‘Parlement Suriname toneel van privé vetes’

50

PARAMARIBO, 9 nov – Het parlement wordt misbruikt voor het uitvechten van privé vetes. Dit zegt politicoloog en universiteitsdocent Hans Breeveld. Het laatste incident met president Bouterse en een parlementariër is slechts een bevestiging. Het zou niet mogen.

Het parlement is beslist niet de plek voor ‘onderonsjes’. Bouterse en Asiskoemar Gajadien (VHP) hebben het juist wel zo laag gebracht.“Ik ben niet geïnteresseerd in hun persoonlijke issues. In de politiek moeten wij juist bruggen bouwen en geen muren om de problemen van het volk op te lossen”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd. Juist die richting gaat het nu uit en het is geen gezonde ontwikkeling.

In de woordenstrijd vielen nogal wat woorden. Bouterse had het over varkens en ezels. Gajadien sprak van politieke moordenaars. Opmerkelijk vooral was Bouterses uitlating over politieke gevolgen. Tussen zijn NDP en de VHP zal niet worden samengewerkt als Gajadien erbij is. Breeveld neemt het met een korreltje zout: “Bouterse zei in 2010 ook dat hij nooit zou samenwerken met Pertjajah Luhur en ABOP.”

Bekijk ook:

50 REACTIES

 1. Bouterse hoeft na de verkiezingen alleen maar te kiezen om een goede slaapplaats in de gevangenis.
  Hij zal terecht moeten staan zoals alle wereldleiders overkomen zijn ivm leegroven of vermoorden van hun eigen mensen.
  Niemand zal wakker worden als hij na de verkiezingen zo snel mogelijk veroordeeld wordt.
  Zelf de NDP aanhang niet.
  Men zal wel erover praten net als onafhankelijkheid van Suriname maar verder zullen zij allemaal blij zijn als ze te weten gekomen zijn wat deze moordenaar gedaan heeft met zijn eigen mensen.
  Wet in de maak om zo snel mogelijk wisselplicht in te laten voeren.
  Per persoon 200 euro verplicht wisselen tegen bank koers.
  Hier stem ik voor omdat het wat deviezen in het laadje brengt.


  Maak melding

 2. Als je in de oppositie zit, hoor je oppositie te voeren.

  Dit betekend ageren tegen de onterechte maatregelen, naïviteit, domheid en onkunde van een waardeloze coalitie.

  De oppositie zit er namens de helft van de stemgerechtigden, iemand moet hun vertegenwoordigen.
  De coalitie zit er niet namens hun stemvee, maar ze zijn overduidelijk in dienst van de, “ als niets iets wordt”, figurant. Het feit dat ze gestemd hebben tegen een hoger budget voor de veiligheid van hun stemvee zegt genoeg.

  Breeveld wat je daar schrijft is kolder.
  Jij gaat er ook vanuit dat dit mens in 2020 nog in beeld is. Wettelijk mag hij in 2020 niet gekozen worden. Een discussie over wie met wie gaat werken is niet aan de orde, want dit mens kan in 2020 eindelijk in zijn hangmat gaan liggen.


  Maak melding

 3. @Emerald,
  Even een correctie dit mens mag in 2020 nimmer in zijn hangmat gaan liggen.
  Hij gaat wel liggen op zijn bejaarde leeftijd in een cel die gebouwd moet worden op het hfd bureau van politie.
  Daar kan hij goed bewaakt worden.
  Want in santo boma kan hij zo vrij komen door corrupte cipiers die een honger loon verdienen.
  Eigenlijk zou ik hem voor twee mnd eerst op fort zeelandia opsluiten.
  Met een ketting om zijn benen net als Amerika oftewel slavernij tijd.
  Ieder dag laten zitten waar de 15 vermoord zijn.
  Van 24.00 uur tot 0.400 uur een mnd lang.
  In zijn onderbroek in wind en weer.
  Daarna weer waar de 15 gevangen genomen werden opsluiten.
  En als die 2 mnd voorbij zijn dan in de gevangenis niet in Santo boma want daar zal hij veel vrienden hebben.
  Speciaal cel laten bouwen op het hfd bureau van politie waar hij met z’n vieren mag blijven.
  En zo kan hij op z’n knieën liggen


  Maak melding

 4. Het is 2019 en Donald Trump zoekt contact met zijn Zuid Amerikaanse ambtgenoten.

  Trump en Bouterse zijn samen op een internationale wetenschappelijke beurs in Brazilie. Vol belangstelling volgen ze de presentatie van een machine die het mogelijk maakt om in de toekomst te kijken. Beiden beslissen ze om de machine te testen door een vraag te stellen.

  Trump begint: “Hoe zal de USA er over 100 jaar uitzien?”
  Met een zoemend en trillend geluid treedt de machine in werking, en na enkele minuten rolt er een geprint blad uit de machine.

  Trump leest hardop voor: “De natie is in goede handen van een Republikeins president, er is geen misdaad meer, er zijn geen conflicten meer. De Taliban is verslagen, Noord Korea is een democratie, de economie is gezond en draait op volle toeren.”

  Die machine lijkt me wel interessant, denkt Bouterse, en hij wil ook de test doen. Hij stelt de vraag: “Hoe vergaat het Suriname over 100 jaar?” Zoemend begint de machine aan haar taak, en even later rolt de print uit de gleuf. Wanneer Trump merkt dat Bouterse naar het blad blijft staren, vraagt hij uitermate nieuwsgierig: “Come on Desi, wat staat er te lezen?”

  Desi: “heuh… ik kan het niet lezen, het is in het Arabisch!”


  Maak melding

 5. RECHTELOOSHEID en WETTELOOSHEID nemen verder toe in Ons FAILLIETE Land, Suriname !

  De DC BADO, bestuurlijk ambtenaar, heeft als een ondemocratisch monster huisgehouden. Pleegt VERZET tegen politie en anderen die een gerechtelijk VONNIS uitvoeren !

  Echter de president zwijgt !

  De vice-president MAG niets zeggen !

  Het Openbaar Ministerie geeft niet thuis !

  De DNA MAG zich hiermee niet bemoeien !

  Het land is STUURLOOS, zelfs gerechtelijke vonnissen worden niet meer uitgevoerd !

  Toch beweert de NDP-clan dat zij de bevolking en het land, via dit WANBELEID, welvaart zullen brengen !

  PS : De staatsschuld neemt ELKE DAG toe !!!
  De Bevolking Pinaart ! Staatskas ZWAAR NEGATIEF !!


  Maak melding

 6. Ja je Breeveld je hebt liever dat niemand zijn stem tegen bouta laat horen.We zijn heel blij dat Gajadien in de oppositie zit hij praat namens ons.De rest zitten als lijken in de oppositie banken maar gelukkig Gajadien niet.
  Go Gajadien ,go,hup,hup.


  Maak melding

 7. Dictator Desi gebruikt DNA als Ocer en zijn marionet en sprekende pop Misiekaba gebruikt DNA als spreekgestoelte. Dus elk normen en waardenbesef is compleet zoek bij deze paarse rattenkolonie


  Maak melding

 8. Bouta moet gewoonweg zelfmoord plegen!!! Hij is iemand met varkens stront in zijn kop!!! A No mang moro!! a ka kba!!! I na ede na so Agu ka de!!!!
  A musu hanging srefi!!! a ma piema moordenaar!!

  Hem moet men tussen de kroks aan de Cultuurtuinlaan gooien!!! en levend ook nog!!!


  Maak melding

 9. -Wat verwacht men van een WAARDELOZE man als Bouterse?? Deze man heeft GEEN respect en trap wetten en regels met zijn voet.
  Dit krijg je ook als je roept dat de DNA een poppenkast is.

  Verder mogen de jongeren NIETS weten over wat in 1980 is gebeurd door deze zelfde MOORDENAAR..

  -Een ordinaire staatsgreep
  -Macht naar zich toetrekken
  -Mensen uit elkaar spelen
  -Haat zaaien

  Wat een dictator. Hij gaat wetten veranderen om altijd aan de macht te blijven. Zie Afrika, Venezuela en nog vele bevriende landen waar hij les van heeft gekregen.


  Maak melding

 10. Ray

  @Koos
  Trump en bouta zijn hetzelfde .Beiden zijn oerdom!!

  =============================================

  Beste Ray als je oerdom bent ben je niet in staat om een miljarden imperium op te bouwen. En laat Trump nu een miljarden imperium opgebouwd te hebben. De man heeft een vermogen van ruim 4 milj USD. Dat is het verschil tussen Trump en Bouterse.

  Laat je niet gek maken door de media. Mnd lang heeft de media gelogen. Clinton zou de nw president van Amerika worden. Mark my words onder Trump zal Amerika geen extreme koers varen. Zie vandaag al de gematigde toon van Trump. Verkiezingen zijn voorbij en het is business as usual.


  Maak melding

 11. @Koos
  Bouta noch trump hebben verstand van regeren.Trump heeft zijn vermogen vergaard door belasting te ontduiken ,oplichterij en anderen en hij noemt zich slim ,netals bouta. Je hoeft niet geschoold te zijn je moet alleen maar weten hoe je de systeem van het land waar je woont kan naaien en wallah je hebt het gemaakt. Ik lees de reakties van de amerikanen zelf en het is net alsof een was van diepe rouw hangt boven Amerika.De amerikanen noemen trump een zware nachtmerrie. Berouw komt steeds te laat,kiezersberouw heet het.Er hangt helemaal geen feeststemming in Amerika.Iedereen is in rouw gedompeld.Lees yahoo nieuws voor updates.


  Maak melding

 12. Aan Gajadien z’n worden kan een vorm fout toegeschreven worden. Naar de geest kan gesteld worden dat zijn politieke mening hout snijdt.

  Dat de president als beledigend ervaart is illustratief en geeft aan dat Gajadien de waarheid aan kaart en een open zenuw raakt. Dat de president er, na de correctie van Simons op in blijft hameren geeft aan hoe open de zenuw is en dat hij voor zij voordracht geprepareerd was en niet over de geestelijke flexibiliteit beschikt een deel van zijn tekst over te slaan.

  Ik raad de president aan eens na te gaan hoe hij zijn voorganger bejegende op veilige afstand en niet in de politieke arena waar hij lik op stuk zou kunnen krijgen.

  Ik raad de coalitie aan haar moties die zij als stemvee goed keuren eens goed te lezen want zij roepen de regering steeds op dingen te doen die zij als goede regering van de wet al MOET doen.
  Beter gezegd coalitie u stelt zelf dat de regering de taak niet goed uitvoert. Coalitie in een normaal parlement zouden u moties uitpakken als een afkeuring en de boodschap regering u faalt in uitvoering, u faalt in tranparantie, u faalt in het afleggen van verantwoording


  Maak melding

 13. @ Ray

  De verkiezing van Bouterse en Trump is gebaseerd op onvrede jegens de politiek (oud en nieuw). In dat speelveld kunnen populisten bange en boze mensen van alles wijs maken.

  Actie of gebrek aan actie (gebeuzel van de politici) leidt tot een reactie van de mensen. Bouterse, Wilders, Trump, Farage zaaien en oogsten hierdoor tot dat ze door de mand vallen.


  Maak melding

 14. Je moet tegenwoordig een Bouterse, Duterte of Trump zijn om gekozen te worden als president, de Global warming zorgt er blijkbaar voor dat het volk kiest voor de grootste, ongelikte, veel belovende varkens met een misdadige inborst, die zich verkiesbaar stellen, het is onvoorstelbaar hoe mensen met open ogen kunnen kiezen voor de persoon die het land slechts naar de afgrond kan leiden. De Amerikanen denken dat Trump ‘Will Make Amerika great again’, maar Trump zal van Amerika slechts een tweede Haïti of Suriname maken. Bouterse zal de Amerikanen straks vertellen dat ze elkaar mogen feliciteren met Trump, net zoals hij vindt dat wij elkaar mogen feliciteren met de leningen waarvan wij geen flauw idee hebben hoe wij die zullen aflossen.


  Maak melding

 15. @ ray
  Relaxxx de partij” van de man met de hoed” heeft het al besproken en beklonken !!!!

  Volg de movement de komende tijden,de belasting hervormingen komen eraan!!!
  Dit kan je merken aan het gesjoemel van verkavelaars!!!!zelf somo is er stil van geworden.

  Citaat:Over mine death body,schreeuwde een ex-partij voorziter eens !!!!


  Maak melding

 16. @Jojo,Salamander en Karem
  Trump die heeft zoveel beloofd dat de amerikanen hun hoop op hem gesteld hebben, Hij heeft ze nooit verteld hoe hij het zal doen ,hoe hij dingen gedaan zal krijgen maar hij verteld zoveel leugens dat hij in zijn eigen leugens geloofd,De amerikanen zijn voornamenlijk witte mensen. Voor hun is het belangrijker dat een witte het overneemt van Obama die zwart is. Zij waren bang dat Clinton door zou gaan met Obama en zijn beleid.Nu na de verkiezingen en reakties wereldwijd beseffen de amerikanen de blunder die zij gemaakt hebben. Het zal een strijd worden om Trump zou spoedig mogenlijk weg te krijgen.God zij met de amerikanen!


  Maak melding

 17. @Karem

  De oppositie wordt gelijk monddood gemaakt of bedreigd als ze hun mond opendoen.
  Ze hebben om meer geld gevraagd om de misdaad te bestrijden maar de coalitie heeft NEE gezegd.Het geld ligt niet bij de oppositie hoor maar bij de coalitie!!


  Maak melding

 18. maak je maar niet druk volgelingen,, straks behoort sme tot de natie waar de hindoestaan voor het zeggen heeft..

  die moordenaar heeft zelf verklaart van wie die 550 miljoen us$ zijn..

  dus wees gerust,, want jullie oer domme suris kunnen er toch niks van maken..

  het land is onder verdeelt in alle gelederen van het volk, waarbij de mofina het meest voor het zeggen heeft,, dus niks te vertellen heeft.., willen dom zijn blijven..

  geef ze een stikkie laat ze even vrolijk zijn, meer kunnen ze niet, kijk wie op elke hoek staat,, niet iemand die naar school is geweest..

  een hindoestaan ploetert op het land, om voor uit te komen , beter leven te hebben..


  Maak melding

 19. Beste forumleden,
  Wat Trump gedaan heeft is precies wat Bouterse ook gedaan heeft tijdens de verkiezingen.
  Het is wel te vroeg om een oordeel te vellen dus geef hem de voordeel van de twijfel.
  Trump heeft veel gezegd en geroepen maar zijn overwinning is hij 90% gedraaid.
  Het lijkt een man die met gespleten tong praat.
  Ineens is hij president van alle Amerikanen.
  Waar blijft de hoge muur die hij beloofd heeft waardoor hij vele stemmen heeft vergaard.
  Dus nadat de uitslag bekend was en hij met zijn speech kwam was het gelijk raak.
  Dit doet mij denken aan Bouterse.
  Voor de verkiezingen was alles oke en veel beloofd en na het winnen van de verkiezingen dacht ik dat hij helderziende was.
  Hij verkondigde dat er zware tijden zullen breken omdat er een wereld recessie op komst is.
  Ineens was er geen geld staatskas was geplunderd lees geroofd door de boeven bende.
  Werkzaamheden mbt treinverbinding gelijk stopgezet.
  Trump heeft een kans gekregen en in maart krijgt Wilders ook de kans om premier van Nederland te worden.
  Dus de ontwikkelingen zijn goed niet steeds de kliek kiezen maar er gaat vanaf jan.2017 een andere wind waaien in Amerika en hoop dat na maart 2017 dat ook het geval zal zijn met Wilders als premier van Nederland.
  Geen geld naar Brussel maar aan ouderen besteden.
  Afschaffen van eigen bijdragen ivm ziekte kosten verzekering


  Maak melding

 20. Trump noemt Putin zijn held,zijn inspiratiebron,….hahahaaahhhh…straks gaat Rusland met zegen van Trump ,Amerika inlijven,o,machtige Putin, en zal hij Trump de nuclueair knoppen toevertrouwen aan Kim jong Un de dictator van noord korea die alles behalve vrede op aarde wil. Dan heb ik het nog niet over L Assad van Syria die het witte huis zal bezoeken dankzij vriend trump de super domme freak .


  Maak melding

 21. @@ Ray/Koos!! ben niet helemaal met jullie eens!!
  Wij kennen Trump nog niet, dus even geen vooroordelen a.u.b.!!! Hij moet nog bewijzen!!

  Bouta heeft het WEL bewezen!! Hij is een moerschont, kontlikker, Bedrieger, leugenaar, geestelijk gestoord, boef, Rioolrat, Kumakoisi, hufter, leugenaar, oplichter, Bakru, Jorka, Jumbi, laffe hond, Awari, stinkende varken etc.etc.heel veel om op te noemen!! MIjn handen doen al zeer om alles op te noemen!!!

  Dus Bouta heeft een hele voorsprong op trump en staat 10-0 voor!


  Maak melding

 22. Sarnangman un WIKI !

  Van de racisten TRUMP of WILDERS hoeft geen enkele persoon met een gekleurde of donkere huid IETS te VERWACHTEN !

  Racisten hebben een hersenkronkel die NIET GEMAKKELIJK VERDWIJNT !

  Zij zien personen die elders vandaan komen of gekleurd zijn als UNTERMENSCHEN !

  WILDERS wil nog steeds een SPECIALE TAX opleggen aan personen van arabische origine en moslims, een FASCISTISCHE KOPVODDENTAX die allleen geldt voor ENKEL DEZE GEKLEURDE BEVOLKINGGROEP !

  Op dit moment wordt een poppenkast-strafproces uitgevoerd voor WILDERS racistische MINDER MAROKKANEN-uitspraak !

  Ik nodig andere Nederlanders uit om MINDER JODEN te roepen, dan zal u zien dat NEDERLAND direct te klein is, en dat er WEL ARRESTATIES PLAATSVINDEN !


  Maak melding

 23. Srafoe,
  Niemand praat nog over de uitglijder van ambassadeur Kanhai.
  Zand erover werkt dus goed. Straks heeft Suriname naast geld ook nog een zandtekort.


  Maak melding

 24. Breeveld vergeet zeggen dat de opposite nauwelijks het woord krijgt. Dat het slammen van een oppositielid laf is. Dat oppositieleden zich alleen in de kranten en radio kunnen verdedigen. Een pro ddb figuur is dat B.


  Maak melding

 25. Mijnheer H. Breeveld over welk onderwerp heeft u het? Geacht lid Gajadien heeft opmerkingen gemaakt over het desastreurs beleid van de MOORDENAAR en dat het beleid de samenleving vernietigd. Daarbij zijn enkele actueële voorbeelden aangehaald. Vervolgens komt die schoft die enkele ondoordachte Surinamers tot president (lees Pleesident) gekozen hebben met BERM taal. En nu maakt u geen onderscheid tussen de twee partijen. Wie zou het Parlement naar een hoger niveau tillen?!


  Maak melding

 26. @Wiep-Ding
  Trump heeft helemaal geen ervaring .Hij weet alleen heel goed te djaffen.De amerikanen die geloofden dat ze zo machtig zijn,nu zijn ze niet meer machtig .De wereld lacht ze uit.


  Maak melding

 27. @Ray

  Trump heeft zich niet rijk gewerkt hij is rijk geboren. zijn vader heeft de familie rijk gemaakt al giga huisjes melker in Brooklin
  Donald heeft op da fundament een paar echte klappers gemaakt en is daarna zijn naam gaan verhuren en gaan profiteren van heel veel faillissementen.

  Trump is een moderne roofridder en piraat.


  Maak melding

 28. Heb ook vernomen dat op de scholen consultatie personeel aanwezig zal zijn om de teleurgestelde kinderen bij te staan.Dit is niet het resultaat dat de leerlingen wensten.Het is een zeer droevige dag vandaag in Amerika.


  Maak melding

 29. @JoJo
  TRump heeft laten weten dat hij een klein bedrag van 10 mijoen dollar van zijn vader had geleend en zo verder zijn rijkdom heeft uitgebreid.Hij is vergeten te vermelden dat hij bijkans 20 jaren geen belastingen heeft bepaald en meesterlijk gebruik maakte van het systeem om belasting te ontduiken,In Amerika zijn de rijken verplicht donaties te schenken maar trump ontving juist donaties en gebruikte het gedoneerde geld zelfs.Zijn hotels doen het niet goed heb zelf gelezen dat een hotelkamer bij ze met 200 dollar velaagd is om klanten aan te trekken.
  Ik voorspel gewoon een failliete amerika in de toekomst.O ja hij verklaarde vele van zijn business failliet en noemde zich slim,maar slimme mensen willen juist niet gaan voor een failliesement. Hij is zo onnozel als bouta..bouta blij en trots met zijn amnestie en trump blij voor het verklaren van failliet zijn om belasting te ontduiken. Er zijn zoveel rechtzaken die lopen tegen trump en oplichterij is 1 van ze.


  Maak melding

 30. Wiep Ding ik geef Trump voordeel van de twijfel. Klopt de man moet zich nog bewijzen. Dat mensen Trump vergelijken met Bouterse raakt kant nog wal.

  Machtigste mannen in Amerika zijn de voorzitter van de huis, de directeur FED en nog een paar Generaals.
  Trump wordt een president in de lijn van Reagan en Bush Sr. Verwacht geen grote veranderingen. Hij zal zich moeten houden aan de regels en anders trapt de senaat op de rem.


  Maak melding

 31. Nee Ray jij bent vandaag droevig omdat Clinton verloren heeft. Je lijkt Madonna of Katy Perry wel, ook die kunnen nauwelijks
  hun afschuw verbergen. Dan heb je nog een paar nederlandse politici die ook in het gareel lopen van de linkse kerk. Op wereld niveau mogen die mensen in ballenbak spelen terwijl de amerikanen en russen aan tafel zitten. Ray wacht nou maar waar Trump mee gaat komen. Debatten in de campagne werden scherp gevoerd maar uit eindelijk wordt de soep niet zo heet geserveerd.


  Maak melding

 32. W.Whome
  Gajadien heeft niet gezegd wat jij beweert, namelijk moordenaar.
  Als hij dat had gedaan dan had de president hem moeten aanklagen. Dat zou ronduit belachelijk en schandalig zijn.
  Bouterse is de president. Of men het ermee eens is of niet
  Hij heeft gerept over politieke moordenaar. Ook niet netjes, zeker niet in de assemblee, maar hiermee geeft hij aan dat het beleid van Bouterse cs. een moord is op de economie van het land.
  Dit is wel even iets anders.


  Maak melding

 33. Maar zullen de mensen nog stemmen op de ndp in 2020….? Na de tering zooi wat bouta heeft veroorzaakt in su….? Ik ga er niet vanuit dat de suris zwakzinnig zijn!!!


  Maak melding

 34. Pico,
  Zijn de mensen nu wel of niet vermoord? Dus moet er een MOORDENAAR zijn. De ambt van president is besmeurd door de achterlijke mensen die hem tot president gekozen hebben. Begrijp ik het goed? Moord is een misdaad, mits gepleegd door jullie pleesident, dan is het GEEN moord.


  Maak melding

 35. W.Whome
  Mensen zijn vermoord. Zonder twijfel. Door wie? Daar over zijn de meningen verdeeld.
  Maar daar ging het volgens mij niet over. (denk ik, hoop ik)
  Gajadien is een intelligent man en weet wat hij zegt.
  Daarom denk ik dat hij het had over een moord op de economie van het land.


  Maak melding

 36. @Ray
  Heb ook vernomen dat op de scholen consultatie personeel aanwezig zal zijn om de teleurgestelde kinderen bij te staan.Dit is niet het resultaat dat de leerlingen wensten.Het is een zeer droevige dag vandaag in Amerika.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  NET ZO DROEVIG ALS JOU ,ACHTERLIJKE PANNENKOEK.


  Maak melding

 37. @ Counter

  “Maar zullen de mensen nog stemmen op de ndp in 2020….? Na de tering zooi wat bouta heeft veroorzaakt in su….? Ik ga er niet vanuit dat de suris zwakzinnig zijn!!!”

  Het Surinaamse kiesstelsel maakt veel mogelijk waardoor je met 45% van de stemmen 52% van de DNA in handen krijgt.
  In de VS hebben ze ook zo’n systeem dat middels zogenaamd Gerrymandering de stemverhoudingen kan beïnvloeden. Hierdoor krijgen ze nu al voor de 2de keer een president die niet de meerderheid in stemmen heeft.

  Nu de coalitie de meerderheid heeft wordt er gewerkt aan een nieuw kiesstelsel dat zeker niet nadelig zal zijn voor de NDP. Nu de kleinere partijen geen eenheid vormen (dus veel restzetels kunnen ontstaan) moet je niet verbaasd zijn dat een NDP met 30% van de stemmen de meerderheid kan veroveren.

  Je ziet de strategie nu toch reeds. Absolute fractie discipline bij de NDP en alle ballen op de VHP om die intern te verdelen net zoals het bij de PL, BVD, KPTI, AC gegaan is. Zodra er veel kleintjes zijn en de terugroepwet geneutraliseerd blijft kan de NDP hele partijen opkopen (zie BEP) als het voor haar wenselijk is.

  De NDP stoort zich aan geen enkele regel en haar DNA leden zijn nu 100% kneedbaar.


  Maak melding

 38. Wellicht dat Trump een goed koop succes je wil kopen in de wereld politiek en Suriname tot narco staat verklaart en net als de Granada en Panama acties een paar Seals naar Leonsberg en Brokobaka kan laten zwemmen. 40 Seals zal wel genoeg zijn.

  Mul kan ze een handje helpen door de bakens al neer te zetten.


  Maak melding

 39. Ik snap niet dat deze man een poging tot een echte discussie over de gevolgen ven het economische beleid, een vete noemt.
  Het is een president onwaardig parlementariers te slijten voor varkens en ezels, vooral wanneer hijzelf een ‘analfabeet’ is.

  Wie is de domste (minst gestudeerde) persoon in DNA? Precies, de president!


  Maak melding

 40. Deze DiDiBrie moet gewoon ergens ver weg wegrotten. @ Surinamer overigens ben ik het helemaal met je eens, het FFFFFORT ZEEEELANDIA is of moet voor deze DiDiBrie de plek zijn waar hij hoort vast te zitten. Hij moet ook 16 jaar cel en 3 jaar huisarrest krijgen in Su dan is ie 87 jaar oud als ie de 16 jaar uitzit .Daarna de 3 jaar huis arrest dan is ie 90jaar oud dddan sturen wij hem naar Nederland om de 11 of 16 jaar hier uit te zitten. Het is toch op deze leeftijd dt de andere leiders(oorlogsmisdadigers)opgepakt worden en hun straf ondergaan/uit zitten. Ala mi kabels odi odiiiii
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.