Suriname op EU Cariforum Sustainable Energy Conferentie

12

De Europese Unie en het Caricom secretariaat hebben vorige week de EU Cariforum Sustainable Energy Conferentie gehouden. Op de conferentie op Barbados nam ook een delegatie van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) uit Suriname deel. De delegatie werd geleid door minister Regilio Dodson. Een belangrijk aspect tijdens deze conferentie was de ondertekening van een gemeenschappelijke verklaring ter versterking van de samenwerking tussen het Caraibisch gebied en de Europese Unie op het gebied van duurzame energie. Er is een fonds opgericht voor het ontwikkelen van publieke en private projecten gericht op duurzame energie met een startkapitaal van 135 miljoen Amerikaanse dollars.

Bekijk ook:

12 REACTIES

 1. Het wordt tijd dat Surinaamse ondernemers zich begeeft op de weg van duurzame energie. Windmolens, zonnepanelen,ethanol van mais en andere bronnen en waterkracht(watervallen en stuwmeer) moeten op de drawing boards en uitvoering ervan.

  Ondernemers moeten investeren jawel. De gouvernement moet papieren en als het kan infrastructuur klaar maken. Ook dit laatse is ook nodig. Ondernemingen hebben locatie nodig en support van de regering met leningen bijv..


  Maak melding

 2. Surname kan wel overall met de mond aan mee doen. Dat heeft echter geen zin als je geen geld hebt en het ook door niemand aan je geleend wordt.

  Suriname kon 6 maanden geleden nog $ 86.000.000 lenen via Oppenheimer voor 15 maanden en 8,5%.

  Nu moet het voor de aflossing van die lening en de herfinanciering van Staatsolie al meer dan 9,5% betalen.

  Nu blijkt dat men nog $ 27.000.000 moet inleggen in Surgold of wel Newmont Suriname LLC. Iets dat wat men al met de vorige lening via Oppenheimer gedaan zou hebben.
  Zolang de laatste dollar niet gestort is in een LLC is men geen partner dus geen aandeel houder.

  Staatolie heeft meer geleend omdat de regering Bouterse teveel geld uit Staatolie gehaald heeft.

  Het is meer dan raar dat men nu voor staatolie heel duur gaat lenen terwijl het goedkope geld van IsDB gezien het onderpand zo ingezet zou kunnen worden.

  Het heeft geen enkele zin om over dit soort conferenties na te denken als je 10% rente moet betalen over de ticket prijzen.

  De Schulden komen nu uit alle kasten vallen. Bureau voor Staatsschuld laat nergens een Petro Caribe schuld van $ 54.000.000 zien. Hij moet wel afgelost worden.

  Het wordt echt tijd deze regering naar de Vuilnisbak te verwijzen en de kasten uit te mesten.
  Suriname is onderweg naar een faillisement omdat de heer D.D. Bouterse uit Santo Boma wil blijven


  Maak melding

 3. Jojo (anderen mogen natuurlijk ook antwoord geven,)
  Zoals je weet wil Hoefdraad $ 500 miljoen lenen.
  Er wordt aangegeven waarvoor $ 469 miljoen bestemd is.
  Weet jij waar de rest voor bestemd is


  Maak melding

 4. Een ieder denkt dat de lening van het isdb gratis of goedkoop is. Dat is wat ons wordt voorgehouden. Nogmaals ze vragen geen rente van BV 10%. Wat ze doen is als er materialen voor wat dan ook moet worden aangeschaft zijn zij degene die het aankopen en vervolgens doorverkopen met een fikse opslag boven hun inkoopprijs. Vb wil je een auto kopen en je vraagt een lening aan bij ze,dan kopen ze de auto voor je en kan je vervolgens de schuld aflossen. Aankoopprijs $20.000,00 wordt betaald Door isdb verkoopprijs die je moet betalen aan het isdb zal dan zijn 25.000,00 .Reken zelf maar uit wat de opslag/rente % is dat ze in rekening brengen. Zo werken ze is mij verteld Door mijn Marokkaanse vrienden in Europa.


  Maak melding

 5. Er is nog nooit maar dan ook nooit een delegatie naar het buitenland vertrokken en terug gekomen met een deal,contract of een plan van aanpak. Enigste waar ze mee terug keren naar su is een volle buik en wat foto’s om hun kleinkinderen te laten zien hoe groot hun buikje was bij terugkomst naar su………


  Maak melding

 6. @ tunggak

  Ondernemrs investeren ook in Grote Smurf zodat ze het tienvoudige weer terug krijgen middels gesjoemel en dergelijke. Locaties waren er zat maar dat is allemaal in handen van de billenlikkers van de Grote Smurf.

  Jouw voorstel is uitstekend maar zoals jij en ik het weet zal het nooit gebeuren en het blijft allemaal bij blaaa blaa en nog eens blaa blaa. Het volk is voor 99% ongeschoold ( vinden zichzelf altijd geweldig en hebben zoals ze denken overal verstand van, denken ze) daar maken bepaalde mensen zeer handig gebruik van.


  Maak melding

 7. Bigi kaaiman kaaiman kaaiman, bigi kaaiman djompa liba bari chewe chewe. Bigi kaaiman kaaiman kaaiman, Bigi kaaiman djompa liba barie chewe chewe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.