‘We geloven nog in Surinaamse versie van Dubai’

74

PARAMARIBO, 4 nov – “We geloven nog steeds in de Surinaamse versie van Dubai.” Dit zegt parlementariër André Misiekaba (NDP). Suriname maakt moeilijke tijden door en er wordt veel gesproken over corruptie. “Maar we voelen ons niet met de rug tegen de muur gedrukt.”

In tijden van nationale crisis moeten leiders blijven geloven in hun dromen. “We zijn nog steeds onderweg, met vallen opstaan. We vormen onze eigen droom, leveren onze bijdrage om steeds dichterbij te komen. Het is hard, maar Surinamers zijn veerkrachtig”, zei Misiekaba in het parlement. Zijn droom dat Suriname het ‘Dubai van Zuid Amerika’ wordt, is nog steeds de moeite van het dromen waard.

President Desiré Bouterse heeft wel een ‘historische taak’. “President Bouterse moet ook als leider van de NDP, ons voorgaan in de strijd tegen corruptie. We beseffen dat we een jonge republiek zijn. We moeten de kruistocht tegen coruptie niet alleen voortzetten, maar het tempo moet ook verhoogd worden. We hebben toegelaten dat corruptie in alle geledingen van de samenleving is doorgedrongen”, aldus Misiekaba.

Bekijk ook:

74 REACTIES

 1. Poppenkast!!Mooie praatjes,ondertussen maar het volk belazeren.Als er nu een keer de koe bij de horens wordt gevat dan zou al het gebrabbel enigzins geloofbaar lijken.Maar Suriname gaat met deze mensen geen stap vooruit.Een stap voor en 3 stappen achterwaarts.Het ene gat moet het ander bewust gemaakte gat dichten.In mijn ogen blijft het een NEP regering met een NEP president aan het hoofd


  Maak melding

 2. Su de toekomstige dubai. hhhaaaaaaaaaaahhhhhaaa het lachen vergaat mij. ik wordt ziek bij deze gedachte. het moet eerder de cocaïne land,stad worden.

  Domme capri


  Maak melding

 3. Dubai van Zuid Amerika? Dat kan alleen door iemand met poep in zijn ogen worden verkondigd. En wie doet dat? Meneer mi-sie-ka-ba. Ik adviseer u: verwijder de schijt uit uw ogen en vertel de samenleving hoeveel geld u heeft verdiend met de 5 gaarkeukens van de naschoolse opvang. Eens kijken of u de corruptie echt wil oplossen.


  Maak melding

 4. ” We ( NDP) geloven nogsteeds in het Dubai SPROOKJE “, met in de hoofdrol ” Sjeik El Desi Wahid Mocha dira Abdul Haq ” !!!
  Dit zegt parlementariër André Mi KÁ keba (NDP)

  Trevlig helg! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Aan de forumleden,
  Diana er bestaat geen nep regering en nep president.
  Jouw president is gekozen door het merendeel van het volk.
  Heb je poepvlieg of strontvlieg in je hersens.
  Weet je niet dat je geassocieerd wordt met jouw president.
  Als je zegt dat je een Surinaamse bent dan wordt je gelinkt aan je president.
  Of ben je ook een van de personen die met gespleten tong praat.
  Je eigen afkomstig verloochenen omdat die stront vlieg je hersens aangetast hebben.
  Schande om een regeing en president nep te noemen.
  Voor eens en altijd de regering en president is door het volk gekozen lees merendeel van het volk.
  Dat je niet voor hem gekozen hebt omdat je in Nederland woont of de front regeerders aanhangt dat is jouw probleem.
  Dat je gefrustreerd bent en met je zelf in de knoop zit dat moet je zelf weten.
  Kraai geen onzin.
  Heb jij je laten verbouwen wel dan is dat nep.
  Dus Diana mevrouw of meneer president en regering is voor jouw en je familie en vrienden in Suriname en overal op de wereld.
  Krabita moffo meneer Diana.
  Volgens mij lees je de reacties van Goeroe Robg niet.
  Of lees je het maar begrijp zeker niets ervan.
  Sari Tori


  Maak melding

 6. Deze gevaarlijke gek zit met zijn dikke zwarte neus diep in hetzelfde potje “wit” als zijn eveneens knettergekke baas.Dit soort idioten moet je met pek en veren wegjagen uit de samenleving.


  Maak melding

 7. Er is een Soca liedje dat gaat, vrij vertaald: “One step forward, two steps backwards, is Desie. De enige manier om van Suriname een soort verkapte Dubai te maken is door de woorden van dit liedje te veranderen in: two steps forward, one step backwards.
  En een Dubai? Sorry meneer Misikaba, met alle respect, maar daar geloof ik niet in. Waarin ik wel geloof is dat u het spoor totaal bijster bent. Figuren zoals u, die meer dromen dan werken, horen niet thuis is de regering van een land. Ga liever op jacht naar de verdwenen miljoenen van EBS, naschoolse opvang, carifesta etc. misschien dat ik dan van mening verander.


  Maak melding

 8. Geen commentaar.

  Tegen zowel ongelofelijke domheid is niet te vechten.

  Met droge ogen dit te beweren in het parlement getuigt van een arrogantie en minachting van het Surinaamse volk.


  Maak melding

 9. Misiekaba maakt zich wederom onsterfelijk belachelijk. Tegen zoveel bullshit is geen kruit opgewassen. Het huidige Suriname heeft plaats gemaakt voor moreel verval en chaos. Zo lang een president aan het hoofd staat dat internationaal niet geaccepteerd wordt is het kansloos.


  Maak melding

 10. Suriname is vernietigend en afgebroken in al haar gelederen.
  Er zal een periode aanbreken waar velen strafrechtelijk vervolgd zullen worden voor zelfverrijking en hun doen en laten gedurende het tijdperk Bouterse.
  Het land is teruggeworpen in haar ontwikkeling enkel alleen om een persoon te beschermen tegen strafvervolging wegens moord. De last van de schulden die zijn en worden gemaakt zullen op het bordje komen van komende generaties.
  Dat is de erfenis die de huidige generaties achterlaat aan haar kinderen.


  Maak melding

 11. Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en de gelijktijdige handelsmissie in Australië hebben het Nederlandse bedrijfsleven voor ongeveer 125 miljoen euro aan opdrachten opgeleverd. Dat maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken vrijdag vanuit Brisbane bekend.

  Sorry hoor maar ik zie suriname dit niet na doen. Het land heeft nauwelijks iets te bieden. Onafhankelijk worden is het stomste wat ze ooit hebben gedaan.


  Maak melding

 12. Het verschil tussen Suriname en Dubai is dat ze in Suriname vooral praten over de geweldige dingen die ze gaan doen en het daar bij laten, en dat ze het in Dubai niet bij praten laten, maar het doen. Fantaseren in de plaats van visie, leningen zoeken in de plaats van werken en daadkracht.
  Intelligente mensen kennen hun beperkingen, simpele zielen denken dat ze alles weten en alles kunnen.
  Helaas geloven de kiezers eerder de fantasten dan de realisten. Liever wachten op de beloofde cadeautjes dan aan de slag gaan.

  Het probleem in Suriname dat getalenteerde Surinamers geen kansen krijgen als ze de verkeerde politieke opvattingen hebben en vervolgens verlaten ze dan maar het land. Verder vertrouwen potentiële investeerders de Surinaamse overheid niet en dus blijven ze weg. De wereld is veel groter dan Suriname en niemand heeft Suriname nodig.

  In Dubai weten de regeerders wat ze willen en hoe ze het kunnen krijgen. Wat het volk wil is daar niet van belang dus hoeven ze ook niets te beloven. Stelen van het volk hoeft ook niet, ze hebben alles al.


  Maak melding

 13. Suriname bezit inderdaad de potentie!

  Tsja, ik denk over 50 lange jaren.

  Misie-kaba, heb jij je ooit verdiept in Dubai, weet jij überhaupt hoe Dubai zo rijk is geworden?
  Dubai heeft “ The Blue Ocean Strategy” toegepast, zoek maar zelf op wat dit betekend.(niet voor oude economen, 🙂 🙂 )

  Effe uit mijn hoofd: geen dictator als President. Rule number one!
  Grenzen opengooien voor alle buitenlandse ondernemingen inclusief diaspora kader. Rule nr 2.
  Niet afhankelijk van één source(aardolie). Rule nr. 3.

  1.In Dubai kun je na 30 min. een business starten in suri na 3 maanden. suri staat op nr. 140 of zo, doing business?
  2. Dubai heeft zijn ambtenarenstelsel gehalveerd.
  3. Dubai heeft zijn haven uitgebreid (doorvoerhaven)
  4. Dubai heeft veilig en goedkoop vliegverkeer.
  5. Het volk spreekt Engels en is goed opgeleid.
  6. Dubai heeft een perfecte infra.
  7. Dubai bezit een actueel informatie- technologisch systeem.
  8. Goedkope vliegtickets, goede gezondheidszorg en geen criminaliteit.

  Dus… over 50jr. maybe.

  Eerst ontdoen van je revo-mentaliteit, je slavernij-syndroom, je minderwaardigheidscomplexen etc.

  Santhoki begrijpt dit wel, het heeft deels te maken met het vision 2020, haal je diaspora binnen.


  Maak melding

 14. Wat wilt die klootzak bouwen voor de Surinamers ; een bamboe wolken krabber zeker.
  Als ie weet dat hij z’n belofte niet waar kan maken, dan moet hij zichzelf niet voor de gek houden. Ik vind het zelf belachelijk om te lezen.


  Maak melding

 15. A misi baka heeft veel hindostaanse invloeden, daarom spreekt hij af en toe een paar hindostaanse woorden. Met Dubai bedoelt hij om Suriname naar het afgrond te richten en niets anders. De domme paarse aanhang die alleen van pakketten willen leven, geven een andere betekenis aan en denken dat hij over de wel bekende oliestaat heeft.


  Maak melding

 16. Waarom zouden wij van Suriname een tweede Dubai willen maken? Ze zijn in Dubai helemaal doorgedraaid met hun idioterie van afschuwelijke wolkenkrabbers en afzichtelijke palmeilanden, wij Surinamers zouden nu op dit moment al meer dan tevreden zijn als de vooruitgang van ons eigen, mooie, unieke Suriname, dat onder leiding van de laatste Frontregering al goed op gang was gekomen, was voortgezet. Wij willen helemaal geen tweede Dubai, Singapore, USA of Japan zijn, wij willen gewoon Suriname zijn dat geleid wordt door Surinamers die niet alleen zeggen dat ze van Suriname houden, maar dat ook daadwerkelijk menen.


  Maak melding

 17. dubai is gebouwd door slaven, waarvan hun paspoort was af gepakt en voor een honger loon moesten werken en moesten leven in zeer mensonterende toestanden.
  misschien kan die andré misiekaba zelf als slaaf gaan werken
  want zijn lul praatjes vullen geen gaatjes
  weer zo een achterlijke debiel die teveel geblowd heeft


  Maak melding

 18. Missikaba, blijf lekker verder dromen met die onzin verhalen,jij bent ėėn van de mede veroorzakers, dat we in deze ellende verkeren, opruimen moeten ze jou, samen met dat andere Ndp geboefte.


  Maak melding

 19. who the fuck wil in een land als dubai leven.
  zelf moslim vluchtelingen gaan niet naar daar en nemen liever het risico om te verdrinken om te vluchten naar europa
  laat die man met zijn identiteitsprobleem naar achter schuiven hoor


  Maak melding

 20. Suriname is een gezegend en steenrijk land aan grondstoffen.

  Alleen doodzonde dat er aartsluie, geletterde Surinames wonen die alles voor niks willen hebben zonder ervoor te hoeven werken .
  Kies ( tot 2 keer toe!) een veroordeelde crimineel als president en het recept voor een hopeloze bananenrepubliek is een feit.

  En maar kankeren op alles wat uit Nederland komt,

  Stuur 2000 goedopgeleide en ambiteuze SuriNeds en Nederlanders naar Suriname en binnen 10 jaar is Suriname is het rijkste land van Zuid Amerika.

  Maar Surinamers doen het liever zelf omdat ze te dom zijn om te erkennen dat ze te dom zijn.


  Maak melding

 21. Sa wo doe,

  Niemand komt met keihard bewijs dat er gefraudeerd word. Bestaat er in Suriname niet zoiets als een onafhankelijke onderzoekscommisie ..

  *********************************************************************

  Fraude en Corruptie kan je gerust in 1 adem noemen.

  De corruptie-index is een jaarlijks onderzoek naar corruptie dat wordt uitgevoerd door Transparency International (TI), een wereldwijd werkende non-profitorganisatie.

  Genoeg bewijs dus.


  Maak melding

 22. Meneer Misiekaba.

  Hoever bent u verdwaalt.
  In mei 1980 was ik op bezoek bij een collega die werkte aan de haven van Jebel Ali. Een van de dingen die hij gerealiseerd had was een Supermarkt voor de Expat compound. Een toen forse winkel van 30 bij 30 meter.
  Nu staat nog geen 2 km verder de Ibn Butata Mall van 300.000 vierkante meter en dat is een van de vele Mall’s waarvan 1 incl. Sky helling (the Mall of the Emirates).

  Toen woonden er 300.000 mensen in Dubai en nu 2.500.000.

  Let wel Dubai heeft nagenoeg geen olie maar bestaat op basis van haar service industrie voor de olie en vooral van de handel met Iran.

  Dubai slurpt de kennis van de hele wereld op om er zelf iets mee te doen.
  Suriname weet het altijd beter en stoot de rest van de wereld af tot dat het hulp nodig heeft.

  Beste Meneer Misiekaba het zou maar zo kunnen dat u een spoorlijn hebt opgesnoven als u dit soort uitspraken doet.


  Maak melding

 23. Misiekaba,

  Liggend in je hangmat onder de vele bomen slinger je gelijk een aap van links naar recht en dromend en mijmerend “boi ik wens dat ik in een rijk land lig en met grote winkels a la Dubai. Malls waar alle merken te vinden zijn want bijvoorbeeld mijn vrouw wilt een Michael Kors handtas of een Coach”.
  Opeens wordt hij wakker en hij valt in de modder op zijn smoel en schreeuwt “boi Dubai no habi tokotoko da mi no de inie Dubai” en lande in de werkelijke wereld van het arme Suriname de beende bananen Republiek.

  Misiekba misschien kun je gaan werken in Dubai want daar zijn ze nog zoekende naar mensen met een iq van 80 of minder


  Maak melding

 24. Misbaksel heeft een gigantisch probleem, het plan waarmee hij van Suriname een tweede Dubai wil maken ligt op straat. Dit plan is in een prullebak gevonden door een zwerver (naar blijkt is deze zwerver een ex-minister uit de militaire periode). In het plan staat;
  – Diepzee havens
  – 18000 volkswoningen
  – Tramverbinding
  – Snelwegen met Fly-overs
  – Staalfabriek (het dievenijzer dient dan als grondstof)
  – Ziekenhuis te Wanica (de andere ziekenhuizen worden vanwege tekort aan medicamenten gesloten)


  Maak melding

 25. Vermoedelijk heeft hij als voorganger van een christelijke gemeente veel met zijn neus in de bijbel gezeten. Daarin passeren ook van die wonderlijke gebeurtenissen de revue. Het is dan ook niet vreemd dat zijn fantasie m.b.t. Suriname op hol slaat, waardoor hij tot zulke uitspraken komt.


  Maak melding

 26. Misiebakba heeft gelijk

  Hans en Grietje hebben bestaan
  de Gelaarsde Kat heeft bestaan
  Sneeuwwitje heeft bestaan

  Hij gelooft in sprookjes


  Maak melding

 27. misie is als klein aapje uit de boom gevallen , hard op zn lege hersenpan.
  hij heeft gehoord van Dubai , maar weet niet waar het ligt of hoe het eruit ziet.
  door de val uit de boom loopt misie al jaren te raaskallen.
  de ene onzin na de andere vloeit uit zn smofo.
  geen enkele bonoeman kan hem van zn waan denkbeelden afhelpen.
  lpi zat vol dus werd hij tijdelijk in het parlement geplaatst bij de rest van de zwakzinnigen.


  Maak melding

 28. @salamander

  “President Desiré Bouterse heeft wel een ‘historische taak’. “President Bouterse moet ook als leider van de NDP, ons voorgaan in de strijd tegen corruptie.”

  Dit zegt Misikaba.
  Misikaba volhard in zijn domme uitspraken. Als hij deze uitspraken blijft herhalen dan zal hij er uiteindelijk zelf in geloven. Maar de rest van Suriname weet dat deze dorpsgek wanhopig Desi Bouterse probeerd te pleasen.

  Ai baja Misiebaka. Ken je het spreekwoord “tongho nabie bonjuo, a kang takie sang a wanie”
  Misiebaka is het levend bewijs van een veel prater die weinig zinnige dingen zegt.


  Maak melding

 29. @ koos
  Van de klappen die ze in Suriname nu krijgen moeten ze leren. De volgende generatie zal de weg moeten wijzen.
  Het gezeur dat onafhankelijk worden van Nederland geen goed idee was zal niks helpen. Een kind geef je ook niet tot zijn/haar 60ste de borst.
  Op een bepaald moment moet zo iemand het huis uit en zijn/haar weg in het leven zoeken.
  Er kan dan soms veel mis gaan. Niks aan te doen. Thats life. Vallen en opstaan. Domme dingen doen etc.
  De ouders hadden dit zelf ook ondervonden. Het land Nederland heeft ook een dergelijk pad afgelegd.
  En wat voor verschrikkelijke en nare dingen heeft Nederland zoal uitgehaald/ondergaan om te komen waar ze nu zijn. Dit geldt ook voor alle rijke Europese landen.
  Die zijn nu zogenaamd beschaafd en democratisch. Maar sla de geschiedenis boeken open en zie dat het veel strijd,onrecht,bloed en tranen heeft gekost.
  Figuren als Koos denken dat nation building gewoon komt aanwaaien.
  Nee zo simpel is het niet.
  Er is vooraf altijd een leerproces waarvoor duur wordt betaald.


  Maak melding

 30. Beste mensen,
  Ik ben het met jullie oneens. Su is wel degelijk hard op weg.
  Een steeds kleiner wordende groep die steeds rijker wordt, inclusief Misikeba, en een steeds groter wordende groep die niets te vertellen heeft en steeds minder heeft en steeds minder zal krijgen.
  Dat zegt deze man en lacht de bevolking uit. Net als in Dubai.


  Maak melding

 31. De droom van een Surinaamse versie van Dubai kan altijd gerealiseerd worden als men ook aan de verwezenlijking van die droom gaat werken. Maar wat zie je in Suriname gebeuren? De Fronters bewegen hemel en aarde om de vooruitgang van het land te dwarsbomen. Deze Fronters hebben alle ruimte, tijd en financiën gehad om een welvarend Suriname neer te zetten. Door hebzucht en gierigheid hebben ze dit voornemen nooit kunnen realiseren.

  Dat het Suriname economisch thans tegenzit wil nog niet zeggen dat een realisatie van een Dubai aan de noordkust van Zuid-Amerika niet realistisch is. Het is daarom zeer betreurenswaardig dat Suriname is getroffen door de staart van de grote economische crises die van 2007 t/m 2013/14 in Europa en Amerika heeft gewoed. Maar op basis van voortschrijdende inzichten zal door de regering mee in de toekomst rekening mee worden gehouden. Met de schreeuwers en azijnpissers op Waterkant zal een Dubai in Suriname niet gerealiseerd worden. Je ziet dan ook dat de ” fall out ” van hun stinkende pis geen effect heeft op de bevolking van Suriname. De massa weet wat de oorzaken zijn van de crises. De massa heeft geen vertrouwen in VHP/NPS. De ‘ Right Stuff ‘ zit in de gelederen van de NDP en niet aan de kant van de mislukkelingen.


  Maak melding

 32. Rob, ik ben het met je eens dat ook Su te leiden heeft van de crisis.
  Maar, daar waar anderen landen de tering naar de nering hebben gezet, heeft Su niets gedaan. Integendeel, men roept: we hebben ons verkeken.
  Ok, dat kan een keer. Maar,
  1. Men rekent zich nog steeds te rijk en droomt van fors hogere olie- en goudopbrengsten. Dit is dom
  2. Men gaat leningen aan tegen een idioot hoge rentepernentage

  De meeste landen hebben de crisis achter zich gelaten. ok de groei valt mondiaal misschien wat tegen,volgens gezaghebbende instellingen voor 2017, maar er is al een flink aantal jaren groei.
  Waar blijft deze voor Su?
  Daarom blijf ik bij mijn standpunten:
  1 of men , dat is de huidige regering, is niet capabel
  2.of men belazerd de bevolking


  Maak melding

 33. Misiekaba je kun nog tot 2020 zitten dromen,want daarna sranan brun o bos wreed…Pres is the men en heeft z,n langste dagen al…@ Misiekaba begin je huis nat te maken,er zijn geen plaats voor corrupt mensen …Nu is de tijd voor de jonge generatie die echt voor het land willen opbouwen…maar niet corrupt.de toekomst ligt aan hun voeten..is een kwestie van tijd.


  Maak melding

 34. “ Hogeschool Inholland scoort het slechtst van alle hogescholen in een tevredenheidsenquête waaraan bijna 40 procent van de Nederlandse studenten heeft meegedaan. Pijnpunten zijn de kwaliteit van de docenten, de studiebegeleiding”. bron: Volkskrant

  Tsja, need i say more, met zulke parttime economie revo leraren die faliekant achter een moordenaar staan, en die denken dat een crisis een broodje kebab is, met knoflooksaus,
  was dit resultaat voorspelbaar.

  What a pity….


  Maak melding

 35. De regering kan niet eens het meest basale, de wisselkoers stabiel houden, hoe willen ze dan van Suriname een Dubai van Zuid Amerika maken?

  Het volk wil geen tweede Dubai.
  Wat het volk wil is een stabiele economie, een veilige, gezonde werk- en woonklimaat en werkgelegenheid.

  Daarom heeft het volk voor jullie gekozen en als dat teveel gevraagd is, geef dan jouw mandaat terug.
  Ondanks een reserve van meer dan 1.2 miljard hebben jullie dat bewerkstelligen
  Geef daarom de regeermacht aan anderen die het wel kunnen wel de competentie hebben, die niet corrupt, niet arrogant zijn en naar het volk luistert.


  Maak melding

 36. Degenen die corupptie instant houdt schreeurd nu hou de dief, zijn partygenoten hebben gesjommeld met carifesta,pakketten noem maar op , en nu wordt afgegeven op voorgangers, wie houd wie voor de gek??? Hij is zelf voorganger heeft hij ooit een financiele staat van zijn kerk blottgesteld???, wat verdiend hij als voorgagnger is dat ook geen corruptie aangezien hij srd. 16000+====== ontvangt , mexclusief daggelden van snoepreizen. Laat hij er werk van maken om alle coruuptelingen te laten opsluiten. Luchthavenbeheer vele verlies aanmiljoenene usd en de directie zegt geen onderzoek zand erover, waar blijft zijn reactie wat doet hij hiertegen. Inderdaad zal surdub behaald worden als alle corruptelingen van geld ,gronden, conessies terug geven aan de rechtmatige eigenaar dan halen wij het wel. Hij wilde toch ook niet praten met witte mensen, en toch gaat hij naar Belgie om te bedelen of zijn dat geen witte mensen.Laat hij zichzelf een spiegel voorhouden,recht in de ogen kijken en een eerlijk en oprecht antwoordt geven op al de mistanden die hij instand heeft helpen houden


  Maak melding

 37. Je lult gewoon uit je nek poepvreter!!! Ga lekker dromen dromedaris!! waarom hang jij je zich zelf niet op of van de Bosjesbrug naar beneden springen!! er zijn genoeg mogelijkheden!!

  Probeer eerst van je verslaving af te komen!!! Junky!!! Ga zo door, je krijgt daarmee meer teer!!!

  We hebben toegelaten dat corruptie in alle geledingen van de samenleving is doorgedrongen”, aldus Misiekaba.

  Wiens schuld is het dan lul!!! Ga geen lulkoek uit je nek kraaien teringlijder!!!


  Maak melding

 38. Robje-de-Desi-slaaf heeft de oplossing al voor het FEIT dat DESI Sranang FAILLIET heeft gemaakt ! Wij zijn NIET FAILLIET en zijn nog geen DUBAI, omdat de OPPOSITIE tegenwerkt ! Tja ……..

  Inderdaad Robje, jouw NDP-des-INFORMATIE werkt !

  Jouw VALSE NDP-INFO is EFFECTIEF :

  — de 17.866 NDP-Volkswoningen uit CHINA komen binnenkort aan in Sranang

  — de sneltrein van Paramaribo naar Onverwacht gaat op 1 januari a.s. rijden !

  — er zijn meer dan voldoende arbeidsplaatsen georganiseerd door DESi en de PRODUCTIE stijgt in het hele land !

  — Sranang gaat NOG EEN CARIFESTA organiseren, de NDP-jongens van Desi willen nog wat ROVEN !

  — DESI heeft NIEUWE NOODPAKKETTEN voor het Volk besteld ! Ter vervanging van de pakketten die door BEKENDEN ZIJN GEROOFD !!

  — Abrahams van het verdwenen OW-jaar-budget wordt bevorderd, hij wordt Governor van de Centrale Bank !

  — GILMORE die, samen met DESI, MILJARDEN aan ONGEDEKTE BANKBILJETTEN heeft gedrukt, mag met pensioen, gaat naar de USA !

  — DESI gaat nog een OBIGATIE-LENING regelen, hiermee wordt de COMPLETE MILJARDEN-NDP-staatsschuld in een klap OPGELOST (het VERDAMPT ! )

  — SRANANG is NIET FAILLIET, MONNIE DE, ZEGT DESI !!!

  — De PRODUCTIE van COCOSNOTEN en CACAO zal Sranang uit de economische CRISIS halen !!!

  — SRANANG is onder leiding DESI corruptie-vrij gemaakt, de internationale investeerders STAAN IN DE RIJ !

  — Het gaat stukken beter met het Land, sedert wij de wetten en de GRONDWET hebben AFGESCHAFT ! Ik, Desi regel alles, ik laat ivm de Staatsveiligheid strafprocessen gewoon STOPZETTEN !

  — A TWEEDE DUBAI DE NA PASSI E KONG !
  NET LEKKI FA DENG 17.866 Sranang VOLKSWONING DE NA PASSI E KONG !!

  MORO LENINGEN E KOME !!!

  DUBAI E KOME !! NEKS NO FOUT !!!


  Maak melding

 39. RobG
  Er is een Surinaams gezegde die luidt:
  “te joe wang nai dang joe moes fitie” .
  Misiekaba spoort niet als hij zegt dat Suriname nog steeds een 2e Dubai kan worden.
  Suriname leeft dank zij de economische dobber dankzij de Suri’s in het buitenland en Surineds want zij zijn de spaarpot waar menig familie aanspreekt om te overleven.
  Dus het woord beleven hoort voorlopig niet thuis bij deze personen want een tweede Dubai, come on, zal Suriname met de huidige beleidsmakers beleidsbepalers en beleidsuitvoerders nimmer worden. En waarom?
  Omdat visie ontbreekt en transparantie en openbaarheid ontbreekt alsook leidinggevend en intellect ontbreekt en het meest elementaire GELD ontbreekt.


  Maak melding

 40. “President Desiré Bouterse heeft wel een ‘historische taak’.”, zegt misie kaba.

  De enige historische taak die bouta heeft te vervullen, is om het Surinaamse volk met rust te laten en te vertrekken met de goslar.

  Punt!


  Maak melding

 41. Ondanks de verwoede pogingen van de Fronters om de aanhang van de NDP te assioseren met de slechte opleiding van Hogeschool InHolland moet ik zegggen dat deze verwijzing niet op mij van toepassing is. Ik wil niet opscheppen of me breed opstellen, maar als ik op die Hogeschool les gaf of een leidinggevende positie vervulde was de kwaliteit van het onderwijs 100% heden op top niveau.

  Bigi Sma, ik heb weinig vertrouwen in het ” kunnen ” van het Front. Dat weet jij ook. De ideeen van het Front zijn achterhaald en niet mer van deze tijd. Ze proberen nog steeds om via achterhaalde vakbondsleiders een machtspositie op te bouwen. Hun voornemens zullen altijd mislukken. Ze zijn, nogmaals niet meer van deze tijd.


  Maak melding

 42. Soms moet men die paarse idioten, debielen, dwazen, leeghoofdigen met of zonder titel voor hun naam in hun waan laten. Van lijder tot paars verslaafde straatzwerver. Het heeft helemaal geen zin om met dit soort paarse knettergekken in debat te gaan. Deze paars bezeten zombie van de paarse didibri is zo overtuigd van wat hij zijn oerdomme paarse debielen en stommelingen voor houdt dat ze hem ook nog geloven en samen bidden. Het feit alleen dat de paarse bittere vruchten sinds 2010 zijn gerijpt en nu verrot dwingend worden voorgeschoteld aan het volk, vol mega schulden, zou zelfs een eencellig diertje weten. Wat is het paarse volk oerdom om gewillig baas en paarse roverheid hun paarse schijt te vreten. Domste volk van de wereld.


  Maak melding

 43. Blijf dromen, Misiekaba. Dromen zijn meestal bedrog, Surinaamse NDP dromen zijn dat voor 100%. Corruptie terugdringen? Gaat niet lukken, want de leiding van de NDP en van deze regering gaat het in stand houden. Ze willen steeds meer geld voor zich zelf. Misiekaba, misschien is de Surinaamse versie van Dubai al gerealiseerd met de huidige puinhoop die deze regering door corruptie heeft veroorzaakt. Waan je maar in Dubai, mi boi.


  Maak melding

 44. Er is een rubberen zak van 2000.000 liter rivierwater van Boven – Corantijn met daarachter een duwboot van het Zwitsers – Nederlandse bedrijf Amazone Resources op weg van Suriname naar BarBa Dos op dit moment.

  Door de Guyanastroom van 1 – 2 knopen zou deze duwboot met daarvoor de zak van 20000.000 liter rivierwater van de Boven-Corantijn gemakkelijk voortgang moeten plaats vinden naar Bar- Ba-Dos. Helaas schiet de (af)vaart niet op.

  Wanneer de duwboot met daarvoor de 2000.000 liter rivierwater van Boven-Corantijn in Bar Ba Dos aankomt blijft een raadsel, gelet op de omstandigheden die zich afspelen?

  Tot die tijd is het koffiedik kijken wanneer die US-dollars van deze natuurlijke bron voor de Surinaamse economie soelaas zal opleveren voor de belabberde situatie in het land en bij het volk.

  wordt vervolgd!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 45. @@RobG!! wanneer ik de bovenstaande van jou lees, dan moet ik wel zeggen dat je een stinkende en uitgehongerde big bent, die telkens piept, dat je hok niet en nooit stinkt!! Hoe dom kan je nog zijn!! Ga naar bosje brug en spring naar beneden!!! maar dan eerst een beetje van die varkens pis slurven!!


  Maak melding

 46. RobG

  Ik kan Dubai en Suriname door omstandig heden heel goed vergelijken.

  Dubai heeft nagenoeg geen olie. Het is succesvol geworden door een Service industrie op te bouwen en een handelscentrum op te bouwen. Dubai is een draaischijf en die draait op basis van HIndoestanen die er in alle uitvoerende functies zwaar in de meerderheid zijn.

  Ik was in Dubai in mei 1980 toen was er nog bijna niets. Ik kwam terug in juli 2008 en toen was er alles.
  Waarom. Omdat het land zich na dat Khomeini Iran overgenomen had het land opengegaan is voor alle rijke iraniers, banken etc en men met Dhows alles wat onder boycots viel naar de overkant voer.
  Dubai pakt elke kans die er was en die er is en wordt als het even nodig is door grote broer Abu Dhabi wel gered.

  Dubai pakt elke kans en is sinds 1980 van ongeveer 300.000 inwoners gegroeid naar 2.500.000
  Suriname is heeft alle groei van Vene onder Bouterse laten verdampen en alle kansen laten lopen.

  Suriname laat alle kanzen lopen, laat Venezolanen zonder vergunning haar vis vangen.
  In Suriname wordt de president die bewezen vooruitgang gebracht heeft door u verkettert en de president die het land aan de bedelstaf brengt door u opgehemeld.

  Zelfs de data uit het stabilisatie en herstelplan geven aan dat Venetiaan bij de krediet en toenmalig oliedrop de bakens direct verzette en in 1 jaar weer hersteld was.
  Het zelfde plan laat zien dat Bouterse in 2012- 2013 niets deed en de zaak heeft laten imploderen omdat hij geloofde dat .de grondstoffen prijzen eindeloos door zouden stijgen.

  Niet de val van de grondstoffen prijzen was de basis van de ellende want die valt per saldo wel mee. De aanname dat de grondstoffen prijzen zouden door stijgen en dat een ingreep niet nodig was heeft de economie (vertrouwen) vernietigd.


  Maak melding

 47. “We geloven nog steeds in de Surinaamse versie van Dubai.”

  “We zijn nog steeds onderweg, met vallen opstaan. We vormen onze eigen droom, leveren onze bijdrage om steeds dichterbij te komen.

  “President Bouterse moet ook als leider van de NDP, ons voorgaan in de strijd tegen corruptie. We beseffen dat we een jonge republiek zijn. We moeten de kruistocht tegen coruptie niet alleen voortzetten, maar het tempo moet ook verhoogd worden. We hebben toegelaten dat corruptie in alle geledingen van de samenleving is doorgedrongen”

  Dit zegt parlementariër André Misiekaba (NDP)

  En als hij wakker is dan droomt hij nog,samen met die hele paarse NDP meute.

  André Misiekaba je maakt jezelf met je paarse meute onsterfelijk….belachelijk, narcistische f**ck.
  Begin eerst Suriname uit die wannabe crisis te halen en dan zullen we het verder over je trauma verwerking hebben.

  Ongelofelijk en bizar dat het volk van Suriname zich anno 2016 door zulke figuren zo in de zeik laat nemen…Deze man heeft gewoon geen respect voor het volk van Suriname en speelt gewoon met hun intelligentie…


  Maak melding

 48. Echt waar, dat geschoolde mensen zich dit soort uitlatingen laten aansmeren….wat een stelletje narcisten…

  WE LEVEN IN 2016…waar komen deze mensen vandaan..


  Maak melding

 49. Kijk ,de moordenaar liefhebber geloofde in amnestie en het gebeurde zo ,surinamers zijn goedkoop en geloven in alles..Maar Dubai in Suriname,wel dan moeten de surinamers wel goed gek zijn om het sprookje van ‘ mie sie un alla kaba’ te geloven!!


  Maak melding

 50. Inwoners van Dubai weten hun creatieve geest te gebruiken om toekomstgericht het land op te bouwen en rijk te maken. De slappe, lamlendige, luie en domme Surinamer blijft onder invloed van wit poeder en een Borgoe in zijn hangmat bivakkeren. Daarom is dit land na zijn onafhankelijkheid nooit 1 stap vooruit gekomen en in de hedendaagse financieel / economische en morele glijvlucht richting afgrond terecht gekomen. Dit land heeft nu de status van Haïti en Venezuela bereikt. En daar hebben Fronters niets mee van doen, het is enkel en alleen te wijten aan megalomane wanbeleid van de Boua-maffia.


  Maak melding

 51. A missie ke ba geeft een sein aan Linbe op srs om de Dubai langa tori door te dowen in de burikie ndpers.

  Su is in slechte economische crisis en je kraait al dit onzin van Dubai.


  Maak melding

 52. Op Apintie net nog het betoog van MisselijkKeba zitten luisteren.
  05/11/2016: Misiekeba gelooft nog steeds in kruistocht tegen corruptie…..

  Er is voldoende wetgeving in Suriname om corruptie te bestrijden en aan te pakken. De Anti-Corruptie Wet in de maak zou vooral moeten gaan gelden voor de bestuurders in het land.

  Als de vos zijn passie preekt, boer pas op je ganzen…


  Maak melding

 53. 6Wiep-Ding kom met iets zinnigs voor de dag.Jij hebt geen ruggengraat, je verstand is blanco en je denkt dom.Tien van jou soort passen in een vingerhoedje.


  Maak melding

 54. Afterall ieder mag geloven in een aardse paradijs. Ook mr. M.

  Jammer dat hij aan wolkenkrabbers denk. Mensen in een drie delige pak en rijden in een Bentley met chauffeur. Terwijl hij in wereld leeft dat zwaar gebukt gaat onder de leningen en interest. De mensen voedsel pakketten krijgt om hun hoofd boven water te houden. De regering hun salarissen niet betaald of optijd betaald. Ondernemers beslag leggen op projecten omdat ze hun geld niet krijgen en op de lange baan worden geschoven. De valuta koersen weer omhoog gaan en de prijzen in de winkels steeds stijgen. Meisjes uit het binnenland moeten sex doen om aan geld te komen. Etc.

  Ik denk dat de Dubai ding is om high te worden met en zonder snuf.


  Maak melding

 55. @Robj-de-NDP-slaaf :

  “NDP te assioseren met de slechte opleiding……..”

  Nou ja, DE NDP IS GEWOON HETZELFDE ALS
  FAILLISSEMENT !
  STAAT SRANAN OPZETTELIJK FAILLIET GEMAAKT DOOR de NDP-Clan, met HUN ZIEKE LEUZE : MONNI DE !

  NDP-TOP heeft MEER dan DRIE MILJARD ONGEDEKTE SRD-BILJETTEN GEDRUKT !!
  PLUS : ONZE RESERVES ZIJN VERDAMPT !!!!!

  Tide tide VOEDSELPAKETTEN-INDUSTRIE E DRAI !!!

  PS : MISCHIEN KAN DESI TOCH NOG WAT VALUTA BINNENHARKEN MET DE EXPORT VAN VOEDSEL-PAKKETTEN !!!!!


  Maak melding

 56. De waarheid wordt met de dag wreder.

  IsDB was niet bereid om met goedkoop geld te reden uit de handen van de westerse banken die aflossing eisten omdat Staatsolie ook nu het dat niet kan dividend uitkeerde/

  Ze eisten aflossing omdat Staatsolie door de bodem gezakt was (niet meer krediet waardig) door alle grepen in de kassa door de regering.
  Ook dreigden ze het Surgold aandeel op te eisen en voor de echte prijs te verkopen. De echte prijs is nu nihil omdat Surgold gemeld heeft voorlopig geen winst te zullen maken om dat haar financiers ook eerst het geld uit suriname terug willen zien voor dat Newmont dividend mag uitkeren.

  Als je zaken moet doen met Oppenheimer moet je ten einde raad zijn blijkt weer.

  RobG wanneer ga je uitleggen waarom IsDB Staatsolie niet kon reden met geld dat maar een paar procent kost.


  Maak melding

 57. RobG
  Ik wil niet opscheppen of me breed opstellen, maar als ik op die Hogeschool les gaf of een leidinggevende positie vervulde was de kwaliteit van het onderwijs 100% heden op top niveau

  Als ik jou zin doorneem dan lees ik dat je niet meer in het onderwijs bent noch werkzaam bent want je schrijft in het verleden.
  Ben benieuwd welke Hogeschool je les hebt gegeven en in welk vak je de briljante docent bent geweest.
  Zeker niet in als docent nederlands noch economie noch enig elementair management en organisatie.

  Wat mij wel opvalt is dat je steeds het Front aanvalt (dus een partij) maar nergens val je op door nou eens rustig de daad en het resultaat ter toetsing onder ogen te beschouwen.
  Voorbeeld:
  Jojo geeft steeds in vergelijking aan wat het resultaat is van een daad (opbouw Dubai en neergang Staatsolie etc)
  Zo is er ook Pico die niet schreeuwt in het luchtledige maar probeert vanuit zijn visie aken te aanschouwen.

  Mijn vraag RobG
  Zou je dat ook niet willen proberen dan alleen maar in sprookjes zaken te weerspiegelen? Ik blijf het zeggen verlies neem je als deze zichtbaar en verwachtbaar zijn en winsten neem je als deze zijn gerealiseerd dus pas als je geld hebt ontvangen van een levering waarop je winst hebt gemaakt.
  Dus hetzelfde recept bij visie en vooruit plannen en denken


  Maak melding

 58. Benna jou snap ik ook niet met je oppervlakkige opmerking waar jij het over hebt dat is van de jaren nul toen waren we nog barbaren,ondemocratisch en onderontwikkeld maar anno 20016 weten we het nu beter hoe het wel en niet moet in die tijd was incest en inteelt normaal maar nu weten we dat het niet normaal is geen appels met peren vergelijken.

  laat me


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.