‘Suriname veroordeeld tot herhaling corruptie’

29
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 6 nov – Suriname schiet niet echt op met het aanpakken van corruptie. Parlementariër Carl Breeveld (DOE) bespeurt zelfs een flinke dosis onwil bij de regering. Toch raakt het land tientallen miljoenen kwijt door een ongestraft terugkerend fenomeen.

Het geeft niet bepaald hoop voor de toekomst. En dat al helemaal niet met oog op de grote projecten die er zitten aan te komen. Formele accountantsrapporten hebben het over opzettelijke budgetgaten. Bij Luchthavenbeheer bijvoorbeeld is ruim vijftien miljoen dollar verdwenen. “De rapporten liegen er niet om en bevestigen dat op veel gebieden financieel wanbeleid gevoerd is”, zei Breeveld in het parlement.

De regering lijkt er niet wakker van te liggen en vooral dat is zorgwekkend. De samenleving zal blijven betalen voor door een kleine groep criminelen weggevreten geld. “Zolang geen maatregelen genomen worden tegen personen en groepen die zich schuldig maken aan zaken die het daglicht niet verdragen, zijn wij veroordeeld tot niet alleen herhaling, maar belonen wij ook wat verkeerd is door niet op te treden”, aldus Breeveld.

Bekijk ook:


29 REACTIES

 1. Anti-corruptiewet zal er niet komen zolang de Bouta-maffia heerst. Er zitten te veel belanghebbenden bij deze criminele organisatie.

  Gilmore tegen Desi…”als jij ze dom houdt, hou ik ze arm”

  Zo werkt dat in een paarse dictatuur.


  Maak melding

 2. Carl Breedbek moet zijn smoel houden. Hij was degene die sliep onder de bed van Bouterse (al dan niet met de bijbel in zijn hand). Het is algemeen bekend dat de ndp synoniem staat voor criminaliteit. Moord, roven, narcotica / wapenhandel en verkrachten van de rechtstaat is de normaalste zaak voor het ndp. Breedbek wist met wie hij in zee ging.


  Maak melding

 3. Tij kan alleen gekeerd worden als Bouterse en het ndp vernietigd worden. Zoals Koos al aan gaf deze ratten zijn de tuig van de richel. Breeveld kan nog zoveel preken houden over corruptie het zet allemaal geen zode aan de dijk. Persoonlijk heb ik Suriname meteen na de staatsgreep opgegeven. Ordinaire smerig land.


  Maak melding

 4. Breeveld de moraalridder, kan net als die andere predikant Misikaba beter hun grote waffel houden, want weten zogenaamd hoe het moet, maar kiezen tenslotte toch partij voor een veroordeelde drugsdealer en moordenaar, om er zelf voordeel uit te halen.


  Maak melding

 5. Wordt inderdaad tijd dat de Corruptie keihard wordt aangepakt. Zolang er corruptie is, is er geen zekerheid voor de toekomt.

  Corruptie kan een rijk land als Suriname arm maken. Het wordt tijd dat alle ogen opengaan en dat er maatregelen genomen gaan worden.

  Het is niet de lage grondstofprijzen maar corruptie waardoor het land nu in een crisis verkeert. In goede tijden moet je iets opzij zetten om deze reserve in slechte tijden te kunnen gebruiken.


  Maak melding

 6. Dus kort samengevat ; is Breedveld een hypocriet, die met alle winden meewaait. Zo is er meer van die figuren binnen het DNA ; P.Somo is er ook één van.

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 7. -Binnen de NDP klaagt men nu al dat er wat gedaan moet worden aan corruptie. Men ziet nu al wat er met al dat geld gebeurd en op een nette manier is ook aangegeven dat een kleine groep steeds rijker wordt.

  -Petrocaribe project van Venezuela is ook een feit. Omdat Venezuela heeft gemerkt dat de regering zich NIET aan de regels houd van het project, heeft Venezuela geëist dat al dat geld in een keer teruggestort moet worden.
  Wie is er nou rijk van geworden en wat is er met al dat geld gebeurd??????

  **Bouterse blijft stelen en zorgt ervoor dat zijn zoon na 16 jaar ook rijk wordt net als die zoon van Obiang. Deze man moet binnenkort de rechter gaan vertellen hoe hij aan al dat geld komt. Gelukkig is alles in beslag genomen.


  Maak melding

 8. Bouterse terroriseert su al 40 jaar lang!
  Hy moet inderdaad levend verbrand worden
  Want moro ka ey doro!
  Dit is slechts het begin!
  Iedereen voelt het en gaat falliet door bouta!!!!


  Maak melding

 9. Breeveld, de awarie domrie, is net zo corrupt als de rest. Het feit dat hij binnen zijn partij er alles aan doet om voorzitter te blijven neigt ook naar corruptie. Hij zit in het pluche en wil dat niet verlaten. Hij moet voortaan zijn duivelse bek houden over corruptie. Zogenaamde nieuwe politiek van DOE is ook besmeurd met de glans van de oude. Ook deze partij moet voor de verkiezingen van 2020 uit elkaar vallen. De ondervoorzitster heeft haar functie al neergelegd, Stuttgart is op ondemocratische wijze voor 2 jaar geschorst en hun enige minister Dodsen heeft het schip verlaten. Genoeg tekenen aan de wand. Go Breeveld go!!!!


  Maak melding

 10. -Een stukje tekst voor de NDP,ers:::veiligheid onder Bouterse is een ramp. Zelfs het buitenland weet wat er nu gebeurd onder Bouterse zijn regering!!!

  =Handelsautoriteit China bezorgd over veiligheid ondernemers

  Het ministerie van Handel in China is bezorgd over de veiligheid van Chinese ondernemers en bedrijven in Suriname. Het kijkt uit naar de verscherping van de veiligheidsmaatregelen. “Dit zodat de gepleegde investeringen van beide zijdes veilig worden gesteld”, zegt Fan Qi, adjunct-directeur Bureau Amerika’s & Oceanische Zaken.

  De klacht over de vele roofovervallen op Chinese ondernemers is tot in Beijing bekend. Chinese ondernemers zullen niet aarzelen om te investeren, als het investeringsklimaat steeds verbetert en gunstig is, geeft Fan aan. Veiligheid van have en goed wordt als een belangrijke pijler hierbij gezien. “Wij hopen dat de Surinaamse autoriteiten zich meer inzetten voor de wettelijke bescherming in Suriname.”


  Maak melding

 11. Iedereen moet stemmen op de “awaridomri’s” Steve, Misikabaka en Carl de Judas, dan zullen we zien dat de corruptie grotere hoogten zal bereiken en hun kerkgemeenschap zal groeien !!!
  Kijk maar naar de volgelingen van Misikaba uit het binnenland die in en rondom Paramaribo wonen!
  Kijk maar naar de nieuwe DC. BADO !!!


  Maak melding

 12. Forummers, reageerders, Odi odi.

  @JZwartmans (Jacko.)
  Fa waka mang!
  Maar er zijn nog meer van deze figuren in SU. hoor.
  Echt Sari tori.

  ‘Suriname veroordeeld tot herhaling corruptie’

  Met zijn BIJBEL in de hand, doet hij ook mee in dit corrupte land.

  Wat aanvulling op bovengenoemd artikel.
  Google even naar het volgende artikel.

  Neurologische reactie op bedrog.

  De werking van een corrupt brein:
  Amsterdam, 4 november 2016 – Kleine leugens maken het pad vrij voor leugens en bedrog van steeds grotere schaal.

  Voor het eerst is er empirisch bewijs dat dit een biologisch fenomeen is, zoals fraudeurs al langer aangaven in anekdotes.
  Zij beweerden dat hun grootschalige misdaden het resultaat waren van een ‘sneeuwbaleffect’ van kleinere overtredingen.
  De wetenschappers vonden dat de amygdala in het brein hiervoor verantwoordelijk is.

  Zwitserland start corruptieonderzoek zoon president Obiang uit Equatoriaal-Guinea. 4-11-2016 Bron: starnieuws.

  Bron: allafrica.com
  Equatorial Guinea: Calls for End to French Case Against VP
  By Lisa Bryant
  Equatorial Guinea on Monday called on the United Nations’ highest court to urgently order France to halt a criminal case against the son of the African nation’s leader on charges of misspending millions of euros of public funds, arguing that he is immune from prosecution.

  The hearing at the International Court of Justice comes a week before Teodoro Nguema Obiang Mangue,
  Equatorial Guinea’s vice president, is scheduled to appear before a French court to answer the charges.

  He is accused of acquiring real estate, luxury cars, art and other goods in France with public funds from his country.
  “The immunity of a person holding high-ranking office in Equatorial Guinea has been ignored and — worse still — the charges against the vice president have reached the final phase of the proceedings,”
  lawyer Maurice Kamto told the world court.
  “He is open to the risk of judgment and conviction at any time.”

  En n.a.v. het verhaal van CARL (KAREL) BREEVELD, kan hij eventueel als toehoorder zich eventueel op eigen kosten, ook aanmelden op 09-12-2016 bij het volgende congres.

  Google naar:
  ‘Anti-corruptie Congres: Past, present, future’ 9/12/2016
  Bron: transparency.nl


  Maak melding

 13. Corruptie is er overall in de wereld. Het maakt zaken doen duurder dan zonder tjoekoe. In keizerrijk China vroegen de eunuchen tjoekoes zo de prijs van de goederen werd drie maal zo hoog.

  In Su is red tape van de ambtenarij zo stremmend dat je blij bent wanneer je iemand een rolletje kan geven en hij jou je papieren kan geven.

  In vergelijking in de VS wacht je en wacht je op je business vergunning. Elke keer is er iets niet in orde. Op een keer ontmoet je een vriend die zegt dat hij een lobbiyist had om zijn vergunning te krijgen. Hij geeft je zijn kaart. Je maakt contact met hem en binnen twee weken hebt je de vergunning. Je had al zes maanden gewacht. Zo bureaucratie en red tape is overall. In Su gaan politici en ministers als lobiyisten door voor het grote tjoekoe of mega tjoekoes.

  Mischien moeten we leren en de tjoekoe begrijpen en dan biv. de red tape doorbreken met computers en zijn programmas. Of de ambtenaren beter betalen of efficienter laten werken. Transparante route van vergunning aanvragen zou ook helpen.

  Breeveld had de kans om samen met zijn DOE minister de ministerie tjoekoe vrij te maken maar hij deed niets. En nu hij uit de regering is klept hij er op los.


  Maak melding

 14. Opa aka moordenaar desi bouterse ey naai alla sranang mang plat!!!!!
  Un sekie no sekie no?????
  Moro ey doro ete he?
  Mekie a jarie desi psa dang wo sjie action!
  Ik desi bouterse blijf president tot de dood!
  Desnoods me fraude!
  Ik bouterse leef alleen in weelde en me familie!
  En wie op straat gaat me sut un mars kierie!
  No 5!!!!
  Haaaaaaa…. sranang mang dong no mpppp!
  We kier me boi!!!!!!


  Maak melding

 15. zolang de bevolking.niet.opkomt voor hun.rechten en plichten. zal deze regering door blijven gaan.met hun.praktijken. er wordt te veel gedoogd. vraag mij af of onze ouderen en opkomende generatie beseffen dat onze nakomilingen zo geen toekomst hebben, en gaan betalen waar nu de zakkenvullers profijt van hebben.Het volk moet nu hun ogen open doen en de handen in ėėn slaan inplaats van toekijken en praten over de situatie.
  Hoelang nog zullen we ons land naar de verdoemenis zien gaan. Door een paar lozers en betweters


  Maak melding

 16. Wie zal ooit de durf hebben een ondezoek te beginnen naar al de rijkdommen die Bouterse vergaard heeft.Laten ze bij het begin beginnen.Zoals de december moorden is er ook geen hoop hiervoor.Deze man waant zich eigenaar van de republiek Suriname dankzij het onnozel volk.


  Maak melding

 17. Het land is niet meer te redden, wetteloosheid heerst in alle instanties van het land. Dc’s die samenwerken met politie om een vonnis te omzeilen zegt al genoeg over het land.
  Het is Haïti of Zimbabwe, lood om oud ijzer !!!!


  Maak melding

 18. Carl Breeveld is net als Sandew Heera.Ze preken beiden iets maar bedoelen anders . Beiden preken in het voordeel van de grote corrupteling bouta,zo Breeveld bespaar je adem maar en hou je smoelwerk dicht voor altijd.


  Maak melding

 19. Corruptie is hier de nieuwe staatsgodsdienst geworden.
  Niet voor niets ageert Misiebakba tegen corruptie binnen sommige kerken. Hij dult geen concurrentie.
  Mao had zijn Rode Boekje. Wanneer komt De Almachtige Farao al Bouta met zijn Corrupsie boekje.
  Die dag wordt uiteraard weer een Nationale vrije dag.


  Maak melding

 20. Niemand hoeft hier de goud eerlijke judas te komen uithangen, “WIJ stelen ALLEMAAL, durf ik zelf te stellen”!
  Kijk maar om u henen.
  Hoevele gewezen functionarissen, waarvan sommigen zelfs het laatste trajekt van hun carriere niet meer voor de staat hebben gewerkt, beschikken anno 2016 nog steeds over staatsfaciliteiten, variërende dienstvoertuig, dienstwoning, diensttelefoon(nationaal/internationaal), bode, tuinman, veiligheidsman-/vrouw, kaarkong. Dit arm land kan het gewoonweg niet meer dragen.
  De meesten waken ervoor om vrijwillig deze “verworvenheden” op te geven.
  “Look at that man and or woman in the mirror”!


  Maak melding

 21. Paraman:
  En….? Dus….?
  Blijven we alleen maar praten over wat er zou moeten en gebeurd er verder geen zak!
  (Om Koos of Henk maar te citeren)
  Ze drinken een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was! …


  Maak melding

 22. wie zegt, dat er corruptie is in sme ,, liegt bedriegt..

  vraag maar aan missie-ba ka ba na,, abdoel,, dat zijn de voor aan staande n d p ers die het recht op menen met het land die liegen niet ,, praten zonder bewijs..

  nog altijd staat zijn baas aan top van het bende regime..

  I M F heeft hem flink in de tank , kan geen kant meer op..

  deur santo boma is nu wijd open..


  Maak melding

 23. Mensen, zie hier de Dubai variant van Suriname waar Misiekaba van droomt. De criminelen worden steeds crimineler en blijven hun zakken vullen, het volk pienaart en de NDP leeghoofden zien in Bouterse de nieuwe profeet. Die leeghoofden hebben alleen niet door dat de zakken van Bouterse het meest gevuld worden.


  Maak melding

 24. Niet het land Suriname is corrupt. Noem het beest gewoon bij de naam. Je vroegere baas en zijn paarse roverheid en stinkend corrupte criminele elite gangsters, die oerdomme paarse debielen, dwazen, idioten met of zonder title voor hun naam hebben gekozen om hen te lijden. Brevie boi, joe las bribi. E go vrerie njanga didibri foe sranang. Na soso ka e go kong moro. Zimbabwe is een feit. Het paars volk is het domste volk van de hele wereld. Zelfs een straathond is tienduizend maal slimmmer dan al die paarse stommelingen samen bij elkaar. Tjies deng mooi beet dat baas e poeroe ka gi deng foe mek deng pai deng megaschulden sa baas en Boefdraad meki. Wat een klote paars volk.


  Maak melding

 25. Een land waar ik geboren ben kan ik onmogelijk ordinaire en smerige land noemen.
  Ik walg van posters hierboven die dat gemeld hebben.
  Suriname is een land waar ik trots op ben en gelukkig dat ik in Suriname geboren ben.
  Maar de leiders die hebben een puinhoop
  ervan gemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.