaar terug was het al zover. Nu is er haast geen beleid.

De misdaad vriert dan ook hoogtij. “Voor zover er beleid is, wordt het niet uitgevoerd. Er is geen aansturing van het beleid”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Veel gaat mis en dat maakt dat het land steeds meer in de greep komt van allerlei misdaad. Tijdens zijn bewind introduceerde Santokhi de ‘ketenbenadering’. Elk onderdeel van het justitieel apparaat werd aangepakt en verbeterd.

“Je moet investeren in alle instituten die te maken hebben met de criminaliteitsbestrijding, rechtshandhaving en rechtsbescherming”, aldus Santokhi. Speciale aandacht was er voor de politie. Onder meer werd voor voldoende materiaal gezorgd. De ketenbenadering moest vooral inspelen op de behoefte aan veiligheid. Geredeneerd werd dat als het niet veilig is, mensen niet zullen presteren. Ze zijn dan te veel bezig met zich zorgen maken over huis en gezin.

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Leuk streven, maar zolang deze regering bestaande uit misdadigers er zit , zie ik dat niet gebeuren, kost nl geld iets wat ze liever voor hun zelf gebruiken


  Maak melding

 2. Waarom horen we Mevr.Silos van Dijk niet meer ?
  Gaat ze soms te veel bij Ome D soepoe en of sopie nuttigen.
  Ome D papa ing keba,ai baja Sranang mi moi kondre.
  Waar gaat dit naar toe?


  Maak melding

 3. Hoe wil je de goede vruchten die goed en lekker smaken op nivo houden als er enkele behoorlijke stinkende rottende vruchten in de fruitschaal zitten?
  Het zal dan wel een huzarenstukje zijn als dit lukt om de kwaliteit van de goede vruchten te kunnen behouden.


  Maak melding

 4. Hoefdraad stelt dat de regering een serieus financieel beleid voert. De verruiming is nodig om de ontwikkeling van het land niet te stagneren.

  Hoefdraad leest zijn verhalen niet na want anders zou hij dit corrigeren.
  De ontwikkeling van een land staat of valt met veiligheid en openheid zonder aanwezigheid van corruptie.
  Welnu Hoefdraad, is er een reden dan deze genoemde peilers niet aanwezig zijn in Suriname?

  RobG zal zeggen,
  Onder Front was dit al aanwezig dus.

  Dus als jij als kind van je moeder dom bent dan zullen de andere kinderen ook dus dom zijn?
  Dus omdat tijdens Front het er al was moeten de NDP en coalitie het ook laten gelden doch in kwadratische zin in plaats van trachten het uit te bannen?


  Maak melding

 5. De Prado waarin Dora zich verplaatst, met haar vette @#€&, heeft meer gekost dan het geld dat deze ‘dame’ en haar baas/weldoener hebben uitgetrokken voor het ministerie van Justitie en Politie en de Rechterlijke Macht SAMEN. Alleen de kleine en grote criminelen van het land hebben baat bij zo’n beleid.


  Maak melding

 6. Meneer Santhoki,

  Dan moet u eerste die apen terug sturen naar het bos.
  Of deporteren naar Afrika.
  Want het zijn criminelen en ze schrikken toeristen af.


  Maak melding

 7. Rechtshandhaving ??
  Rechtsbescherming ??
  Ow jaa, echt waar ??
  Maardanhoe Sherriff ??

  Ik zou zeggen begin met het rechtvaardigen van de decembermoorden en het oplossen van fraude in de regering zelf !!


  Maak melding

 8. Het land ligt in handen van criminelen en erger nog moordenaars,bankrovers,corruptelingen,
  Zo, hoe kan ons land behoren tot 1 van de veiligste landen in de regio?!


  Maak melding

 9. Net zolang onberechte mensenrechtenschenders, moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbazen en bankrovers de handen boven het hoofd wordt gehouden, zal er nooit sprake hiervan zijn. Oerdomme paarse debielen stemden trouwens voor dit gevolg en zijn zowel dader als slachtoffer van het paars crimineel wanbeleid van hun lijder en paarse elite. Wo ka. Voor het paarse onrecht hebben vele oerdomme paarse idioten gestemd. Ze verdienen het paars misdadige onrecht.


  Maak melding

 10. santhoki moest dit zeggen toen bouta voor de rechtbank moest verschijnen en bouta schijt had met het wetboek van suriname
  nu komen met dingen waar mensen allang om schreeuwen
  pfffff


  Maak melding

 11. -Als een ieder de bedreigingen van Bouterse zouden weten zou Suriname vandaag alleen maar in as bestaan en een kerkhof, vandaar dat er toen weinig is gedaan.
  Ik ben wel blij dat er velen waren en zijn die helemaal NIET bang waren voor deze moordenaar Bouterse.

  Bouterse heeft nu slapeloze nachten en dat is maar goed ook. Zie waar zijn zoon terecht is gekomen. Suriname is in ieder geval gered van een tweede president die Bouterse heet. Die slaapt gratis in een cel.

  @Bigi Sma,

  Er was toen ooit een wet aangenomen dat Suriname niet teveel mag lenen en ook om te voorkomen dat Suriname in financiële problemen terecht zou komen.

  Deze gasten zoals Bouterse, Boefdraad en Simons vertrappen de wetten en blijven maar lenen. Zie maar hun WANBELEID.


  Maak melding

 12. Orde, Rust, Veiligheid, Vertrouwen, Internationale Betrekkingen/Samenwerkingen, Investeerders, Welvaart, Welzijn, Democratische Rechtsstaat, Internationale Verdragen, Mensenrechten, geloof in eigen kunnen, Suriname (inter)nationaal op de wereldkaart te zetten, productie en export, goed onderwijs en wetenschappen, enz

  Chan4Pres!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. @ passant

  Al die dingen wat je opsomt komt niet voor in het verlanglijstje van de huidige regering van Su !
  Erger nog, ze hebben er helemaal geen benul van wat het allemaal betekent. Alléén het woord export komt er wel voor,
  maar er wordt een verkeerde product gexporteerd.
  En dan weet je best, wat ik hiermee bedoeld.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Ben het eens met Thokkie . Su moet voor zo vele redenen weer vei!ig worden.

  Lang geleden konden Javaanse vrouwen hun status laten zien met de vele gouden kettingen met gouden munten hangers die ze om de hals hebben hangen. Maar spoedig was de pret uit. De “kastelen” waren uit en grijpen de gouden kettingen.

  Sindsdien is het erger geworden. Tralie ijzer en huis inbreken vinden plaats. Nu worden chinese winkels beroofd en de eigenaren gekneveld of erger.

  De politie heeft geen benzine voor hun autos. De lagere rangen worden slecht betaald. etc. De motie van10 miljoen werd afgestemd en little miss piggy kreeg 750 000 usd in plaats. Dat is waarschijnlijk op binnen een dag. Su gaat de afgfrond in. De boeven hebben militairen voor hun huizen opwacht.


  Maak melding

 15. Hoe veilig kan een een land zijn dat geregeerd word door een moord verdachte? Ze spelen hier struisvogel politiek met dit onnozel volk.Maar hoe lang kan dit nog doorgaan.Hopelijk word dit volk wakker door schade en schande.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.