Personeel Universiteit Suriname legt werk neer

5

PARAMARIBO, 16 nov – Op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Adekus, is een staking uitgebroken. Technisch en aministratief personeel is het zat aan het lijntje te worden gehouden. Volgens vakbondskoepel COL sluit niet uit dat het protest nog feller wordt.

“Het zal geen statische aangelegenheid blijven en wij zijn niet gebonden aan locatie en niveau”, stelt COL-voorzitter Hugo Blanker. De Werknemersfederatie Universiteit (WFU) de Celos Werknemersorganisatie, de Bond Technisch en Administratief Personeel en Bond Personeel Medisch Wetenschappelijk Instituut hebben de krachten gebundeld. Volgens Blanker zijn de acties hervat van enkele maanden terug.

Toen al werd geprotesteerd tegen het uitblijven van subsidie. Veel is er niet veranderd. “De universiteit heeft middelen die onder meer voor personele uitgaven waren gereserveerd, moeten aanwenden voor andere zaken, omdat Onderwijs de benodigde subsidie niet heeft overgemaakt. De bondsleden vragen zich af waar de achterstallige subsidie gebleven is en wie intussen hiervoor moet opdraaien”, stelt de COL.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Wij zijn al gewend geraakt dat groepen beurtelings staken met 1 doel…GELD!!
  Zo,de maand november is dus voor de universiteits studenten.Welkom bij de groep der stakenden zonder een doel.Wel geld zal jullie geboden worden om jullie blij te maken voor deze maand ,.Dag doei tot volgende maand weer.


  Maak melding

 2. ach, het linkse bolwerk waar bijna alle bouta aanhangers uit voort komen
  bloed maar lekker, geen medelijden met jullie
  stem de volgende keer weer op die tyfus hond


  Maak melding

 3. Het land is verworden als vele arme landen in Afrika, waar oerdomme paarse debielen, idioten en leeglopers de lijders verdienen op wie ze hebben gestemd, misdadigers van het ergste soort. Wo ka.


  Maak melding

 4. @ paarse sarcasme

  Wo ka ; yu é bedoel ding lang a tem keba !!!
  Alléé de hielenlikkers van paars die dicht bij het vuur zijn niet, want die mogen hun baas hielen en kont likken, voor een kleine maandelijkse vergoeding.

  Sari tori

  Jack


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.