Boekpresentatie ‘Suriprofs – van Benefiet tot Project’

5

Op woensdag 9 november wordt het boek ‘Suriprofs – van Benefiet tot Project’ in het Olympisch Stadion in Amsterdam gepresenteerd. De eerste exemplaren worden door voorzitter Stanley Menzo uitgereikt aan Winston Bogarde, Edgar Davids en Aron Winter. Het betekent voor mij meteen de afsluiting van het voorzitterschap. Mede gezien de grote bekendheid, zijn uitgebreide netwerk en het aanstekelijke enthousiasme van mijn opvolger zie ik de toekomst van onze stichting met alle vertrouwen tegemoet”, vertelt Stanley Menzo

Suriprofs – Van Benefiet tot Project geeft in woord en beeld een overzicht van de activiteiten van de stichting. Van de sfeer in het Amsterdams Olympisch Stadion tot de noden van de Stichting voor het Kind in Suriname. In het boek doen verschillende Suriprofs hun verhaal. Over fatu op het veld, het geheime nachtleven van Paramaribo, scoren met een bicicleta en de emoties over de vliegramp van 1989.

Sinds 2000 spelen de Suriprofs, een gelegenheidsteam van voetballers van Surinaamse afkomst, benefietwedstrijden in Nederland. De netto opbrengsten (tot en met 2015 in totaal bijna 1,8 miljoen euro) zijn bestemd voor projecten in Suriname. Stichting Suriprofs richt zich daarbij op betere voorzieningen voor de jeugd op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en sport.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. @ Salamander

  Zoals bij alle geld inzameling die plaats vindt in Nederland
  voor rampen en dergelijke,blijft het geld aan de stijkstok hangen ! En ik weet niet, of het geld inderdaad aan Su is overgemaakt. Als dat zo is dan is het in Su verdampt, cq verschroeid door de hitte.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. De Stichting voor het Kind is al skeer dank zij de geweldige ‘graaibaarheid’ van deze overheid. Stop maar met die benefietacties – de goede bedoelingen ten spijt – want het is een bodemloze put. Het geld komt nooit op de juiste plaats!


  Maak melding

 3. Inderdaad geef het geld uit aan de arme Surinamers in Nederland.
  Als Wiep)Ding
  Bigie Sma,Ray,Jiyani,Esmerald,
  ira ,oom Bert,JZwartmans,Salamander en velen die alleen achter hun pc de hele dag zitten en als eerste bij de voedsel bank staan.
  Bij navraag hebben deze personen gezegd dat ze gebruik maken van de tolerantie van de Nederlanders.
  Let op jas aantrekken als jullie buiten gaan.
  Uilskuikens


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.