Actie chauffers gesubsidieerd openbaar vervoer

26

Bushouders die diensten verlenen aan het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) in Suriname gingen vandaag in actie. De bushouders zijn vier maanden niet uitbetaald. Het gaat om de lijnbussen die uitrukken vanaf de standplaatsen Heiligenweg en Meerzorg Veerplein. De bushouders willen niet meer rijden, ze beroepen zich erop dat het onderhoud van de bussen veel geld kost en eisen hun subsidiegeld. Lees ook: ‘Buseigenaren barricaderen ingang Surinaams parlement‘.

Bekijk ook:


26 REACTIES

 1. Ik denk niet dat deze bushouders in opdracht van de overheid op de routes gratis passagiers vervoeren van A naar B. Deze gasten verdienen dik met het werk dat zij verrichten.Zij vervoeren veel passagiers en voor deze diensten worden zij goed beloond door de klanten. Ik hoop dat de Front-gangers nu eindelijk eens gaan omdenken.


  Maak melding

 2. Afspraak is afspraak, borgoe ne zorgoe…deze paarse idioten ezels o.l.v. killer crimineel bouta houden van begi en borgoe…sodemieter op man..


  Maak melding

 3. RobG.
  Hoeveel ontvangt je per maand van deze corrupte regering om telkens die rotzooi te schrijven?
  Niemand neem je serieus. Stop met dat gedoe. ik word nu wel misselijk van.


  Maak melding

 4. RobG zou mij niks verbazen als eea georkestreerd is door de Front partijen. Kennelijk nemen ze een voorschot op de verkiezingen. Het is onderdeel van hun groene /oranje propaganda machine. Ook onder Venetiaan waren die dingen niet goed geregeld. En ach die oranje olifant ligt toch 6 jaar op haar rug. De grote leider kan naar alle uithoeken vd wereld vliegen en praten met nietszeggende parlementariers maar thuis neemt niemand de munitieloze sheriff serieus. Pies nu al in mijn broek van het lachen.


  Maak melding

 5. BesteTjallie, dat je over je nek gaat is jouw probleem. Ik neem RobG heel serieus. De man komt op voor de Surinaamse zaak.
  Landverraders zoals jij zullen dat nooit begrijpen.


  Maak melding

 6. De DIE-HARD KUMAKOISI LOVERS zijn MISSELIJKMAKENDE KOLERE LIJDERS die anderen voor Landverraders uitmaken.

  LAUWPIE kan nooit als ECONOOM zijn afgestudeerd aan de RIJKS UNIVERSITEIT GRONINGEN.

  Hij zal wel een beetje Economie op school hebben gehad maar AFGESTUDEERDE ECONOOM: NO NO NO!!!


  Maak melding

 7. @ Parbo ….. ” En ach die oranje olifant ligt toch 6 jaar op haar rug. De grote leider kan naar alle uithoeken vd wereld vliegen en praten met nietszeggende parlementariers …. ”
  dinsdag 25 oktober 2016 om 22:42 uur.

  @ Parbo{ to }…… you damn right … de grote leider kan…. niet alleen kan … maar … gaat ook naar alle uithoeken van de wereld en praten met wie hij wil.
  Killer Bouterse kan niet eens de oversteek maken naar Frans Guyana … Mr. lafaard dat hij is … bang om opgepakt te worden.


  Maak melding

 8. De crimenele maat Chavez van crimineel killer Bouta zit op een schopstoel

  De secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Luis Almagro, heeft landen in de regio opgeroepen om “concrete acties nemen om de democratie in Venezuela te verdedigen.” Zijn oproep volgt nadat de Venezolaanse Nationale Kiesraad (CNE) het proces van het verzamelen van handtekeningen heeft opgeschort.


  Maak melding

 9. Zijn jullie zo laag gevallen dat je nu mensen die voor ‘hunrecht opkomen, beschuldigingebn van nonsence. Ze hebben gewerkt , man! Hun kinderen wachten op hun vader voor misschien een schoen enz die belooft was maar hun vader kan het niet geven omdat Bouterse al het geld voor zicht zelf en voor cornuiten achter houdt, ik zou me diep schamen . Waarschijnlijk hebben deze gasten geen schaamte geviel meer.


  Maak melding

 10. Parbo en RobG zijn gewoon één en de zelfde persoon.

  “Deze gasten verdienen dik met het werk dat zij verrichten.Zij vervoeren veel passagiers en voor deze diensten worden zij goed beloond door de klanten.”

  Neemt iemand deze Paarse Idioten op deze site nog serieus?

  Iemand die zich econoom noemt zou een dergelijke stelling noiit kunnen deponeren.

  “Ze worden goed beloond door de klanten……..”

  De prijs van een buskaartje ligt zwaar onder wat het zou moeten kosten en is bovendien vastgesteld door de regering die de rest bijpast met subsidie.

  Zonder subsidie lijden deze chauffeurs zwaar verlies want zij rekenen op de uitbetaling hiervan.

  Die is boekhouding op straatniveau en onze econoom RobG begrijpt dat niet….


  Maak melding

 11. @Tjallie,
  Als niemand Robg serieus neemt zoals je reactie hierboven.
  Wat lul je dan het interesseert je wel want je leest het en geeft nog commentaar dat meer op gebakken lucht lijkt.
  Tjallie hou voortaan je muil.
  Je reactie lijkt op de meeste Front -Gangers.
  Sari Tori dagoe tjallie.
  Je doet mij denken aan Henk molenaar 2016 die altijd zo stom ouwehoert


  Maak melding

 12. @ RobG,

  Dus jij vindt dat de buschauffeurs gratis moeten werken voor de overheid.
  Het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) valt onder de overheid.
  Het geld dat namens de overheid bestemd is voor deze buschauffeurs verdwijnt dus in de zakken van de NDPérs die bij de overheid werken. Deze zijn immers meesters in stelen van gelden bestemd voor het volk.
  Je maakt het nu wel veel te bont!


  Maak melding

 13. Beter dan in deze ingezonden brief aan de Herald Time kan ik het niet verwoorden

  Jan Klaassen analyseert Surinamers en grote uitverkoop van Suriname

  De overheid heeft dringend geld nodig, want de staatskas is leeggepunderd. Dus is de uitverkoop van Suriname begonnen en laat de regering Staatsolie nu stiekem een lening van 550 miljoen Amerikaanse dollar nemen tegen een rente van 9,25 procent, om daarmee een oude lening met een lagere rente (8,57 procent) af te lossen en een deel van het geld te besteden aan betaling van salaris van overheidsambtenaren en politici, betaling snoepreisjes, begrotingsdoeleinden en een deel van het geld te stelen via nepprojecten zoals naschoolse opvang, treinproject, ziekenhuis Wanica, Ethanol of Suikerproject Wageningen van Waaldijk enzovoorts.
  Uw kinderen en kleinkinderen gaan deze en andere leningen moeten aflossen in de komende twintig jaar. Opeenvolgende regeringen en politici in Suriname hebben zich in de afgelopen 50 jaar op soortgelijke wijze misdragen. Het begon allemaal met het mislukte Kabeleboproject van Frank Essed, waarbij meer dan 2 miljard Amerikaanse dollar werd verspild en waarvoor hij een standbeeld had gekregen, verdeel- en heerspolitiek en corruptie van Jaggernath Lachmon, staatsgreep door de groep Bouterse, binnenlandse oorlog, grootschalige destructie door de Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (PALU), grootschalige corruptie door het kabinet Bouterse-Ameerali, grootschalige corruptie door het kabinet Bouterse-Adhin en corruptief gedrag van Hoedraad. Het blijkt dus dat Surinamers het land niet duurzaam kunnen opbouwen. Dit doet me denken aan de indrukwekkende analyse van Surinamers uit 2011 van de dappere Hollander Jan Klaassen, zie zijn bevindingen hieronder die hij toen op Facebook plaatste.
  Dit is mijn bevinding:
  Als blanke Nederlander heb ik jaren in Suriname gewoond en gewerkt en ik kom tot de teleurstellende conclusie dat Surinamers niet in staat zijn om hun land op te bouwen. Ik heb deze mensen jarenlang geobserveerd en ken ze van alle kanten. Het is jammer dat ze zo een mooi land als Suriname in handen hebben, maar ze weten er geen raad mee. In al die jaren heb ik ontdekt dat Surinamers slechts in één ding goed zijn: geld maken (zakken vullen). Voor de rest deugen ze niet. Ze kunnen misschien lekker koken, zijn goed in feest vieren en neuken, maar dat is ook alles. Ze weten geen land op te bouwen.

  Dit zijn hun grootste manco’s:

  1. Surinamers hebben geen discipline en ze hebben geen doorzettingsvermogen
  Ze kunnen iets wel bouwen, maar ze weten niet te onderhouden en in stand te houden

  2. Surinamers leven te veel voor uiterlijk vertoon

  De drang om groots te leven en indruk te maken op anderen is sterk aanwezig in Surinamers. Daardoor is er veel corruptie, omdat iedereen snel rijk wil worden om anderen jaloers te maken. Strey-libie noemen ze dat. Je ziet het ook bij Surinamers die in Nederland leven. Als ze op vakantie naar Suriname gaan, sluiten ze grote leningen alleen maar om in Suriname de rijke piet of tante uit te hangen.

  3. Surinamers zijn gewoon lui

  Een andere reden waarom bijna iedereen zo corrupt is in Suriname is, omdat ze niet van hard werken houden. Iedereen wil snel veel geld verdienen om dan niet meer te hoeven werken. Het land heeft veel potentie, maar niemand wil in de landbouw om hard te werken. Iedereen wil op kantoor zitten of bij de overheid werken. In de binnenstand zie je vaak stevige gezonde jongemannen die als hosselaars snoepjes, cd’s, kraaltjes en sigaretten verkopen in plaats van serieus werk te zoeken.

  4. Surinamers kunnen niet organiseren

  Overal in het land vind je bewijs dat Surinamers niet weten te organiseren. Ze houden zich nooit aan de tijd en afspraken. In het begin worden duidelijke afspraken gemaakt, maar al gauw verwatert alles. Zelfs een simpele markt of openbaar vervoer kunnen ze niet behoorlijk organiseren. Er wordt ook te veel rekening gehouden met pietluttige belangen van snippergroepen. De binnenstad van Paramaribo is vies en slordig, buschauffeurs en straatventers creëren chaos en de politieagenten die in de binnenstad moeten surveilleren, stralen niets uit.

  5. Alles draait om connecties

  In Suriname draait alles om connecties. Als je geen goede contacten hebt binnen de politiek, het bedrijfsleven of organisaties kan je niet aan een stuk grond komen, een goede baan vinden of te weten komen waar er voordelige dingen te vinden zijn. De beste beurzen voor studenten gaan naar kinderen wiens ouders toegang hebben tot bepaalde informatie en zij tippen hun familie en vrienden om snel een slag te slaan. Hetzelfde geldt voor werk. Wie geen politieke of familieconnecties heeft kan geen baan vinden bij Telesur, SLM, Zanderij, Staatsolie, de douane of andere prestigeuze bedrijven. Hierdoor profiteert slechts een kleine groep in het land van allerlij privileges en zij die geen connecties hebben binnen deze bedrijven komen niet aan bod ook al hebben ze nodige papieren, tenzij ze een seksrelatie zouden aangaan met een prominente figuur binnen één van deze bedrijven.

  6. Surinamers hebben niet de juiste houding en mentaliteit

  Surinamers hebben niet de juiste houding om voorlopig naar grotere hoogtes te stijgen. Hun bedrijven en organisaties komen daardoor ook niet ver. Ook op de werkvloer weten Surinamers vaak genoeg niet wat professionaliteit is. De klant wordt niet altijd met respect behandeld en soms moet de klant het zelfs ontgelden als de werknemer in een slechte bui is. Men weet ook niet wat beroepsgeheim is. Na werktijd wordt alles wat men weet over anderen via het werk gewoon doorverteld aan vrienden en familie.

  7. Surinamers zijn vaak emotioneel en denken nog op kinderlijk niveau

  Men voelt zich gauw geweldig als men bijvoorbeeld werkt bij SLM, EBS, Staatsolie of Telesur en men heeft dan de neiging om neer te kijken op anderen. Bovendien hebben Surinamers ook sterk de neiging om elkaar neer te halen of te dwarsbomen. De onderlinge jaloezie is enorm en blijft niet beperkt tot het gewone volk. Ook zij die academisch of hoog geschoold zijn kunnen niet makkelijk breken met de “krabbenmentaliteit”.

  8. Onderling is er ook veel discriminatie

  De marrons of boslandcreolen worden het meest gediscrimineerd en krijgen de schuld van vrijwel alles dat verkeerd gaat in Suriname. Daarnaast is er ook veel discriminatie tussen de aziaten en de creolen. Maar Surinamers willen dit nooit toegeven en beweren zelfs dat de discriminatie in Suriname meevalt of zelfs niet bestaat.

  9. Surinamers zijn niet bereid te leren

  Deze mensen kunnen de waarheid niet onder ogen zien. Als je ze probeert te wijzen op hun fouten word je vaak vies en vuil uitgescholden en men vraagt aan jou of je denkt dat je beter bent. Zelfkritiek is helemaal niet aanwezig.

  10. Surinamers hebben geen idealen

  De doorsnee Surinamer heeft geen idealen en indien hij die toch heeft, is hij niet bereid te sterven voor zijn idealen. Alles draait om geld, plezier en seks. Als er genoeg geld op tafel komt, is een Surinamer bereid om afstand te doen van zijn idealen. Ze vechten niet voor hun idealen. Ze kunnen wel mooi praten, maar ze bijten niet door tot het bittere einde. Vooral in de praktijk.

  Dat zijn de grootste zwaktes van Surinamers. De enige hoop voor deze mensen zijn de Surinamers in het buitenland die flink gestudeerd hebben en de juiste houding hebben. Deze mensen moeten de kans krijgen om te helpen bij de opbouw van het land door hun kennis te delen met de andere Surinamers die daar zijn blijven wonen. Op die manier zal het denkniveau van de Surinamer omhoog gaan. Zo alleen is er nog hoop.

  Oordeelt u zelf maar in hoeverre Jan Klaassen wel of geen gelijk heeft.

  Hubert Rampersad


  Maak melding

 14. Jan Klaassen heeft op alle punten groot gelijk.
  Discriminatie onder de Surinamers doet zich niet alleen in Suriname voor, in Nederland is het niet beter.
  Ook in Nederland zeggen de ne-egers keihard tegen hindustanen dat ze mogen oprotten naar India.

  Naar mijn gevoel krijgen de hindustanen van alles de schuld, maar om dat te kunnen beoordelen zou ik ook jaren in Suriname moeten wonen.
  Maar de reacties zowel op het forum als op de nieuwssite van waterkant.net. doen mij geloven dat het toch de hindustanen zijn die in Suriname niets goed kunnen doen.

  Luiheid van de Surinamers, het hokjes-denken en discriminatie zijn de grootste dilemma’s die Suriname tegenhouden om vooruit te komen.

  De rijke elite heeft totaal geen oog voor het gewone volk, als zij het maar goed hebben.
  Daarom is Suriname in mijn ogen een verloren land.


  Maak melding

 15. De paranoïde paarse slaat RobG / Parbo, met het IQ van zijn eigen penislengte in cm (5 dus)…leven in hun tunneltje met het Fronterssyndroom. Missen ten enen male het vermogen om inhoudelijk op een onderwerp in te gaan. Hopelijk zijn deze Bouta-suckers straks de hoofdbewoners van het stukje marrongrond in Togo. Hek erom heen en een reservaat van maken met onrelmatige voedertijden voor deze kansloze stumpers.


  Maak melding

 16. Beste Jiyani,

  Misiekaba had gereageerd op de brief van Jan Klaassen en hij herkende niet de kritiek die hij uitte.

  Ik piste ter plekke in mijn broek van het lachen….

  Deze ‘dominee’ staat model voor de leugenachtige corrupte meelopers die niks anders doen dan het kwade verdedigen, de domme bevolking voorliegen en de eigen zakken vullen.


  Maak melding

 17. @ henk molenaar2016.
  Deze awariedomri Misiekaba heeft al zijn stukje grond gekregen in Afrika ! Daar komt zijn “DUBAI” bevolkt door zijn trawanten uit Suriname: rovers,roofmoordenaars,wilde occupanten, coca en Yami en marihuana dealers die vanuit Suriname voor een tijdje kunnen uitwijken en ook Desie en zijn trawanten(immers daar zullen geen rechtswetten gelden) vooral geen uitleveringswetten aan Suriname.Het wordt een Walhalla voor de Sur.coke-dealers die van tijd tot tijd zullen uitwijken en een doorvoerland worden van drug naar andere Afrikaanse landen !!


  Maak melding

 18. A No MI…het beruchte orakel van de paarsen,RobG,Damsco,Para en Paraman!!
  Hun baasje is een zieke hond hij hoopt dat de surinamers het IMF alle schuld gaan geven en hij is dan zo onschuldig als een baby,dat denkt hij, wij denken juist het tegenovergestelde.


  Maak melding

 19. Reageren op mensen met kronkels in de hersenen, helpt niet ! Erger nog; het is tijdverspilling, ik persoonlijk reageer
  niet meer op deze mensen ( Rob G Parbo en Damsco ) Damsco en Parbo, is één en het hetzelfde figuur.
  Onze Professor RobG is een verhaal apart, hij praat alles wat krom is, recht. Door zijn studie aan de Rijks Universiteit van Groningen, is hij gehavend uitgekomen, en is nu een volslagen idioot geworden.

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 20. Henk molenaar 2016
  Ik zal wel de uitzondering op de regel zijn want ik herken mezelf niet in uw betoog. Wat wel gezegd mag worden is dat mensen zoals ik nooit de kans zullen krijgen om het roer in Suriname over te nemen. En ik ken een heleboel Surinamers zoals ik, die aan de zijlijn staan. Niet vergeten dat wij ouder worden en dat wij waarschijnlijk nooit de kans zullen krijgen om het roer in Suriname over te nemen. Ik noem mezelf de verloren generatie.


  Maak melding

 21. Pas uitbetalen als ze een fatsoenlijke boekhouding kunnen overleggen. Consument en overheid betalen. Subsidie halveren, sector ordenen en over 2 jaar subsidies afschaffen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.