Justitie Suriname jaagt maandenlang op onschuldige

25

PARAMARIBO, 28 okt – Hij werd na maandenlange opsporing aangehouden en binnen een week vrijgelaten. Marlon Struiken (54) werd verdacht van betrokkenheid bij een georganiseerde en gewapende beroving. De verdenking bleek al snel na zijn aanhouding total ongegrond. In de betreffende zaak is onder meer Romano Meriba aangehouden, pleegzoon van president Desi Bouterse.

Eind 2015 werd een ondernemer beroofd van een groot geldbedrag. Het gebeurde op klaarlichte dag op straat. Tijdens het daarop volgende politie-optreden warden twee overvallers doodgeschoten. Maar Marlon Struiken blijkt dus voor niets maandenlang te zijn opgejaagd. Zijn naam prijkte zelfs op de opsoringslijst van het Korps Politie Suriname. De aanhouding werd met enig misbaar bekendgemaakt. “De rechter-commissaris is van mening dat er geen feiten en omstandigheden zijn om struiken als verdachte aan te merken”, zegt advocaat Benito Pick tegenover de Ware Tijd.

“Ik weet niets van deze zaak”, zegt Struiken zelf. Hij is niet te spreken over vooral de manier waarop de politie hem afgeschilderd heft in de media. Aan reacties in de samenleving valt te merken dat het effect niet is uitgebleven. “Niemand vertrouwt mij meer. Ik zie dit als gezichtsverlies. Ik kan mij niet vrij meer bewegen als vroeger. Waar ik ook ga, mensen die het bericht hebben gelezen zullen mij met de vingers nawijzen”, Aldus Struiken. Volgens advocaat Pick is de man slechts als verdachte aangemerkt, simpelweg omdat zijn jongere broer betrokken was.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Maandenlang jagen op een onschuldige, maar wel 35 jaar lang een schuldige aan massamoord vrij rond laten lopen en belonen met het presidentschap. Hypocriete bende in dat land.


  Maak melding

 2. @n-wientje
  Ma pp. Hij moet tjoekoe hebben betaald aan de justitie voordat hij zich had aangemeld. Ik hoop dat r een onderzoek hiernaar komt.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  HET IS NOOIT GOED BIJ JULLIE,DING SKOTOE ARRESTEER A MANG ,DING LOES A MANG A TORIE ONDERZOEK,A MANG NO SCHULDIG,TOCH ,..DANG SA WI LUL…GEEN RISICO NEMEN,NEKS NO FOUT,!


  Maak melding

 3. Waar/niet waar..Een en al chaos en rotzooi in Suriname.Er is geen enkel positief nieuws te melden.Kan de bevolking niet inzien DATI A BOTO E SOENGOE.Ze zijn zo trouw aan een president en zo ontrouw aan hun land.Elke president die zijn land niet naar hogere hoogtes kan tillen mag voor mij de pot op.Wat hebben jullie met president Bouterse ??Of zijn jullie (deel van het volk)zo blind en stom?Als dat het geval is dat verdienen jullie geen vrijheid…het Slavische zit in jullie DNA.Is er geen land waar we jullie kunnen sturen om onder een juk te leven en gelukkig te zijn?Syrië of Irak misschien?stelletje losers!!


  Maak melding

 4. Salamander

  Maandenlang jagen op een onschuldige, maar wel 35 jaar lang een schuldige aan massamoord vrij rond laten lopen en belonen met het presidentschap. Hypocriete bende in dat land.

  ***************************************************************

  Je klets uit je dikke nek domme pa. Rechtszaak tav onze geliefde president is van de baan. En daarmee is het dossier gesloten. Case closed mmp.


  Maak melding

 5. Deze ondernemer was dhr. Sardjoe. Broer van de bekende Sardjoe.

  En wie is de opdrachtgever geweest voor deze beroving: Desi Bouterse!!!!!!!!

  Info uit betrouwbare bronnen.


  Maak melding

 6. ” Volgens advocaat Pick is de man slechts als verdachte aangemerkt, simpelweg omdat zijn jongere broer betrokken was. ”

  Same dino-meriba verhaal.
  De grote broer geeft altijd het ‘goeie’ voorbeeld en de kleintjes kopiëren alles van de ouderen.


  Maak melding

 7. Parbo…

  11 jaar gevangenisstraf van jouw geliefde president staat nog open, evenals de internationale opsporingslijsten waar hij bovenaan prijkt….Mongool !!!!


  Maak melding

 8. @@Salamander!! Je hebt het perfect geformuleerd!! je haalt de woorden uit mijn mond!! En niet de boef alleen loopt rond vrij!! er zijn een heleboel de zijn, zijnen!!! de hele NDP roversbende.

  Ik zeg eerder!! maak alle boeven af!! en wie voor hun opkomen, geef ze in plaats van PARBO een serum Virodaan gemend met glyvosaat!!! hiermee zijn alle Suries bevrijd!!!


  Maak melding

 9. @ Parbo {to},

  Salamander

  Maandenlang jagen op een onschuldige, maar wel 35 jaar lang een schuldige aan massamoord vrij rond laten lopen en belonen met het presidentschap. Hypocriete bende in dat land.

  ***************************************************************
  Je klets uit je dikke nek domme pa. Rechtszaak tav onze geliefde president is van de baan. En daarmee is het dossier gesloten. Case closed mmp.

  vrijdag 28 oktober 2016 om 15:45 uur.
  *******************************************************************
  @ Parbo{to} … rechtszaak tegen Killer Bouterse van de baan? … never …. never … never. Ook al moet Killer Bouterse posthuum veroordeeld worden … it shall be done.
  Het liefst zien wij hem rotten in de nieuw te bouwen Alcatraz{ speciaal gebouwd voor Killer Bouterse en trawanten w.o. Parbo }. Parbo … prisiri now … k.k. na baka!


  Maak melding

 10. De vergissing is gemaakt en men probeert het goed te praten. Maar de schade en de ellende heeft zijn werk al verricht op de “verdachte”. De emotionele schade, als gevolg van de vergissing, is niet in geld uit te drukken. Om toch dit enigszins te verzachten zou het gepast zijn om hem hiervoor te vergoeden.
  Ik ben er benieuwd ernaar.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 11. Snap je deze Marlon Struiken nu? Maandenlang wordt hij onterecht verdacht en hij durft zich niet aan te melden bij de politie? Maar eigenlijk is dat met de manier waarop onze rechtsstaat tegenwoordig functioneert niet zo vreemd. Van enkele zaken kunnen we wel 100% verzekerd zijn en die zijn dat meneer Marlon Struiken geen familie, vriend of adviseur van Baas is.


  Maak melding

 12. parbo@ wat ben jij een asociale varken van de eerste orde en wat zeggen je ouders van je vieze gore taal gebruik heb je het thuis geleerd of van je vriendje door frustratie,machteloosheid,onwetendheid en slechte zèèr slechte opvoeding gebruikt men krachttermen smeermiddel

  laat me


  Maak melding

 13. De hoofdverdachte van moord en foltering schudt justitie 35 jaar van zich af met behulp van een poppenkast dna vz en de ander heeft dikke pech als het OM meent dat het een verdachte is van diefstal van een manja.
  Het vervolgingsapparaat kun je niet serieus nemen.
  Miljoenen srd en stukken land zijn weggemoffeld met behulp van het staatsapparaat en zie de inspanning van het OM helemaal niks.


  Maak melding

 14. @@ Laat Me!! je kan een vuile teringlijder als Parbo niet kwalijk nemen!! Het is heel duidelijk dat het niet zijn schuld is, met zulke termen naar voren te schuiven!! Het is inderdaad puur de schuld van zijn ouders als Uitgehongerde RioolRat die hem zo opgevoed heeft!!! Ik denk dat die teringleider nog een beetje zich gedeisd houdt, de ouders zullen nog erger zijn!! Je weet dat hij een puffen en kontruiker van Bouta is!!

  Jawel uitgehongerde!! want, dan kunnen zij hun eigen ook opvreten!!! zoals de Leba’s en bakru’s!! Jorka’s sa kon tek king!!!


  Maak melding

 15. Struiken. Waarom blijft hij rennen van de politie als hij ontschuldigd is. Ik zou toch de beschuldigingen willen zien. De rechter -Commisaris zegt geen grond voor aanhouding. Ruikt naar garnalen in de zon.


  Maak melding

 16. @babylovesloly
  Eerst moet de schuld of onschuld bewezen worden.Daarna sluit je zo een verdachte op zodra de rechter een vonnis heeft uitgesproken.De politie noch bouta noch jij bent bevoegd om voor eigen rechter te spelen en executies uit te voeren.


  Maak melding

 17. Wanneer gaat Betty Turf haar “Alcatraz” bouwen ??
  Ook zo een “droom-projekt” als tramlijn,4-baans weg ??
  Straks komt een “tramlijn van Moengoe naar Albina en
  Patamacca “”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.