Surinamer verliest huis door brand, wil even groot huis cadeau

52

PARAMARIBO, 4 nov – Lesley Caupain die zijn woning in Suriname verloor door brand, is niet bereid elke aalmoes te accepteren. Ondernemer Robin Kensenhuis is bereid een nieuwe woning op te zetten. Gratis. Maar voor Caupain is het iets te min. Het huis dat hij cadeau zou krijgen, is niet zo groot als zijn oude woning.

“Ik wil niet wonen in een zo een huis. Ik ben geen aap in een kooi”, zegt Caupain tegenover de Ware Tijd. Hij heeft dan ook feestelijk bedankt. Kensenhuis heeft dit nog niet eerder meegemaakt. Bij andere gelegenheden werd dankbaar gereageerd. Uiteraard is niet iedereen gelijk. Caupain raakt woning en inboedel kwijt.

Het betekent niet dat hij dan in zak en as zit en uit pure wanhoop maar elk aanbod moet aanvaarden. Wie hem een woning wil schenken, moet zorgen dat het minstens de oude evenaart. “Anders hoeft het niet. Want het huis dat ze me willen geven, is belachelijk, omdat ik ook drie kinderen heb. Als iemand een bromfiets had, geeft je hem toch niet alleen een band en een stuur”, aldus Caupain.

Bekijk ook:


52 REACTIES

 1. Deze man heeft de juiste instelling om minister te worden onder Bouterse; Dora vindt toch ook dat zij als minister niet in de auto van haar voorganger kan rijden, zij neemt alleen genoegen met een spiksplinternieuwe Prado. Boefdraad vindt dat hij minstens in een koopwoning van 650.000 US$ dollar (omgerekend SRD 4,5 miljoen) moet wonen, een huurhuis, waarvoor hij 5.000 US$ betaalde, is hem te min geworden.


  Maak melding

 2. Deze man is een Hyena!! Hij krijgt GRATIS en is niet mee eens!! wat wilt hij dan?/ een paleis?? dan mag hij gaan schudden!! Liever een halve ei dan een lege dop!!! Sterker nog!! Hij was niet eens verzekerd tegen brand en inboedel blijkt uit de bovenstaande!!!
  Hij kan toch de materialen accepteren en wat te kort is bij passen!! of elders hulp vragen!! Surinamers vragen toch graag hulp aan anderen!!!

  Of anders moet hij dan maar een kartnonendoos pakken!!!


  Maak melding

 3. Wat een mafketel, deze persoon gaat het nog erg moeilijk krijgen in z’n leven, met zo’n houding gaan echt de deuren niet voor je open hoor boy, ben reuze benieuwd waar hij nu slaapt met z’n gezin.


  Maak melding

 4. Mijnheer Caupain: Dan moet u maar op STRAAT slapen maar van mij zou je NIETS krijgen met zo een houding.

  Deze mijnheer moet absoluut niet geholpen worden: als hij hulp wil moet hij maar bij KUMA gaan aankloppen.

  Deze mijnheer moet haast wel een Die Hard KUMA LOVER zijn ?


  Maak melding

 5. Forummers, reageerders, Odi odi.

  Surinamer verliest huis door brand, wil even groot huis cadeau!

  Wat een stomme idioot zeg!
  Maar niemand vraagt zich af, of deze ondankbare Sranang mang tegen BRAND & INBOEDEL verzekerd was.
  Volgens mij, heeft hij dit nimmer gedaan.
  Dat vergeet hij aan de media te vertellen.

  Nu word je een beetje geholpen met een nieuw onderkomen en dan gaat hij dit weigeren.

  Wat een mafkees is deze Caupain.
  Ondankbare schepsel.
  Laat hij zelf maar zijn eigen woning gaan bouwen met een
  grotere (bouwoppervlakte).


  Maak melding

 6. Wat ik mij afvraag is hoe de brand is ontstaan?
  Omdat deze man een groter huis eist dan waarin hij eerst met zijn gezin woonde, vraag ik mij of de brand niet is bewust is aangestoken.

  Deze man is een ondankbare idioot. Hij mag op zijn knieën om dankbaarheid te tonen, voor het cadeau krijgen van een nieuw huis.


  Maak melding

 7. @@ Henry!! Hij moet niet op straat gaan slapen, anders gaat hij overlast bezorgen!! Jij niet happy, ik niet en niemand niet!!! en inderdaad zie ook mijn posting!!!

  @@ FER. E!! ODI, ODI!! ik weet nu zeker dat hij niet verzekerd was!1 Uit het verhaal , maak ik uit dat hij een kundu mang is!!! Hij wilt alleen maar, maar het woord “GEVEN” heeft hij uit de van dalen weggehaald!!


  Maak melding

 8. Waarblijft dankbaarheid?, Een gegeven paard niet in de bek zien. Andere lotgenoten hebben deze unieke kans niet gehad,
  Hoelang zullen de kinderen nog met je in huis blijven? om groter voor te dan dan nodig is??? De gever heeft zijn hart op de juiste plaats, waar is die van de ontvanger??


  Maak melding

 9. Deze mand is zo vooruitstrevend dat hij minstens dan wel groter wilt wonen want terug naar niet eens af is hem te min dus van niets naar iets en daarna groter is aan hem niet besteedt. Meneer wilt minstens d.w.z groter mag ook maar kleiner Hoooooo maar.
  Bigi sma zouden zeggen:
  joe gie a mang wang tifie ma a wan wang herie kunstgebit.


  Maak melding

 10. Niet zeuren mensen, doe hem een plezier.
  Bouw hetzelfde huis maar voor hem.
  Hetzelfde ongeverfde houten huis met erfkraan en op het achtererf de badkamer en kumakoisi.
  Hij zal jullie immer dankbaar zijn.


  Maak melding

 11. @Wiep-Ding,

  Henry!! Hij moet niet op straat gaan slapen, anders gaat hij overlast bezorgen!! Jij niet happy, ik niet en niemand niet!!

  Je hebt gelijk: Deze meneer Caupain moet maar zijn intrek nemen in de buurt van de SALOON VAN KUMAKOISI! Daar zal deze beste mijnheer echt geen Overlast veroorzaken daar wordt immers dagelijks FEEST gevierd en naar hartenlust GESNOVEN van dat C.SPUL


  Maak melding

 12. Typische gedachten gang en reactie van menig aanhanger van de nationale debielen partij. Wie het kleine niet eert, is ook het grote niet weerd. En wie denk iets te hebben dat hij niet heeft, dat zal hem ook nog ontnomen worden, vanwege ondank. Maar zeg het niet aan die oerdomme paarse paria’s die nog steeds geloven en hopen dat hun lijder hen gratis eten, drinken en tuinhuisje gaat geven. Neks, nada, nothing geen ene ka gaan ze krijgen van hun lijder didibri, eerder mega schulden af betalen, ook hun nagslacht. Het wordt nooit meer goed in deze verworden misdaadstaat waar rovers, moordenaars en drugsbonzen de macht is gegeven door oerdomme paarse debielen, idioten, leeghoofdigen en dwazen. Baas e mek deng ka.


  Maak melding

 13. Gewoon geen woning meer aanbieden, over een poosje komt hij zelf wel smeken voor een huis. Laat hem desnoods op z’n knieen gaan met zijn slipper. Dat een mens zo ondankbaar kan zijn, echt onbegrijpelijk.


  Maak melding

 14. Binnenkort staat hij als een UITGEMERGELDE Surinaamse STRAATHOND vol Koeparies (teken), met de staart tussen de benen op de stoep van het kantoor van Kensenhuis om notabene hevig JANKEND, toch nog in te gaan op het aanbod !

  ” Högmod går ofta före fall ” ( hoogmoed komt vaak voor de val ) !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 15. Deze paars vette man verdiend het om in het guiness book of records te worden vermeldt als de oerdomste paarse debiele aanhanger van de ndp. Wahahahaha.


  Maak melding

 16. Ik woon niet in Suriname maar ik vraag me af of het echt zo slecht gaat. Aan de man zijn omvang kan ik zien dat hij geen voedsel tekort heeft en dat hij nog de tijd neemt om na te denken over dit aanbod wekt niet de indruk dat dit zich speelt in een land waar er een crisis heerst.


  Maak melding

 17. Wat ook zo ongelooflijk overkomt is dat deze verarmde paarse dwaas van de ndp openlijk en bloot,letterlijk en figuurlijk publiekelijk te kennen geeft, mi no wani sa joe e gi, ma ko mi denki sa baas e go gi mi. Baas no gi no wang ka. Geef deze geste maar niet aan deze man, want ook al geef je hem, hij is en zal ondankbaar bljjven en je achteraf verwijten, net zoals het gros der oerdomme ndpers die werden gewaarschuwd om niet op ndp te stemmen, o moro je doe bun gi deng soortoe ndp sma disie o moro deng kong eis foe joe. Geef uw geste maar aan een dankbaar hart heer Kensie. U zult nog spijt krijgen als u het geeft aan deze ondankbare ndper. Mek baas gi eng ka.


  Maak melding

 18. Wist je niet dat de doorsnee Afro mens hulp van zijn rasgenoot niet gemakkelijk zal aannemen. Want je zit voor de rest van je leven aan de gever vast en die zal je altijd als zijn mindere behandelen. Over geroddel niet te spreken.
  Vernedering van soortgenoten is door de Afro mens uitgevonden. Dit is ook van toepassing op degene die hulp afwijst want hij kent zijn eigen hart.


  Maak melding

 19. Beste forumers,
  Ik heb begrepen dat hij geld van de verzekering wil zien.
  Politie onderzoek moet nog aantonen of er opzet in het spel is.
  Wanneer hij een huis aanneemt als cadeau dan gaat dat van de verzekering dat uitgekeerd wordt eraf.
  Want niks is cadeau of tewel gratis.
  Alleen de zon is gratis in Suriname.
  Deze meneer moet niet denken dat men op hem zit te wachten tot hij weer in zal zien dat hij alsnog een huis cadeau wil.
  Er zijn genoeg mensen die tevreden gesteld kan worden.


  Maak melding

 20. Eind goed al goed…
  NDP bouwt een gelijkwaardige woning voor Lesley Koppijn om gezichtsverlies te voorkomen.
  Ik ben bang dat er hierna nog vele krotbranden zullen woeden.


  Maak melding

 21. @ Beste Surinamer,

  Deze man was op geen enkele manier verzekerd. Wat wil hij claimen dan, en bij wie?

  De mentaliteit van deze man is verwerpelijk. Een ondankbare hond! Alles gratis willen en groot! Typische k….. mentaliteit.


  Maak melding

 22. Voor zo’n grote vette man is een een slaapkamer huis te klein. Als zijn drie kinderen zo groot zijn als hem dan is het onmogelijk voor dat gezin om in het nieuwe huis te wonen.

  Je moet ook kijken wat je geeft. In goede tijden kon hij kamers aan bouwen. Mischien kan hij ook nu nog. Met bij betaling kan hij mischien een een vier slaapkamer woning hebbem.


  Maak melding

 23. Inmiddels heeft pres een bedrag van 50.000 SRD geschonken. Misschien denkt Mr Caupain dat hij er beter van af zal zijn maar met dat geld kun je met de huidige koers een beetje luxe kippenren bouwen. Niet meer dan dat.

  Iemand die op deze wijze zoveel ondankbaarheid toont aan een ander die hem wil helpen uit een noodsituatie is niet meer dan een kippenhok waard ja! Ondankbare ezel!

  Chapeau voor Kensenhuys! Maar geef het aan een ander die dankbaar is.


  Maak melding

 24. @Wiep-Ding
  Deze man is een Hyena!! Hij krijgt GRATIS en is niet mee eens!! wat wilt hij dan?/ een paleis?? dan mag hij gaan schudden!! Liever een halve ei dan een lege dop!!! Sterker nog!! Hij was niet eens verzekerd tegen brand en inboedel blijkt uit de bovenstaande!!!
  Hij kan toch de materialen accepteren en wat te kort is bij passen!! of elders hulp vragen!! Surinamers vragen toch graag hulp aan anderen!!!

  Of anders moet hij dan maar een kartnonendoos pakken!!!
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  WIEP DING,..JIJ DOMME UILSKUIKEN,DEZE MAN HEEFT PRINCIPES,DAT ZIE JIJ NOG NIET EENS,IS JOU NIET EENS OPGEVALLEN…ZO KENNEN WIJ JOU WEER DE ALTIJD DOM BLIJVENDE BROEDER “WIEP DING”


  Maak melding

 25. Een ras-echte Surinamer….niks hebben, niks weten, niks kunnen, niks geregeld hebben.. maar de allergrootste bek. Schreeuwen en op je borst kloppen is synoniem aan apengedrag.


  Maak melding

 26. @Damsco,

  Quote:

  WIEP DING,..JIJ DOMME UILSKUIKEN,DEZE MAN HEEFT PRINCIPES,DAT ZIE JIJ NOG NIET EENS,IS JOU NIET EENS OPGEVALLEN

  Ik heb je al een aantal keren gezegd hoe OLIEDOM jij bent:

  Wat voor PRINCIPES heeft deze mijnheer Caupain? Jij bent zoniet DOMMER dan deze KUMA LOVER.

  Volgens weet je niet eens wat PRINCIPES inhouden; JOUW STUPIDITY SLAAT ALLES. JE BENT DOMMER DAN PARAMAN. Ik dacht echt dat PARAMAN DOM WAS MAAR JIJ …..MIE GADO!!!!

  GA MAAR LEKKER WEER HOKKEN MET ACHTERLIJKE HERMIEN OF ZIJ JOU TENMINSTE NOG WIL?


  Maak melding

 27. JA HOOR WEER EENTJE ONTSNAPT UIT DE DOMME RIJ..VOEG JE MAAR SNEL WEER TOE BIJ DE PANNENKOEKEN GARDE WAAR JE THUIS HOORT OMHOOGGEVALLEN BOERIEKIE.


  Maak melding

 28. -Beste mensen, deze man is van de NDP en wacht totdat hij een oproep van de NDP krijgt voor een nieuwe woning. Gebeurd dit niet dan zal hij die kleine woning accepteren.

  Ondankbaarheid zal niemand verder brengen dan dieper in een gat brengen en men zal zijn/haar handen gaan optillen bij sociale zaken.


  Maak melding

 29. @ Damsco,

  Je scheldt iedereen uit voor domkop of wat dan ook, maar dat geeft je eigen intellect weer. Inhoudelijk nul komma nul! Ga buiten spelen.


  Maak melding

 30. De meneer heeft overduidelijk geen hulp nodig en dat mag.
  Niks opdringen en de tijd en energie aan iemand anders besteden die het daadwerkelijk nodig heeft. Punt uit !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.