Organisaties halen uit naar Rotterdamse politie

59

Het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis, het Surinaams Inspraak Orgaan en de Stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders hebben zondag uitgehaald naar de Rotterdamse politie vanwege de arrestatie van zo’n 200 anti-Zwarte Piet demonstranten zaterdag jl. Volgens de drie samenwerkende organisaties zijn de demonstranten beperkt in hun vrijheid van meningsuiting.

“Het ging het al mis toen de bussen met demonstranten uit Amsterdam vertrokken naar Rotterdam. Zij werden achtervolgd door de politie alsof het criminelen en terroristen waren. Eenmaal in Rotterdam werden zij omsingeld en met veel machtsvertoon verhinderd verder te reizen naar de de landelijke intocht in Maassluis”, zeggen de organisaties.

Het ging er ook hard aan toe. Zo heeft ‘Nederland Wordt Beter’ beelden uitgebracht waarin te zien is hoe activist Jerry Afriyie een mede-demonstrant probeerde te helpen waarna hij uit de bus wordt getrokken door agenten. Hij krijg vuistslaggen in het gezicht, wordt met knuppels geslagen op zijn hoofd, krijgt knieën tegen zijn lichaam en wordt geschopt. Hierna wordt hij op de grond gegooid met een knie in zijn nek.

Ook de Amsterdamse advocaat Michiel Pestman werd, net als zijn client Jerry Afrityie en het in Suriname geboren GroenLinks raadslid Simion Blom, aangehouden tijdens de Pietendemonstratie in Rotterdam. Pestman heeft geen goed woord over voor het optreden van de politie. “Het is schandalig. Voor de demonstranten was absoluut niet duidelijk dat er een noodbevel was en wat dat inhield, ook bij mij niet. Pas uren na de arrestaties kregen we die bevestiging. Dit krijgt nog een staartje. Ze zijn nog niet van mij af” aldus de advocaat.

“Laten wij inzetten op het verbinden van mensen, in plaats van het optrommelen van een zo groot mogelijke politiemacht”, zeggen de organisaties die pleiten voor een ‘Nederlands Pietenpact.

Bekijk ook:

59 REACTIES

 1. Wat een gezeur over dit soort onzin.
  Het volksfeest bestaat al jaren, en dat was eerder nooit een probleem!
  Maar ja, je hebt altijd van die onnozele figuren die het verleden maar niet met rust kunnen laten.
  Kijk vooruit, en niet steeds achterom, alleen maar in de slachtofferrol blijven kruipen los je niets mee op


  Maak melding

 2. @dirk
  Niks slachtofferrol.
  Zwarte kinderen worden elk jaar vanaf september voor zwarte piet uitgemaakt.
  Hoe zouden de blanken het vinden om voor witte pier,melkfles of bleekscheet te worden uitgemaakt? Heb je als blank persoon inlevingsvermogen? Ga dan in de schoenen van zo’n zwart kind staan.
  Mensen in Nederland willen niet van het verleden leren. Men wil de eigen misdaden en mistanden tegenover niet blanken zo snel mogelijk vergeten.
  Hoezo is Nederland tolerant en beschaafd. Huichelaars!


  Maak melding

 3. Door gaan met demonstreren het foute racistische fenomeen zal langzamerhand toch moeten verdwijnen ieder weldenkend mens weet en ziet hoe verachtelijk en racistisch of het is,alleen bestemde lieden willen het niet toegeven..time will tell.peace.en gerechtigheid zal zegevieren over onredelijkheid.


  Maak melding

 4. @ Paul,
  Volgens jouw bewering ken jij ze dus allemaal en heb ze iedere seconde van hun volwassen leven bespioneerd.
  Je praat onzin domme lul. Als je een bewering doet, zorg dan dat deze op enige waarheid berust en niet zo makkelijk wordt weerlegd. Er waren advocaten, raadsleden, beveiligingsbeambten bij. Verder doet iemands arbeidsstatus er niet toe. Een werkloze mag evengoed zijn of haar mening uiten. Je ad hominem is erg doorzichtig . Als je tenminste weet wat ad hominem betekent.


  Maak melding

 5. Sommige Nederlanders zijn BLIJVEN STEKEN in de TIJD, maar zij zullen het nooit TOEGEVEN laat staan INZIEN. Dit heeft meer te maken met een ZIEKELIJKE neiging van EGOÏSTISCH WANGEDRAG jegens de donkere medemens.

  Gelukkig bepaalt geen enkel MENS/INDIVIDU op deze aardbol ZELF hoe hij of zij er uit ziet.

  Uitzonderingen nagelaten, denkt de Nederlander dat zij degene zijn die in allerhande situaties de TREND bepalen, zelfs wanneer ze DUIDELIJK wordt gemaakt dat MENSEN in het PRILLE BEGIN van hun LEVEN op GROVE WIJZE worden BELEDIGD en RACISTISCH BEJEGEND.

  De Nederlander denkt ONTERECHT dat zij één of andere MONOPOLIE bezitten als het gaat om VERANDERINGEN in onze wereld. Men is NIMMER bereid om ZELFS het GOEDE waar haar ZWARTE MEDEMENS naar REFEREERT, naar te luisteren laat staan ACCEPTEREN.

  Ondanks het FEIT dat zelfs de VERENIGDE NATIE (VN) haar BEDENKINGEN kenbaar gemaakt heeft en Nederland gewezen heeft op haar min of meer RACISTISCH handelen jegens DELEN van haar INWONERS, blijft Nederland VOORTGAAN met haar OVERDUIDELIJK ONSMAKELIJK sinterklaasfeest.

  Nederland zou zich ALS GEEN ANDER mogen SCHAMEN voor een dergelijk GEDRAG, temeer het INTERNATIONAAL STRAFHOF in haar EIGEN LAND/Den Haag zetelt, legt men een ESSENTIËLE AFWIJZING van de VN naast zich en LAPT het RECHT van o.a. WEERLOZE ZEER KLEINE (ZWARTE) KINDEREN aan hun (Sinterklaas) LAARS.

  Wanneer diverse AFRIKAANSE (lees: ZWARTE) landen zich terug trekken als GECOMMITTEERDEN van het INTERNATIONAAL STRAFHOF, dan wordt het in Nederland ZOGENAAMD VREEMD bevonden. Alleen maar dit SCHOFFEREN, BELEDIGEN en RACISTISCH BEJEGENEN van voornamelijk WEERLOZE PEUTERS, KLEUTERS ofwel ZEER JONGE KINDERTJES is MENSONTEREND en MENSONWAARDIG GEDRAG ofwel MENSELIJK WANGEDRAG.

  Vooral voor een land die het INTERNATIONAAL STRAFHOF binnen haar grenzen weet, maar zelf STRAFBARE FEITEN jegens WEERLOZE kinderen, TOLEREERT, STIMULEERT en BEGAAT.

  Het GOEDE VOORBEELD dat de BELGEN, de ZUIDERBUREN van Nederland hen trachten te geven door met ROETVEEG-PIETEN het sinterklaasfeest voortaan te vieren, is óók GEEN EYEOPENER voor de ZIEKELIJK EGOÏSTISCHE Nederlander.

  Om BOETES uit te delen aan PERSONEN die het WENSEN op te nemen voor VOORNAMELIJK KLEINE (ZWARTE) KINDEREN is MEER dan SCHAAMTELOOS van de Nederlandse Overheid. Door de VOORMAN van deze DEMONSTRANTEN zelfs te DAGVAARDEN, als een SOORT REVANCHE zegt genoeg hoe DIEP GEWORTELD en in welke EXTREME VORM het EGOÏSME van de ZIEKELIJKE Nederlander respectievelijk zit en wordt beleefd.

  Laten wij de ZIEKELIJKE Nederlander CONDOLEREN met het ‘BLIJ MAKEN’ van KINDEREN met hun ‘DOOIE MUS/ SINT’.

  De Belgen (VLAANDEREN) en anti-RACISME Nederlanders als LICHTPUNT dienend, anderzijds van HARTE FELICITEREN met hun CORRIGEREND GEDRAG, in de WETENSCHAP VERKEREND dat geen MENS/INDIVIDU zichzelf heeft GESCHAPEN en derhalve HETZELFDE RESPECT dient te krijgen als ELKEEN, voornamelijk KINDEREN, waar ZÓ VAAK op HYPOCRIETE WIJZE over wordt BEWEERD dat zij de TOEKOMST van MORGEN zijn.

  Desondanks FELICITATIES aan de Amsterdamse BURGEMEESTER en de Vice-MINISTER PRESIDENT van Nederland voor hun eveneens FERME stappen die tevens als LICHTPUNT mogen worden gekenmerkt om uiteindelijk te komen tot een WAARACHTIG voornamelijk KINDERFEEST.

  Doch VERDIENEN de DEMONSTRANTEN van Rotterdam de HOOGSTE PRIJS, gezien waar de Overheid haar PLICHT anno 2016 wederom VERZAAKTE, zij die wel trachtten NA TE KOMEN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 6. Een kleine groep mensen wil de massa een verbod door de strot duwen, gek he dat er dan weerstand komt en er dit soort toestanden ontstaat, veel van dit soort tegenstanders stonden er toen ze klein waren en niets kwaad zagen in dit “kinderfeest” vooraan te brullen Piet,Piet, Piet, om maar een handvol snoep te scoren, door indoctrinatie van een paar gefrustreerden zijn ze nu in eens tegen, als je de beelden zag, kon je wel inschatten met wat voor een soort mensen je te maken hebt, het soort wat je voornl. bij elke demonstratie tegenkomt, en zit de reactie van Paul er niet ver naast


  Maak melding

 7. Een mythe dat een kinder feest is geworden, jammer dat volwassene idioten het verknald hebben voor alle kinderen. Men kan het verschil niet zien tussen een Slaaf en een knecht. Nogmaals de ene is gedwongen en de andere is vrijwillig, kort uitgelegd. Net als een wnk-er.
  Dat men steeds de slavernij in het verleden krabbelt is gewoon puur voor het smart geld, vergoeding dat Nederland goed in zit om uit te keren.,
  Dat land waar de sinterklaas haar oorsprong heeft, rept geen ene moer over discriminatie. Alleen in Nederland.
  Als iemand van een andere haar of zijn uiterlijk imiteert, moet men juist blij zijn, want zij zijn het lelijks t.
  Nogmaals ik vind, black is beautiful .
  De persoon die begonnen was met dit zooitje verpest het voor alle kinderen, want hij zal wel een kinder hater wezen of kinder verkrachter.


  Maak melding

 8. 100 beroeps actievoerders die zeker niet de Surinamers en Antillianen in Nederland vertegenwoordigen ( opvallend veel Afrikanen trouwens..) zoeken de confrontatie op een kinderfeest en dan zielig gaan doen????

  Deze bloedzuigers hebben hun moment van aandacht weer gehad .

  Ik walg van deze mensen


  Maak melding

 9. Al lang heerst er in Nederland ongenoegen over de voortdurende instroom van lieden uit allerlei exotische oorden die voor een groot deel voornamelijk problemen opleveren en veel geld kosten. De overheid lijkt niet in staat om er wat aan te doen en met hulp van de linkse media probeert men daarom de mensen te laten geloven dat een multiculturele samenleving leuk is. Echter, dat lukt steeds minder en de politiek begint te begrijpen dat ze wat moet doen en het hardere politieoptreden is daar een voorbeeld van.

  Immigranten worden in Nederland goed opgevangen. Hebben ze geen inkomen dan krijgen ze een uitkering, hebben ze geen huis dan krijgen ze een woning, desnoods met geld om hem in te richten.62% van de uitkeringen gaat naar mensen met een immigratie-achtergrond, voornamelijk de niet-westerse, terwijl ze minder dan 20% van de bevolking uitmaken.

  Wat is het antwoord van een deel van deze immigranten? Criminaliteit, haat en zwart racisme naar de autochtone Nederlanders. Volgens hen zijn dat institutionele racisten, allemaal!, kolonialisten, slavenhandelaars, kaaskoppen, hoeren en ongelovigen.
  Dat kan zo niet doorgaan en de oorspronkelijke Nederlanders zijn simpelweg met meer en moeten bovendien alles betalen. Men accepteert het steeds minder en de politiek kan niet langer passief blijven. Niet alleen in de USA wint het nationalisme terrein, ook in Europa wordt men steeds nationalistischer en agressiever naar hen die als ongewenste vreemden gezien worden.

  Het gaat steeds minder leuk worden om in Nederland te wonen.

  I


  Maak melding

 10. Beste Hans,

  Nog even en er wordt in Nederland geen kerstmis meer gevierd omdat dit ‘beledigend’zou zijn voor moslims.

  Nederlanders hebben er genoeg van dat iedereen hier zonder een cent binnenkomt, wordt opgevangen, een huis krijgt, gratis gezondheidszorg, een uitkering en dat deze mensen ‘ons’ gaan vertellen dat we racisten zijn en dat onze way of life ze niet bevalt omdat het strijdig is met hun moslim cultuur

  Nederland is er helemaal klaar mee. Waarom vluchten al die moslims en afrikanen niet naar landen die wel hun cultuur hebben zoals Saoedi Arabië ?

  Omdat in Europa/Nederland gratis geld is.

  Nederlanders werken een dag in de week om ondankbare vluchtelingen op te vangen die de rest van hun even in de uitkering zitten zo ook hun kinderen en kleinkinderen.

  Als er 50.000 Aziatische vluchtelingen zouden binnenstromen had Nederland daar geen probleem mee. Die mensen werken keihard , spreken na 1 jaar perfect Nederlands en eisen NIKS en zijn dankbaar en schamen zich om hun hand op te houden.


  Maak melding

 11. Broko,

  Niks doeners, met bus en al naar Suriname of Afrika.
  Deze leiden weten niet wat werken is, willen alles Gratis, zij hebben tijd genoeg om dit te doen.
  In hun jonge jaren hebben zij volop meegedaan met sinterklaas en Zwartepiet.


  Maak melding

 12. achter al deze demonstraties zit al-jaberi
  van het palestina comite en afrikaanse moslims
  de moslim brotherhood, the black panters, die meedoen, zijn allemaal pro bouta figuren
  bouta heeft zonder onze medeweten onze stem verkocht in de VN aan die arabieren en werken nauw samen
  zie ook in amerika waar ze ook de mexicanen ophitsen.
  zoals ze zeggen ze zijn bezig met de eeuw van de pay back


  Maak melding

 13. Ze dragen Black Panther Party gelijkende uniformen, nota bene een racistische beweging en dan schreeuwen (want het stadium praten waren ze al voorbij … ??) dat ze tegen racisme en discriminatie zijn, heel vaag!


  Maak melding

 14. Wat een onzin ,
  Als het je niet bevalt hoepel dan op.
  Heb jaren niet anders dan Sinterklaas met zwarte pieten meegemaakt.
  Jammer dat door enkele debielen dit verpest wordt.
  Slavernij dag vieren jullie ook .
  Onafhankelijkheids dag ook afschaffen.
  Waren wij maar niet onafhankelijkheid dan zou Suriname er anders uitzien.
  Er wordt volop gefeest Onafhankelijkheidsdag terwijl dat ons alleen maar ellende gebracht heeft.
  Afschaffen van Suikerfeest want dat is racisme indien je dat wil vieren dan moet je naar een moslim staat.
  Ik voel mij gediscrimineerd dat er mensen zijn die vooral in Nederland wonen en niet mee gaan met de westerse beschaving.


  Maak melding

 15. Stuk voor stuk beroeps demostranten. Velen zitten werkeloos thuis en vangen een uitkering van de overheid. Als sinterklaas feest je niet bevalt dan hoepel je maar op. Goed opgelost van de politie. HELEMAAL TOP !!

  Ps en vinden ze het gek dat de PVV zoveel atemmers trekt. Deze maloten hebben Wilders gecreëerd.


  Maak melding

 16. Mig vooral de black panthers ophemelen. Bespoedigd alleen de presidentschap voor Geert Wilders. Praat niet dom. De gekleurde gemeenschap in Nederland kan
  zich beter rustig houden. Racisme troefkaart is uitgespeeld. Moment dat de autochtonen het niet meer accepteert nadert. Wij hebben geen panters of Sylvana Simons nodig.


  Maak melding

 17. Het verzet tegen deze vorm van racisme in de persoon van een zwarte piet kan de politie of welke Nederlandse gewapende macht niet breken. Het is onvermijdelijk dat deze protestbeweging zal uitgroeien tot een brede vreedzame massa-beweging met de effecten van protestacties zoals we die gekend hebben van Martin Luther King. De bewustwording onder de bevolking wordt groter. Steeds meer mensen beginnen in te zien dat zwarte piet een etikettering is van racisme. De vreedzame demonstranten schrijven geschiedenis.


  Maak melding

 18. Er zijn nog ergere gebeurtenissen in de wereld.
  Het is hollandse cultuur.
  Zij die protesteren hebben toch gekozen om in nederland te vestigen-wonen???.Dan ga je toch terug vanwaar je gekomen bent!! de vrijheid die zij krijgen hier(buitenlanders) in nederland, Geef je ze 1 vinger nemen ze alle tien!!
  Ben niet hier geboren maar erger mij groen en geel het gedrag van”buitenlanders” bah


  Maak melding

 19. @ Mig,de black panthers movement,was in VS afhankelijk een sociale beweging, armoede hielp bestrijden en bewustzijn propageerde, in de ghetto’s, net als de ANC in Z-Afrika met N Mandela en Steve Biko. …..maar radicaleerde toen er niet naar hen werd geluisterd en hard werd op getreden door de politiek…..geweld los niks op, maar verergert de situatie,veel meer….. liever sociale programma’s opzetten en strijden tegen hangjongeren,drugs en jeugdcriminaliteit,uitkering en afhankelijk zijn van voedselbank in de zwarte gemeenschap,geeft ze lieverd hoop door onderwijs te volgen en hun talenten te benutten,eigen ondernemers zijn en sport te beoefenen en volwassenen te leren planten in moest en volkstuinen en opvoeding kinderen , bewustwording is beter dan kogels in de samenleving. Shalom Salam


  Maak melding

 20. het zou beter zijn als het sinterklaas feest doorgaat met zwarte piet.
  ik leerde mijn kinderen altijd dat het een overblijfsel was van het gewelddadige verleden van de nederlandse staat en slavenhouders.
  op school krijg je niets mee over het slavernij verleden van de Nederlanders .
  je krijgt niet te horen hoe men huis heeft gehouden in hun voormalige kolonies.
  je krijgt wel van alles te horen over Hitler ., anne frank , willem van oranje enz
  het verleden ligt achter ons .
  alle slavenhouders en slaven zijn dood .
  laten we vooruit kijken en op 5 december onze voorouders herdenken …..met zwarte piet.
  de strijd tegen het racisme staat nu op de agenda


  Maak melding

 21. Als RobG het ergens mee eens is….dat bewijst dat het tegenovergestelde,

  Zo vindt RobG Desi Bouterse de grootste en beste president van Suriname ooit…

  I rest my case


  Maak melding

 22. De anti zwarte pieten..ze moeten terug naar Afrika. Daar hebben ze een groot stuk land gehad.Back to your roots. Jullie roots ligt in Afrika.Ze zien het verschil tussen Nederland en Afrika, in Nederland mag je vrij je zegje doen dat is democratisch en in Afrika zou je niet 2 keer hetzelfde kunnen herhalen en hiervan maken de zwarten flink misbruik van .
  De zwarten moeten liever het echte gevecht hier komen uitvechten dan proberen het sinterklaas feest met haar zwarte pieten te bederven voor anderen!.,


  Maak melding

 23. Een Volk dat zijn geschiedenis, cultuur en originaliteit niet kent is als Boom zonder Wortels…..Positieve Stereotypering ZWARTE MADONNA in de GESCHIEDENIS van EUROPA….. Negatieve Stereotypering van ZWARTE PIET in de GESCHIEDENIS van NEDERLAND EN BELGIË……DE EUROPESE ELITES(ADELLIJKE EN KERKELIJKE LEIDERS) ZIJN DE VEROORZAKERS VAN HET HUIDIGE RACISME DOOR SLAVERNIJ EN ANTISEMITISME VIA MENTALE EN ECONOMISCHE ONDERDRUKKING EN GESCHIEDVERVALSING IN DE AFGELOPEN 500 JAREN….. DE GEWONE PROVINCIALE BEVOLKING HAD ER GEEN WEET VAN,DOOR HET NIET TE VERMELDEN IN EUROPESE GESCHIEDENISBOEKEN…… WITTE en ZWARTE MEDELANDERS GAAN JULLIE DE GESCHIEDENIS ONDERZOEKEN DE AFGELOPEN 1000 JAREN…..LEER UIT DE FOUTEN VAN HET VERLEDEN,VOOR BEGRIP EN VERZOENING VOOR HEDEN EN TOEKOMST . SHALOM SALAM .


  Maak melding

 24. Forummers, reageerders, Odi odi.

  Organisaties halen uit naar Rotterdamse politie.

  Let heel goed op de filmbeelden bij het optreden van de POLITIE in Rotterdam.
  Dit werd ook uitgezonden in diverse EU-landen w.o. G-Br., VS en nog meer landen.

  Sinterklaasfeest, immaterieel erfgoed en het UNESCO-Verdrag.
  Het Sinterklaasfeest komt vooralsnog niet op de nationale lijst voor immaterieel cultureel erfgoed.

  Volgens een gerenommeerde krant uit Nederland, deed de manier van optreden door de Rotterdamse politie denken aan het volgende verhaal.

  OM vervolgt twee politieagenten
  Zaak-Henriquez.
  Twee agenten moeten zich verantwoorden voor het geweld dat ze gebruikten bij de arrestatie van Mitch Henriquez.
  Drie anderen worden niet vervolgd.
  Marcel Haenen & Freek Schravesande 19 september 2016 Bron: nrc.nl

  Nabestaanden-mitch-henriquez-alle-verdachte-agenten-moeten-vervolgd-worden
  19 september 2016 Bron: caribischnetwerk.ntr.nl

  @Do the RIGHT thing!
  Ik heb verder niets meer hieraan toe te voegen.
  In deze heel duidelijk met je reactie.


  Maak melding

 25. Organisaties van anti-zwarte pieten …misschien kunnen zij het maken dat de anti zwarte pieten nu eindelijk uit Nederland vertrekken en richting Afrika verdwijnen.Daar vieren ze geen sinterklaas en zwarte piet en de zwarten hebben dan 1 strijd minder te vechten wat hun zo achterhoud in hun verdere ontwikkeling, Het is heden 2016 en de zwarten leven een paar eeuwen in het verleden.


  Maak melding

 26. @Mig
  De black panters moeten in Suriname laten zien wat zij waard zijn en niet in Nederland het kinderfeest Sinterklaas en zwarte piet proberen te verpesten.


  Maak melding

 27. Grote kans dat Geert Wilders bij de volgende verkiezingen de Nederlandse Trump wordt. Een zegen voor de mensheid zodat iedereen die niet blank tot op de graat is het land onmiddellijk dient te verlaten, desnoods met harde hand. We zijn helemaal klaar met die kansloze, werkloze uitkeringstrekkers uit diverse bananenrepublieken die hier denken een cultuur te kunnen veranderen.


  Maak melding

 28. Ik kom naar Suriname en eis dat het Divali feest wordt verboden en Keti Koti want ik voel me door beide feesten ‘beledigd” als witte man

  Zie je het al gebeuren?


  Maak melding

 29. Wat een geleuter met deze oerdomme stommelingen. Deze kleine anti zwarte Piet groep moet duidelijk gemaakt worden……….Het hoort bij de Nederlandse cultuur en als je het niet goed vindt hoepel maar op van waar je vandaan komt. Wat een hypocriete kloters. In Afrika spotten ze ook met dblanke cultuur maar hoor je ze klagen. Altijd en overal hebben deze afstammelingen van Afrika problemen en zorgen voor problemen. Daar worden ze onderdrukt door eigen landgenoten. Ef joe no lobi a tori, gwe bakka na foe pe joe e kmopo. Zelf Afrikanen die in Nederland wonen lachen al die oerdomme Surinamers en Antillianen uit, het luiste volk. Zwarte Piet of witte Piet maakt geen ene moer uit.


  Maak melding

 30. De meningen zijn verdeeld ; maar ik persoonlijk haat geen zwarte Piet, voor mij mag hij hier ook blijven, met mij de andere zwarte Piet ! Wat een gezeik allemaal ieder jaar het zelfde, ik ben volkomen eens met @ Surinamer, zie 10;41 uur en Koos 10;47 uur en 11; 03 uur.
  We leven eenmaal in blanke wereld, en de blanken hebben er niet om gesmeekt om ons hier te vestigen.
  Dus bevalt het niet ; dan un harie ka dang, ik ben niet blank maar dat gezeik, moet nu stoppen !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 31. Een blanke vindt racisme pas racisme als ze het zelf vinden.

  Zolang ze dat niet zelf gaan vinden zal het nooit racisme zijn.

  Het ontkennen van de holocaust is strafbaar, maar het in stand houden van het slavernij verleden, beledigen van minderheden, is hollands glorie. VOC trotse mentaliteit.

  Zie de overwinning van Donald Trump, onder andere te danken aan zijn racistische, seksistische uitspraken. Dit trend is geen uitzondering, Wilders, PVV komt eraan als de grootste partij van Nederland. En de andere Europese landen volgen ook binnenkort. Gegarandeerd gaat de geschiedenis zich herhalen.

  Ik hoop dat de negers en kutmarokkanen hier mee kunnen leven. Anders oprotten naar je roots is dan het antwoord op deze gevoelige discussie.


  Maak melding

 32. Haha
  Laten ze korjaal kopen en varen naar Afrika, problemen opgelost, stelletjes losers ga hard werken maar op de plantages werken sweten dan ga je die bakras dankbaar zijn dat ze jullie als Slaaf hebben gebruikt en goed terecht zijn gekomen en zo zijn jullie in Nederland belandt


  Maak melding

 33. Niets dan respect voor de anti-zwartepiet actievoerders.
  Vele van deze jonge mensen, zijn in Nederland geboren en weten precies waar ze het over hebben. Tijdens hun jonge jaren op school vaak gepest en getreiterd rond het zwartepieten festijn. De discriminatie veroorzaakt door dit feest hebben ze aan den lijve ondervonden en ze zijn danook buitengewoon gemotiveerd hun kinderen dit leed te besparen. Het Sinterklaasfeest is een lucratief gebeuren voor de middenstand die haar omzet rond deze tijd ziet verdubbelen. Wat geld in het laadje brengt moet je koesteren en vooral handhaven. Nederland was ook een van de laatste Europese landen die de slavernij afschafte, het was buitengewoon winstgevend mensen gratis voor je te laten werken en zelf op je luie kont te zitten, wie zijn de echte luiaards…………….


  Maak melding

 34. Victorine Chikere,
  Kinderen discrimineren niet ,het zijn de volwassene die het in stand houden ,door hun kinderen steeds te vertellen wat hun over over grootouders is over komen ,er vooral in blijven hangen,dan hebt je over driehonderd jaar er nog last van .
  Vergeven maar niet vergeten ,je slavernij verleden moet je herdenken ,maar ga door met je leven,en niet zielig zijn.


  Maak melding

 35. het moet toch wel heel erg met je geestelijke vermogens gesteld zijn, als je vele generaties later nog steeds met een trauma rondloopt en niet in staat zijn wat je zelf niet is maar je voorvoorouders is overkomen, triest volk eigenlijk en nog zotter is het dat je Nederlanders van nu verwijt wat hun voorvoorouders mogelijk uitgevreten hebben in hun tijd, eigenlijk ontbreekt het aan realiteitszin, maar niet aan het slachtoffertje spelen als excuus voor oeverloos gezeik, schijtziek word ik van dit soort gefrustreerden en geobsedeerden, voor mijn part mogen ze terug naar hun roots, heel goed mogelijk dat ze daar als ze net zo’n grote bek opzetten ze gewoon afgeschoten worden


  Maak melding

 36. Ach, gewoon afgoderij
  De witte mens krijgt potentie door zwarte piet
  De zwarte mens krijgt van Sint een lichte kleur.

  Say it loud. I,m black and proud ………


  Maak melding

 37. @Brem,

  Ga lekker slapen sufferd, weer teveel gesnoven samen met je paarse baasje?

  Kijk vooruit, laat het verleden rusten en ga genieten van het heden, zolang je nog vrij mag rondlopen natuurlijk!


  Maak melding

 38. @Haco,
  hier in Nederland wordt de kinderen door dit feest, met de paplepel ingegoten dat wit superieur is t.o.v zwart.
  Wit hoog verheven op het paard, zwart als domme knecht van de witte heer. Hierdoor wordt de jonge ziel van het witte kind al op zeer jeugdige leeftijd verpest door dit racistisch festijn. Waarom keert men de rollen niet om, zwart te paard en witte boerenknechtjes op klompen als leuke kaaskoppies
  Dat zou pas mooi zijn en dan zouden wij afro-nederlanders niet steeds herinnerd worden aan die wrede periode in onze gemeenschappelijke geschiedenis, waarbij de witte mensen en hun nageslacht tot op heden profiteren van de voordelen die die periode hen heeft opgeleverd.
  Hoogste tijd dat Nederland de schuld van 400 jaar slavernij gaat vereffenen. Reparation now!!!!!


  Maak melding

 39. Je heb echt een zieke geest ,het gaat dus om geld. ,google en hoe de slaven daar zijn gekomen ,maar dan ook alles lezen en niet selectief wat jij graag wilt lezen .
  Krijgsheren van zuidafrikaanse afkomst dreven de slaven bijeen en werden verkocht,een lucratieve inkomsten bron,je eigen mensen verkopen en wat dacht van arabieren die konden er ook wat van.
  Zoals gezegt niet vergeten ,maar wel door met je leven .
  En wat denk je wat er nu in Suriname gebeurt ,dat is moderne slavernij ,jullie prachtige Sur word naar kosten geholpen door
  Deze regering ,en dan kommentaar hebben op hollanders.
  Na 1876 afschaffing van de slavernij 1954 zelf bestuur en anno 2016 nog donder verandert ,en dat is ook de schuld van de blanken ,met namen de hollanders,ik wordt er beetje triest van
  Groet Haco


  Maak melding

 40. Viktorine Chikere, en wanneer ga je de rekening neerleggen bij de nazaten van hun, je eigen soortgenoten in Afrika, die je voorouders gevangen hebben genomen en verkocht aan de Europeanen, Bij de bron van de ellende beginnen


  Maak melding

 41. Do the RIGHT thing
  Dit is nou precies hoe rascisme in stand gehouden word ,blijven hangen in de slavernij,maar het zal wel weer om geld gaan.jaren hoor je niets over sinterklaas viering,en nu is het ineens rassisties,hoe krom kun denken.is het omdat na de onafhankelijkheid,Suriname afgegleden naar een rassisties en corrupt land is afgezakt,terwijl jullie al in 1954 zelfbestuur kregen en er geen donder mee gedaan hebben ,alleen maar zeuren dat die blanken een rotzooi hebben achter gelaten .
  1876 afschaving slavernij 1954 zelfbestuur anno 2016 het land naar de kloten geholpen hoezo slavernij.wat er nu gebeurt is in sur Is moderne slavernij ,de surinamers laten bloeien ,door onkunde van de gymleraar en consorte,triest
  Lekker blijven hangen in de slavernij, kom je lekker ver mee
  Pas op dat je er psychisch niet aan onder door gaat.
  Je mag het verleden niet vergeten,maar ga door met je leven
  Ik heb jaren in sur gewoond in de 60tigers ,economisch de beteren tijden ,betaalde we 2nl guldens voor 1sur gulden .
  Wat is er in de loop der jaren allemaal mis gegaan, corruptie betweeters ,zakken vullerrij ,mensen die financieel niets voor stelde zijn nu miljonair rara hoe kan dit.en dat allemaal de schuld van die blanken triest


  Maak melding

 42. De gevoelige snaar is weer geraakt. Ik zou zeggen blijf maar komen met je eigen gelijk. Maar vergeet aub niet dat een verhaal heeft altijd twee kanten de waarheid ligt in het midden. STOP MET NONSENS.


  Maak melding

 43. Farrakhan
  “Maar vergeet aub niet dat een verhaal heeft altijd twee kanten de waarheid ligt in het midden”
  Hoe kom je erbij dat de waarheid altijd in het midden ligt.
  Je kan ook zeggen een verhaal kent twee kanten, een juiste en een onjuiste. De waarheid ligt dan zeker niet in het midden.


  Maak melding

 44. @Hans,de Bron van de ellende begon,toen de aggressors voet aan land zette op het Continent AFRIKA, met koopman en dominee listen om Wapens en Whisky’s enzo..meebrachten om verdeeldheid te zaaien…..@VictorineChikere,gelijk heb je over de verheven witte sinterklaas op zijn paard en zwarte knechten die gehoorzaam achter hem aan hollen…..Demonstranten, verbeterd de Wereld en begin bij jezelf,om in het land van herkomst te beginnen om zwartepiet daar af te schaffen……en Black panthers hetzelfde,voor mentale verandering om naar de Afrikaanse Ambassades te gaan, om te verwijzen/eisen naar het Manifest van African Union van de Oprichters na te leven op het CONTINENT…..Verbeterd de Wereld maar begin bij jezelf Shalom Salam


  Maak melding

 45. @JZwartmans

  Volledig eens met je, mek ding har a dang paspoorten inleveren en vooral Rob.Gay, Parbo.Gay, Mazda.gay en Damsgo.Gay niet vergeten mee te nemen.
  Daaaaarrrr kunnen zij de jonge zwarte pieten lekker Boelen!


  Maak melding

 46. We zitten mekaar verschrikkelijk aftekammen voor wat kinderfeest sinterkl en zwartepiet die al tich jaren bestaat . Sommige gaan zover dat ze van alleserbij halen om me kaar grof beledigen blanke die zich mengen met de discussie dat mag maar vinden jullue het nodig om tereageren en ook een paar namaak .blanken.ikben geen voorstander .laten wij het verleden laten en vooruit blijven kijken dit voorkomt nneagatieve lul praat bij sommige


  Maak melding

 47. Iedereen in deze discussie lijkt wel een hersenloze mediazombie. Waarom beginnen we niet eerst te denken dat een beter milieu bij jezelf begint. Al ben je verrot van binnen zul je eerst jezelf moeten helpen voordat je een ander helpt. Een luisterend oor zijn vraagt niet altijd gelijk een reactie nog een antwoord. Ik was vroeger voor mijn voetbalclub jarenlang zwarte piet, die stralende oogjes op je gericht als ik lekker een dag gek mag doen was zowel voor mij als andere leuk om te zien. Dat is de reden waarom de autochtoon het zo wilt houden. Story 2: de afro-hollander word al hun hele leven rond deze tijd Zwarte piet genoemd wat zich een enorme vernederingsgevoel geeft soms wel tot aan het bot. Die vader of moeder die dan wel zegt nou zoon dat mag je niet zeggen alleen maar omdat jezelf na zo’n opmerking omdraait van ja heb je het tegen mij.
  Soms gaat het er niet om of je vroeger er nooit wat overhoorde omdat toen we ook niet zulke technologisch gerichte apparaten hadden dat het zo snel kenbaar gemaakt word. Ik ben niet voor of tegen maar wel voor oplossingen….1 daarvan schoorsteenvegen 2..geen afro’s aan de andere kant sommige moeten ook niet tekort door de bocht komen om gelijk het discriminatie kaartje naar voren te halen want er zijn wel erge dingen momenteel op aarde aan de hand waar je energie wel meer een positieve effect zou hebben. Al met al luister eens naar elkaar zonder gelijk in verdediging te schieten want daar bereik je geen reet mee. Peace


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.