Viering Divali feest in Suriname

15

Vicepresident Ashwin Adhin heeft vrijdagavond namens president Desire Bouterse een schep ghee (geklaarde boter) geschonken op de vlam van een grote dia op het Onafhankelijkheidsplein. De dia was kort tevoren i.v.m. #Divali aangestoken door een man en een vrouw die gekleed waren als de godheden Ram en Sita. Het tweetal maakte deel uit van een sketch waarbij Ram en Sita aan het einde van een zware strijd samen zittend op een grote vogel neerstrijken. Ze worden verwelkomd door Hanuman, een andere persoonlijkheid in het Ramajana verhaal. Adhin gelooft dat de jaarlijkse traditie om de dia aan te steken op het Onafhankelijkheidsplein, de gemengde bevolking van Suriname de gelegenheid geeft voor meer wederzijds begrip en respect voor elkanders godsdienst en cultuur.divali2

Bekijk ook:

15 REACTIES

 1. He Lakshmi, karotu kalyaanam, aarogyam, sukh, sampadaam. Mam (Surinaamasya) shatru vinaashaay, deep jyotir namostute.

  O Moeder van welzijn en welvaart, Lakshmi, breng heil, gezondheid, comfort en voorspoed aan een ieder. Vernietig mijn (Surinames) (innerlijke) vijanden, aanvaard mijn groet aan U, o Universele Licht, U die wij zichtbaar maken in de vorm van een ghee-lampje en vereren.

  Maar waarom vereren we wel Vrouwe Fortuna, maar niet Moeder de Koe? Welk mensenkind op deze wereld is opgegroeid zonder het melk (of ander melkproduct) van Moeder de Koe? Terwijl er miljoene kinderen opgroeien zonder de zegen van Vrouwe Fortuna!

  Daarom hebben de Rishis van Bharat gezegd dat Moeder de Koe, een incarnatie van Lakshmi Devi, Surabhi Mata Kaam Dhenu, groter is dan Vrouwe Fortuna!! De plaats van de tastbare, zichtbare, direct resultaat gevende Moeder de Koe is veel groter in de Hindoe cultuur dan van Vrouwe Fortuna waarvan men niet weet of ze je ooit gaat belonen, zelfs na hevige aanbidding!!

  Laat elke Hindoe en niet-Hindoe deze Divali aan zichzelf beloven dat hij/zij nooit zal meewerken aan de slacht en consumptie van Moeder de Koe, de Ware Godin op aarde die direct en ALTIJD resultaat geeft, zelfs zonder aanbidding!! Enige wat zij vraagt is wat gras en wat aandacht en bescherming!! In ruil zet ze haar bloed om in voedzame melk voor u en uw kinderen. Ondankbaar dat we zijn, slachten we haar af en eten haar op. Alsof we kannibalen zijn!


  Maak melding

 2. @@ Vijday!! Heel goed neergezet!! Chapo!! De mens is de hoogste op nummer 1 in alle soorten. Vergeet 1 ding niet, dat die zelfde wezen op deze hele global zijn, die de hele wereld inclusies zichzelf naar de verdoemenis helpt! ego nummer 1 en als het kan geef je hen een 10+ en dat is de MENS! Zelfs een Hond is trouw!!!

  Wanneer GOD van boven naar beneden kijkt, denk God dat er hele mooie wezens dat zijn, maar neen! het zijn wurmen, waar God ook spijt van heeft denk ik!!

  Zoals je weet! wurmen vernietigen alles maar dan ook alles!! hun eigen soorten vreten zij op en dat doen de mensen ook!1 Denk je dat ze een koe zullen besparen!! neen hoor dat is ook gebleken!!

  Inderdaad koe is heilig!! zoals de paard bij de rooms-katholieken!! Zij mogen ook geen Paard eten, maar tevergeefs! ze vreten die ook op tot aan de darmen toe!!

  Ik hoop door het aanbidden van Lakshmi Mata, dat een ieder tot bezinning mag komen, alle wijsheid, welvaart en welzijn hebben en dat zij uit de duisternis bevrijd zijn!!

  Allen een Subh Divalie en moge god jullie bij staan in voor en tegenspoed!!! Inderdaad!! Hindoe of geen Hindoe!!! GOD BLESS US ALL!!


  Maak melding

 3. Adhin gelooft dat de jaarlijkse traditie om de dia aan te steken op het Onafhankelijkheidsplein, de gemengde bevolking van Suriname de gelegenheid geeft voor meer wederzijds begrip en respect voor elkanders godsdienst en cultuur.

  Zeg dat maar aan Parbo en de andere lievertjes van de NDP.

  By the way een zalige divali.

  Laatste Berichten
  Laatste Reacties
  Eerste Miss Amsterdam Verkiezing op 30 oktober
  0
  Viering Divali feest in Suriname
  3
  ‘Link’ tussen drugs uit Brazilië en Suriname
  20
  Divali viering op Basisscholen Hindoe Onderwijs
  1
  1e BRASA Oeuvre Award voor Clifton Braam
  3
  Surinaamse politie niet op de hoogte van Franse drugsvangst
  42
  Groot Surinaams Kookboek in nieuw jasje gestoken
  13
  Clifton Braam te gast op FATU in Amsterdam
  0
  Justitie Suriname jaagt maandenlang op onschuldige
  25
  3 Reacties | Plaats Reactie
  Vijay

  He Lakshmi, karotu kalyaanam, aarogyam, sukh, sampadaam. Mam (Surinaamasya) shatru vinaashaay, deep jyotir namostute.
  O Moeder van welzijn en welvaart, Lakshmi, breng heil, gezondheid, comfort en voorspoed aan een ieder. Vernietig mijn (Surinames) (innerlijke) vijanden, aanvaard mijn groet aan U, o Universele Licht, U die wij zichtbaar maken in de vorm van een ghee-lampje en vereren.
  Maar waarom vereren we wel Vrouwe Fortuna, maar niet Moeder de Koe? Welk mensenkind op deze wereld is opgegroeid zonder het melk (of ander melkproduct) van Moeder de Koe? Terwijl er miljoene kinderen opgroeien zonder de zegen van Vrouwe Fortuna!
  Daarom hebben de Rishis van Bharat gezegd dat Moeder de Koe, een incarnatie van Lakshmi Devi, Surabhi Mata Kaam Dhenu, groter is dan Vrouwe Fortuna!! De plaats van de tastbare, zichtbare, direct resultaat gevende Moeder de Koe is veel groter in de Hindoe cultuur dan van Vrouwe Fortuna waarvan men niet weet of ze je ooit gaat belonen, zelfs na hevige aanbidding!!
  Laat elke Hindoe en niet-Hindoe deze Divali aan zichzelf beloven dat hij/zij nooit zal meewerken aan de slacht en consumptie van Moeder de Koe, de Ware Godin op aarde die direct en ALTIJD resultaat geeft, zelfs zonder aanbidding!! Enige wat zij vraagt is wat gras en wat aandacht en bescherming!! In ruil zet ze haar bloed om in voedzame melk voor u en uw kinderen. Ondankbaar dat we zijn, slachten we haar af en eten haar op. Alsof we kannibalen zijn!
  zaterdag 29 oktober 2016 om 21:15 uur.
  Wiep-Ding

  @@ Vijday!! Heel goed neergezet!! Chapo!! De mens is de hoogste op nummer 1 in alle soorten. Vergeet 1 ding niet, dat die zelfde wezen op deze hele global zijn, die de hele wereld inclusies zichzelf naar de verdoemenis helpt! ego nummer 1 en als het kan geef je hen een 10+ en dat is de MENS! Zelfs een Hond is trouw!!!
  Wanneer GOD van boven naar beneden kijkt, denk God dat er hele mooie wezens dat zijn, maar neen! het zijn wurmen, waar God ook spijt van heeft denk ik!!
  Zoals je weet! wurmen vernietigen alles maar dan ook alles!! hun eigen soorten vreten zij op en dat doen de mensen ook!1 Denk je dat ze een koe zullen besparen!! neen hoor dat is ook gebleken!!
  Inderdaad koe is heilig!! zoals de paard bij de rooms-katholieken!! Zij mogen ook geen Paard eten, maar tevergeefs! ze vreten die ook op tot aan de darmen toe!!
  Ik hoop door het aanbidden van Lakshmi Mata, dat een ieder tot bezinning mag komen, alle wijsheid, welvaart en welzijn hebben en dat zij uit de duisternis bevrijd zijn!!
  Allen een Subh Divalie en moge god jullie bij staan in voor en tegenspoed!!! Inderdaad!! Hindoe of geen Hindoe!!! GOD BLESS US ALL!!
  zaterdag 29 oktober 2016 om 23:37 uur.
  mul

  All hindu brothers and Sisters … a Subh Divali … may the good Lord keep and bless you all!
  zondag 30 oktober 2016 om 00:10 uur.
  Geef een reactie
  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *
  Reactie
  Naam *
  E-mail *
  Website

  Ads:


  Maak melding

 4. @@ Tunggak!! als jij dat niet bent, mag Lakshmi moeder de neppe tunggak bestraffen!!! maak je niet dik!! die krijgt op zijn pad en juist vanaf deze dag!!!! Wie kwaad/goed doet, krijgt zijn/haar verdienste wel!!!


  Maak melding

 5. Nep @ Tunggak … leuk geprobeerd! Bidyi sma KAN de na joe oso … ma … a no kan de { geen twijfel }… bidyi sma DE na oen oso { zeker weten }.


  Maak melding

 6. Gefeliciteerd met Divali feest.
  Ook voor de niet gelovigen zoals.
  Ray,Bigi Sma,Ira,Emerald,John en Oom Bert alias Bokito.
  Op deze dag is het zeker de moeite waard om te gaan bezinnen.


  Maak melding

 7. @ Burleson
  Op deze dag is het zeker de moeite waard om te gaan bezinnen.

  zondag 30 oktober 2016 om 07:23 uur.
  ***************************************************************
  @ Burleson … weten de abanie NDP’ers wat het woord bezinnen betekent? Bezinnen betekent voor de NDP abanies …. incluis Master Killer Bouterse …. Staatskas ledigen … het arme volk armer maken … IMF en de Islamitische Bank een loer draaien.

  Bezinnen = NADENKEN, DENKEN OVER { Koenen Handwoordenboek der NederlandseTaal }. De abanies op het kabinet van Killer Bouterse … kunnen ze nadenken?, denken over ” ding soeta doe foe ding “?. Het zijn allemaal KLEPTOMANEN … period {engels}, punt uit.


  Maak melding

 8. Adhin heeft zich aangesloten met de roversbende van bouta. Hij heeft zich gecommitteerd aan de denkbeelden van deze criminele bende.

  Dus Adhin hou je grote bek dicht.


  Maak melding

 9. Ik vind dat de Hindoe en Moslim gemeenschappen meer bewust zijn van hun geloof. Vroeger had je geen fakkel tocht en zitten op gouvernementsplein nu nafhankelijksplein.

  Je had geen goden optocht door de stad. Goden die de temple verlaten om de mensen te zien. De meest openbare was de viering van de paggwa feest. Dit alles vraagt bewustwording. Men is trots om hun te uiten. Gefeliciteerd volk van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.