dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenEntertainmentEerste Miss Amsterdam Verkiezing op 30 oktober

Eerste Miss Amsterdam Verkiezing op 30 oktober

-

Vandaag, zondag 30 oktober, zal voor de allereerste keer in de geschiedenis van Amsterdam de Miss Amsterdam Verkiezing plaatsvinden. 18 Missen in de leeftijd van 17 tot en met 26 jaar, veelal studenten mbo en hbo doen eraan mee. De organisatie ligt in handen van de in Suriname geboren Marjorie (March) de Cunha. Cabaretier Jörgen Raymann presenteert het geheel.

Deze nieuwe Miss Amsterdam­ verkiezing wordt gehouden in navolging van Europese steden als Londen, Antwerpen, Madrid, Brussel en Barcelona. Het wordt een avondvullend programma vol entertainment en gezelligheid, met als hoogtepunt de kroning. De kandidaten zullen in drie rondes laten zien waarom zij het waard zijn om de titel Miss Amsterdam te dragen.

“Wij zoeken een jonge vrouw die van de stad houdt en zich voor de stad wil inzetten. Een charmante dame die Amsterdam op de kaart wil zetten. Ze moet maatschappelijk betrokken, intelligent en Amsterdamse zijn” aldus De Cunha, die ook de grote motor achter de eerder gehouden ‘Miss Charme Verkiezing’ is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

8 REACTIES
 1. “Een charmante dame die Amsterdam op de kaart wil zetten. Ze moet maatschappelijk betrokken, intelligent en Amsterdamse zijn”.

  Op de Wallen zijn er veel van deze dames te vinden.


  Maak melding

 2. Amsterdam is pas de 4e meest door toeristen bezochte stad ter wereld. Ondanks dat heeft die stad altijd geld tekort. Ze kunnen blijkbaar hun geld niet goed beheren.

  Anderzijds is door de discriminatie van de Nederlandse Overheid zowat alle belangrijke instituten in Amsterdam gevestigd, dus voor de toerist is het fijn en compact: alles bij elkaar op weinig vierkante kilometers.


  Maak melding

 3. Zoals de meeste weten heb ik meegedaan aan de Miss Amsterdam verkiezing en kwam ik in de finale terecht met 17 andere meisjes. Als een naïeve meisje liep ik zo een nieuwe wereld in en wist ik niet wat mij te wachten stond. De eerste weken werden wij het diepe ingegooide en vol enthousiasme deed ik mee en zette ik mij 110 procent in.

  Niet veel later, nam mijn enthousiasme af en zakte mijn motivatie weg, zonder enige aanleiding.. althans dat dacht ik. De Miss Amsterdam verkiezing ging anders dan ik dacht. Ik begon te observeren en keek met een objectieve kijk naar de training en de interactie tussen de oprichter (Marjorie de Cunha) en de meiden. En daar begon mij wat op te vallen, de privileges en voorrang op vele activiteiten en zaken vielen mij op van een specifieke dame, namelijk Ireda Nijnboer (een van de finalisten). Het kwam sterk naar voren dat Marjorie da cunda en Ireda Nijboer Rondei een aparte band hadden ten opzichte van de andere meiden.

  Na een kleine onderzoek, kwam ik er ook nog eens achter dat deze twee mensen verwanten waren (familie), hier werd overigens nooit over gesproken in de kennismaking. Maar goed, ik vroeg aan de organisatie of Ireda Nijnboer familie was van Marjorie de Cunha en niemand die dit kon bevestigen. Uiteindelijk toen ik het open kaart speelde en dit vroeg aan een toevertrouwde persoon (van Ireda Nijboer Rondei), werd mijn antwoord bevestigd. Door de uitzonderlijke privileges, slechte voorbereiding en de leugens ben ik gestopt met deze verkiezing.

  Ik bleef de stand van zaken natuurlijk wel volgen. Op Funx werd er een artikel geleased, over de Miss Amsterdam verkiezing. In het artikel stond informatie over de organisatie en werden de finalisten als GROEP gepresenteerd. Alleen een klein (GROOT) detail, trok mijn interesse. De foto van Ireda Nijboerwerd als voorpagina gezet bij het artikel. Goed dan kunnen de meeste van jullie zeggen, misschien toeval? Hier het eerste feitje! De foto’s van de finalisten stonden op volgorde op de facebook pagina van het Miss Amsterdam verkiezing en Amber Rowan was als eerst. Dus “stel” dat Funx de facebook pagina van Miss amsterdam verkieizing zou promoten zou Amber de eerste foto zijn en niet Ireda die op plek 6 ongeveer haar foto had staan. Ook hier heb ik onderzoek naar gedaan en ik belde met Funx. Onder het artikel stond de naam van de auteur, haar kon ik tevergeefs niet spreken. Wel kon men achterhalen hoe het zo was dat de foto van Ireda Nijboer op de voorpagina was. De foto is namelijk opgestuurd en werd op de facebook pagina van de Miss Amsterdam verkiezing gewijzigd op de eerste plek (dit zodat het waarschijnlijk niet zou opvallen), dacht men! Uiteindelijk heb ik na deze ontdekking de informatie, gedeeltelijk in de groepsapp gezet van de finalisten. In de groepsapp en ik citeer zei ik; Jammer hoe het gaat, niet zo eerlijk dit, maar goed meiden gewoon de funx gehaald, top” en zo verliet ik de groepsapp. De reden dat ik zo met deze situatie om ben gegaan, is omdat ik de meiden niet (nog) meer wou demotiveren, maar ik liet wel een alarm bel afgaan.

  Wil je weten wat er iets later gebeurt die avond/ die dag.. Ireda’s foto wordt gewijzigd op facebook en Veerle wordt als eerste foto gezet. Op funx is de foto OPEENS ook gewijzigd en werd Veerle de voorpagina.Dit was reden van mijn vertrek bij het Miss amsterdam verkiezing.

  Ik vindt het jammer dat de Miss Amsterdam verkiezing zo corrupt is geweest. Ik denk serieus dat er misbruik is gemaakt van al deze naïeve meiden die meededen aan deze verkiezing. En niet alleen dat, maar ook omdat deze meiden zo hun best hebben gedaan, de training maar liefst twee keer per week volgde en ook nog eens van Marjorie March De Cunha allesssss moesten promoten. (Likes likes likes en gratis promotie binnen halen)

  Ik zal voor mezelf praten, maar ik weet dat de andere meiden de zelfde gedachtegang als mij dragen. Ik ben misbruikt! Niet alleen doordat ik gebruikt ben voor promotie van hun NIEUWE concept, maar ook hebben zij misbruik gemaakt van mij tijd, energie, geld en mijn naïviteit. Een wereld dat totaal nieuw was voor mij, waarin ik mensen vertrouwde en mijn kostbare tijd heb ingezet, is voor niks geweest. Mijn kijk naar de Miss verkiezing is zo erg veranderd. Wat een nieuwe leuke en leerzame ervaring moest zijn, is in mijn optiek verandert in een wereld vol leugens en corruptie.

  Ik wil niet al te ver gaan met mijn bevindingen, maar de juryleden? De voorzitter was een goede vriendin van Marjorie de Cunha en stelde toevallig ook de vraag aan Ireda Nijboer. Een vraag die uit de expressie van Ireda duizend maal is gesteld aan haar, vinden jullie dit werkelijk waar eerlijk? Jan dino, echt een topper, een hele leuk tijd mee gehad en ik dank hem dat wij in zijn show mochten zijn. Maaaaar Jan dino jury lid? NOG IETS: Jan Dino was nooooit een jury lid, deze jury is pas op het laatste moment toegevoegd aan de groep. Twee weken eerder had Ireda een video gepost met Jan dino.. en daarin werd door jan dino letterlijk gezegd en ik citeer: ‘deze meid gaat winnen, sowieso’. Een paar dagen later was er “BREAKING NEWS” te lezen op de facebook pagina van de miss amsterdam verkiezing: ‘met trots presenteren wij de vierde jury lid: jannnnn dinoooooo -__-. Serieus Marjorie de Cunha? Ondanks dat Marjorie da cunha geen jury lid was maar de oprichter van Miss Amsterdam verkiezing is, wou zij toch zeggenschap hebben over de uitslag en door een bron weet ik dat dit ook zo is gegaan.

  Uw wou een mailtje van mij hebben met de reden waarom ik gestopt ben? Kopieer en plak dit onder mijn reden. En ik hoop niet dat mijn uitspraken hier grote verbazing bij u opwekt. Een paar weken geleden heb ik gezegd op de app (dat iedereen kon lezen) dat dit doorgestoken kaart was en uw reageerde heel onschuldig. Terwijl uw eigenlijk normaal vel zou reageren, wat uw vaak doet 😉 . Ik hoop dat u heeft bereikt wat u wilde, promotie voor de miss amsterdam verkieizing, vele likes op de facebook pagina. Een mooie start voor een nieuw concept ;).

  Ik heb eerder contact gehad met IAMSTERDAM en sprak de persoon die met de Miss amsterdam verkiezing verbonden was. En heb ik mijn ervaring gedeeld en de winnares aangekondigd die zou winnen Ireda nijnboer. Daar naast heb ik bijna alle juryleden een bericht gestuurd, voor de wedstrijd met dat dit niet eerlijk ging dat en Ireda Nijboer zou winnen. En het kwam uit..

  Ik heb verder niks tegen Ireda en dat weet zij. Ik ben met haar een paar keer uitgeweest. Alleen sta ik wel voor oprechtheid en wil ik niet genaaid worden om het maar zo grof te zeggen.

  IK DOE DAAROM EEN OPROEP NAAR AL MIJN LIEVE VRIENDEN EN VRIENDINNEN DIE OP MIJ HEBBEN GESTEMD, HUN LIKE TE VERWIJDEREN VAN DE FACEBOOK PAGINA: MISS AMSTERDAM VERKIEZING. En dit beroep doe ik ook op de mensen die voor oprechtheid staan!

  Daarnaast is mijn EIS naar de Miss Amsterdam verkiezing dat zij al mijn foto’s en video’s MOETEN verwijderen. Ik doe namelijk niet mee aan jullie poppenkast. Ik ben zelfs OP mijn verjaardag gaan trainen voor deze corrupte organisatie. Al hoewel dit zo was wil ik Aspasia bedanken uit de grond van mijn hart. Je hebt je sterk ingezet voor de organisatie en liet een fijn gevoel bij alle finalisten en bij mij, dus Aspasia bedankt!

  De meiden die hier wat kwijt over willen kunnen mij een berichtje sturen! Ik was er vandaag en gaf iedereen die het verdiende een roos, omdat jullie echt je best hebben gedaan en voor mij stuk voor stuk super lieve meiden zijn.

  Gefeliciteerd Ireda Nijboer Rondei je had een prachtige bordeaux jurk aan, die perfect matcht met de bordeaux kleurige stenen van de kroon, gefeliciteerd ;).
  Bedank Marjorie de Cunha voor de keuze, it was a nice dress.

  En de meiden die niet hebben gewonnen of in de top vijf waren, jullie straalde stuk voor stuk. En als het eerlijk ging, was de verdeling van de top 5 en top 3 anders gelopen. Dank jullie wel voor een super leuke tijd en zie jullie snel.

  P.s. Niemand moet/ hoeft het te liken! Ik heb het voor ons allemaal gedaan

  I feel you

  ——

  Een groot deel van de meisjes hebben inmiddels dit verhaal bevestigd aan de media

  x Nis


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES