Onderzoek in Suriname naar piramidespelen

12

PARAMARIBO, 7 nov – Er wordt gekeken naar mogelijkheden om piramidespellen zo vroeg mogelijk de kop in te drukken. Het ministerie van Justitie & Politie wil de samenleving veel ellende besparen. Daarom dat nu zelfs gedacht wordt aan een verbod.

Tot nog toe bestaat in Suriname geen regelgeving tegen inlegsystemen als de zogenaamde piramidespelen. Dat gaat nu veranderen, althans het is het voornemen. “Men is bezig inlichtingen en informatie te verzamelen. Deze informatie moet natuurlijk zodanig zijn dat de opsporing en vervolging in actie kunnen komen”, zegt minister van Justitie & Politie Jennifer van Dijk Silos tegenover de Ware Tijd.

Een belangrijk aspect bij onderzoek en aanpak is de bedekte manier van opereren. “Anders had de politie al ingegrepen”, aldus Van Dijk-Silos. Ze vindt het hoog tijd voor een duidelijk verbod. Daarvoor zal de wetgeving rond gokspelen gewijzigd moeten worden. Ook in Suriname trekken inlegsystemen als Onecoin en Swisscoin nogal wat aandacht. Intussen heeft ook de vereniging van economen, VES, gewaarschuwd voor het hoge risico van geldverlies.

Bekijk ook:

12 REACTIES

 1. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om piramidespellen zo vroeg mogelijk de kop in te drukken. Het ministerie van Justitie & Politie wil de samenleving veel ellende besparen. Daarom dat nu zelfs gedacht wordt aan een verbod.

  Ik ka mij de ongerustheid best wel voorstellen. Mar toch blijft de vraag wie men wilt beschermen, ik denk niet de kleine man maar eerder de rijke man.
  Wilt de regering en justitie het volk beschermen dan zou men eerder moeten ingrijpen op andere gebieden die het volk armer maakt dan het al is namelijk
  De corruptie aanpakken
  De leningen die thans worden afgesloten waarvan niet zeker is of deze zouden kunnen worden afgelost.

  Wet en regelgeving en vervolging is noodzakelijk bij corruptie en diefstal


  Maak melding

 2. Goede transparante informatie is effectiever.
  Laat Juspol resources beter ingezet worden, om corruptie & binnenlandse criminaliteit te bestrijden bijvoorbeeld.
  De eigenaren van dit soort online acties zijn internationaal actief en buiten het bereik van de korte, geamputeerde stompjes van de Surinaamse justitie.


  Maak melding

 3. Maar waarom zou een goed en wel denkende Surinamer hieraan mee gaan doen, met NV Roep en NV Johwin in gedachten ?

  Leert men niet van eerder gemaakte fouten of neemt men toch het risico om voor het snelle, en easy making money te gaan !

  Wie nu z’n billen brandt zal zelf op de blaren moeten gaan en blijven zitten.
  De president zal in geen enkel geval te hulp moeten schieten, want meedoen aan zo’n (gok)spel is je reinste stupiditeit.


  Maak melding

 4. @milton
  Je baasje kan niet helpen hij is zelf een bedelaar. Hij leeft onder het genade van het IMF en OIC.Hij is goed in lintjes knippen en awards uitreiken.Voor de rest is hij geen moer waard. Lenen en als maar lenen is erger dan piramide spel en de surinamers zijn het slachtoffer .


  Maak melding

 5. wat kun je hieraan doen,,,

  je bent zelf verantwoordelijk wat je doet, je hebt verstand genoeg, wat wel en niet kan..

  dus doe niet..

  maar als je heb zuchtig bent,, doe dan wat je niet kan nalaten..


  Maak melding

 6. Forummers, reageerders, Odi odi.

  Lezen jullie het kop v/h artikel nogmaals.

  Onderzoek in Suriname naar piramidespelen!

  Maar er wordt nimmer een ‘onderzoek’ gepleegd naar alle
  ‘corruptie’, die wel aantoonbaar is door dezelfde minister van JusPol.
  Wie proberen ze voor de gek te houden!!?

  Daarom zal ik het volgende nogmaals herhalen.

  Google even naar het volgende artikel.
  Neurologische reactie op bedrog.
  Bron: transparency.nl


  Maak melding

 7. De kleine man moet idd beschermt worden!! Een aantal oplichters wilde op DWTonline van afgelopen zaterdag doen voorkomen dat het om een zg goed “product” gaat…….tegen beter weten in!!! Mensen oppassen dus voor deze oplichters!!!


  Maak melding

 8. over oplichters gesproken …dankzij de vhp en met name mr kirpalani is de deal met de obligaties door gegaan.
  de coalitie had zn stukken niet af en had geen verstand van zaken, omdat niet de Surinaamse wet van kracht was mbt tot de obligaties.
  de vhp heeft ervoor gezorgd dat alles toch door kon gaan op het laatste moment.
  dankzij de vhp zitten we nu weer met een lening.
  vertel mij nu maar wie in de floppositie zit.


  Maak melding

 9. Het heel financieel beleid van deze regering lijkt op een piramide spel. Ik zou zeggen begin eerst daar een onderzoek kin te stellen, dan weten wij zeker dat Suriname voor de toekomst beschermd wordt


  Maak melding

 10. Maakt dan in een nieuwe wet dat Swisscoin en Onecoin illegaal is in Su.Wie ga je straffen? De mensen die beetgenomen zijn? De daders zitten in het buitenland. Bij verstek veroordelen? Je hebt net een wet gemaakt dat verstek vonnissen niet gelden voor uitleveringen.

  Ga maar achter de corruptie aan. Haal de CLAD rapporten uit de prullebak en geeft de PG de macht tot vervolging. Mischien belandt jouw paarse baas ook in het gevang.


  Maak melding

 11. Ik had het er net al over zolang er geen strafbare feiten zijn gepleegd zal de overheid niet kunnen optreden.Dit geld niet alleen voor SWITI Sranan het geld voor alle landen waar men met deze praktijken te maken krijgen.Op dit moment wordt er ook geknoeid met crowdfunding in Nederland dit zal ook straks in SWITI Sranan gebeuren of gebeurt al.De criminelen zijn waar dan ook ter wereld altijd een stap voor en hebben de modernste middelen om hun zaken voor elkaar te krijgen.En de overheden in alle landen zijn aan het bezuinigen.Een voorbeeld kijk maar naar de haven van Rotterdam bijn geen douane om de haven te controleren.De criminelen hebben vrij spel daar met hulp van binnen uit.Dus niet alleen in SWITI Sranan ook de taatas en yankees enz enz zijn corrupt.Opo oen ai als je het wilt zien dan zien je het ook.Tegen woordig kan bijna iedereen googlen.1 ding kan niet iedereen de waarheid van de leugens scheiden maar probeer het toch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.