Nu ook Bollywood films in Kinepolis bioscopen

4

Goed nieuws voor Bollywood liefhebbers in Nederland: vanaf 28 oktober kun je ook Bollywood films zien bij Kinepolis Groningen, Kinepolis Breda, Utopolis Almere, Utopolis Zoetermeer, en Wolff Cineast te Enschede. Met de vertoning van de mega Bollywoodproductie Shivaay, met Ajay Devgan, opent ook Kinepolis haar deuren voor het steeds populairder wordende filmgenre!

Na de introductie door de Nederlandse distributeur BEIFILMS van Bollywoodfilms in de Nederlandse en Belgische mainstream bioscopen in 2005, is dit filmgenre niet meer weg te denken uit het filmaanbod in de grote steden. Met de komst van Kinepolis naar Nederland is het een logische stap dat ook Bollywoodfilms worden toegevoegd aan haar programmering. Hiertoe is een samenwerking gestart met Lax Entertainment, de opvolger van BEIFILMS.

Over de film ‘Shivaay’
Als zijn gezin wordt bedreigd verandert Shivaay zijn leven. Een emotionele zoektocht, gepaard met acties zoals nooit eerder gezien in Bollywood, brengt Shivaay in Europa en uiteindelijk in Bulgarije waar zijn wraak begint. Met een team bestaande uit acteurs vanuit India, UK, Polen, Bulgarije en Duitsland is Shivaay een ongekend spektakel met de nodige Bollywood emotie. De internationale cast wordt aangevoerd door Bollywood acteur Ajay Devgan en brengt samen met de 400-koppige crew een internationale Bollywood film. Kijk voor meer informatie op www.bollywood.nl

Bekijk ook:

4 REACTIES

 1. Bollywood, Tollywood, Lollywood. Het kan niet op.
  Surinaamse filmindustrie heet Sollywood en Nederlandse heet Nollywood. Duitse heet Dollywood en Franse heet Follywood.


  Maak melding

 2. @ Bellywood,

  Weet je dat Nollywood echt bestaat?
  Ik zat naar een quiz te kijken. 1 Van de vragen was hoe de filmindustrie in Nigeria wordt genoemd.
  Dat blijkt dus Nollywood te zijn.

  Veel hindustanen zullen blij zijn dat ze nu ook in Nederlandse bioscopen een Bollywood film kunnen gaan bekijken.
  Een aantal jaren terug kon je ook Bollywood films bekijken in bioscopen. Ben wel eens naar Rotterdam, Den Haag geweest en het waren meer hindustanen die deze films bezochten.

  Tegenwoordig kun je op Netflix ook naar Bollywood films kijken.
  Deze films zijn niet te vergelijken met de films die in bioscopen worden vertoond, maar zijn meer geënt op het ware leven.
  Dit soort films spreken mij meer aan.

  Bovendien kan ik via de Samsung app, gratis naar Bollywood films kijken die al ouder zijn en tegen betaling naar recente.
  Soms waag ik een poging, maar om eerlijk te zijn het kan mij niet bekoren.
  Ben teveel verknocht geraakt aan Hollywood films.
  Voor een film uit de vorige eeuw wil ik wel een uur of 3 voor de buis gaan zitten. Maar dat is meer uitzondering dan regel.


  Maak melding

 3. Bollywood heeft tegenwoorig het gehalte van Mochowood.
  Van Pakistaanse terroristen tot Canadese porn-actors vinden er emplooi in. De mensen worden vergiftigd met een anti-Hindoe cultuur die wordt gepromoot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.