Wetsvoorstel vergoeding slachtoffers geweld in Suriname

33
Dew Baboeram (Sandew Hira)
Dew Baboeram (Sandew Hira)

PARAMARIBO, 2 nov – Slachtoffers van politiek geweld of hun familie moeten worden vergoed. Dit zegt Sandew Hira, broer van de op acht december 1982 geëxecuteerde advocaat John Baboeram. Als initiatiefnemer van het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld, werkt hij aan een wetsvoorstel.

Humphry Jeroe. Er moet een fonds worden opgericht om slachtoffers materieel en immaterieel te voorzien. Het comité wil helpen pleiten voor het realiseren van de vergoeding. “Wij inventariseren de schade van de slachtoffers, we willen een zo hoog mogelijk bedrag”, zei Sandew Hira tijdens een persconferentie. Het wetsvoorstel zal aan regering en parlement worden aangeboden.

Als het inderdaad tot een wet komt, zal dat een stuk rechtvaardigheid betekenen. Maar volgens comitévoorzitter Humphry Jeroe wordt mee beoogd. Vrede en rust moeten terugkeren in de samenleving. Politiek geweld moet worden uitgebannen. Volgens Hira zal zal de geschiedenis van politiek geweld in Suriname ook in de schoolboeken moeten worden opgenomen. “De essentie is dat we dit niet meer willen.”

Bekijk ook:


33 REACTIES

 1. Sandew klojo dat je bent. Droom maar.
  Je boezem vriend crimineel bouta kan niet eens de schulden van IMF betalen. Denk je nou echt dat zijn bende schadeloos gaat stellen. Dat jij omgekocht bent dat weten we inmiddels wel. Ga nu niet doen alsof je onafhankelijk bent.


  Maak melding

 2. Baboe je bent slijmbal door je hebzucht je met je eigen familie geen kontakt meer alles wat jij doet is altijd voor eigen gewin je bent een egoïst van het eerste plank


  Maak melding

 3. Baboeram niet welkom bij familie slachtoffers.
  Inplaats dat Baboe voor gerechtigheid en eerlijkheid vecht zodat de moordenaars voor het gerecht kunnen denkt hij aan geld.
  Deze hebzuchtige baboe is een loop hondje van de baas.
  Veel bla bla en allemaal gebakken lucht.
  Hindoestanen kiezen geld ipv de moordenaars te vervolgen.
  Hindorie van de vhp was een typisch voorbeeld van.
  Door hem te doen is Suriname onafhankelijk geworden.
  Deze verrader die als de tweede man van de vhp was heeft verraad gepleegd.
  Weggegaan voor geld en de toenmalige regering Aron/Bruma geholpen met een stem om de meerderheid te claimen.
  Het zal mij niet verwonderen dat Santhoki na de verkiezingen samen gaat werken met de NDP .
  Verraders allemaal.
  Trouwens in Nederland is het niet anders heb ik begrepen.
  D66 en Christen Unie helpen de regering ook om bepaalde wetten te bekrachtigen.
  Denk aan AOW van 63 naar 65 en nu naar 67.
  In 2020/2025 komt 3 mnd erbij.


  Maak melding

 4. Meervoudige moord kun je simpel weg niet afkopen met geld. En trouwens wie gaat dat allemaal betalen ? Zeker de betalingbetaler ???

  Sigaar uit eigen doos dus. Het moet niet gekker worden.


  Maak melding

 5. Goedemorgen Henk M. 2016,

  Menig mens wordt hier misselijk van.

  1) Toepassing amnestie nog voor dat een rechter uitspraak heeft gedaan

  2) Rechter mag geen uitspraak doen omdat de staat in gevaar zou komen

  3) Zuid Afrikanen worden erbij gehaald om zgn een verzoeningstraject te verzorgen

  4) Moorden probeert men nu af te kopen

  Mochten er mensen nog twijfelen of Bouterse nog schuldig is. De man is 200% SCHULDIG.

  Henk die Hira is een gevaar voor de rechtstaat. Dat heb ik altijd al geroepen. Hij heeft 1 missie namelijk van Suriname een communistische land maken. Hij is geïndoctrineerd door het Marxisme.

  Levensgevaarlijk !

  Ps : de imf doet wel vaker zaken met bedenkelijke regimes. Al koopt Bouterse de boel af. Hij kan toch niet het land uit. Niemand zit op hem te wachten.


  Maak melding

 6. Vergeving kan je niet kopen met geld. Het is niet te koop. Je kan het wel verdienen. Maar niets wijs uit dat hij het verdiend heeft. Hij heeft het land zelfs in een afgrond gestort en pinarie voor het volk rond gestrooid..


  Maak melding

 7. Mamapiema sandew!Waarom zeg je liever niet dat de onschuldige slachtoffers gemaakt door je vriend en baasje bouta uit de doden opgewekt zal worden.!Wat moleten de familieleden met hetr geld doen dan !?ASlsw zij moeten kiezen dan kiezen ze voor de terugkeer van hun vermoorde familieleden uit hun graf!
  En wij betalen geen belasting om dan de familieleden van vermoorde onschuldige burgers uit te betalen!Komt er dan een aparte soort belasting in de toekomst?Zal het heten executie belasting.?!
  Ik denk dat jij Sandew Hira de DUIVEL ZELF BENT .


  Maak melding

 8. Misdaden tegen de menselijkheid afkopen, wat een gestoorde geest moet je hebben, om zoiets te bedenken, deze gestoorde ideoot moet snel opgenomen worden in een inrichting, waar zich tbs patiėnten bevinden.


  Maak melding

 9. Ray als deze poppenkast doorgaat zal iemand de rekening moeten betalen. Bouterse gaat niet uit privé middelen de familieleden van de slachtoffers schadeloosstellen tenzij hij goed kan verdienen op een coke deal. Er zal een “safe the murder” tax in het leven worden geroepen. Nogmaals het is 1 grote circus. Hira kan iets verzinnen maar ik geloof nooit dat de nabestaanden en de internationale gemeenschap dit zullen accepteren. Verzoening is nauwelijks mogelijk aangezien Suriname slechts een half miljoen mensen huisvest. Voor en tegenstanders staan dagelijks oog in oog.
  Er zal recht moeten worden gesproken en Hira weet dit donders goed echter heeft heeft hij andere belangen. Dat hij zijn broer John met deze actie symbolisch nogmaals de nek omdraait interesseert hem niks. 1 grote grap baja


  Maak melding

 10. @Koos
  De familie leden van Sandew Hira schamen zich diep om het goedkope gedrag van hem!Voor hem is het de normaalste zaak van de wereld om executies uit te voeren en dan de nabestaanden wat geld in handen te stoppen om de leegte te vullen.Deze Duivel Sandew Hira is meedogenloos net als zijn baasje bouta!
  Als hij zijn ouders zou vragen…geld of je zoon…zouden ze zeggen ..geef mij,mijn zoon terug!
  Ik zou het niet erg vinden als deze gek in het openbaar opgehangen word.


  Maak melding

 11. De lijder die zegt rustig…A NO MI…..
  Het IMF doet het met Suriname,sandew doet het met Suriname,en de crimineel die dit alles in motie heeft gezet kruipt in een hol ,houd zijn kaken opelkaar .Hij speelt voor onschuldige baby..Zogenaamd weet hij van niets,
  hij laat het imf en sandew hira zijn vieze werk doen die even onbeschaamd zijn als hemzelf!!
  De 3 zakka zakkas…imf,sandew en bouta!


  Maak melding

 12. Waarschijnlijk voelt Sandew Hira zich in het nauw gedreven.
  Wat voor zin heeft het om de nabestaanden na 34 jaar een forse schadevergoeding toe te willen kennen?
  Leed is nooit af te kopen! De daders van alle politieke moorden mogen het geld houden. Men mag zich doodschamen door met dit voorstel te komen.

  Sandew Hira gedraagt zich als een kat die in het nauw rare sprongen maakt.


  Maak melding

 13. @Koos
  Ik zou zijn familie verzoeken om Sandew Hira in het openbaar in verlegenheid te brengen,hem uit de familie verstoten voorgoed!!Hij is een zoon die ik zelf mijn vijanden niet zou wensen te hebben..Hij is Satan in zijn ware gedaante!


  Maak melding

 14. OLIEBOL RAY ,…PANNENKOEK,…KOOS,..EN …UILSKUIKEN ,.HENK MOLENAAR 2016 ,..SPELEN ADVOCAAT VOOR DE NABESTAANDEN,..BY THE WAY ,..IK HOOR DE NABESTAANDEN HELEMAAL NIET ZOALS DEZE 3 BOERIEKIES HIER OP DE SITE,..WEDDEN DAT HIRA NU MEER EN MEER NABESTAANDEN ACHTER ZICH ZAL GRIJGEN,..DAN ZULLEN JULLIE DIE MENSEN OOK VOOR ROTTE VIS UITMAKEN.,..WEDDEN ????DUURT NIET MEER LANG.


  Maak melding

 15. @Ray
  @Koos
  Ik zou zijn familie verzoeken om Sandew Hira in het openbaar in verlegenheid te brengen,hem uit de familie verstoten voorgoed!!Hij is een zoon die ik zelf mijn vijanden niet zou wensen te hebben..Hij is Satan in zijn ware gedaante!
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  DE FAMILIE VAN HIRA IS NIET ZO ,,,TAKROE ATTIE ALS JOU,HEB RESPECT VOOR DE FAM,…M. A .W .,ALS ZIJ HEM NIET VERSTOTEN ,DAN ZIJN ZIJ “SLECHTE MENSEN”…KOM FLIKKER OP ,..JO OLIEBOL REAGEER LIEVER NIET MEER WANT JE MAAKT JEZELF PUBLIEKELIJK ..BELACHELIJK,..ACHTERLIJKE PANNENKOEK !


  Maak melding

 16. Een identieke geldbedelarij als Armand Zunder met zijn herstelbetalingen. Deze gewetenloze klootzakken zijn een leven lang bezig met niks en kansloze missies. Zegt meer dan genoeg over de beperkte hersencapaciteit van de doorsnee zwarte, vaak zit er meer vocht en lucht in die kokosnoot dan hersenen.


  Maak melding

 17. @Mr.Pakro
  Wat een vreselijke aaseter!!
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  OH,,, NEE HE WEER ZO`N BULLEBAK DIE ONGENUANCEERD IETS ROEPT,..OM TE ROEPEN !..MAAK EEN ACHTERWAARDSE SALTO ,EN VAL HEEL HARD OP JE SJMOELWERK,..DAAR HEBBEN WIJ MEER,,DAN BLIJF JE TENMINSTE EEN TIJDJE RUSTIG !


  Maak melding

 18. @henk molenaar2016
  Ik word kotsmisselijk van deze Paarse Rat,

  Hier gaat de IMF zeker mee akkoord.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  JIJ VERKLAARD HET IMF ZEKER OOK VOOR GEK,..DOMBO, NET DE OMGEKEERDE WERELD BIJ JOU ONGELETTERDE IDIOOT.


  Maak melding

 19. Damsco,

  ben je weer met het witte poeder in die giga-neusgaten van je, uit het mongolenbusje geflikkert.. Kansloze paarse randdebiel. Het is verspilling van een kogel, maar een nekschot zou je goed staan, lulhannes.


  Maak melding

 20. WIE DENKT DAT HET BIJ DEZE OPRECHTE MAN,..OM GELD TE VERDIENEN GAAT IS EEN ÈCHTE FLAPDROL.,..GEEN VERDERE UITLEG NODIG !!!..IK GA IDIOTEN ALS JULLIE BLIJVEN ,..BOMBELEN HIER DON`T LIKE ASS HOLES.


  Maak melding

 21. @salamander
  Een identieke geldbedelarij als Armand Zunder met zijn herstelbetalingen. Deze gewetenloze klootzakken zijn een leven lang bezig met niks en kansloze missies. Zegt meer dan genoeg over de beperkte hersencapaciteit van de doorsnee zwarte, vaak zit er meer vocht en lucht in die kokosnoot dan hersenen
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  DEZE EEUW IS THE BIG PAYBACK EEUW. ..MR ANTI BLACKS.JULLIE MACHT IS TANENDE.JULLIE MAKEN DE WERELD KAPOT..KARMA BEGINT AL TE WERKEN.


  Maak melding

 22. @salamander
  Damsco,

  ben je weer met het witte poeder in die giga-neusgaten van je, uit het mongolenbusje geflikkert.. Kansloze paarse randdebiel. Het is verspilling van een kogel, maar een nekschot zou je goed staan, lulhannes.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  DIE KOGEL KOMT STEEDS DICHTER BIJ JOU BOERENPUMMEL,EN HET MOOISTE IS JE HEBT HET NOG NIET EENS IN DE GATEN ZIELIGE OLIEBOL
  !


  Maak melding

 23. Damsco die het woord “Ongeletterde idioot” in zijn mond durft te nemen.

  Deze coke snuiver heb ik nog nooit 1 zin zien schrijven zonder 65 taalfouten…..

  “JIJ VERKLAARD ( verklaart) HET IMF ZEKER OOK VOOR GEK,..DOMBO, NET DE OMGEKEERDE WERELD BIJ JOU ONGELETTERDE IDIOOT.

  woensdag 2 november 2016 om 15:04 uur.


  Maak melding

 24. Geen enkele vergoeding kan het leed verzachten, alleen de Waarheid en Gerechtigheid. Het is hetzelfde als smeergeld aannemen. Waar blijven recht en wet. Zolang domme mensen misdadigers en moordenaars aanbidden zal er geen sprake zijn van waarheid en gerechtigheid. Vervloekt zijn moordenaars en leugenaars en allen die uit de klauwen vreten en hun leugens geloven van deze paarse demonen die de macht is gegeven door wetverachters. Wacht maar af.


  Maak melding

 25. Nu meneer via het tv intervieuw de mensen nieyt heeft kunnenn overtuigen, gaat hij proberen ze om te kopen. Hij blijft maar bezig. Volgns mij denkt hij dag en nacht erover hoe hij Bouterse kan paaien.


  Maak melding

 26. @Damsco
  Jij paarse uilskuiken,hoeveel keren moeten wij jou uitleggen
  dat wij niet namens de bestaanden gevecht om gerechtigheid leveren maar als burgers om medeburgers die genadeloos neer geknald werden . een van de slachtoffers kon jij ook zijn ,zo niet een geliefde van jou,ik kon ook het slachtoffer zijn geweest of een geliefde van mij.Mijn leven noch van mijn geliefde is in geld om te zetten want een prijs bestaat niet waar je mijn nabestaanden blij zou kunnen maken/.Het is belachelijk dat de ndp duivel met allerlei wetten komt om om ndp SATAN..A NO MI., te beschermen!!
  Al gaan de familieleden niet door met de strijd ,wij de rest gaan door ,ze zijn niet onze families geweest maar wel mede burgers!!
  Ga leren om voor je mede burgers op te komen jij hersenloze garnaal!! .


  Maak melding

 27. NIEUW Sandew-Desi-strafrecht in Sranang !

  De Desi-clan wil de Sranang rechtsstaat, COMPLEET ontmantelen !

  Wanneer de fascistische leider BURGERS VERMOORDT, dan noemen wij dat, in het nieuwe strafrecht van Sranang, voortaan POLITIEKE MOORDEN !
  WIJ schakelen dus de RECHTERS UIT –vermoorden de RECHTSSTAAT– en de nabestaanden kunnen een SCHADEVERGOEDING aanvragen bij een nog in te stellen FONDS !

  Sandew, de autoriteit, aangesteld door de Desi-clan, gaat met zijn Comite, voor u als nabestaande uw materiele en immateriele SCHADE vaststellen, zodat u een zo groot mogelijke schadevergoeding krijgt !

  Pas nadat Desi en Sandew hebben vastgesteld, dat er POLITIEKE MOORDEN zijn GEPLEEGD, hebt u als nabestaande, recht op schadevergoeding !

  De normale strafwet geldt NIET MEER, wanneer Desie en Sandew hebben vastgesteld, dat het gaat om POLITIEKE MOORDEN !

  De DADERS-MOORDENAARS krijgen AMNESTIE of DESI geeft bevelen tot NIET-VERVOLGING aan de Procureur-Generaal !!

  Bij POLITIEKE MOORDEN is strafvervolging, zoals die in de wet is vastgelegd in de rechtsstaat, NIET VAN TOEPASSING !
  IMMERS u bent niet `GEWOON` vermoord, NEEN, u bent OM POLITIEKE REDENEN VERMOORD !!!
  En dus geld de SANDEW-DESI-fascistoide schade-vergoedingswet !

  De FAILLIETE STAAT Sranang, zal NOG EEN SPECIAAL FONDS oprichten, om Nabestaanden van slachtoffers van Politieke Moorden, schadevergoeding te verschaffen !

  Dan keert de RUST terug in SURINAME ! MONNIE DE !!!!!

  PS Van MENSEN –LIBI SMA– , van wet, recht, Grondwet en Mensenrechtenverdragen hebben de NIEUWE SRANANG MACHTHEBBERS, NOG NOOIT GEHOORD !


  Maak melding

 28. TJEK DEZE..

  Uw echtgenoot, uw vader , uw zoon, uw neef, uw oom is helaas, ZONDER REDEN, OP DE VLUCHT DOOD-GESCHOTEN, sorry, foutje ……… hij is GEMARTELD en VERVOLGENS STANDRECHTELIJK GEEXCUTEERD,
  ………………..sorry, nogmaals excuus, hij is MOORDslachtoffer geworden van POLITIEK GEWELD !!!

  Maaarrrrrrrrr, u krijgt WEL een SCHADEVERGOEDING uit de STAATSKAS van de ONRECHTSTAAT van DESI en SANDEW !

  PS WAN GADO DE !!!!!!!!!!

  GRAN-GADO O SOOR DENG KIRI-MANG SANG NA VREDE NANGA RUST !!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.