Teleperformance start werving specifiek voor Suriname

6

Teleperformance, wereldmarktleider in de afhandeling van klantcontact, is onlangs gestart met een wervingsprogramma in Nederland specifiek gericht op mensen die willen werken in Suriname. Het bedrijf is op zoek naar klantenservice medewerkers die ingewerkt worden in Nederland en vervolgens in Suriname gaan werken. Teleperformance noemt dit ‘The Caribbean Experience’.

Met een wervende tekst die begint met “…Welkom in Paramaribo, Suriname. Eén groot openluchtmuseum, tropische temperaturen en een gezellige en ontspannen sfeer. Oh, en de ideale baan! Waar je eerst 3 maanden voor wordt ingewerkt in Zoetermeer….” worden potentiële medewerkers warm gemaakt voor een baan in Suriname.

Teleperformance is een internationaal bedrijf en wereldwijd marktleider in de outsourcing van multichannel klantcontact en contactcenterdiensten. Haar vestiging in Suriname is geopend in 2015 en ligt in het hartje van Paramaribo. Suriname heeft ruim 200 werkplekken waar multi channel werkzaamheden worden uitgevoerd, variërend van customer care, customer acquisitie, technische support & helpdeskservices, back office werkzaamheden en social media support.

Bekijk ook de wervingsvideo:

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. @Robert -a

  Echt we hebben niks te bieden .Laat ze maar komen en na een week moeten ze hun deuren sluiten of net als de rest van de surinamers het gewend zijn beurtelings de straten op te gaan .


  Maak melding

 2. Ik kan dit wel begrijpen. Zelf werk ik voor een bedrijf die ook gebruik maakt van Teleperformance en we hebben dus ook collega’s in Suriname zitten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me als Surinamer vaak schaam wanneer we signalen ontvangen dat de collega’s in Suriname gebrekkig Nederlands praten en slecht te verstaan zijn. Ik vermoed dan ook dat Teleperformance daarom personeel in Nederland nu wilt werven. Jammer dat de Surinamers in Su weer benadeeld worden.


  Maak melding

 3. Aboikoni,

  Tijdens de sollicitatiegesprekken in Su, kan de recruiter toch vaststellen of een sollicitant voldoende ABN spreekt of niet? Ik neem aan dat er duidelijk in de vacature vermeld staat, dat sollicitanten goed Nederlands of whatever moeten kunnen spreken.

  In geval een sollicitant aangenomen wordt, en achteraf blijkt dat die persoon het Nederlands onvoldoende beheerst, dan is het een fout van de recruiter. De recruiter moet dus daarop aangesproken worden.

  Er zijn meer dan voldoende mensen in Su, die het Nederlands goed in woord en geschrift beheersen. Ik denk dat het kwestie van goed werven is, dan is de kans groot dat ze de juiste mensen binnenhalen. Denk bijvoorbeeld aan pas afgestudeerde onderwijzers, onderwijzeressen die werkloos zijn. Ken zelf 1 die afgestudeerd is en voor zo’ n bedrijf werkt.


  Maak melding

 4. Met alle respect het is een vermoeden. En ik weet ook wel dat er Surinamers zijn die goed ABN spreken en verstaanbaar zijn. Ik vind het gewoon merkwaardig dat ze personeel uit Nederland sturen terwijl je ook in Suriname kan vinden.


  Maak melding

 5. @aboikoni
  Dat wij de Nederlandse taal goed beheersen en uitspreken is een mus. Zelf zijn wij veel beter, kijk maar naar de Nederlandse dictee wedstrijd. Het gaat om de taal dialect die een struikelblok vormen voor THE best performance communicatie.
  Echter in Nederland hebben wij een interne taal dialect probleem b.v. Een fries kan een Limburger niet goed verstaan. Hun dialect verschillen gewoon en dat heeft te maken met cultuur aspecten en geuwoonten. Het is dus aangeleerd .
  Dat is mijn beleving. Toen ik in 2001 kwam in Nederland had ik het zelfde probleem en toen begon ik op hun wijze te praten , waardoor communiceren veel vlotter gingen. B.v. Goeie morgen -> mogguh


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.