Driedaagse mensenrechtenworkshop in Suriname

34

Minister Jennifer Van Dijk-Silos donderdag aan het woord bij de afsluiting van de driedaagse mensenrechtenworkshop ‘for the enhanced capacity on Suriname’s treaty body engagement: Moving (18-20 oktober) ‘in hotel Torarica. Deze workshop werd door het ministerie van Justitie en Politie gehouden in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse zaken. Suriname is in december 1975 toegetreden tot het mensenrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Om te kunnen voldoen aan de verplichtingen: periodiek rapporteren over de realisatie, is het van belang dat Suriname als lidland de nodige capaciteit opbouwt. Vertegenwoordigers van de VN woonden de training ook bij. Lees ook: ‘Foltering en mishandeling uit Suriname bannen’.

Bekijk ook:


34 REACTIES

 1. Mensenrechten workshop…mm oren suizen.Suriname is in 1975 toegetreden.Alleen maar bla bla bla…dat we ons als vertegenwoordiger van Suriname niet diep schamen om zitting te hebben in deze meetings.Of anders ben je een master blaster bedrieger met een olifantenhuid.


  Maak melding

 2. Mensenrechten ? Dikke Silos staat voor alles behalve mensenrechten. Ze beschermd met hand en tand haar baas Bouterse. De man die honderden mensen de dood heeft ingejaagd. Nabestaanden die opzoek zijn naar recht lopen tegen muren op en dan durft dit mens te spreken over mensenrechten. 1 grote poppenkast…Mi gado


  Maak melding

 3. In de wandelgangen van het leen paleis van de MOORDENAAR worden de re-shuffle geluiden steeds luider.
  Dikkertje Dap gaat naar volksgezondheid alwaar ze als rolmodel zal fungeren. Volgens Moesje die overigens
  maar niet in Parijs kan aankomen, is zij (de mini-ster van JusPol) dan net zo geloofwaardig als mini-ster voor de bescherming van onze rechtstaat.


  Maak melding

 4. Rechts op de foto zie de man schamen voor haar wat ze nu allemaal uitkraamt en bedekt zijn gezicht, de man ernaast is verbaasd en weet zelf niet waarom hij daar zit,, links zie je die vrouw naar de tv kijken omdat het nergens over gaat


  Maak melding

 5. December 1975 toegetreden tot Mensenrechten Verdrag VN.
  Hmmm. 1982 15 mensen op de vlucht doodgeschoten. Waar blijft de uitvoering van het verdrag.

  Is de werkschop voor mooi mooi? Van little miss piggy kan je niets anders verwachten.


  Maak melding

 6. Die 15 mensen waar jij het over hebt waren geen doorsnee burgers. Het waren informanten. Toegegeven de kogel was een te zware straf voor ze echter een lange gevangenis straf was op haar plaats geweest. Gedane zaken nemen geen keer.
  Vandaag de dag zegt de revolutie de jeugd weinig tot niets. We moeten niet blijven hangen in het verleden. De surinaamse bevolking is het daarmee eens. Bouterse is 2 maal gekozen tot president. Dat zegt toch al genoeg.


  Maak melding

 7. GEDANE ZAKEN NEMEN GEEN KEER.Waarom is deze man nooit berecht geworden voor zijn daden?Deze vlieger gaat bij mij never nooit op.Nee..ik ben niet vergevingsgezind maar wel consequent en rechtvaardig.Ik zou dan heel Santo Boma moeten vergeven voor hun mildere daden.Dit onderwerp hangt mij als het zwaard van Damocles boven het hoofd.Heel Suriname heeft hem vergeven…wat een slechte woord keuze.Niemand die ik ken heeft hem vergeven het recht moet zijn beloop hebben.De wetten moeten geëerbiedigd en gerespecteerd worden.De riante villa is een voorbeeld en stimulans voor de jeugd om te studeren ???Het zou een betere stimulans zijn voor de jeugd om hun leven niet te vergooien en het rechte pad te bewandelen.Als deze hoofdverdachte de toepassing van de wetten zou ondergaan.AUB…


  Maak melding

 8. @ PARBO-Lassi-ede

  U komt alweer, zonder ENIG BEWIJS, met uw NDP-Onzin-stelling :
  “Die 15 mensen waar jij het over hebt waren geen doorsnee burgers. Het waren informanten ”

  DAAROM is DESi BANG vor de KRIJGSRAAD ! A FREDE !

  GA MET HOOFD-MASSAMOORDVERDACHTE DESI, INCLUSIEF ZIJN “BESCHULDIGINGEN” aan de 15 ONSCHULDIGE EN ONGEWAPENDE SURINAAMSE STAATSBURGERS, NAAR DE KRIJGSRAAD, EN OVERLEG DAAR, UW BEWIJZEN !

  HET KAN DESI, MISSCHIEN, STRAFVERMINDERING OPLEVEREN !

  A KRIJGSRAAD-VONNIS, DE NA PASSI E KONG !!!

  PS : Trouwens de Legerleider, heeft met zijn fromu-leger, nog tientallen VERMOORDEN op zijn geweten, zoals de onschuldige DORPELINGEN van MOIWANA !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Ik moet wel toegeven dat Parbo zo eerlijk is,door niet te zeggen dat ze op de vlucht zijn dood geschoten.Ze zijn doodgeschoten omdat ze informanten waren.Vind het een compliment waard.Aandachtspuntje aan het woord informant moet nog gewerkt worden Parbo.


  Maak melding

 10. mensenrechten in Suriname? hoe durven ze hier het woord in de mond te nemen, deze mensenrechtenschenders.die moordenaar is notabene het grootste voorbeeld van mensenrechtenschendingen in dit land.


  Maak melding

 11. Bang

  Net terug uit su, overdag zelf leven mensen in angst in de buurt in De avond 2 keer raak, als dit niet ophoudt gaat geen toeristen meer naar su, ga maar daar eens wat doen!!
  Bouta silo klootzakken


  Maak melding

 12. Aldus moeder terresa. Met woord rep je over Nederland wetende dat zij ook een vuil spel hebben gespeeld. Ze hebben zelfs mensen zwijg geld aangeboden.
  Dus meid inspecteer eerst zelf je bevuilde nest. Genoeg stof om uit te zoeken Sherlock. Parbo gaat eerst een koud flesje open maken daarna voetbal kijken.


  Maak melding

 13. Parbo,

  “Die 15 mensen waar jij het over hebt waren geen doorsnee burgers. Het waren informanten.”

  Ze hebben niet alleen de kogel gehad maar het waren onschuldigen die zonder enig vorm van proces zonder een deugdelijk onderzoek en zonder zich te kunnen verdedigen op de meest laaghartige manier zijn gefolterd, gemarteld en daarna doodgeschoten.
  Gefolterd en gedood onder leiding van jouw afgod de DiDiBri.


  Maak melding

 14. De zittende regering in Suriname kent echt geen schaamte. Zo een conferentie organiseren, terwijl de president van het land hoofdverdachte is in een proces dat gaat over schending van mensenrechten. Ja, je kunt dus echt een plaat voor je kop hebben en doen alsof er niets aan de hand is. Ja, één grote poppenkast!


  Maak melding

 15. Parbo,

  maar als het in jullie kraam te pas komt, wordt onmiddellijk de slavernijkaart getrokken. Dat is gvd 300 jaar geleden,(hoezo niet blijven hangen in het verleden. maar voor Suriname is dat recente geschiedenis. Hypocriet kutvolk. Er is indertijd gratis een cruise aangeboden vanuit Afrika naar Suriname, met baangarantie in dat land. Je zou de blanke weldoeners eeuwig dankbaar moeten zijn….PUNT !!!


  Maak melding

 16. Jammer dat Parbo niet onder die 15 onschuldige slachtoffers behoort !!!
  Parbo jij en RobG kunnen eigenlijk hand in hand lopen.
  2 loosers die alles goed praat die niet tegen het daglicht kan !

  Sari tori


  Maak melding

 17. @ Pipo

  Jou analyse is niet goed; als je de foto goed bekijkt
  dan moet het zo zijn.
  Hier schijnt Van Dijn– Kolos het volgende uit te willen leggen en uitbeelden !
  Mijn man heeft zo´n dikke …… en die vrouw naast haar verbaasd kijken….., en vroeg zichzelf af is dat zo ??????
  Die vent met de kop telefoon denkt …….. jonge jonge jonge
  Waarom moet ze dat nou hier vertellen GvD !!!!!

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 18. Geniet van de voetbal wedstrijd op tv en je welverdiend biertje.En Parbo moeder Theresa ben ik absoluut niet.Wat ik wel ben is volwassen en als volwassene ben ik me ervan overtuigd dat je verantwoordelijk bent voor je eigen daden.Hij is ten volle verantwoordelijk..hij had zich niet moeten laten beïnvloeden.Wat stond er tegenover?Jammer dat je je achter een ander dus Nederland moet verschuilen.Waren er ook Nederlanders in fort Zeelandia toen het zich afspeelde?SLAP SLAP…GROW UP OR MAN UP!!


  Maak melding

 19. Als je nagaat dat de lijder van Suriname de gruwelijkste mensenrechtenschender is en Dora hem beschermd….hal baja wat een smaakloze grap van Dora …


  Maak melding

 20. I@de paarsen
  Amnestie en vergiffenis deze 2 begrippen zijn fel begeerd door schenders van mensenrechten ,criminelen en moordenaars.Bouta heeft amnestie de revoheld van de paarsen,15 onschuldige burgers uit hun bed slepen ,halfdood met ze paraderen op je tv scherm in onderbroek en dan de boel voor de gek houden en ijskoud het volk belazeren en zeggen deze meer dood dan levend burgers wilden coupplegen en zijn op de vlucht doodgeschoten.
  Niet moeilijk te raden die amnestie van de paarse duivel bouta.


  Maak melding

 21. In dienst zijnde van de onberechte mensenrechtenschender sluit zij willens en wetens haar oren en ogen, sussend haar geweten met de bedachte, na mij de zondvloed. Wie het niet willen weten of horen en hun ogen bewust sluiten voor het onrecht, terwille van eigen enge belangen, zullen het te laat weten als misbaksel te worden misbruikt door de paarse duivel ddb. Nationale demonen partij is de paarse vloek en hun lijder een duivel in mensengedaante, hij zal het volk incl. Die oerdomme paarse zombies die hem aanbidden de paarse hel in leiden, zodat ze ze lijden. Ai mek deng mpp paars volk ka. Wahahahahaha


  Maak melding

 22. Bouta trapt op al die oerdomme paarse stommelingen die onder zijn voetzolen plakken, elke keer weer, bij elke stap deng e ka. Wahahahahaaha die paarse oerdomme stommelingen zijn de oorzaak dat bouta het land en volk steeds verarmd. Ai mek ing edi sma njnang ka, wahahaha paarse ka, deng dong moro dongs sma. Wahabaha


  Maak melding

 23. @ Parbo
  Bouterse is 2x maal gekozen, Dat zegt toch al genoeg,

  Inderdaad, dat er veel goedgelovige en domme mensen in Suriname wonen maar ook veel criminelen.
  Andere redenen om op een massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel zijn er niet
  Je mag zelf invullen onder welke groepering je hoort, misschien wel een mix van alle 3


  Maak melding

 24. Forummers, reageerders, Odi odi.

  @JZwartmans (Jacko)!
  Fawaka man.
  Ik ben er nog hoor. Maar het is soms nodig om even gas terug te nemen.

  Driedaagse mensenrechtenworkshop in Suriname.
  Suriname is in december 1975 toegetreden tot het mensenrechtenverdrag van de Verenigde Naties.
  Om te kunnen voldoen aan de verplichtingen: periodiek rapporteren over de realisatie, is het van belang dat Suriname als lidland de nodige capaciteit opbouwt.

  De vraag is natuurlijk of er voor deze ‘mensenrechtenworkshop’, periodieke rapporten zijn uitgebracht en ook te achterhalen zijn.
  Maar het is ook goed dat er regelmatig hierover contact wordt gemaakt met de Surinaamse overheid.

  Ik kwam vandaag ook een interessant en goed artikel tegen van Mr. Dr. Hugo FM., via (starnieuws). (23-10-2016).

  Constitutioneel Hof op dit moment is ‘de goden verzoeken’

  In het zojuist verschenen tweede nummer van het Surinaams Juristen Blad (SJB 2016 nr. 2)
  heeft Mr.Dr. H. Fernandes Mendes een artikel gepubliceerd onder de titel: Het Constitutioneel Hof; een nieuw avontuur in een staatsbestel in ontwikkeling.

  Het artikel is een uitgewerkte versie van de lezing die de auteur op 21 juli 2016 voor de Surinaamse Juristen Vereniging in de Buitensociëteit Het Park te Paramaribo heeft gehouden.

  Het volledig artikel is verder te lezen via (starnieuws).

  Nog een prettige (zondag) toegewenst.


  Maak melding

 25. Periodiek rapporteren over de ontwikkelingen in Suriname. Ja ja, ze zullen alleen maar mooie rapporten sturen. Niets over 4 rovers die door de politie genadeloos worden doodgeschoten of zo.


  Maak melding

 26. for the enhanced capacity on Suriname.
  BODY ENGAGEMENT

  Ai Bessy Turf. A no gi spottoe.
  Move your body. Gi ding man wan fellatio.
  Je hebt de capaciteit.
  tja go mi goedoe. hmm.

  ps. what about Belly nanga joe?? psssst


  Maak melding

 27. Bouterse is 2 x gekozen door het volk.Mij zegt het niets..Ook al wordt hij in 2020 opnieuw gekozen betekent het nog niks.Hij wordt gekozen en herkozen omdat hij de bezittingen van het Surinaamse volk uitdeelt/ uitgeeft en surinamers plaats op posten waar het ze totaal aan inzicht en capaciteit ontbreekt.Hij koopt de stemmen van vele Surinamers door bezittingen en gelden etc etc etc in te zetten.Geld, goud en goed dat vannode is om het land draaiende te houden.En daar zit zijn kracht,het land vernietigen ..en daarom is het vandaag zo gesteld met Suriname.De volgende verkiezingen in 2020 kan hij zo weer winnen ik zal er niet van opkijken.Weer frauderen met stemmen etc etc etc…Het maakt op mij geen indruk..slechts een teken dat het volk vervult is met zwakte en hebzucht.Dit zal ik tot vervelends toe blijven herhalen…


  Maak melding

 28. Ach mens get a life. Je reactie heeft een hoog calimero gehalte. Jullie waterkant kampeerders gaan prat op democratie. Als de uitslag niet bevalt wordt de fraude of corruptie troefkaart gespeeld. Je laat je wel kennen.


  Maak melding

 29. Kennelijk voel je je nog wel aangetrokken door suriname anders zou je niet blèren op deze forum. Niemand verplicht je om naat Suriname te gaan azijnpisser. Mocht je ooit naar Suriname gaan neem aub een duik vanaf de bosje brug.


  Maak melding

 30. @Parbo.
  Als de uitslag je niet bevalt wordt de fraude of corruptie troefkaart gespeeld

  Die kaart hoeft niet gespeeld te worden, die ligt allang zichtbaar voor iedereen op tafel, alleen niet voor eikels met een paarse bril op, nr 88 op de list van 168 onderzochte landen , voorwaar een topprestatie,


  Maak melding

 31. @Parbo-ONRECHT-STAAT-boskopu-mang

  Als de UITSLAG van de de KRIJGSRAAD, na onderzoek van de door JOUW GEPLEEGDE MASSAMOORD, je NIET BEVALT, dan VERNIETIG je de SURINAAMSE GRONDWET met een FRAUDULEUZE en CORRUPTIEVE NEP-PRIVE-AMNESTIEWET en met een NEP-BEVEL TOT STAKING VAN DE VERVOLGING !

  Er is GEVAAR VOOR DE SRANANG STAATSVEILIGHEID, door de HEZBOLLAH-DEAL van de wederom VEROOR-DEELDE CRIMINEEL, DINO B., !!!!!

  Er is GEVAAR VOOR DE STAATSVEILIGHEID DOORDAT STAATS-OLIE een GEMAKKELIJK PROOI is GEWORDEN VOOR DE VERSCHAFFERS van LENINGEN aan de FAILLIETE NDP-OVERHEID !


  Maak melding

 32. Ik laat me kennen,ik ben never nooit anders geweest.Ik zal ook nooit een inch wijken van mijn standpunt want dat is het enige echte standpunt dat je kan innemen als rechtgeaarde Surinamer.Het is geen onderwerp van discussie het is een feit.Een moord(en)valt niet te vergeven tenzij er consequenties aan verbonden worden.Als je een christelijke achtergrond heb dan ben je ook bekend met het gezegde;GEEF CEASAR(HANDHAVING VAN DE WET!!)WAT VAN CEASAR IS EN GOD WAT VAN GOD IS!!Dus is er geen vergeving voor hen die de wetten van het land niet eerbiedigen en respecteren.AAN ELKE ACTIE IS EEN REACTIE VERBONDEN.Alleen de reactie na het moorden van 15 ongewapende mannen bleef uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.