Geen reden tot feest om dalende wisselkoersen Suriname

61
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 26 okt – Er bestaat absoluut geen reden tot feestvieren nu de wisselkoersen een flinke duik nemen. Dit zegt Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Fabrikanten in Suriname, Asfa. De wisselkoersen voor de dollar en de euro hebben maandenlang een opwaartse trend aangehouden. De prijzen van goederen en diensten nemen nu langzaam aan af.

Het zou menige consument nu goed moeten doen. De afgelopen tijd was het steen en been klagen over ontembare wisselkoersen en prijzen. Het lijkt nu de andere kant op te gaan, maar of dit een goed teken is? “Het is goed dat de wisselkoersen gedaald zijn. Maar we hebben geen reden tot feesten. De wisselkoersen dalen niet om de juiste redenen. Wij zijn als land niet meer harde valuta gaan verdienen door meer te produceren en te exporteren”, zegt Bilkerdijk tegenover de Ware Tijd. Wat nu aan de hand is, is dat consumenten veel minder kunnen kopen.

Handelaren kunnen dus ook minder slijten, wat een vertraging van de economie weergeeft. “De belangrijkste branche die de wisselkoersen helpt bepalen is de handel en die beheerst zich. Het kan ook niet anders, omdat er weinig koopkracht is. Dit is kunstmatig en zal fragile blijken als wij niet meer gaan verdienen uit goud, aardolie of export”, zegt een bestuurslid van de Vereniging van Cambiohouders (eigenaars van wisselkantoren, red.). De vooruitzichten zijn iets beter voor wat betreft goud. Bilkerdijk vindt dat de regering nu echt de productie moet helpen stuwen.

Bekijk ook:


61 REACTIES

 1. Dit wordt ook wel een zieke economie genoemd.
  Geen geld hebben om te importeren en te consumeren.
  In een andere posting heb ik gelezen dat iemand schreef dat Suriname hierdoor rijker wordt.


  Maak melding

 2. Oei mijnheer Bilkerdijk, is het mogelijk om dit in Jip en Janneke taal uitteleggen aan; would be econoom RobG(oebbels), legeflessen verzamelaar Parbo en de eeuwige HOOFDLETTERS SCHRIJVENDE damsco?!


  Maak melding

 3. Beste Wilgo,
  Binnen de NsDaP is er wel elke dag een reden tot feest.
  Vandaag 26 oct is het in Oostenrijk een nationale feestdag, dus bigi dansi in Ocer!
  Morgen een dubbel! Onafhankelijkheidsdag van Si Vincent en (jawel) Turkemenistan. Kom naar Ocer!
  Vanwege de bezuinigingen moet iedereen zelf eten en drinken meenemen.

  Eind van het jaar opo oso bij Boefdraad. Dat wordt dus de beloofda gouden kerst


  Maak melding

 4. Ja! Maar dan wel één veroorzaakt door wanbeleid van de MOORDENAAR en zijn Nationale Dieven Personen.
  Goed dat je weer in de spiegel heb gekeken, je schrok natuurlijk van jezelf.


  Maak melding

 5. WANBELEID Opa Desi werkt, PRODUCTIE ENORM GESTEGEN, EXPORT SRANANG is SKY HIGH !!

  VALUTA-INKOMSTEN NIET TE TELLEN !!!!!

  En de 17.866 VOLKSWONINGEN, verscheept vanuit CHINA, staan op het punt AAN TE KOMEN in SRANANG !

  De SRD is BINNENKORT MEER WAARD DAN de US-DOLLAR en de EURO !!!

  PS : De NDP-CORRUPTIE KUNNEN WIJ ER NOG BIJ HEBBEN !!
  NEKS NO FOUT !!! MONNIE DE !!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. De Suri’s zijn absoluut niet blij met hun afnemende koopkracht.In de goede jaren van El Vene hadden ze zich een westerse consumptie patroon toe ge-eigend.En nu valt het hun erg zwaar om afstand te doen van hun welstand.Al dringt het tot velen nog niet door.Boefdraad heeft de kikker en het hete water theorie op het volk toegepast.
  Als het volk beseft dat ze armoe lijders zijn,is het te laat.


  Maak melding

 7. Vele Suries wachten totdat er een SurNeds bij hun komen logeren!!! dan is het wel feest vieren!!!

  Surneds! zoek je eigen onderkomen elders!! feestje gaat niet door!! Zo heb jij je eigen privacy!!! Je bent dan ook geen last!!

  Maar deel wel hoor met ze, want het is een regelrechte ramp voor hen!! te zielig voor woorden!!! dank zij de boef en zijn zijnen de uitgehongerd boefjeetjes!!!

  Go pe yu wani en kon oteng yu wani!! Yu kang du yu egi tori!!


  Maak melding

 8. Beste RobG
  De markt werkt op basis van vertrouwen.
  9,25% rente plus kosten is geen bewijs van vertrouwen.
  Weinig marktwerking in Suriname de afgelopen jaren alleen lenen


  Maak melding

 9. Inmiddels is Waterkant een kraamkamer geworden van cyber azijnpissers. Zodra het over economische vraagstukken of Bouterse gaat wordt de rode lap van stal gehaald. Als een beschimmelde knippa uit de boom valt is het ook de schuld van de regering. Wie houd wie voor de gek. De draagvlak voor deze regering is onverminderd groot. Ook na 2020 gaan we door met regeren.


  Maak melding

 10. Dhr, Hoefdraad wil aan het IMF een adempauze vragen staat op Starnews, what the f… is hij nu weer aan het uitspoken??? de geldkoers is zogenaamd aan het zakken en his masters voice zegt doodleuk het IMF weer de wacht aan. dit kan alleen maar van dhr.B(outerse). komen, dit onzinnige voorstel Je bent exact 5 mnd. met het IMF bezig en nu wil je een adempauze NEEN, je wilt je gezicht niet verliezen bij de bevolking en maatregelen die je moet door voeren doe je met een slap handje omdat je bang bent om naar huis gestuurd te worden.Domme domme man.


  Maak melding

 11. RobG
  Hoezo marktwerking?? In Suriname???
  Van marktwerking is sprake als er een open transparante markt is waar partijen zonder enige bemoeienis van overheden (schijnmonopolisme creëren) zodat er vrijelijk kan worden onderhandelt op een markt (geldmarkt, goederenmarkt, groente en fruitmarkt etc etc)
  RobG gij als econoom hoort dat toch te weten?
  In Suriname is marktwerking momenteel niet Die marktwerking die je bedoeld mede omdat de overheid met haar ingrepen en bemoeienis de markt als derde partij bewerkt.
  Zie het zo:
  Kousenband ten tijde van overvloed kost 2,50 per bos. De overheid koopt 90% van de kousenband op om zo een tekort te laten ontstaan. Gevolg 1 bos kousenband kost 7,50.
  Is dit de prijs van marktwerking RobG?
  En dat voor een econoom RobG!


  Maak melding

 12. @Parbo
  Alles dat verkeerd gaat in Suriname is de schuld van je baasje bouta.Met je baasje in Suriname begon de destructie van Suriname al. Liever was je baasje een pornoblad verkoper gebleven in Nederland!!Hij wilde de machtigste man worden van de Caricom,jaja machtog met amnestie als dekmantel,BELACHELIJK!!


  Maak melding

 13. Bigi Sma,

  Ik heb al veel vaker gepost, dat RobG gen idee heeft van real life in ons land.
  We worden doodgegooid met stellingen en krijgen voortdurend college van hem, hoe wij hier tegen zaken moeten aankijken.
  Alsof in Suriname geen slimme of intellectuele mensen wonen.
  De man zal nooit verbeteren en wil zich alleen maar profileren door het exibitioneren van wat hij kennis noemt.
  Eigenlijk is het een heel zielig figuur.
  Om terug te komen op het artikel: ik zie ook (nog) geen reden om de vlag uit te hangen.
  De koers is vandaag alweer gestegen, hoezo stabiel ?


  Maak melding

 14. Bouterse verbrast weer heel veel geld om de koers van de SRD naar beneden kunstmatig bij te stellen.

  Suriname heeft nog steeds geen enkele stijging van inkomsten behalve dan de mega leningen die NIET worden gebruikt voor productie maar om oude leningen af te lossen de ambtenaren te betalen.

  Dus weer verdwijnen de miljarden onder de Paarse Volkspresident als sneeuw voor de zon

  DIT IS FINANCIËLE ZELFMOORD!


  Maak melding

 15. Hoe luidt het spreekwoord?
  Juist ja : één zwaluw maakt nog geen zomer. Afwachten dus.
  Het gaat om stabilisatie van de koers en wat heeft die klootzak DDB gezegd?
  Stabilisatie kan je niet eten. Afwachten dus.


  Maak melding

 16. Cochise,

  RobG zijn reactie geeft wederom aan dat hij het helemaal niet snapt.
  RobG in kindertaal omgezet,
  Als de vraag en of het aanbod wordt beïnvloed door lanti dan is er geen marktwerking in economische zin want lanti e bemoei waardoor de vraag en of het aanbod verandert zonder enige markt bemoeienis.
  Dus zo simpel is marktwerking en dus is vraag en aanbod vrij simpel hé. Vraag het maar aan de coalitie.
  Zij vragen 550 miljoen (obligatielening) en dit wordt aan en gegeven tegen 9,25% rente terwijl een rijk land als Nederland een staatsobligatie lening uitschrijft en leent tegen 0,5% en voor een looptijd van 5 jaar 0,2%.
  Dit heet nou marktwerking want het aanbod is vele malen groter dan de vraag


  Maak melding

 17. @ Parbo = DAMSCO … billeveeg van Killer Bouterse …. als Killer Bouterse een vieze wind { puf} laat … vind je het lekkere aroma om in te ademen …. dat is wat je net kunt bevatten …. Donkey Ass!!

  @ Parbo …. ” als een beschimmelde knippa uit de boom valt is het ook de schuld van de regering. Wie houd wie voor de gek….” Jij {Parbo{ to }houdt niemand voor de gek …. je spreekt de waarheid …. wroeging maakt dat je nu eindelijk kleur bekent. Jullie … abanie NDPers …. leiden ons geliefd Suriname economisch en moreel naar een diepe afgrond.

  @ Parbo … ” de draagvlak voor deze regering is onverminderd groot ….”. Niet lullen … als Killer Bouterse ballen heeft … dan schrijft hij binnen zes (6) maanden nieuwe verkiezingen uit … dan zullen we zien hoe
  ” onverminderd groot ” de draagvlak van deze regering is.


  Maak melding

 18. Er zal nooit een feestvreugd zijn, BOEFFIE vetroeft wederom in AZIE, om zgn investeerders te interesseren. Sedert 1980 staan de investeerders in de rij, tot nog toe zie ik nog geen schaduw van ze. BOEFFIE is weer bezig daggelden te verzamelen om zijn huis af te betalen. De zgn minm. van fin. is meer uit dan thuis, terwijl de min. van buitenl. zaken meer thuis is dan uit RARARARARA


  Maak melding

 19. @PARBO-Legi-Ede

  U stelt : “De draagvlak voor deze regering is onverminderd groot.”

  Ik denk dat u niet WEET en NIET KAN BEVATTEN wat het NDP STAATSFAILLISSEMENT betekent voor het het gewone Surinaamse gezin !

  Inderdaad JUICHEN nog steeds ENKELE IDIOTEN in OCER, die op basis van VALSE informatie, DENKEN dat de PRODUCTIE en de EXPORTEN van Suriname, ENORM ZIJN GESTEGEN en dat ONZE VALUTA-INKOMSTEN SKY HIGH ZIJN !

  De STAATSUITGAVEN van DESI en Clan zijn NOG STEEDS NIET GEDAALD ! DUS kan Sranang, HELAAS voor Het VOLK, ELKE ECONOMISCHE VOORUITGANG, uit het HOOFD ZETTEN ! KRIMP E DORO !!!!

  DE LENINGEN- en VOEDSELPAKKETTEN-ECONOMIE van DESI, is de GROOTSE RAMP, sedert het bestaan van Ons Land !!!

  Wij zitten helaas met een Drogamang-economie, sluiten Drogaman-leningen af tegen Drogaman-rentes van 9,25% en hebben dankzij Desi een Drogaman-TAFELBERG-HOGE-STAATSSCHULD !

  De Drogaman-invloed op Staatsolie en de Drogaman-NDP-Corruptie, dragen op de koop toe, ook hun steentje bij aan de VERWOESTING van de COMPLETE ECONOMIE van Ons Land, en aan de VERNIETIGING van de INKOMENS VAN ALLE SRANANGMANS !

  PS : NDP stelt dat A NO WI, MA ALLA DEI MORO HEBI E DORO DJI A PEOPLE !!!
  LENEN NDP SABBI, PAI BAKKA, NDP NO SABBI !!!

  TEK YU AI, LUKU A LASSI FU A MONETAIRE RESERVE NA CENTRALE BANGI, FU ONE MILJARD US DALLA, TEK YU AI LUKU PE A 3 (DRIE) MILJARD SRD MONNIE, SANG DESI NANGA GILMORE DRUK NA CENTRALE BANGI, WAKKA GO !!!! A VERDAMP, GILMORE TAKKI !!!!!


  Maak melding

 20. @Robje-de-NDP-slaaf, u zegt “Marktwerking heeft simpelweg te maken met vraag en aanbod te maken.”

  Tja, maar het gaat hier over een door NDP-WANBELEID FAILLIET GEMAAKTE STAAT, die NEP-Begrotingen kent, NEP-jaarafsluitingen en NEP-Financiele Jaarcijfers !

  Nu komen er SALARISVERHOGINGEN, BETAALD UIT een
  “DROOM”-obligatielening tegen een JUNK-rente van 9,25 %!

  HALLO NDP-Robje, het gaat dus niet om vraag en aanbod en marktwerking bij coke-bolletjesverkoop op de straathoeken !!
  SMA LIBI UN DE BEZIG E VERNIETIG !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 21. @W. Whome
  Oei mijnheer Bilkerdijk, is het mogelijk om dit in Jip en Janneke taal uitteleggen aan; would be econoom RobG(oebbels), legeflessen verzamelaar Parbo en de eeuwige HOOFDLETTERS SCHRIJVENDE damsco?!
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  W. Whome,…MIE SAB DAT JI PIEP LOEKOE MIE,….IK SCHRIJF MET HOOFDLETTERS,DAT JIJ HET GOED KAN LEZEN VA MIE E WIEP JOE NANGA DING TRAWANTE VOE JOE,OEN MARS ,..Rob G IS VEEEEEEL GENUANCEERDER ALS JOU MIE MANG.DAT IS 1000.! DUS KRUIP MAAR TERUG IN JE HOL,…ACHTERLIJKE PANNENKOEK.!….BLIJF PIEPEN !..JE KRIJGT JE PORTIE ALS JE HET TE BONT MAAKT.


  Maak melding

 22. RobG

  De markt werking van vraag (USD 550.000.000) leidt tot een heel duur aanbod (USD 541.000.000 na aftrek van fee’s) met een rente van 9,25% met een Rating B1 “Highly Speculative”

  Wie gaan in op dergelijke vragen. Zij die al vrezen hun geld kwijt te zijn. Zij die afgelost gaan worden met dit geld kunnen zonder extra risico te lopen inschrijven en een hogere rente incasseren zolang het goed gaat.
  Ze zullen ondertussen de maximale verzekering bedongen hebben.


  Maak melding

 23. @Parbo-Legi-Ede “Srafu je blijft maar tappen uit hetzelfde vaatje.Vermoeiend”
  De WAARHEID is voor de NDPers ZEER VERMOEIEND !

  KOM OP met de gestegen PRODCTIECIJFERS en met cijfers van de ENORME HOEVEELHEDEN BINNENGEHAALDE VALUTA, door EXPORTEN !!

  PS : DESI is ook ZEER BANG voor de 8 DEC WAARHEID, AI KIBRI DJI deng UITKOMSTEN/VONNIS FU A MASSA-MOORDPROCES !!

  VRAAG DESi de CIJFERS, slaper !

  Of zijn alle Sranang-Financiele-cijfers OOK VERDAMPT ???


  Maak melding

 24. @parbo, je woont lekker in Nederland….je maakt dus geen moer mee van de hopeloze situatie in su…….en toch maak je elke keer je smoel open van hoe geweldig het gaat in su….?! Ben je niet gewoon geestelijk ziek?


  Maak melding

 25. Bouta joe mppppp ja
  Ga naar huis!
  Soso lening! Voor hoe lang idioot?
  Wie gaat alles terug betalen?
  De hele economie is door bouta in rep en roer!


  Maak melding

 26. Koers gaat in jan weer omhoog!
  Opa bouta leent constant geld om een ieder tevreden te stellen ma voor hoelang?
  Bouta is bang om naar huis gestuurd te worden
  Het is een kwestie v tijd voor moordenaar desi!


  Maak melding

 27. Bouta klootzak ga home kijk wat met KLM en slm gebeurt ze krijgen nauwelijks pasagiers alleen actie tickets nu en straks komt die wisselplicht en dan komen er helemaal geen vluchten meer voor wie heb je dan de wisselplicht ingevoerd !!!

  Losser! !!


  Maak melding

 28. Iedereen die met de beste bedoelingen wat wil doen voor Suriname dat het weer goed gaat, stoot zijn neus, probeert het nog een keer, stoot weer zijn neus, probeert het nog een keer, stoot weer zijn neus en gaat tenslotte zwaar teleurgesteld heen.


  Maak melding

 29. Begrijp je dat onze economie echt niet met pannenkoeken en oliebollen te redden is?! Hoofdletters komt blaffend over en getuigd van een bepaald referentiekader (lees ndp IQ en EQ), ik geef onmiddelijk toe dat ik wel eens HOOFDLETTERS gebruik maar dat is alleen wanneer
  ik over je vriend de moordenaar schrijf. Tot slot, voor de pannenkoeken/oliebollenbakker en zijn vriend de would be econoom. Met geleend geld hou je een munt cosmetisch stabiel en niet structureel zoals de man die zijn pyama moest uitdoen. Die heeft onze munt (uiteraard met bloed zweet en vooral tranen van het volk en zijn politieke partners) stabiel gemaakt en gehouden totdat de MOORDENAAR en zijn billematen RobG(oebbels) en damsco de blaffende man zonodig weer moesten stelen!!!!!


  Maak melding

 30. Productie stimuleren is niet echt een ding van de NDP. Iedereen schreeuwt om investeringen in de productie sector en de leiding van het land gaat maar geld lenen om het arme volk te misleiden om zo aan de macht te blijven.

  Je moet maar kennis hebben van de financieel economische wetenschap….volgens mij is het nog altijd economische wetenschappen….wie zal het zeggen.


  Maak melding

 31. HOOLIGANS. ik weet dat jullie het ERG LEUK vinden om ROTZOOI te schoppen hier op de site. Onze PRESIDENT heeft er totaal GEEN MOEITE mee.

  Het aantal ZELFDODINGEN in jullie GELIEFDE Koude Kikkerlandje was in 2015 toen MENEER Bouterse de Verkiezingen zo OVERDUIDELIJK won, welgeteld 1871.

  In ons DEMOCRATISCHE SURINAME hebben wij het ERG GETROFFEN met onze PRESIDENT. Zie daar, de WISSELKOERSEN gaan DRASTISCH OMLAAG. HOOLIGANS jullie kunnen met z’n ALLEN meer RAMTHAHAL en BORGOE naar binnen werken.

  In Jip en Janneke taal: kijk maar naar meneer Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Fabrikanten in Suriname, Asfa. Hij kijkt nu dagelijks ERG DIEP in het GLAASJE. De SURINAAMSE ECONOMIE trekt aan Meneer Bilkerdijk laat het toch GOED merken met z’n BORGOE in de hand.

  HOOLIGANS (W. Whome, Henkmolenaar2016, JoJo, Srafu, Ray etc.), net als meneer Bilkerdijk MOGEN jullie van je BORGOE genieten. SURINAME is immers een DEMOCRATISCH land. Gelukkig kijken jullie niet ALLES af van die SLECHTE DINGEN van die mensen in OLLAND.

  ZUIPEN jullie je BORGOE maar. Onze PRESIDENT begrijpt jullie ‘GEDRAG’ in verband met de OPLEVING van de SURINAAMSE ECONOMIE. Let wel GOED op MEKAAR HOOLIGANS. Alhoewel, HOOLIGANS blijven een HOOLIGANS.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 32. Boefdraad gaat telkens weer moni lenen
  Voor zijn baasje die geen visie heeft!
  Ik vraag me af hoe lang dit voor duurt!
  Sarie torie!
  Nog 5 jaren vol ellende en misleiding door opa desi!


  Maak melding

 33. Monex rapporteerde dat de goud prijs gedaald is met $9.00 tot $1265.00 per troy ounce. Door de weigering van Iraq om de olie productie te cappen is de prijs weer in $ 50 range gekomen. Geen grote tekenen om onze economie op te trekken aan goud en olie. Verder is er de junk bond of obligatie lening met 9.25% rente op tafel met 51 miljoen jaarlijkse betalingen.

  De wisselkoers is weer gaan stijgen. Goed dat de douane koers ook omlaag gaat en om de twee weken wordt bijgesteld. Nou hebben de importeers geen reden om de goederen tegen de lage prijs te verkopen aan de retailers.

  Interessant was te horen van een spreker op ABC/Apintie dat in een kleine economie als Su de koers makkelijk gemanipuleerd kan worden. De vraag en aanbod wordt opzij gezet.


  Maak melding

 34. RobG, Wanneer een beschimmelde knippa uit de boom valt is het natuurlijk niet de schuld van Bouterse zelfs de meest debiele Fronter zal dat niet beweren, net zoals alle NDPers weten dat wanneer het economisch slecht gaat met Suriname, het ook niet de schuld van Bouterse is, het is de schuld van de daling van de goud- en aardolieprijs op de wereldmarkt. Wanneer de goud- en olieprijs op de wereldmarkt weer gaan stijgen en het Suriname weer voor de wind gaat net als tijdens Venetiaan, heeft Bouterse er logischerwijs dus ook niets mee te maken. Waarom betalen we deze bejaarde grappenmaker eigenlijk een presidentieel salaris, aangevuld met een ministerssalaris voor zijn vrouw en dochter en stellen we hem in de gelegenheid te graaien in de staatskas en mag hij namens ons en onze nakomelingen megaleningen sluiten in het buitenland? Hij laat gewoon voor de show af en toe zijn tronie zien in het parlement, of het nu goed of fout gaat met de Surinaamse economie, voor Bouterse (en zijn aanhang) geldt altijd ‘a no mi’.


  Maak melding

 35. En weer krijg i k gelijk en weer staat ‘econoom’ RobG weer volledig voor lul

  “Weer schaarste aan vreemde valuta

  Koers stijgt weer

  Nadat de koers onder de SRD 7 dook, is er nu weer een onoverzichtelijke situatie ontstaan. Cambio- en bankhouders zeggen in gesprek met Starnieuws dat er ineens een enorme vraag is naar vreemde valuta, terwijl er nauwelijks aanbod is. Daarom stijgt de koers weer.

  Als er ooit iemand beweert dat er in Suriname een tekort aan SRD’s is en dat daarom de koersen dalen…. is knettergek.

  Er zal – zolang Bouterse ( en Hoedraad) is aan de macht – altijd een tekort aan valuta zijn en een overschot van waardeloze SRD’s.


  Maak melding

 36. De middelen, 300 miljoen US$, die worden doorgesluisd naar Staatsolie zullen naar verwachting dienen als een achtergestelde ongedekte lening met nagenoeg dezelfde betalingsvoorwaarden als die van de uitgegeven obligatie. Staatsolie zal de opbrengst gebruiken om een deel van een lening die is gebruikt voor de bouw en uitbreiding van de raffinaderij terug te betalen.

  Na gelezen te hebben en dit in verband bracht met de penibele financiële situatie van de overheid is een terecht vraag van mij
  “is dit een omweg tot eigen aanwending? Zou dit bedrag mogelijk een voorschot, a la de winstuitkering 2015, zijn op de “verwachte” dividenduitkering van Staatsolie over het boekjaar 2016?”
  Nagenoeg de gehele winst van 2015 is uitgekeerd terwijl er sprake was van een financieel slechte situatie en de jaarstukken nog niet waren goedgekeurd als interim dividend.

  Zie het bericht van juni 2016
  De Staatsolie Maatschappij Suriname NV heeft het boekjaar 2015 afgesloten met een brutowinst van US$ 28,9 miljoen. De Staatskas werd versterkt met US$ 25 miljoen in de vorm van dividend en belastingen.


  Maak melding

 37. @Bigi Sma

  2 dingen naar aanleiding van jouw bijdrage over het voorlopige dividend.

  1. Na betaling van de Winstbelasting ongeveer $ 9 mio gaat men achter uit. Winst $ 28,9 mio, Winstbelasting Plus Dividend voorschot $ 34.mio.

  2. De winst is onder de huidige condities en die veranderen niet structureel even groot als de rente die betaald moet worden voor de obligatie lening.

  Vragen die dan bij mij ontstaan:

  1. uit welke middelen gaat men in 2017 en 2018 en 2019 dividend uitkeren?
  2. Hoe komt men in 2019 aan de volgende mega aflossingen?


  Maak melding

 38. @ Do the Right thing … er is weer gebrek aan valuta … de koers stijgt weer …. hoe dan? Het kost je erg veel tijd om een mening te vormen over het desastreus beleid van jullie … abanie NDP’ers. Wie dicteert je al die nonsens. Met je TODO BERE verstand is het niet jou pennevrucht. Je laat je misbruiken …. RAMTHAHAL en BORGOE drinkende Donkey Ass.


  Maak melding

 39. @ Do the Right thing ….. ” HOOLIGANS. ik weet dat jullie het ERG LEUK vinden om ROTZOOI te schoppen hier op de site. Onze PRESIDENT heeft er totaal GEEN MOEITE mee.”
  donderdag 27 oktober 2016 om 02.20 uur
  ********************************************************************@ Do the Right thing … you damn right … Killer Bouterse heeft totaal GEEN MOEITE met niets en niemand … alleen met de WAARHEID en REALITEIT.
  @ Do the Right thing … Schoolpakketten, Naschoolse Opvang … Carifesta … meer dan een Miljard verdampt …. EBS …. ZAND EROVER … ZAND EROVER … nogmaals ZAND EROVER.
  @ Do the right thing … doe je naam alle eer aan … geef jezelf en alle abanies op het kabinet aan { incluis Killer Bouterse }. In het gevang zijnde zorgen wij voor voldoende RAMTHAHAL en BORGOE.


  Maak melding

 40. Jojo
  Jou vragen zijn duidelijk wellicht kan onze econoom RobG een passend antwoord geven. Tussentijds is mij reactie op jou opmerkingen / vragen:
  Winstbelasting plus dividend 34 miljoen gaat men 9 miljoen achteruit.
  In zekere zin wel ware het niet dat de jaarrekening op dat moment nog niet was gepresenteerd en goedgekeurd de extern accountant was er nog mee bezig.
  Wellicht dacht men een hogere winst te kunnen presenteren of is de 9 miljoen een interim dividend van 2016??

  Vragen die dan bij mij ontstaan:
  1. uit welke middelen gaat men in 2017 en 2018 en 2019 dividend uitkeren?

  De overheid heeft de obligatielening en leent dit bedrag door aan Staatsolie maar dan tegen welke rente? Meer of minder of gelijk de 9,25%?
  Is de lening door de staat 0% (ou toch kunnen) dan is er geen rente betaald en dan neemt de winst dus toe (net income after interest and depreciation) want oude lenigen aflossen betekent met de nieuwe lening levert een rente besparing op .
  Komt wel als een grap over maar het kan toch? Alleen de vraag is dan wie zal dit geloven?
  Winstuitkering zal dan wellicht worden uitgekeerd door de opbrengst van de vergroting van het aantal aandelen.
  Misschien neemt IAM gold deel in Staatsolie. Dan is dit het begin van de uitholling van staatseigendommen.


  Maak melding

 41. Ik ben geïnteresseerd in het reilen en zeilen in Suriname.Ik haal meer uit Waterkant met alle comments.Je weet wat er heers onder het overgrote deel van de bevolking en hoe ze de dag doorkomen.Maar zelf onthoud ik mij voorlopig van reacties.Gun mezelf een rust pauze.Er gaat niets verrassend in Suriname gebeuren zolang deze regering met aan het roer dhr.Bouterse blijft aanzitten.Ik heb het een beetje gehad met al die stomme akties van deze paarse bende.Ze zijn niet in staat het land te besturen dat is duidelijk.Ze gaan Suriname pas loslaten als ze het land helemaal naar de KL…hebben geholpen.Egoïsten…ik weet niet hoe maar hoop zo voor de Suriname dat het gauw voorbij is..


  Maak melding

 42. Ik kom hier op waterkant om te lezen over Su, de meningen van sommigen vind ik interessant. Maar, ik kom ook om te lachen.
  Daarom Fowroe bedankt:
  “Ik heb al een hele halve kip” zo lang niet gehoord


  Maak melding

 43. @@gadaffi!! je vergis je daarin denk ik!! Boefdraad doet met de vrouw van bouta. want bouta kan niet meer wegens impotentie! De boefdraad doet met haar als een echte BOEFJEEETJE!!!!! Bouta staat erbij en kijkt er naar!! woef woef woeffff!!!


  Maak melding

 44. @ diana

  Bouterse hangt vreselijk aan de macht er kan echter maar zo heel veel gebeuren want het IMF zit op haar handen en kent binnen kort alle feiten.
  Zij en de andere IMF landen weten binnen kort hoe slecht de zaak er echt voor staat. Zij zullen dan gaan nadenken wat het risico wordt met betrekking tot de overname van Suriname door louche financiers. $ 550.000.000 miljoen is voor foute partijen niet veel geld om een land over te nemen.

  Bij de volgende aflossingen en de exploderende rentebetalingen per 6 maanden wordt de president en boefdraad chantabel als het een beetje tegen zit.

  Binnen kort zal de krijgsraad en de Sapoen zaak weer op de rol staan en zullen we zien of en hoe onafhankelijk de rechtspraak in Suriname is.
  Indien het 8 december proces door gang vindt zullen de rechters internationaal respect en internationale bescherming genieten.

  Het wordt ook interessant wie hun gezicht nog laten zien op 25 november. as.

  Het eindspel staat op het bord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.