Presentatie vooruitzichten Suriname maakt indruk

24
Suriname wil belastingovereenkomst met Nederland heractiveren

PARAMARIBO, 21 okt – De presentatie van Suriname’s economische en financiele perspectieven heeft indruk gewekt. Minister Gilmore Hoefdraad en de rest van de delegatie hebben tijdens hun trip naar Amerika genoeg kunnen overtuigen. Het blijkt niet alleen uit het ruime aanbod tijdens de obligatieronde.

Er is ongeveer drie maal zoveel geboden als wat Suriname had gevraagd. Maar de obligatieronde krijgt ook een dikke voldoende van kredietmeetbureau Fitch. De obligatie krijgt een B Plus waardering. De delegatie heeft belangstellende individuen en groepen ingelicht over de economische vooruitzichten van Suriname. Uit de reacties valt op te maken dat beleggers toch geloof hebben in de toekomst.

In Suriname zelf wordt flink kritiek gespuid. De oppositie vindt dat de regering het land in grote problemen brengt. De ene lening wordt betaald met de andere. De regering krijgt ruim een half miljard dollar uit de obligatie. Met het geld zal onder meer de schuld van Staatsolie worden afbetaald. Het bedrijf heeft namens de staat geïnvesteerd in de goudmijn van Newmont. Als onderpand werd baar goud beschikbaar gesteld.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. Niks schuld wordt afgelost
  70% gaat in de zakka zakka ingi crimineel bouta en 30% in de zakka zak zakka crimineel boefdraad .

  Ze weten, volgende verkiezing winnen ze niet. Dus nu alles roven


  Maak melding

 2. De Front zombies krijgen massaal een hartverzakking hier. Deze hyena’s zien liever Suriname wegzakken in het moeras.
  Maar wij sranang mangs staan achter deze deal. Uiteindelijk komen wij er sterker uit. Whaaaa soso lobie paars.


  Maak melding

 3. Zwijg jij overbehaarde baviaan. Jouw missie kennen wel al. Ik vertel je het is een doodlopende weg. Bouterse blijft onze leider. Zelfs een wassie gaat je niet helpen. Sang boelie ray is de weg kwijt. Wat een oliebol.


  Maak melding

 4. @Jojo, ik heb halverwegen een stukje gekopieerd, misschien kan jij mij even uitleggen hoe of wat.

  = De rating van Suriname is niet positief voor investeringen, ook wel “junk-rated” genoemd. Internationale investeerders nemen grote risico’s vanwege de hoge uitbetaling die daaraan gekoppeld zal moeten zijn, schrijft Bloomberg. Naast politieke risico’s, zijn investeerder ook bezorgd om de bereidheid van de Surinaamse overheid om zich te houden aan de hervormingsplannen die vanuit het Internationaal Monetair Fonds worden geeist, zegt de senior portfolio manager van Invesco aan Kitco. President Bouterse maakte er onlangs gewag van dat Suriname ook zonder het IMF verder kan, maar volgens de hervormingsplannen moeten de prijzen van electriciteit en brandstof in ons  land nog verder worden verhoogd.  


  Maak melding

 5. En wat Hoefdraad en Baas Boua beloeven, dan komen ze altijd na…..

  Ik zeik in mijn broek van het lachen..

  Ik denk dat investeerders onder de indruk zijn van de economische puinhoop zonder vooruitzicht waarin Suriname zich bevindt.


  Maak melding

 6. Eddie Murphy, Coming to America

  Vervolg

  Deel 2
  Presentatie vooruitzichten Suriname maakt indruk

  GH Coming to America

  Starring: Gilmore Hoefdraad

  Di Pikin Ingibooi Winti Wai, A Trowe Mi Kankantri, San Na Mi Bana Bon

  Laf (His)tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. NPS-topper Rusland zegt op Starnieuws dat de mededeling dat meer dan 50 miljoen US dollar zal gaan naar aflossingen van de Petrocaribe deal vreemd is, omdat trekkingen uit die deal een aflossingstermijn hebben van 25 jaar tegen 1 tot 2% rente per jaar. De bilaterale overeenkomst is door Rusland namens Suriname met wijlen president Hugo Chavez van Venezuela, in 2005 getekend. “Het zal heel vreemd zijn als de regering dit bedrag zal ruilen tegen een bedrag met een looptijd van tien jaar en een rente van 9,25%. Dat is onacceptabel,” beklemtoont Rusland. De oppositie heeft een openbare vergadering aangevraagd om deze uitgifte van de obligaties aan de kaak te stellen….zorgelijk


  Maak melding

 8. Een dikke voldoende? Euforie? De obligatie waardering is in lijn met de op lange termijn vreemde valuta reserve. Op 26 februari 2016 degradeerde Fitch deze lange termijn reserve van Suriname al naar een B + waardering met een negatief vooruitzicht.
  Correct me if I’m wrong.


  Maak melding

 9. ”Uit de reacties valt op te maken dat beleggers toch geloof hebben in de toekomst.”…dat is volgens mij meer als logisch met een rendement van 9,25% voor de geldschieters..

  ”Het bedrijf heeft namens de staat geïnvesteerd in de goudmijn van Newmont. Als onderpand werd baar goud beschikbaar gesteld.”…hoe dan, er was/is toch geen dekking voor de SRD? Welke hoeveel baar goud?


  Maak melding

 10. Oppositie mag langs de zijlijn kritiek leveren omdat tijdens periode Chin-A-Sen bouterse een wet heeft doorgedrukt welke de regering meer macht geeft en het parlement op zijspoor is gezet. Opeenvolgende regeringen hebben hier niks aan veranderd.


  Maak melding

 11. Ira

  Geïnstitutionaliseerde beleggers (pensioenfondsen, grote banken) mogen niet investeren in obligaties (bonds) van partijen die een te lage rating hebben van Fitch, standard & poor, etc.

  Als ze er laag gerate zijn krijgen ze de junk (rotzooi status).

  Hoe lager de rating des te meer kans op falen van de lenende partij des te hoger de risico toeslag op de rente.

  De Surinaamse obligaties kunnen niet gekocht worden door de grote banken etc maar worden gekocht door de gokkers die daarvoor hoge rentes.
  Het kan ook zijn dat partijen die al geleend hadden aan Staatsolie toen het nog een goede rating had nu ingeschreven hebben omdat als Staatsolie niet zo kunnen aflossen zij het faillisement van Staatsolie hadden moeten aanvragen en een groot deel van de Schulden zouden moeten afschrijven.
  Dan is door rollen tegen een hogere rente een beter alternatief.

  Een deel van de Staatsolie schuld is bij ING een Credit Suise. Door rollen naar een obligatie lening is voor hun makkelijker dan afschrijven (fout toegeven). Zeker als zij zelf geld kunnen inkopen voor 1% tot 2% en het aan Suriname kunnen uit lenen voor 9.25% met een coupon per 1/2 jaar. dus feitelijk een rente die richting 9,75% gaat


  Maak melding

 12. 9,25% is 738 basispunten boven de 10 jarige Amerikaanse obligatie, dus ronduit een junkstatus. Say no more! En daar zijn deze Nationale Debiele Personen dan trots op!!!!!
  Terug naar je prehistorische hol.


  Maak melding

 13. De anansi torie van Boefdraad over goudvooraden en stijgende olie prijzen spiked met obja moet hebben gewerkt.

  Gokkers en berekenenden schuldeisers gaan voor de hoge rente van de junkbond. De hoge risico van niet betalen nemen ze maar als de risico wordt vekleint met goud vooraden denkbeeldig of real van Newmont Suriname. By the way ik zag dat de goudprijzen naar beneden gingen deze week.


  Maak melding

 14. De beleggers zijn onder de indruk van de 9% rente en van het feit dat de Paarse Rovers bende heel Suriname, al haar staatsbedrijven en de toekomst van haar bevolking als onderpand geeft.

  “Take the money and run” is het motto van deze Paarse Kakkerlakken.


  Maak melding

 15. Wat had je gedacht. De rente in de hele wereld bedraagt bijna 0 procent. Voor 9.25% wil de hele wereld in jou beleggen. Vraag rijst natuurlijk in welke bedrijfstak jij een rente van meer dan 9.25% kan halen om deze rentelast terug te betalen.
  Sorry, Suriname is niet meer skeer, maar Suriname is failliet.


  Maak melding

 16. @JoJo, dankjewel voor je uitleg.

  Wat ik vreemd vind is het feit dat Hoefdraad A zegt en vervolgens lees je achteraf dat het verhaal niet klopt. Ik begrijp die gasten ook niet meer.
  Maar ja, als Bouterse openlijk liegt en het volk alleen maar leugens vertelt dan krijg je dit wel.


  Maak melding

 17. Waarom niet een zakka zakka creool met blanken bloed. Indianen hebben niks te maken met desi of jullie low life politiek. Kijk maar je eigen soort wat er van Suriname terecht is gekomen.


  Maak melding

 18. -Ik heb naar Marinus Bee geluisterd en moet zeggen dat het verschrikkelijk is met deze regering.
  Hij gaf aan dat die $550 miljoen niets te maken heeft met het vertrouwen in deze regering.
  Hoe gaat Suriname al die leningen terugbetalen???Volg het maar zelf.

  =Bouterse had toen geld geleend van Staatsolie om zijn campagne toen te financieren en heeft toen ook nog zijn zakken gevuld.
  Vandaag op de dag mag het volk zijn schulden komen aflossen.

  Deze waardeloze Bouterse is de grootste boef van Suriname en daarnaast een grote moordenaar.

  NDPérs moeten niet te vroeg juichen.


  Maak melding

 19. Met de Obligatie-lening en de meerdere andere onnodige leningen is de AFBETALING van de dramatisch HOGE NDP-schuld van Sranang, grotendeels neergelegd bij de Suri-naamse JEUGD !

  De NDP heeft de BETALING van de door HAAR WANBELEID, VERGROOTTE MEGA-SCHULD via manipulaties en tegen een ABOMINABEL HOGE RENTE, opgeschoven naar de toekomst !

  Dit is meer dan een SCHANDE ! Het is crimineel, om jonge mensen, zonder dat die het beseffen, KANSEN op een GOED BESTAAN te ONTNEMEN !

  Het kan niet zo zijn dat MACHTHEBBERS, RUIM ZES jaar LANG, ON-OPZETTELIJK, jaar na jaar VEEL TEVEEL, t.w. VELE MILJARDEN, UITGEVEN !
  Conclusie is, dat men GEWOON UIT IS OP VERNIETIGING VAN HET LAND en van Ons VOLK !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.