Erwin de Vries zoekt geld voor borstbeeld Astrid Roemer

10
Erwin de Vries neemt deel aan bijzondere expositie in Nederland

Kunstenaar Erwin de Vries heeft een bronzen borstbeeld van schrijfster Astrid Roemer gemaakt. De gevierde kunstenaar uit Suriname zoekt wel geld voor het kunstwerk. “Als ik meer zekerheid heb dat ik ervoor betaald zal worden, dan kan ik het laten gieten in Nederland” aldus de 86-jarige kunstenaar.

Roemer won dit jaar de PC Hooftprijs 2016, de belangrijkste Nederlandse literatuurprijs, en is daarmee de eerste Surinaamse en Caribische auteur die deze prijs wint. “O ik ben zo vereerd. Het raakt me in het hart”, reageert Roemer op haar Facebookpagina over het initiatief van de Vries, die door haar als grootmeester wordt getypeerd.

Deze vrouw moet volgens De Vries vastgelegd worden, want het is historisch dat een Surinaamse zo een prestigieuze prijs wint. Erwien de Vries was de afgelopen zes maanden ziek en verbleef in Nederland voor medische behandeling.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Door de financieel, economische, sociale situatie waarin Suriname en de Surinamers zich bevinden sinds DDB en de rovers aan de touwtjes trekken komen velen in massagesalons om door oude kapitaal krachtige oude mannen massages te krijgen en zo te overleven.

  Wellicht een oplossing voor portierwerken, kunstwerken, achterwerk of ander soort werken

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 2. “Kunstenaar Erwin de Vries heeft een bronzen borstbeeld van schrijfster Astrid Roemer gemaakt.” Het is nog niet van brons, want het moet nog gegoten worden. En waarom heet hij in de laatste alinea plotseling Erwien?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.