Aftrap ‘Muzikaal eerbetoon aan Max Nijman’

0

Vandaag vindt in Purmerend(Noord-Holland) de aftrap plaats van de voorstelling ‘Muzikaal eerbetoon aan Max Nijman‘. Deze voorstelling, die slechts 5 keer te zien is, wordt een muzikaal spektakel waarin alle hits van de ‘Godfather van het Surinaamse lied’ ten gehore gebracht zullen worden. Nummers van Max Nijman die worden gekoesterd en die het publiek weer terugbrengen naar vele mooie momenten en herinneringen.

Max Reinier Nijman werd in 1941 in Suriname te Moengo geboren. Hij trad op met vele grote artiesten uit zijn tijd zoals Brook Benton, Wilson Picket, Mighty Sparrow, Johnny Nash, Ben E King, Percy Sledge en Swamp Dogg. In 1975 bracht Max Nijman zijn debuutalbum ‘Katibo’ uit. Behalve soul was er ook kaseko, latin en reggae te horen in het Surinaams, Nederlands en Engels. Het titelnummer, ‘Adjossi’ en ‘Ai Sranan’ werden zijn bekendste nummers.

Het initiatief voor dit muzikaal eerbetoon aan Max Nijman is gestart in 2014. De zanger was daarbij betrokken en heeft ook zijn goedkeuring aan dit project gegeven. Helaas kan Max Nijman er niet meer zelf bij zijn: op dinsdag 19 januari 2016 overleed hij op 74-jarige leeftijd. Maar zijn muziek zal altijd blijven voortleven.

De eerste voorstelling vindt plaats in Theater de Purmaryn. Deze avond wordt gepresenteerd door de Surinaamse cabaretier Clifton Braam. Kaarten en info vindt u op de site: www.depurmaryn.nl

Overige voorstellingen:
za 12 nov – Koninklijke Schouwburg, Den Haag 0900-3456789
zo 13 nov – Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam 010-4843333
za 19 nov – Schouwburg Almere, Almere 036-8455555
za 26 nov – De Meervaart, Amsterdam 0900-4107 777

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.