‘Beste districtscommissaris van Suriname’ glijdt uit

41

PARAMARIBO, 7 nov – Uitglijden binnen een etmaal nadat je benoemt bent tot de hoogste gezagsdrager van een district. Politicus August Bado heeft het gepresteerd. De door de NDP van Desi Bouterse voorgedragen Bado was nog geen etmaal districtscommissaris of het ging al fout. Nochtans had hij plechtig beloofd het Bouterse’s vertrouwen niet te zullen beschamen.

De belofte werd gemaakt tijdens de beëdiging van de nieuwe groep districtscommissarisen, die de komende jaren het bestuur zullen voeren over de elf districten die Suriname telt. “President u kunt op mij rekenen. Ik wil mij maximaal inzetten voor land en volk en ik zal het vertrouwen dat u in mij gesteld heeft, niet beschamen. Ik wil de beste districtscommissaris van Suriname zijn”, zei Bado toen.

Al daags daarna leek de man alle trouwbeloften aan zijn partijleider te zijn vergeten. Een oud geschil met een ondernemer bleek de aanleiding. Volgens de Times of Suriname moest Bado betalen voor een gehuurde bulldozer. Toen de ondernemer zijn machine terughaalde ontstond de heibel. Bado plaatste op gegeven moment zijn auto dwars over de weg. Het gebeurde in bijzijn van de politie. Het is nog even afwachten of het gedrag een staartje krijgt.

Bekijk ook:

41 REACTIES

 1. Ha ha ha…ho ho ho…
  Iedereen wil baasje overtreffen ,hahahahaaaaaaa,
  Mens als je een ndper bent kan je van alles doen..je kan ook mensen uit hun bed sleuren en afmaken en ongestraft blijven dankzij amnestie!


  Maak melding

 2. De bosmanieren blijven overheersen bij deze gasten!! Waarom worden dit soort gasten überhaupt beloond met hoge functies terwijl e de skills en manieren er niet voor hebb?!


  Maak melding

 3. Och ja het is en blijft een DC hé en een eed afleggen in Suriname is niet meer dan “ik had het beloofd” en uiteindelijk “mi no bing mang moro a no mie na deng mang mek mi tron so”


  Maak melding

 4. Jaag deze “bosbewoner” uit het oerwoud weer het bos in !!!
  Straks zal hij terreinen van mensen illegaal laten ocuperen zoals zijn partijgenoot”awaridomri” misieka zjn achterban dat heeft laten doen !!

  Bessie Turf, wat doe je in deze zaak?? Moet de politie niet optreden tegen deze “duivel uit het bos”
  Vereniging van ondernemers,Asfa e.a wat doen jullie voor je achterban/leden ???


  Maak melding

 5. @ Bigi sma:
  “A-NO-MIE” ingefluisterd door de baas !!

  En nu ook laten onderzoeken hoe en wanneer hij zijn concessie heeft gekregen en of hij belasting betaalt !!!!


  Maak melding

 6. Quote; ” Het gebeurde in BIJZIJN van de POLITIE ” !!!

  Let op ! Zijn baas respecteert bijvoorbeeld de rechterlijke macht TOTAAL NIET dus waarom zou hij, August Bado,drager van het ” kakalaka skowtu ” pak, de armzalige Surinaamse ” zonen van Hermandad ” respecteren ??
  Hij is nu toch MEGA onaantastbaar ?

  Bovendien behoort hij tot het (PAARSE) VEE van Desiderius dus waarom zou hij moeten betalen voor de aan hem geleverde diensten vraagt “meneertje ” zich af ???!!!!

  ” mi nó é pai want NEKS nó fout ! Precies léki Baas oeng é wroko stratie fási ! Yu sabi tok ” !!!

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. Deze corrupte dc’s moeten er voor zorgen dat killer bouta de volgende verkiezingen weer wint. Dat is de dienst opdracht. Uiteraard door fraude. Waarom een nieuwe lichting dc’s als er al zoveel ter beschikking zijn? en ook betaald worden


  Maak melding

 8. Geen vuurpeleton voor of executie voor Bado,hij is een ndper en heeft vrijpel.Moet je van Dora horen straks hoe goed deze Bado is.Baasje gaat zeggen..A NO MI…..


  Maak melding

 9. Ray

  Geen vuurpeleton voor of executie voor Bado,hij is een ndper en heeft vrijpel.Moet je van Dora horen straks hoe goed deze Bado is.Baasje gaat zeggen..A NO MI…..

  ******************************************************************

  Ray (toetsenbord held) dat je nog niet gestikt bent in je braaksel van haat is mij een raadsel. Laat 1 ding duidelijk zijn Bouterse is/blijft onze president (ook na 2020). Je haat preek gaat geen gehoor krijgen in Suriname. En als er een vuurpeloton geïnstalleerd moet worden dan is het wel voor landverraders zoals jij.


  Maak melding

 10. Hij kan zelf een Machine huur niet betalen als DC wat voor leiding ga je geven in je omgeving .

  Dit zijn de werkwijze van NDP leden ,zie Abrahams en Graanoost .
  om gaat niets van hun voor uit .

  DC ga bij Henk Herrenberg of Hooghart koloniale scholing nemen .

  De Kolonisten die de landkaart van Suriname met onze voorouders hebben gemaakt ,zijn 1000x beter dan NDP in 2016 .

  Nog nooit heeft men Surinamers zo onderdruk sedert slavernij

  In 2016 onder NDP is de menselijke waarde totaal weg gevallen in 6 jaren tijd .


  Maak melding

 11. Helaas, helaas, helaas…., niets zijn en iets worden brengt alleen maar problemen met zich mee. Je betaald je schulden niet, en nu denken dat ok de machine ingepikt kan worden omdat je zgn dc bent geworden , helaas moet het met kleine letters geschreven worden. Ere dc’s bestaan er niet meer. Hoelveel van deze zgn burgervaders zijn gedurende de periode van 2010-2016 in scheef gegaan en wat is er met hen gebeurd, gewoon verplats naar ee ander lokatie, dus het v.b. van bovenaf is ook goed overgenomen blijven sjoemelenen coruptie insatnd houden qu vadis met de dc’s???????


  Maak melding

 12. In de lijn van de Bouta-maffia…grote bek, niks weten, niks kunnen, laag geschoold, onbeschoft. Geef deze mongolen een pet en een uniform en ze wanen zich baas van de hele wereld


  Maak melding

 13. Tokkie Surineds zijn aan het woord.
  Waarom niet even afwachten wat er werkelijk gespeeld heeft.
  De kranten hier zijn net als bij jullie in nl jullie overtreffende de telegraaf zelf.
  Nieuws die op sensatie berust dat verkoopt beter dus kassa voor de kranten.
  Ik wacht liever af totdat de dc zijn zegje gedaan heeft en politiek Suriname hierover gesproken heeft.


  Maak melding

 14. Parbo,

  zieke mensen???…

  jouw onderdrukker hangt 8x per week aan het dialyse-apparaat. En jij hebt dringend geestelijke bijstand nodig. Mogelijk dat je heil vindt bij die paarse dorpspastoor Misiekaba die braakt immers dezelfde lulkoek uit als jij.


  Maak melding

 15. Als Comm.BADOO, aan Surinamers zou zeggen:
  zeg dat “a BOERIKIE NA MIE PAPPA” zouden ze heel luidop zeggen ja comm.BADOO ” A BOERIKIE NA MIE PAPPA”. “NANGA A STON-BOERIKIE NA MIE OMOE ”

  Morgen zijn wij al vergeten wat deze BADOO heeft misdaan !!

  Moet SILOS hem niet alvast” het ALCATRAS” gebouw van binnen laten zien en inwijden ??? SLAAPT dikke tante haar roes uit?? Moet de PG niet in aktie komen ??


  Maak melding

 16. Wanneer je een bosland creool een pak laat dragen, zoals die Badoo en die predikant van Misikaba, raken ze helemaal de weg kwijt,ze kunnen die weelde niet aan, en de positie waarin ze komen te verkeren.


  Maak melding

 17. Zullen wij jou terug sturen in het vacht van de honden. Loso dagoe joe. Discrimineren kunnen jullie als geen ander. Waarom jullie je beter blijven voelen dan de creool snap ik niet. Je bent net zo ZWART. het enige verschil is jullie lelijk bami haar loso beest


  Maak melding

 18. @Rose, je lult teveel over het woordje “racisme”!!!! Is dat het enige dat uit je smoel kan komen!!!! Die idioot heeft ziekelijk asociaal gedrag laten zien…….kennelijk zijn het voor jou “normale” manieren…….maar voor mensen die gewent zijn aan normen en waarden……..zijn dit bosmanieren!!!!!!! Jullie moeten heropgevoed worden…..!!!!!


  Maak melding

 19. Bosmanieren, hij komt uit het bos ! Wanneer je in een vliegtuig zit boven Suriname zie je alleen maar bos, dus ik snap niet waarom sommige Surinamers denken dat zij onderscheid kunnen maken onder mekaar? Jullie wonen allemaal in een bos, (bananenrepubliek) en vertonen allemaal bosmanieren..
  Integendeel heb ik rust, en beschaafdheid ervaart bij de Boslandcreolen tijdens mijn verblijf …


  Maak melding

 20. De beste, de allerbeste, de aller allerbeste (die zit nu in NYC), wanneer hebben wij dat eerder gehoord?!

  Ondanks de huidige crisis (wederom veroorzaakt door de padvinders) is er één sector die éénmaal vierentwintig uur moet werken. De zandgravers komen mensen tekort, wederom zijn er duizenden kubieke meter nodig om over dit incident van machtverstregeling te bedekken.


  Maak melding

 21. Would be econoom, Para(suppletie)padvinder man, Blaffende schrijver uit Amsterdam, Laat onderstaand even bezinken.

  Bron Gfcnieuws

  Districtscommissaris (dc) August Bado, die woensdag als dc werd beëdigd, kwam vrijwel direct na zijn inzwering in opspraak.
  De dc annex ondernemer gedroeg zich in bijzijn van politiemensen op een wijze die bij een gewone burger tot minimaal een forse bekeuring en mogelijk zelfs tot arrestatie zou hebben geleid.
  Volgens verschillende bronnen ontstond tussen Bado en een andere ondernemer een geschil wegens wanbetaling. Bado huurde van de ondernemer Gobind een skidder, een soort tractor die kan worden ingezet voor ontbossing, en betaalde daar twee jaren geen huur voor.
  De Ware Tijd schrijft dat de eigenaar, ondernemer Gobind, op grond van een rechterlijke uitspraak de skidder terug mocht halen.
  Volgens nieuwssite Waterkant probeerde Bado dit te voorkomen door onder andere de weg te barricaderen. Naast ander wangedrag bedreigde hij Gobind in bijzijn van de politie. 
  Nog maar anderhalve week terug waarschuwde de politie op haar website voor “het barricaderen van openbare wegen”. Dit levert volgens de politie een strafbaar feit op.
  August Bado zou, afgaande op de informatie op de politiewebsite, conform artikel 496 van het Wetboek van Strafrecht kunnen worden gestraft “met hechtenis van ten hoogste twee maanden of geldboete van ten hoogste driehonderd gulden.”
  Opmerkelijk is overigens dat de politie burgers voorhoudt dat zij “in voorkomende gevallen onherroepelijk (zal) overgaan tot aanhouding en voorgeleiding van degenen die de barricades plaatsen of opwerpen of doen plaatsen of opwerpen.”
  Maar Bado pleegde deze en andere strafbare feiten in bijzijn van politieagenten, die hem – zoals uit de diverse berichten kan worden opgemaakt – ongestoord zijn gang lieten gaan, althans hem niet onmiddellijk geboeid afvoerden.


  Maak melding

 22. Bado heeft goede lessen gekregen bij de NDP clan. Wapens gebruiken als je niet luistert.

  Wat een voorbeeld aan de jongeren in Moengo, Zie waarom velen van hen vandaag in de gevangenis zitten, dit om het gedrag van deze donders.

  Bado heeft racistische uitspraken gedaan. Lees hier een ander stukje tekst::::

  =“Fu deng koelie ye neem op”
  De buurtbewoners zeggen aan Dagblad Suriname dat Bado binnen 24 uren handelingen heeft gepleegd die niet van een burgervader mogen worden verwacht. “Het is betreurenswaardig dat iemand, ongeacht de functie, geen respect heeft voor een rechterlijke beslissing.” Daarnaast was het taalgebruik van de dc onacceptabel en racistisch. Zo zei Bado aan de agenten: “Fu deng koelie ye neem op”. Volgens de omstanders heeft Bado de agenten ook bedreigd dat hij hen zou neerknallen als hij een revolver bij zich zou hebben en dat hij ook schade zou toebrengen aan de voertuigen van de daar aanwezige politieambtenaren.


  Maak melding

 23. Die cipier uit Nickerie, die het ook tot D.C. had geschopt en in een soort gelijke case over de schreef ging werd er ook binnen de kortste keren uitgekikkerd. Badootje zijn dagen zijn geteld,….helaas.


  Maak melding

 24. Deze man is cumlawêde geslaagd te Universiteit Busikondre. Kijk maar naar brunswijk ook dezelfde Universiteit, hij heeft de rector bedreigd zodoende is hij ook cumlawêde geslaagd. Met deze mensen aan de macht wil misikaba Suriname transformeren naar een 2e Dubai.
  Hij heeft nog 4 jaar te gaan. Ik zie nog geen wolkenkrabbers maar wel uitpuilende gevangenissen !!!


  Maak melding

 25. Bado heeft goede lessen gekregen bij de NDP clan. Wapens gebruiken als je niet luistert.

  Wat een voorbeeld aan de jongeren in Moengo, Zie waarom velen van hen vandaag in de gevangenis zitten, dit om het gedrag van deze donders.

  Bado heeft racistische uitspraken gedaan. Lees hier een ander stukje tekst::::

  =“Fu deng koelie ye neem op”
  De buurtbewoners zeggen aan Dagblad Suriname dat Bado binnen 24 uren handelingen heeft gepleegd die niet van een burgervader mogen worden verwacht. “Het is betreurenswaardig dat iemand, ongeacht de functie, geen respect heeft voor een rechterlijke beslissing.” Daarnaast was het taalgebruik van de dc onacceptabel en racistisch. Zo zei Bado aan de agenten: “Fu deng koelie ye neem op”. Volgens de omstanders heeft Bado de agenten ook bedreigd dat hij hen zou neerknallen als hij een revolver bij zich zou hebben en dat hij ook schade zou toebrengen aan de voertuigen van de daar aanwezige politieambtenaren.


  Maak melding

 26. Indien men deze man een politieke varken had genoemd, dan was dat terecht geweest.

  De president lijkt te slapen met varkens en het zelf niet door te hebben. Hij heeft zoveel niet door. Zodra hij zich in z’n macht bedreigd voelt, gaat hij schelden en dreigen. Wat een gezegende opperste varken heeft het land toch!


  Maak melding

 27. Rose@ als ik nos manieren zeg dan ben ik een racist ik snap je logica niet je maakt anderen voor racist hen je die uitspraak van die badoo niet gelezen op starnieuws dan is hij een suoer racist

  laat me


  Maak melding

 28. Net als zijn criminele baas Bouterse denkt Badoo dat een benoeming tot DC, Assemblee lid, minister, directeur van dit of dat zo iemand meteen een soort Goddelijke macht geeft. Men denkt dan alles ongestraft te kunnen en mogen doen.
  Badoo denkt door deze benoeming boven de wet te staan. De man is zoals wij bij andere functionarissen en politici hebben gezien gewoon machtsgeil geworden.
  Bouterse heeft meer van zulke domme amorele maniakken in diverse functies ingezworen.
  Verbaasd mij niet dat het land afglijdt naar een richting waar boeven, leugenaars, incompetente figuren het land en bevolking kapot maken.
  Mensen verzet je daar tegen. Wij gaan het zelf moeten doen. Het buitenland is niet geïnteresseerd in een bevolking die geen poot uitsteekt en zich laat gebruiken door Bouterse en mede rovers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.