Surinaamse lerarenbond bedreigd met boycot

24

PARAMARIBO, 20 okt – Lerarenbond BvL staat een complete boycot van regeringswege te wachten. Vicepresident Ashwin Adhin dreigt alle overleg met de vakbond stop te zetten. Het is een reactie op een recente oproep van de BvL.

Ouders van scholieren waren opgeroepen hun kinderen thuis te houden. Dat was op de eerste dag van het nieuwe schooljaar. BvL en partner ALS hadden voor die dag een protestvergadering. De rekening wordt nu gepresenteerd. “Als de regering niet per ommegaande een adequate verklaring ontvangt, ziet de regering zich genoodzaakt onmiddellijk alle overleg op te schorten”, schrijft Adhin in een brief.

De vakbond moet ook beloven “vanaf nu in voorkomende, vergelijkbare situaties de ouders van leerlingen er buiten” te houden. Er zal alleen nog gesproken en onderhandeld worden met de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, Fols. Adhin vindt ook de reden die de lerarenbond opgeeft voor acties ongegrond. Van ‘jarenlange miskenning’ kan geen sprake zijn, omdat de bond zelf koos voor een bepaald waarderingssyteem.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. Adhin is gestoord. Als hij verstanx heeft weet hij dat kinder niet naarschool moeten als er n staking is. Omdat er dan geen tpezicht is. Maar hij wil dictator sprelen net als z’n oom rambali. Weet 1 ding. HITLER isdood en dit land is niet van jullie maar van ons. Wij hebben jullie daar gezet, om onsverder achteruit tebrengen. Adhin schaamje. Minister onderwijs. Maar VN rapport nog steeds slecht. Wat hebje gedaan. Het land opgelicht en je familie aan werk geholpen. FUCK TOU ALL.


  Maak melding

 2. De Bond van Leraren moet niet ingaan op het verzoek van Adhin. Deze Adhin is gewoon een Brutale Snuiter.

  KUMAKOISI EN ZIJN DALTONS MUSU HARADANG!!!


  Maak melding

 3. Lusu bere en kumakoisi time vr njang poeni snor valies,en alle kuma lovers hier op waterkant,disi na schaakt spel op hoog niveau ,tja valies go naki eng ede panja,boontje vroeg om zijn loontje,en ei kisi eng kontant


  Maak melding

 4. @ Adhin …baab’ re baab …. wat ben je een … moergie … een kip … maar één zonder kop. Toe pagla batie …. Killer Bouterse wil je weg hebben. Killer Bouterse gebruikt je…. begrijp je …. zie je dat niet in! Echt niet … dan ben je rijp voor ………………. vul maar zelf in.
  Jou reaktie richting de BvL zal onrust op ’t Onderwijsveld veroorzaken … moment daar voor Killer Bouterse om te reshuffelen. Als Vice-pres. ben je zwakker dan AmerAli of hoe die zak ook heten mag. Killer Bouterse gaat je eruit schoppen …. believe it or not.


  Maak melding

 5. Terwijl het Surinaamse volk pinaard koopt boef raad een villa van 650.000 us dollar.
  Hoefraad zegt dat hij het geld verdiend heeft in het buitenland en krijgt pensioen.
  Verder zegt hij dat hij 5000 usd aan huur per maand betaalde.
  Ik dacht dat het de zelfde regering was die zei dat alle huren in srd betaald moest worden.
  Dus leugen op leugen .
  Zelf God vind dat het nooit meer goed komt met Suriname.
  Graaiers zijn het .


  Maak melding

 6. Boefdraad koopt villa van 4.5 miljoen srd

  PARAMARIBO – In een tijd waarin wordt opgeroepen tot minderen en matigheid koopt Financien-minister Hoefdraad een miljoenenvilla. Omgerekend kost de villa SRD 4,5 miljoen. Volgens Parbode hebben meerdere onafhankelijke bronnen bevestigd dat Hoefdraad zich sinds kort de eigenaar van het pand mag noemen. Ook beamen verschillende buurtbewoners dat de minister recent in deze villa is komen wonen.

  De Paarse Roversbende zorgt prima voor zichzelf…


  Maak melding

 7. Laat het volk in opstand komen tegen dit wanbeleid..Nee niets doen en achterover leunen dat gaat wat veranderen.Ik wordt er kots misselijk van.Mijn 10 euro blijft in mijn zak,het heeft geen zin Suriname te steunen Surinamers gaan het leren op de harde manier…ZE GAAN LEREN DAT EENDRACHT MACHT MAAKT!


  Maak melding

 8. Boefdraad koopt villa van 4.5 miljoen srd..

  Nu weet het Surinaamse volk tenminste waar hun geld o.a. naar toe is gegaan…

  Ik wacht met smart om te zien wie ballen genoeg heeft om straks deze boeven ter verantwoording te roepen….


  Maak melding

 9. Adhin heeft het ook met de EBS gedaan. Hij is de pointman voor deze bedreigingen. Gewoon laten zien dat je niet bang bent voor hem en zijn baas bouterse.

  Schrijf een brief aan de ILO en andere internationale vakbeweging organizaties.

  Dit is waarom bouterse naar huis moet.


  Maak melding

 10. Drup, drup, drup, drup, drup en zo druppel de emmer vol.
  En maar intimideren. De mensen in Commewijne die in protest komen tegen wanbeleid (geen stromendwater) zijn bedreigd dat er geen water zal worden geleverd door de SWM. Voor de goede orde; Nationale Debiele Personen stromendwater is een mensenrecht. Ga maar lekker door met intimideren (EBS, gisteren de protesterende mensen in Commewijne, nu de protesterende BvL) vroeg of laat komen jullie Nationale Debiele Personen erachter dat de macht uiteindelijk bij het volk ligt.


  Maak melding

 11. Nou, nou.. Hoefdraad heeft een huis gekocht van 5 ton. Wat een spanning en sensatie. Doe gewoon eens een keer normaal. Elke tweeverdienende lullo in Nederland heeft al snel een hypotheek op zo’n huis van deze waarde.


  Maak melding

 12. Henk Molenaaier2016
  Nou, nou.. Hoefdraad heeft een huis gekocht van 5 ton. Wat een spanning en sensatie. Doe gewoon eens een keer normaal. Elke tweeverdienende lullo in Nederland heeft al snel een hypotheek op zo’n huis van deze waarde.

  Jij bent weer zo’n typische oerdomme Paarse kakkerlak. De man die verantwoordelijk is voor het failliet van Suriname baadt in weelde.


  Maak melding

 13. Henk Molenaaier2016

  Nou, nou.. Hoefdraad heeft een huis gekocht van 5 ton. Wat een spanning en sensatie. Doe gewoon eens een keer normaal. Elke tweeverdienende lullo in Nederland heeft al snel een hypotheek op zo’n huis van deze waarde.

  =============================================

  In een tijd dat de gemiddelde burger de broekriem aan moet halen zou het gepast als politici dit ook zouden doen. Er is ook een morele kan aan dit verhaal.


  Maak melding

 14. De tijd van overleg is voorbij. Een regering is niet de instantie die spierballentaal dient te gebruiken. Dit is voorbehouden aan vakbonden. Een regering hoort boven de partijen te staan en te allen tijde partijen moet proberen samen te brengen. Altijd constructief moet zijn. Helaas krijgt de regering dictatoriale trekken.

  Wat hoeddraad betreft,
  Natuurlijk kan hij als hij voldoende vermogen heeft een duur huis aanschaffen. Maar, hij zou toch moeten beseffen dat dit niet het moment is om te tonen hoe veel je wel niet hebt.
  Maak me maar af, ik zal er niet minder om slapen, maar ik vind dit een typische Surinaamse kwaal. Uiterlijk vertoon,
  Stree libie. Als je het zo schrijft.


  Maak melding

 15. Het moet maar eens afgelopen zijn met de zwakke/slappe stoerheid van het bestuur van BvL. Deze domme gasten van BvL hebben in feite geen power meer omdat de stakingen die zij hebben uitgeroepen totaal mislukt zijn. De leden hebben het massaal laten afweten bij de stakingen .De achterban luister niet eens meer naar het bestuur. Ze zijn geen volwaardige gesprekspartners. De overheid heeft het daarom aan het rechte eind om deze kleine jongens in het bestuur niet serieus te nemen.

  Het bestuur van de BvL-vakbond bestaat thans uit levende lijken. Ze leven als mens maar hun vakbondsinvloed is dood.Hun macht is weg.Men luistert niet meer naar hen. Deze lichtgewicht vakbondsleiders moeten opkrassen. Suriname heeft behoefte aan slimme en intelligente vakbondsleiders.

  Dit proces van verschuiving van domme naar slimme vakbondsleiders zie je overal in de moderne wereld zich voltrekken. De domme Surinaamse vakbondsleiders hebben het niet eens door. Ze begrijpen ook niet dat de bevolking niet op een staking zit te wachten gezien de deplorabele toestand van de Surinaamse economie.


  Maak melding

 16. Bouta nak Valies “knock out”; a kil konie moro Ba-Ansie !!
  Binnenkort “HONORIS CAUSA” Doctor’s bul .voor Bouta als politicoloog en econoom uitgereikt door ADEK !!

  We hebben Hans en August niet meer nodig als politicologen !!
  Tide tamara we-e-dede-go-moro-fara !!!


  Maak melding

 17. Even enkele feiten:
  Het is, volgens de ILO, niet toegestaan voor vakbonden om onder werktijd te vergaderen.
  Het is dus terecht, dat wanneer dat wel gebeurd de werkgever het recht heeft, daar een verklaring voor te eisen.

  2. Het was Wilgo Valies die in 1999 een overeenkomst met de regering heeft getekend, nadat hij zich had afgescheiden van de CLO. Deze overeenkomst is nadelig uitgevallen voor de onderwijsgevenden.
  Het is voor mij zeer teleurstellend, dat mensen die redelijk goed zijn opgeleid nog steeds zoveel vertrouwen hebben in deze man.

  Valies moet nu serieus met pensioen en afblijven van vakbondszaken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.