Waarom betaalt Suriname schuld bij Venezuela af?

94

PARAMARIBO, 22 okt – Waarom betaalt Suriname de schuld bij Venezuela nu af? Dit vraagt Gregory Rusland, parlementariër en voorzitter van de Nationale Partij Suriname, NPS. De aflossingstermijn is vijf en twintig jaar. Rusland weet er alles van.

Hij was minister van Natuurlijke Hulpbronnen toen de lening werd aangegaan. Het betreft de PetroCaribe deal voorj het afnemen van brandstof. Nu wil de regering een deel van de obligatie-opbrengst gebruiken om Venezuela te betalen. “Het zal heel vreemd zijn als de regering dit bedrag zal ruilen tegen een bedrag met een looptijd van tien jaar. Dat is onacceptabel”, zei Rusland in het parlement.

En dan is er ook de obligatierente. Die is ruim negen procent. Het maakt de overeenkomst met Venezuela uiteindelijk duurder. Rusland maakt zich grote zorgen om het leengedrag van de regering. De honger lijkt maar niet te stillen. Het kan maar niet groot genoeg. Er zijn al plannen om ruim anderhalf miljard te lenen bij de Islamic Development Bank. Bij het IMF en de Wereldbank worden ook al miljoenen gelicht.

Bekijk ook:

94 REACTIES

 1. De noodlijdende Maduro moet ondersteund worden.Hij is een ideologische broeder van de pres.van Sur.En dan kan Sur.niet achter blijven met steunen van Venezuela.Volgende die gesteund gaat worden,is EQ. Guinea van Obiang.
  De twee vrienden van de pres.!


  Maak melding

 2. Rusland yu ma piema law man. Ten tijde dat jullie de macht hadden hebben geen moer voor ons gedaan. Enige wat jullie gedaan hebben is de oud kolonisator tevreden houden en eigen zakken gevuld. En trouwens hoe staat het met je huis in Miaimi, gesponsord door de bevolking. Nu kom je bigie man spelen. Oprotten


  Maak melding

 3. @Parbo, jou taalgebruik verraad jou wie de echte NDP,ers zijn.

  Voor de goede Surinamers verpest jij het behoorlijk ook voor de rest. Zie waarom Suriname NIET klantvriendelijk zijn in eigen land.!!!!


  Maak melding

 4. @ Parbo,

  Bouterse is nergens welkom. Kijk wat Santhoki heeft bewerkstelligt met zijn buitenland missie. Bouterse maakt meer kapot dan lief is. En nu opsodemieteren paarse kakkerlak.


  Maak melding

 5. Parbo, je bent te ziek voor woorden. Een walgelijk individu en een blinde bewonderaar van een corrupte drugscrimineel/moordenaar/president.

  Jij staat voor alles wat er mis is met Suriname


  Maak melding

 6. @PARBO-LEGi-EDE

  “Ten tijde dat jullie de macht hadden hebben geen moer voor ons gedaan.”

  Wij, een echte regering FU SRANANG, hebben toen de FINANCIELE NDP-ROTZOOI van BOSJE, OPGERUIMD !

  PLUS NOG dat wij van een echte regering, kabinet DESI 1, RUIM EEN MILJARD aan MONETAIRE RESERVES HEBBEN OVERHANDIGD !

  Deng STAATSROVER FU NDP, las ALLA SRANANG RESERVES, MONNIE nanga ALLA SRANANG GOWTU ! SRANANG FALLIET !! SRANANG SKEER !

  DATTI FUFURU-NDP DU DJI SRANANG !!!!!

  SREFI DENG VOEDSELPAKKETI, DJI ALLA DENG POTI-SRANANGMANG, NO DE VEILIG MORO, NDP-FUFUR-MANG TEK DENG TJA GWE !

  SOSO DONG DONG PARBO-MANG E BRIBI TAKKI DENG 17.866 VOLKSWONING FU DESI, DE NA PASI FU SNESI KONDRE E KONG NA SRANANG !

  NANGA LENING, DESI O POT A MONNIE FU A BIGI STAATSSCHULD SANG A MEKI, BAKA !!!!!

  NANGA LENING , DESI O POT A MILJARD BAKA NA INI CENTRALE BANGI !!!!!

  HESBITENG, DESI O EXPORTEER LENINGEN FU GUDU SRANANG KONDRE !!!!!


  Maak melding

 7. @Koos, Santhoki en nog velen hebben altijd geprobeerd om voor oplossingen te zoeken, maar nee, Misiekaba etc en vooral Bouterse hebben het nooit toegelaten.

  Toen ik in Suriname was heb ik mogen meemaken hoe vele NDP,ers teleurgesteld waren in deze regering dat zij niets meer willen weten van de paars/witte combinatie.

  Alleen Bouterse, familieleden en vrienden worden rijk.


  Maak melding

 8. Parbo,
  IK gaf je altijd het voordeel van de twijfel maar na jou posting ben ik hierop teruggekomen.
  Jij denkt in de termen van de coalitie en de boeven en misdadigers in Suriname.
  Door hard te roepen en dreigende woorden en scheldkanonnades te bezigen ben je niets anders dan een kleine verlengstuk van die grote buizen die ze duim 7 noemen. Deze doorsnee gebruiken ze om de shit af te voeren naar de riool.
  Je laat je kennen en dat is op dit forum geen goed gebruik


  Maak melding

 9. So wang bigi njang kan mek bakka onder het mom van……allerlei foefjes worden door baas, boefdraad en paarse roverheid bekeken om ook geld te stelen uit deze leningen. Die oerdomme paarse debielen, idioten en stommelingen wonen nog steeds in gehuurde krotten, terwijl baas en roversgevolg in paleizen en riante villa ’s wonen op kosten van de belastingbetaler. Ndp en ljjder na wang mpp criminele bende die het gehele land terorriseren, met dank aan al die paars verziekte demonisch bezeten aanhangers. Baas e poeroe ka gi volk en zijn paarse zombies. Wahahaaha mooi beet.


  Maak melding

 10. Het vervroegd aflossen van de lening in het kader van de Petro Caribe deal is mijn inziens een goed teken.Het kan een rente voordeel opleveren en geld opleveren dat in andere projecten geïnvesteerd kan worden. Deze regering mag ook leningen die zijn aangegaan door de Front-regeringen aflossen. Velen dachten dat het Front geen leningsverplichtingen was aangegaan. Dit idee moet uit de wereld geholpen worden.


  Maak melding

 11. RobG
  Het vervroegd aflossen van de lening in het kader van de Petro Caribe deal is mijn inziens een goed teken.Het kan een rente voordeel opleveren en geld opleveren dat in andere projecten geïnvesteerd kan worden

  ====
  Tegen een rente van ruim 9 procent???? En in welke andere ‘projecten’ kan dit geld dan gestoken worden???

  O mijn God…


  Maak melding

 12. @Robje-de-Paarse-NDP-slaaf “Het vervroegd aflossen van de lening in het kader van de Petro Caribe deal is mijn inziens een goed teken” zegt u, MAAAARRRRRRRR…………

  WANNEER GAAT DESI de door HEM gemaakte MEGA-NDP-STAATSSCHULD, VERVROEGD, AFLOSSEN AAN HET SURINAAMSE VOLK ????
  IN ECHTE VALUTA AUB !!!

  WANNEER GAAN OPA DESI en de NDP, de VER-SPEELDE EEN MILJARD US DOLLARS, AAN MONETAIRE RESERVES, VERVROEGD, TERUG-STORTEN BIJ DE CENTRALE BANK ????
  Het gaat om US-DOLLARS, Slaafje !!!!!

  LIEVER LAAT DESI ZICH VERVROEGD AFLOSSEN DOOR EEN DJA DJA SRANANGMANG/UMA, WAN DI LOBI A KONDRE NANGA A VOLK !!!!!!!!!


  Maak melding

 13. Hallo Ira vertrek in februari richting Suriname. Zal mij benieuwen wat ik daar ga aan treffen. In Amsterdam zuidoost spreek ik regelmatig aanhangers van de ndp. Deze gasten zijn verblind door de paarse evangelie. Krijg het gevoel dat het hun alleen gaat om groepsvorming. Ze willen dolgraag ergens bijhoren en Bouterse speelt daar op in. Gros van deze mensen zijn laag opgeleid en komen uit gebroken gezinnen. Al met al ingrediënten
  waaruit ellende voort komt.

  @RobG jij noemt jezelf econoom maar met wat rekenwerk weet je dondersgoed dat Suriname op deze manier teveel betaald voor de petrocaribe deal. Obligatierente is buitensporig hoog.

  @Parbo,

  Get a life….nuff said


  Maak melding

 14. Henk Molenaar 2016,

  Zelfs een kind van 12 jaar weet dat de Petro Caribe deal OP DEZE MANIER verliesgevend is. Onze RobG blijft zijn meester met hand en tand verdedigen.
  Valt mij op dat veel ndp-ers zich angstig stil houden rond deze discussie. Kennelijk is er weinig draagvlak voor deze walgelijke deal.


  Maak melding

 15. Een klein en eenvoudig rekensommetje levert je al gauw een rente verlies van meer dan USD 21 mln. m.a.w. je betaalt over de nieuwe rente ruim USD 21 mln. meer aan rente terug dan de oude lening. Ervan uitgaande natuurlijk dat je in geval van de eerste lening ook al het het geld hebt opgenomen en dat je over beide leningen geen rente op rente hoeft te betalen. Je hebt dan voor het versneld aflossen (de nieuwe lening dus) de hoofdprijs betaald…namelijk het dubbele aan rente lasten ten opzichte van de oude lening. Je zou de rente die je teveel betaald inderdaad kunnen gebruiken voor andere investeringen….maar dan andersom…..hahaha

  Zand erover…Suriname kan dit best ook missen!!!..mijn hemel ik ga dood van het lachen…


  Maak melding

 16. Parbo braakt zijn paarse schijterij uit, vol lof over baas zijn wanbeleid. Wahaha a mang droengoe va alla paarse pis foe baas vol leugen en bedrog. Wahahaha ndpers zijn paarse debielen. Wahahahaha


  Maak melding

 17. Beste Parbo,

  Noem eens 3 geslaagde mega=projecten van de Paarse Roversbende uit de enorme lijst die in 2010 werd aangekondigd die daadwerkelijk zijn uitgevoerd en/of niet gepaard gingen met zware corruptie

  Ik wacht je antwoord met spanning af.


  Maak melding

 18. Molenaar,

  Ik ga niet mee met jouw lariekoek. Laat ik 1 ding hierover zeggen. Suriname moet haar productie verbreden en vergroten.Dit houdt in dat er gevarieerder geproduceerd moet worden. M.n. het produceren, verbouwen van producten die veel inkomsten voor het land moeten opleveren. De regering is nu geld aan het ophalen om deze zaken in gang te zetten. Hoef jouw niet uit te leggen dat je eerst geld moet hebben om iets te initiëren.


  Maak melding

 19. @@ FORUMMERS!! Ik wens een ieder een hele fijne en gezegende week-end!!!!
  Voor de rest wil ik niet op reageren!!! ung tang bung!!!!

  Teka dey switi!!! en no go weri ede!!!


  Maak melding

 20. RobG
  In een posting heb je aangegeven docent te zijn in het vak economie.
  Welnu, jou opmerking
  Het vervroegd aflossen van de lening in het kader van de Petro Caribe deal is mijn inziens een goed teken.Het kan een rente voordeel opleveren en geld opleveren dat in andere projecten geïnvesteerd kan worden.

  Bevat 2 beweringen waarvan 1 juist zou zijn als dit met eigen bespaarde middelen had plaatsgevonden namelijk de vervroegde aflossing.
  Het is geen goed teken doch een hele slechte als je een lening aflost met een andere lening met een hogere rente en een kortere looptijd dan de goedkopere lening.
  De andere bewering dat dit een rentevoordeel oplevert is een hele domme opmerking. De financieren met een lening van x% wordt afgelost met een andere lening met een veel hoger rente percentage.
  Welk rentevoordeel heb je dan? Ja een fiscale voordeel omdat je de rente mag aftrekken in box 1 (in Nederland) dus is je voordeel een hogere teruggave (omdat de betaalde rente hoger is) van de fiscus dan de oudere renteaftrek.
  MAARRRRRR
  Jou aandeel in het betaald rentebedrag is hoger hé.
  9% rente en je krijgt 50% terug van de fiscus dus jou pocketdeel is 4,5%
  De oude lening was 2% dus jou pocketdeel is 1%.
  Conclusie:
  Jou nadeel is 3,5% van 5 miljoen US$ is dus 175.000 US$
  Waar ligt dan je winst?????????????
  En omdat dit geen fiscaal gebeuren is bedraagt de rentenadeel 9,25% – 2% = 7,25% x 5 miljoen = 362.500 US$ per jaar
  Ben ikke dom of benne gij aan het slapen RobG?????


  Maak melding

 21. Landskampioen Inter Moengo Tapoe en bekerkampioen van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), Robinhood, strijden zondag om de Presidents Cup. De winnaar van deze wedstrijd ontvangt een trofee en US$ 10.000, de verliezer krijgt een trofee en US$ 5000. Tijdens een technische meeting gisteren hebben beide clubs aangegeven te gaan voor winst. Een zorgpunt echter is dat zij het geld DIRECT willen ontvangen.Het is eerder voorgekomen dat bij de President Cup ploegen lang moesten wachten op hun geldprijzen. Ze hopen dat deze keer, gezien de moeilijke economische situatie die ook de voetballerij in zijn totaliteit raakt, zaken vlotter verlopen. De wedstrijd zal in het A.Kamperveen stadion gespeeld worden en de aanvangstijd is 18.00u. Indien deze wedstrijd na de reguliere speeltijd gelijk eindigt, zal er worden verlengd met 2 x 15 minuten. Is de stand na de verlenging nog gelijk, dan zullen er vrije trappen worden genomen vanaf de penalty stip.In 2007 en 2012 speelden Inter Moengo Tapoe en Robinhood al tegen elkaar om de Presidents Cup. Beide wedstrijden werden gewonnen door Inter Moengo Tapoe. De laatste twee wedstrijden van de Presidents Cup heeft Inter MT verloren (2014 en 2015). In de laatste ontmoeting tussen beide ploegen om het bekerkampioenschap, wist Robinhood te winnen van IMT.

  ===============================

  Zelfs sportverenigingen vertrouwen Bouterse niet meer. Wat een giller.


  Maak melding

 22. Henk wat mij betreft rennen die paarse zombies het ravijn in. Geld is niet eens de grootste zorg. Zolang die criminele bejaarden het voor het zeggen hebben wordt het nooit wat met Suriname. Bouterse met zijn revo bende moeten geëlimineerd worden. Goedschiks of kwaadschiks.


  Maak melding

 23. De would be econoom RobG(oebbels) is weer terug van weggeweest (the roadshow).
  Hij heeft de smaak te pakken en gaat zijn Hypotheeklening omzetten van 3,75% naar 9,25% omdat dat verstandiger is. Parbo heeft van onze USD 700 miljoen (denk aan de bloed zweet en tranen van het volk) maar weer een jogo achterover geslagen.


  Maak melding

 24. Parbo

  “Rusland yu ma piema law man. Ten tijde dat jullie de macht hadden hebben geen moer voor ons gedaan.”

  Parbo, de regeringen Venetiaan hebben eerst pui geruim en daarna op gebouwd.
  Index mundo laat netjes zien hoe de economie onder Venetiaan groeide van $ 1,5 miljard in 2000 naar $ 4,71 miljard in 2010
  Bouterse heeft ondertussen kans gezien het BNP in echte dollars terug te brengen naar $ 2,5 miljard dat lager is dan het BNP van 2005.

  Parbo het zou verstandig zijn eens de feiten onder ogen te zien.

  Bouterse heeft nog 2 jaar de tijd mee gehad en daarna alles wat Venetiaan en zijn regeringen heeft opgebouwd vernietigd


  Maak melding

 25. RobG

  “Het vervroegd aflossen van de lening in het kader van de Petro Caribe deal is mijn inziens een goed teken.Het kan een rente voordeel opleveren en geld opleveren dat in andere projecten geïnvesteerd kan worden.”

  Beste RobG het rente voordeel is ongeveer MIN 7,25%


  Maak melding

 26. Bouta
  Wanneer komt de wisselplicht, ik wil boeken voor mijn gezin voor 4 personen hoeveel ben ik kwijt anders ga ik naar een andere land!
  Laat gauw wat horen loser!!!!


  Maak melding

 27. Parbo: ” Hoef jouw niet uit te leggen dat je eerst geld moet hebben om iets te initiëren.”

  Bouyerse heeft miljarden als sneeuw voor de zon laten verdwijnen de afgelopen 6 jaar en er is niets “geïnitieerd”

  Bouterse heeft 2 dingen bereikt in de afgelopen 6 jaar

  1) Hij is uit de gevangenis gebleven door de Surinaamse grondwet te verkrachten

  2) Hij heeft de Surinaams economie volledig naar de klotejn geholpen en zijn volk tot armoedzaaiers gemaakt.

  Dat is het vershil

  Deze giga leningen worden gebruikt om oude schulden af te lossen. Dat heet ene gaat met het andere vullen/


  Maak melding

 28. @ parbo

  Awarie luister volgens jouw herder moet er cacao en cocos geplant worden om de productie te verhogen en alle schulden af te betalen.

  Denk jij nou echt awarie dat je met cocos en cacao alle schulden kunt gaan terug betalen.
  Als ik snel reken is de schuld met rente ongeveer 40 MILJARD. SRD.

  Je kan je steentje bij dragen voor de aflossing door je familie in de avond uren af te zetten op latour in een donker steegje.

  De vriend van jouw herder zou su redden met een cassave fabriek wat is daar mee gebeurd awarie leg het ons even uit wat er mis is gegaan aangezien jij alles weet hoe het wel is awarie…


  Maak melding

 29. @robg

  Door de vorige regering was alles stabiel en men had reserves opgebouwd ze hebben niet alles goed gedaan maar het was stabiel in het land hetzelfde geld voor de koers.

  Jij ziet vooruitgang nu !!!! het is echt triest dat je met je gezicht in de verkeerde bil zit.


  Maak melding

 30. @Parbo-IKKO

  ZES jaar lang heeft JOUW DESI ALLE PRODUCTIE om zeep geholpen, NEKS NO WORDE ! SURALCO SREF GWE, de lijder wilde alleen, als prive-persoon, ONZE AFOBAKA-DAM KOPEN !

  En NU gaat deze FAILLIETMAKER van Sranang, via LENINGEN met MEGA-RENTES, de PRODUCTIE INEENS OPVOEREN ?????????

  PRODUCTIE FU SANG ????? FU DRUGS ??????????

  DONG DONG IKKO, SRAFTENG PSA KEBA OMEN LANGA, NDP FREE A SRANANG PEOPLE !

  FREE SRANANG !!!!!!!!!! UN GWE !!!!!!!!!!


  Maak melding

 31. Parbo@ Ga Gocos bommen leren klimmen meld je bij Ocer bij Abrahams of Graanoost bij Hooghart kan het ook .

  Parbo@ noem een paar producten wat je kan produceren en exporteren de komende 4 jaren met deze schurken van NDP .

  Parbo @ straks gaat Abraham zeggen NDP heeft Suriname Rivier gegraven

  Parbo@ schijf je in bij de Cassave Fabriek in Para meld je bij Panka projectleider neem ook anderen mee er is volop werk .

  Productie Cassave Fabriek start 2020 project van NDP .


  Maak melding

 32. Een redelijk verklaring om de Venezolaanse schuld aftelossen zou zijn dat Maduro het cash money hard nodig heeft en aflossing heeft gevraagd.

  Anders is het Anansi tori om de Suries het bos in te sturen.


  Maak melding

 33. Alleen het feit dat men de Petro Caribe-deal eerder gaat aflossen heeft tot gevolg dat Venezuela ook minder rente zal ontvangen over deze lening. Een voordeel voor de Surinaamse regering en nadelig voor Venezuela. Daarnaast moet men niet vergeten dat de lening van Venezuela ook niet een grote lening betrof. Ik vermoed dat de Surinaamse regering snel af wil van de kleine leningen en dat men zich volop wil gaan focussen op de aflossing van de grote leningen. Alle negatieve commentaren van het Front- publiek beschouw ik daarom als valse precisie.Er zit helemaal geen logica in de foute verhalen.


  Maak melding

 34. ACH DIE RUSLAND DOET ER BETER AAN DE FRAMBO PARTIJ NPS,VAN DE KRUKKEN AF TE HELPEN WAARMEE ZIJ NU RONDLOPEN,..IPV …PANNEKOEKEN KRITIEK TE BRABBELEN.,..HIJ IS EEN EKTE BOE BOE BIT SJORIE.


  Maak melding

 35. @Robje-de-NDP-slaaf

  Venezuela ontvangt minder RENTE en wij DOMME SURI’s lossen af via een peperdure 9,25 PROCENT Obligatielening !

  Nog een positief commentaar : Sranang is NIET FAILLIET gemaakt door Desi en clan ! Wij zijn BOOMING !!

  DUBAI E KOME !

  DENG 17.866 Volkswoning fu Desi de na passi !
  A verscheping fu CHINA e tek moro teng !

  Desi o stabiliseer a PAKKETTEN-ECONOMIE FU A KONDRE esi esi !!! AUW PRANI !!!!!!!

  MORO LATERS A PRODUCTIE O KOME !!!!!!!!!

  Un nu o spang yere, neks no FOUT, BTW e Kome ,
  moro hee rente e Kome, motorrijtuigenbelasting e Kome, oli prijs e gwa hee, wisselplicht e Kome, alla deng monnie disi na dji a Sranang Volk !!!

  Mi DESI, schakel deng NDP-PAKKETTENFUFURMAN, DENG NDP-CARIFESTA-FUFURMANG nanga DENG NDP-NASCHOOLSE OPVANG-FUFURMAN, UIT, KEBA !!!!!

  PS : DENG MILJARDEN-GOOCHELAAR FU CENTRALE BANGI, MI DJI FUTU TU !!!


  Maak melding

 36. @Ray
  Bouta gaat asiel vragen in Venezuela.Samen met Maduro is hij zijn vlucht aan het bekokstoven ..Alle ellende is met hem begonnen.
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  PANNENKOEK,..JIJ BENT NET ZO`N STOMME IDIOOT,ALS DIE FLAPDROL BELFORT.


  Maak melding

 37. @ robg

  Is zeker goed als leningen worden terug betaalt maar hoe deze mensen te werk gaan plaats ik overal mijn bedenkingen bij.
  (lening was voor 25 jaar als ik het goed heb waarom dan nu meteen aflossen) Het geld konden de ziekenhuizen goed gebruiken of praat ik nu chinees)

  Zou mij niet verbazen nu ze dit gaan doen om in goed daglicht te komen bij een geldverstrekker om weer andere leningen voor elkaar te krijgen.

  En leg mij dan eens uit hoe men de grotere leningen gaat aflossen. Denk jij dat het gaat lukken met het beplanten van cocos en cacao of met cassave uit het fabriekje van een wazig mannetje.

  Jij hebt in het verleden foute keuzes gemaakt of foute dingen gedaan en wil nu dat men vooruit komt omdat jij dat vroeger nagelaten hebt. Helaas sta je aan de verkeerde kant van de weg en kiest de kant van de verkeerde mensen die verkeerde beslissingen momenteel nemen.

  Is dus geen vooruitgang maar ondergang………


  Maak melding

 38. RobG
  Eindelijk kan ik nu met zekerheid zeggen dat je never nooit e docent economie kunt zijn want hetgeen je uitlegt iver leningen aflossen en rente betalen
  “Het vervroegd aflossen van de lening in het kader van de Petro Caribe deal is mijn inziens een goed teken.Het kan een rente voordeel opleveren en geld opleveren dat in andere projecten geïnvesteerd kan worden.”

  Over welke rentevoordeel heb je het?
  Heb je weleens gehoord over een beta coëfficiënt?
  Neen never nooit kan een economie docent zoiets beweren want doet hij dat dan is hij echokomiek docent.


  Maak melding

 39. Op een enkeling na, allemaal dieRASpora, vluchtelingen en asielzoekers geBABBEL. Toon ballen en ga daar waar je nodig bent om jou bijdrage te leveren.
  Slaplullen kunnen wij allemaal wel.


  Maak melding

 40. Santokhi hield de gemeenschap een worst voor door op te scheppen dat hij ruim 4 miljard US Dollar kon loskrijgen uit de diaspora. Mensen die lichtgelovig zijn zullen dit soort informatie snel geloven maar de realiteit is hard. Ik denk dat de reis naar het buitenland de heer Santokhi ook realistischer heeft gemaakt. Het is afwachten wat hij de president te vertellen heeft over zijn diaspora-tocht naar Europa en India.


  Maak melding

 41. diana
  @ henk molenaar2016

  Verander je naam maar in… henk molenaar 1863,…want jou denkwijze ligt eeeeuwen achter.

  Beste Diana,

  Suriname ( superrijk aan grondstoffen) is volledig na de kloten na 6 jaar Bouterse en heeft de status als junkstaat, Nederland staat in de top 10 rijkste landen ter wereld ( zonder enige grondstoffen) en heeft de tripple A-status.

  Wie is hier nu dom en heeft ideen uit 1863.

  De ideeen van Bouterse uit 2016 werken blijkbaar niet.

  Nu jij weer…..


  Maak melding

 42. DAMSCO-DONG-DONG-IKKO, u zegt :

  “@ Srafu
  NOG STEEDS DE REDIEMOESOE SLAAF,VAN DE KOLONISATOR AAN DE NOORDZEE !”

  U verwart mij met Uw baas DESI, van het Sranang-FAILLIS-SEMENT, een BIJZONDER GROTE BLUNDER !!!!

  UW baas DESI, De HOOFD-REDI-MUSU, heeft met HULP en ADVIES van de KOLONIALE HOLLANDERS vd Ned Mil INL Dienst, zijn COUP gepleegd ! Samen hebben zij ONZE DEMOCRATIE VERNIETIGD !

  Desi, de HOOFD REDI-MUSU, moet nog een standbeeld plaatsen voor KOLONEL VALK, van de NEDERLANDSE MILITAIRE INLICHTINGENDIENST VOOR ZIJN AANDEEL IN DE, VOOR SRANANG, FUNESTE MILITAIRE COUP !!

  PS : TROUWENS, A “PIKIN INGI BOI” FU YU, IS GEWOON DE NAZAAT VAN EEN ZEEUWSE BOER !!!!


  Maak melding

 43. De 4 miljard US Dollar komt past lost na 2020 wanneer de Slopers en onderdrukkers weg zijn .

  Met dit bedrag gaan wij geen lening rente aflossen van 50 miljoen USD per jaar voor Hoefdraad en vrienden .

  10 jaren x50 miljoen USD = 500 miljoen RENTE .in 10 jaren

  Met 500 miljoen USD kon de Regering huizen bouwen voor alle Surinamers van af 18 jaar die nog geen huis heeft

  Hoefdraad is zo SLIM waarom heeft hij het geld niet bij IMF gevraag om te lenen met een lagere RENTE

  Wij zijn weer afhankelijk gemaakt door NDP, eigen kunnen eerst was de moto van NDP .

  Is de ziekenhuis van Albina al af gebouw ,is de Haven van Nickerie al afgebouwd de Cassave Fabriek in Para start op 2020 .


  Maak melding

 44. Beste RobG, Diana, Paraman, Parbo en Damsco:

  Suriname is een bodemloze corrupte put.

  Er wonen amper 500.000 mensen die gezien alle ontwikkelingshulp , opbrengsten uit goud, olie, bauxiet en hout zou Suriname een 2de Dubai moeten zijn met een enorme welvaart.

  Maar 40 jaar na de onafhankelijkheid is Suriname een corrupte bananenrepubliek met een ambitieloze bevolking die stuk voor stuk het liefst voor Lanti willen ‘werken’ en op hun 55ste jaar met ‘welverdiend’ pensioen willen gaan.

  Corrupte politici doen de rest want de laffe bevolking zal NOOIT in opstand komen.

  Zo blijft Suriname een ‘failed state” terwijl alle andere landen in Zuid America en in the Caribbean wel vooruitgang boeken .

  Maar blijkbaar geeft de bevolking van die landen wel om de toekomst van hun kinderen en hebben ze nog wel zoveel zelfrespect dat ze in actie komen tegen corrupte en incompetente leiders .


  Maak melding

 45. Oom Bert, u blijft maar dromen. U hebt niet door dat Santokhi graag op zijn curriculum vitae wil vermelden dat hij president van Suriname is geweest. Om dat doel te bereiken zal hij ook van alles proberen om zijn droom waar te maken.Geen leugen zal hem teveel zijn. Het is ook een valse gedachte dat hij geld uit India gaat loskrijgen. India ziet juist dat mensen hun geld naar dat land brengen.


  Maak melding

 46. @Robje-de-NDP-slaaf

  Goed nieuws :
  Meeste landen ZONDER MEGA-NDP-STAATSSCHULD, sluiten Obigatieleningen af tegen 0,5, EEN HALF PROCENT RENTE !

  Sranang, FAILLIET gemaakt door NDP WANBELEID met CATASTROFAAL HOGE STAATSSCHULD, sluit obligatielening af tegen een rente van 9,25 % , NEGEN-EN-EEN KWART PROCENT RENTE !!!!!!!!!!!!!

  De grote Leider van NOORD-KOREA, pardon van SRANANG, KIM IL TJOKRO, roept het Volk op hem en zijn Staatsobligatielening, morgenmiddag , te komen toejuichen op het 8-december-Massamoord-Volksplein te Paramaribo !

  U mag NIET, ongestraft, WEGBLIJVEN !!!!!!!!


  Maak melding

 47. RobG: “U hebt niet door dat Santokhi graag op zijn curriculum vitae wil vermelden dat hij president van Suriname is geweest.”

  Zal ik je de CV geven van Bouterse?

  1) couppleger
  2 ) massamoordenaar
  3) drugscrimineel
  4) vader van een drugscrimineel
  5) banenbezorger van drugscriminelen ( Boerenveen etc)
  6) Heeft zijn land nu DRIE keer failliet laten gaan
  7) Verkrachter van Surinaams rechtstaat (Amnesty)
  8) Heeft corruptie tot offcieel beleid gemaakt.
  9) Wenst Surinamers slapeloze nachten ( GELUK!)

  Nog even doorgaan?


  Maak melding

 48. Ik snap de NPS en de gehele oppositie niet want die zijn naar mijn idee geheel van het pad af.

  Wanneer deze president geld leent om zaken op orde te brengen in het land schreeuwt een ieder van de oppositie moord en brand.

  Wanneer deze president een bestaande lening netjes probeert af te lossen is het ook weer niet goed !

  Wat willen de anti-Surinamers en volgelingen van oppositie
  dat er moet gebeuren in het land ?
  Zeg het maar, hebben jullie een voorstel of plan ? En wat is/zijn deze voorstellen en/of plannen ?

  En toen ……………….!

  Werd het heel sereen en stil !


  Maak melding

 49. Ik snap nog steeds niet dat er zogenaamde wanna be economen hier zien dat deze deal goed zou zijn voor Suriname. Je gaat een obligatielening aan tegen 9,25%. Een deel daarvan gebruik je voor de aflossing van een andere lening van 1 tot max 2%.
  50 miljoen tegen 2% (max) is lineair 1 miljoen aflossing per jaar. In 25 jaar los je incl. de lening van 50 miljoen een kleine 75 miljoen af.
  50 miljoen tegen 9,25% is lineair 4,625 miloen aflossing per jaar. In tien jaar los je incl. De lening van 50 miljoen iets meer dan 96 miljoen af.
  Het feit blijft dat je meer dan 21 miljoen extra gaat aflossen in een kortere periode. Je kan dus de 21 miljoen gebruiken om de productie sector te stimuleren. Sterker nog je kan i.p.v. van de aflossing in tien jaar de hele 50 miljoen gebruiken om de productie sector een boost te geven. Let wel dat hier niet is meegenomen alle verborgen afspraken (de onbekende factoren) die bij deze leningen zijn gemaakt.
  Het zelfde geldt voor die hele 550 miljoen die is opgehaald. Waarom moeten er oude leningen mee afgelost worden? Dit geldt ook voor alle andere leningen die zijn aangegaan. Het stimuleren van de productie sector inclusief export geeft op lange termijn het beste en meeste rendement. Waarom zoveel geld gaat naar EBS, SWM en infrastructuur is mij een raadsel. Wel is in historisch opzicht gebleken dat deze de grootste pijlers zijn om te frauderen.
  Ik begrijp het ook niet dat onze wanna be economen alles en ieder ander mens met een andere denkwijze weg proberen te zetten als negatief en incompetent, terwijl ze zelf niet met een gedegen uiteenzetting komen van het verhaal, anders dan dat het goed is voor Suriname.
  De vraag blijft, waarom zoveel lenen als je deze leningen niet gebruikt voor het generen van omzetten, die het mogelijk maakt deze leningen weer af te betalen en er wat aan valt over te houden….wat is de toegevoegde waarde van de investering in zaken waarvan die eigenlijk nul komma nul return on investment hebben.
  De uitstapjes van het paarse gepeupel hier naar Maduro, Venuzuela, Santoki, Nederland, India en andere niet relevante issues, geeft allen maar aan hoe erg men het proces van opbouw van de Surinaamse zaak wil frustreren en loopt meteen mank als men bij zichzelf te rade gaat dat je focus zou moeten zijn op de opbouw van land en volk van Suriname…stelletje paarse rukkers.


  Maak melding

 50. AL heeft Santohki geen geld mee genomen uit India ,er was al 1miljard op de Centrale Bank van Suriname .

  Dat is verdwenen zonder een verklaring in DNA 1 MILJARD USD daar om vragen de bevolking Groepen waar is het GELD gebleven .

  Saramacca Kanaal gegraven door NDP in 1968 Projectleider Abrahams en Henk Herrenberg kosten 9 gulden

  Magenta Kanaal gegraven door NDP in 1970 projectleider Lacking en Doehkie Vice President .kosten 5 gulden

  Weg naar Brokopondo of Brokobaka geasfalteerd178 km in 2008 projectleider Bouterse en Jozefzoon .kosten 10 euro

  Verplaatsen van O.W naar Coppename straat nieuw bouw in 1974 Projectleider Abrahams kosten 7 gulden .

  Verplaatsen Burgerlijke stand nieuwbouw naar Coppename straat Projectleider Limbo SRS Radio kosten 11 gulden

  Bouw STVS 1969 Projectleider Henk Herrenberg en Hans Breeveld kosten 10 gulden .

  Wij van nieuw Front hebben al plannen voor 2020 al klaar liggen om huizen in elk groot DISTRICT te bouwen de aantal zijn ook 5000 tot 10000 huizen te bouwen

  Sedert 1975 heeft Suriname nooit zo veel geld gaan lenen alleen onder NDP word als VERPAND aan buitenlanders .

  Hooghart Suriname is verkocht aan de kapitalisten maak je mond nu open gooi je das en jas weg .

  Henk Herrenberg Bewust maker De kolonisator je heb Suriname verpand voor papier geld .


  Maak melding

 51. Rob G je noemt jezelf docent econoom . ie dong moro kaw baka foetoe. ik heb medelijden met de Suri’s die les van je hebben gehad of krijgen .


  Maak melding

 52. milton
  Ik snap de NPS en de gehele oppositie niet want die zijn naar mijn idee geheel van het pad af.

  Wanneer deze president geld leent om zaken op orde te brengen in het land schreeuwt een ieder van de oppositie moord en brand.

  =====

  Je hebt gelijk. Bouterse heeft keer op keer bewezen dat hij prima in staat om de Surinaamse economie te stimuleren.

  Het is om die reden dat Suriname nu bekend staat als het Dubai van Zuid Amerika en dat de Surinaamse bevolking baadt in luxe en weelde . Ook de gezondheidszorg behoort dankzij Bouterse tot de beste van Zuid Amerika.

  Het is werkelijk schandalig dat de Volksprsident niet is voorgedragen voor de Nobelprijzen voor de Vrede en Economie.

  Het is immers dankzij Bouta dat het Suriname zo verenigd is en heerlijk slaapt. Ook de SRD wordt dankzij de ijzersterke positie op de wereldmarkt naast de Euro en USD al internationaal betaalmiddel erkent.

  Bouterse wordt door alle wereldleiders met veel respect ontvangen en om raad gevraagd.

  Zo goed?


  Maak melding

 53. Toen de olie-raffinaderij operationeel was, mocht Bouterse als eerste burger tanken en wat gebeurde er gelijktijdig , de raffinaderij vloog in brand . productie werd meteen stopgezet .

  dit was geen goed teken . in Su noemt men dat krabita anoe .

  de bedrijfsresultaten van Staatsolie staan onder druk. een minister die beweerd verstand van economie te hebben ,geeft een obligatie lening uit van $ 550 miljoen a 9,25% met een looptijd van 10 jaar . dus na de 10 jaar zijn ze kwijt circa $ 1 miljard . de denkwijze van deze “mini-ster”is dat de olieprijs gaat stijgen dan komt het goed en dan stromen de olie$ weer binnen . en wat als deze niet alszodanig gaat stijgen ? dan ben je wellicht Staatsolie kwijt aan de buitenlandse beleggers . maar er zijn nog veel meer buitenlandse schulden en China is de grootste schuldeiser .op een dag zullen ze ook de rekening presenteren en dan is het einde verhaal. welcome in SurChina.


  Maak melding

 54. Kan iemand voor mij uitrekenen wat de totale rentelasten zijn van alle Bouta leningen inclusief die van e 9.5 procent staatsobligatie.

  Ik schat alleen aan rente 1 miljard usd…


  Maak melding

 55. Beste RobG

  U bent aardig in de war en schrijft rare dingen voor een econoom.
  Ook doet u weer heel veel aannames om recht te praten wat krom is.

  1. Santohki heeft geen $ 4 miljard uit de diaspora etc belooft. Hij heeft belooft de President te informeren over zijn resultaten.
  2. Petro Caribe is een investeringsfonds dat gevuld had moeten worden met een korting op olie leveringen. Ondernemingen en projecten konden dan voordelig geldlenen. Heeft u ooit wel eens van een project gehoord dat ook echt met Petro Caribe geld op poten is gezet. Ik niet. Dat geld is gewoon in de gaten van de regeringen Bouterse verdwenen zonder bij bur. Staatsschuld te melden.

  Er is weer eens geld fout gebruikt via Staatolie (route Petro Caribe) en dat komt nu met behulp van het IMF boven water.

  Bij deze regering en RobG is alles anders dan er gesteld wordt


  Maak melding

 56. Oom bert, Santokhi kan fluiten als het om geld gaat uit India. Chinezen roepen landgenoten op uit te kijken met investeringen in India. Lees maar wat in een Chinese krant staat. The daily warned Chinese companies not to invest in India as it would be “suicidal” to put money in a country where corruption is high and the workforce is not hard working. “Worst of all, corruption is highly prevalent from top to bottom in every single government department.”

  Met andere woorden, Investeren in India is niets aders dan economische zelfmoord plegen. Indiase ondernemers zijn zeer onbetrouwbaar en India is het corruptste land in de wereld. Daarnaast is de Indiase arbeider lui. Hun arbeidsproductiviteit is niet efficient en laag.

  “India has enough money but the majority of it is concentrated with politicians, bureaucrats and a few crony capitalists. Indian elites don’t want to spend funds available in the country, which in reality is the taxpayers’ money but is utilized by the Indian establishment for its own personal consumption. Er is genoeg geld beschikbaar in India, maar het grootste deel van dit geld is geconcentreerd bij politici, bureaucraten en een paar chronische kapitalisten.

  “In any case, Indian businessmen flock to China in large numbers to buy products from China and sell them in India. This model suits China, so why disturb it by going and wasting money setting up manufacturing facilities in India? Met horden gaan Indiase zakenmensen naar China om grote aantallen producten te kopen en om deze goederen in India te verkopen.Waarom zouden deze zakenmensen hun tijd verliezen om een eigen Indiase productie op te zetten.


  Maak melding

 57. KOP artikel is niet GEHEEL JUIST :

  “Waarom betaalt Suriname schuld bij Venezuela af?”

  Moet zijn : Waarom betaalt Suriname VIRTUEEL schuld bij Venezuela af en CREEERT IN PLAATS DAARVAN, EEN NIEUWE MEGA-SCHULD met een ABOMINABEL HOGE WOEKERRENTE van 9,25 % (Bijna TIEN PROCENT ! )

  GEWOON OPSCHUIF (RESHUFFLE) van SCHULD naar de TOEKOMST via een obligatielening tegen een JUNK-STATUS-RENTE van 9,25 PROCENT !!!

  PS: A KONDRE FAILLIET en nu WORDT STAATS-OLIE IN DE UITVERKOOP GEDAAN !
  DESI en NDP, bedankt voor dit voor SRANANG en voor de BEVOLKING, CATASTROFALE-BELEID !!!!


  Maak melding

 58. Alles wat paars van aanhang is, is paars verdoemd. Alles wat baas en zijn corrupte rijk geworden paars geboefte aanraken wordt mettertijd hun eigendom, van wet tot oerdomme paarse slaafs gedrogeerde zombie zoals het gros der paarse idioten. Ndp na mmp ( moordenaar politieke partij, wang mpp partij. En al die oerdomme paarse stommelinen mpp paarse kloters. Wahahahahahah


  Maak melding

 59. Bigisma, het maakt me echt niets uit als je twijfelt aan mijn competenties. Ik behoor niet tot jullie clubje van theehuis filosofen/politicologen die op dreef komen na enkele shots whisky. Dit soort typen weten het altijd beter terwijl ze een minimale verstand van zaken hebben. Ik ga ervan uit dat het vervroegd aflossen van een kleine lening positief kan uitpakken naar kapitaalverstrekkers.

  Jojo, gij slaat de plank helemaal mis met uw ongenuanceerde commentaar. De leningen in het kader van de Petro Caribedeal mochten alleen aangewend worden voor sociale projecten als bijvoorbeeld huisvesting,enz.enz.


  Maak melding

 60. RobG

  “Dit financiële voordeel kunnen de landen naar eigen inzicht gebruiken voor de energievoorziening of andere sociale doelen.”

  U heeft een keer gegoocheld maar legt daar na het volgende weer eenzijdig uit:

  Bron Wikipedia:
  “Dit financiële voordeel kunnen de landen naar eigen inzicht gebruiken voor de energievoorziening of andere sociale doelen”

  Kijk ook aub naar de Engelse versie en dan ziet u dat de rente 1% is zodra de olieprijs boven $ 40 is.

  EBS en Staatsolie zouden via Petro caribe gefinancierd kunnen worden voor 1% terwijl men nu 9,25% resp. 22,5% (Olibis voorwaarden)

  Een ding is zeker Petro Caribe wordt bij geen enkel project gemeld als de bron voor de financiering.
  Het zou maar zo kunnen zijn (gissen) dat Suriname niet aan de voorwaarden voldaan heeft (gebeurt vrij regelmatig zie IMF) en dat Venzuela wegens het niet voldoen haar geld op eist.

  Beste RobG het gaat niet om de oude regering maar om wat de huidige belooft en niet realiseert.
  De leugens komen steeds weer uit de kast vallen en het volk zal voor al die blunders gaan betalen.

  Niet ik sla ongenuanceerd de plank mis maar u verkondigd halve waarheden.


  Maak melding

 61. Limonade- orgede @ Het hoeft geen geld te zijn ,het kan gaan over ondersteuning van Militairen ,Landbouw gewassen . Telecom .of Woningbouw in India heeft men een stad gebouw als Amsterdam in 7 jaren .

  De Bouw systeem is mij bekend daarom praten vak over woning bouw of Grondstoffen .

  1 Woning kost 50000 euro
  10000 woningen kan je voor Nederlanders of Surinamers verkopen .

  Goud kost 35000 USD per kilo na tien jaren ga je wat winst zien door Goud verkoop .

  Bauxiet heeft meer waarde dan Goud en Cocaïne


  Maak melding

 62. HEEL ERNSTIG:::

  Blijkt dat SurGold een dochteronderneming van Newmont is. Ook blijkt dat Neuwmont 100% eigenaar van het goudbedrijf is en dat Suriname GEEN enkel 25% aandeel hierin heeft.

  Eerste bedrijf ligt al in handen van het buitenland. Er volgen nog meer.

  Bouterse mag weg kwijlen en in een gat vallen, omdat hij Suriname naar de verdoemenis brengt.

  Onder Bouterse komt het NOOIT meer goed.


  Maak melding

 63. Voormalige directeur van Staat Olie Van Dijk riep op een dag .

  Staat Olie gaat in Goud industrie investeren Max ging dromen want hij was al bijna weg .

  Van af het besluit om in Goud industrie te gaan is de ROMMEL begonnen .


  Maak melding

 64. 25% aandeel laten wij af wachten , want het bedrag is nog niet gestort door de Regering en Staat Olie .

  Winst komt past 2022 volgens Abdoel en Misiekaba na aflossing rente .


  Maak melding

 65. @Ira,
  The Merian Gold project is owned and operated by Surgold, which is a limited liability company fully owned by Newmont.
  Surgold anticipates that Merian will consist of several surface mines, a gold ore processing plant and related site infrastructure.

  Staat inderdaad op hun eigen site…en dan ben ik wel heel nieuwsgierig naar de investeringen die door de overheid daar gepleegd zijn..


  Maak melding

 66. Voor de rente op obligaties gaat de staat Suriname 50 miljoen Amerikaanse dollars jaarlijks moeten neerleggen voor de obligatie houders. Niet 5 miljoen zoals Boldewijn aangeeft in het dagblad De West.


  Maak melding

 67. Sabaku@ goed gezien dat van Boldewijn ,het is druk fout ,de o moet nog achter de 5 komen .

  Heb ik gisteren ook gelezen ,Boldewijn is ook zo een als kunner .


  Maak melding

 68. Ira $ Sabaku

  Een limited liability company (LLC) is een US partnership waarin je pas patner wordt als je aan al jouw verplichtingen voldaan hebt.
  Dus zolang het volle pond van de $ 225.000.000 niet binnen is , is Staatsolie (Suriname) geen partner.
  Zie daar dat men koste wat kost de laatste $ 27.000.000 bij elkaar moest harken.

  Het trieste is dat Suriname 25% van $ 900.000.000 inbrengt terwijl Newmont trots meldt dat de investeringen, omdat de tijd mee zat, $ 150.000.000 mee vielen.
  Suriname zou dus geld terug moeten krijgen. Als ze niets terug krijgen komt het er feitelijk op neer dat Suriname 30% van de totale mijn investeringen en nagenoeg in het gehele eigen vermogen voorziet.

  Slim van Newmont maar niet slim van de Regering die zo hard riep 50% voor Suriname te zullen reliseren..

  Onder tussen betaald men jaarlijks meer dan $ 20.000.000 aan rente en mag men tot na 2020 wachten voor dat Newmont aan dividend gaat denken.

  Beste mensen.
  Indien deze regering de Venetiaan regering deals had gevolgd was:

  1. De raffinaderij goedkoper geweest en 2 jaar eerder in productie gegaan. MInder schuld en meer inkomsten.
  2. Had het 20% aandeel genomen voor $ 100.000.000 en waarschijnlijk geen schuld gehad op het aandeel omdat de bouw van de mijn in 2013 voltooid zou zijn.
  3. Surgold al 2 tot 3 jaar in bedrijf zou zij en jaarlijks tussen $ 50.000.000 en $ 100.000.000 aan de staatsinkomsten zou hebben bij gedragen.

  Het voor gaande is het verschil tussen schreeuwen wat het volk graag wil horen en rustig hard werken ten behoeve van het volk.


  Maak melding

 69. RobG
  Nu slaat je opmerking alles. “Ik ga ervan uit dat het vervroegd aflossen van een kleine lening positief kan uitpakken naar kapitaalverstrekkers.”

  Ja hebt gelijk als je hierna geen leningen meer hebt want dan neemt je solvabiliteit dus toe, omdat je geen langlopende verplichtingen meer hebt.
  Ook zal je liquiditeit de komende jaren toenemen omdat je geen rente en aflossingen meer hoeft te betalen.
  Echter wordt het anders als je weer gaat lenen om een oude lening, die reeds betaald had moeten worden, af te lossen en tevens een hogere rentevergoeding (9,25% in plaats van 2%) moet betalen.

  Dus zal je solvabiliteitsratio niet veranderen of zelfs dalen en je liquiditeit de komende jaren afnemen door een hogere rentebetaling.


  Maak melding

 70. Econoom volgens “Koenen woordenboek der Nederlandse taal” :
  1. Staathuishoudkundige
  @ RobG is verre van dat, de man/vrouw is een “schurk”, een balikluiver, zeeschuimer en wat dies meer zij.
  2. huisbeheerder, administrateur
  Zou eventueel kunnen … maar ik denk eerder klusjesman
  3. economisch beheerder of adviseur
  Wie … o wie … zou deze man/vrouw { RobG } in dienst willen nemen? Killer Bouterse misschien?


  Maak melding

 71. Wij waren tenminste niet afhankelijk van voedsel paketten / school paketten etc . Bouta heeft ons tot bedelaars gemaakt , letterlijk , dat waren wij ten tijde van Vene niet , weet wat je zegt man .


  Maak melding

 72. Het vervroegd aflossen levert ook een boete rente op, is daaraan gedacht? En zoals eerder aangegeven is het van de zotte om 2% rente in te ruilen tegen 9%. ‘Omgekeerd (9 naar 2) zou ik me dat wel voor kunnen stellen mits de berekening vwb de boeterente is meegenomen


  Maak melding

 73. Wij zijn een onderhandse lening lender.Have je al op zoek naar een lening allemaal tevergeefs? Ben je al afgewezen door uw lokale banken? Hier komt het goede nieuws; bieden wij zowel korte als lange termijn leningen decreetly van het minimumbedrag van € 4.000,00 euro tot maximaal € 500.000,00 aan zowel particulieren en bedrijven tegen een lage rente van 3% contact met ons vandaag op E-mail:khaledfinance91@gmail.com


  Maak melding

 74. Goede dag,

  Heeft u een zakelijke lening nodig? of persoonlijke lening? bent u van plan leningen te lenen? dus neem nu contact met ons op met meer info. aarzel niet om door te sturen naar uw aanvraag via e-mail (johnmclondoninvestment@gmail.com)

  aanvraagformulier voor een lening:

  voor-en achternaam:
  leenbedrag:
  contact adres:
  land:
  telefoonnummer:
  leenduur:
  doel van de lening”

  ik wacht op je dringende reactie.


  Maak melding

 75. @ Forumers,

  Bomvolle Ocer: Bouta ziet “Parbo” tussen zijn paarse rioolratten en roept:
  ” Parbo” joe zoon van een stonboerikie,welkom in ons midden.
  Parbo schreeuwt met luide stem terug: ie-a…ie-a, na so a de,mie na wang pikien foe wang “stonboerikie” en beleidsadviseur in wording tap joe kabinet !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.