Documentaire over Nederlandse stagiaires in Suriname

27

Vanaf vandaag is de documentaire Soso Lobi – Nothing But Love te zien bij CBK Zuidoost in Amsterdam. Documentairemaakster Isaura Sanwirjatmo ging twee jaar geleden naar Suriname om deze documentaire te maken over Nederlandse stagiaires die naar Suriname gaan voor romantische avontuurtjes.

Sanwirjatmo ging een tijdje in een stagiairehuis wonen om te ontdekken wat die daar beleven, zoals tripjes naar de jungle en seks met Surinaamse mannen, die soms als ‘stagiairejagers’ te boek staan. “Er ging een totaal andere wereld voor me open, een wereld van feestjes en trips. Stagiaires vormen echt een subcultuur binnen de Surinaamse maatschappij” aldus de 29-jarige documentairemaakster tegen vice.com.

Haar documentaire is van 3 november tot 10 december te zien als onderdeel van de tentoonstelling AIR op Zuidoost in Amsterdam. Bekijk hier de trailer:

Bekijk ook:

27 REACTIES

 1. Die stacaires zijn tantu krasie voor die blackaboys. Bigi san deng lobi en deng blackaboy lobi njang witbere.Deng boi lai nanga worti foe vanga deng.


  Maak melding

 2. Wanneer komt er een documentaire over hoe ze overvallen en beroofd worden? Ga iets nuttig doen om een positieve bijdragen voor het land te leveren.


  Maak melding

 3. Jong geleerd is oud gedaan.
  Ik was laatst in Kenia en aanschouwde met verbazing de taferelen van een tiental overrijpte Europese ‘dang-dang hunters’ die ongegeneerd uitdagende poses aannamen om een jonge zwarte dang-dang aan de haak te slaan.
  In een flits zag ik ook nog een weedrokende oma van 80 jaar de duinen induiken met een (naar schatting) 17jarige ‘dang-dang drager’.
  Even rees bij mij de vraag of deze stokoude dametjes in hun jeugd ook stagiaires zijn geweest; want je weet, eenmaal geproefd aan een dang-dang, altijd verknocht aan de dang-dang.
  Jongens in Suriname; zet ‘m op en laat dit niet aan je voorbij gaan. Het motto luidt: a no mi teki, na yu gjie.


  Maak melding

 4. Nou nou dat valt allemaal nog wel mee.
  Je ziet die lamlendelingen steeds rond die meiden hangen maar op de meeste meiden maken ze geen indruk door hun lompe en niks nuttig gedrag.
  Wel maak je kans als je als Hollander daar op vakantie komt


  Maak melding

 5. Bluffen en opschepperij is ook een vorm van kunst !!!!
  Liefde bestaat niet alleen uit seks en een grote knuppel.
  Jacco dat na tori tok, bigi bana a no ala sani.

  Sari tori baja

  Jacko.


  Maak melding

 6. JZwartmans
  Bigi bana a no ala sani, maar voor deze dames wel. En dat icm de Surinaamse warmte. Dat is 2x faja voor de stagiares.
  Ik lig echt in een deuk.


  Maak melding

 7. Vraag me af waarom ze altijd het bed in duiken met creolen en boslandcreolen. Terwijl wij Hindoestanen althans ik tich hoog opgeleid zijn…Waar ligt dat toch aan..??


  Maak melding

 8. Laat maar kome die stagiaires!
  Ze zijn echter nog aan de jonge kant voor mij als man van middelbare leeftijd.
  Maaaaar, ik vaar er wel bij als ze hun mammie laten overkomen. Tje poti en pappie die achterblijft die heeft geen ene notie over de natuurwonderen die zich in Suriname afspelen. 45+ mammie’s uit Olland zijn nog altijd hot. Ze zijn kampioen in p.p.n.


  Maak melding

 9. De stagiares krijgen een stipend in Euros. Een Euro is bijna 8 srds. Zo ze leven in Disneyland. Alles is relatief goedkoop voor hun en ze kunnen de beste veroorloven. Verder ach ja ze zijn jong.


  Maak melding

 10. wat ik heb gezien is dat niet alle vrouwelijke stagiares voor de Suri mannen speciaal gaan .ze gaan voor hun afstudeer scriptie en omdat er in Su nederlands wordt gesproken komt dat hun goed uit en het klimaat speelt ook een rol. maar denk niet dat ze voor de eerste de beste su man vallen . er zijn wel enkelen die kids hebben gemaakt met Su mannen maar dat valt wel mee .sommigen houden van half bloedjes . maar de Su manen lopen wel als slaafjes er achter aan ..iets wat ze normaliter niet bij hun Su vrouwen doen . en natuurlijk leveren ze ook een flinke economische bijdrage aan Su economie.


  Maak melding

 11. natuurlijk, wat je in Holland niet kan vinden , vindt je in het buitenland m. n. in sme..

  je kunt in sme voor gratis in verwachting raken zonder enig controle van wie dan ook ,, daarna neem je gewoon de vliegtuig richting je thuis land iedereen tevreden..

  je hebt dan ook een leuk gemengd baby in je buik, waar jij de afkomst niet eens weet..

  de ellende begint pas, als het kind rond de 20 jaar is en op zoek gaat naar zijn vader , wat in sme heel gewoon is, daar kent men zijn kinderen niet ,

  laat staan onderhoud zie maar wat er in het binnenland rond loopt.. vraag maar aan onze Lonny, die heeft er minstens 150 kinderen rond lopen..

  de gemiddelde zwarte man houdt niet onderhoud gezin is wereld wijdt bekend..


  Maak melding

 12. Zoooo marcel wat schrijf jij goed !

  Weet allemaal negatieve dingen over de niet zorgende surinaamse man te vertellen maar maakt zelf niet eens de lagere school af.

  top !


  Maak melding

 13. Ik heb best wat lol gehad hoor maar samenwonen doe ik liever met een betrouwbare rasgenoot.
  Btw, sommigen van ons zijn ook getraind in spionage. Je wil niet weten wat ik allemaal aan gegevens verzameld heb, want die mannen zijn echt loslippig, als ze maar aan hun trekken komen.


  Maak melding

 14. Liever een vader die de lagere school niet heeft afgemaakt maar wel voor zijn kinderen zorgt, dan een vader die zogenaamd hooggeschoold is en niet omkijkt naar de tig-kinderen die hij bij verschillende vrouwen heeft gemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.