10 november, Landelijke dag van de Mantelzorg

8

Op donderdag 10 november is het Landelijke dag van de Mantelzorg, bedoeld om mantelzorgers in heel Nederland in het zonnetje te zetten. Ook de gemeente Den Haag waardeert de inzet van haar mantelzorgers en organiseert de Grote Haagse ‘Wie Zorgt Show’ met Jetty Mathurin als ‘Taante’.

Van 7 tot en met 11 november toert Mathurin langs 5 podia in Den Haag met een spetterende, interactieve talk- en amusementsshow over mantelzorg. De show is elke dag anders. Mantelzorgers kunnen hier gratis kaartjes reserveren.

Wees er snel bij, want vol is vol. De locaties in Escamp en Loosduinen zijn al volgeboekt.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Respect voor ouderen is ver zoek.
  Haast letterlijk viel ik van mijn stoel toen ik onderstaand bericht las vanmorgen:

  Wc-stop in verzorgingstehuis

  Gisteren, 21:35

  Hellevoetslsuis – Een patiënt van een verpleeghuis in Hellevoetsluis mag drie keer per dag naar de wc: om 11 uur, 14 uur en 18 uur. Als iemand een keer extra naar het toilet wil, dan wordt er moeilijk gedaan.

  Dat meldt RTV Rijnmond op basis van een formulier waarop de toilettijden zijn vastgelegd. Het bestuur van verpleeghuis Grootenhoek wil volgens de omroep niet ingaan op individuele gevallen, maar geeft wel toe dat er ’afspraken worden gemaakt met bewoners om de werkdruk te verlagen.’

  „Mensen die dementerend zijn, zijn vaak rusteloos en willen soms wel 36 keer naar de wc. Wat wij dan vaak doen, is dat wij hen helpen in hun behoefte om zo normaal mogelijk naar het toilet te kunnen. Als het even kan faciliteren we het wc-bezoek uiteraard”, zegt Harry Luik, bestuurder van zorginstantie Careyn.

  Careyn komt voor op de lijst van verpleeghuizen die slecht presteren. De lijst werd onlangs bekendgemaakt door staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) nadat verschillende partijen in de Tweede Kamer daar op hadden aangedrongen. Luik is per 1 november aangetreden bij Careyn. Zijn voorganger stapte op vanwege de plek van het verpleeghuis op de zwarte lijst.

  Bron: de telegraaf


  Maak melding

 2. @Jiyani
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  MENEERTJE NEEMT HET OP VOOR DE NEDERLANDSE OUDJES SAAAAANG MENEERTJE IS SOCIAAL GEVOELIG.


  Maak melding

 3. Met alle respect maar mantelzorg heeft niet alleen met ouderen te maken. Als je een zieke partner/ouder of buur heb waar je zorg voor draagt, dat valt onder mantelzorg.
  Prettige avond voor een ieder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.