Mensen in NL in actie voor Suriname [VIDEO]

53

Morgen vertrekt een container vol met spullen voor Surinaamse ziekenhuizen. Ingezameld door mensen in Nederland. Doordat het land veel last heeft van een economische crisis, is het voor ziekenhuizen ook onbetaalbaar om spullen te kopen. Een van de mensen die inzamelt is Chaya Pahladsingh. Zij verzamelt medische spullen om te sturen naar Suriname en gaat langs ziekenhuizen en huisartsenposten om de spullen op te halen. Het gaat om kraantjes, dekens, scheermesjes, handschoentjes, watten, slangen, van álles. Bekijk het videoverslag van NOS op 3 hieronder:

Bekijk ook:

53 REACTIES

 1. US$ 300 miljoen uit de beoogde US$ 500 miljoen is bestemd voor Staatsolie om bestaande schulden af te lossen. Ongeveer US$ 88 miljoen gaat naar de terugbetaling van de lening bij Oppenheimer, (die loopt tot eind september 2017). Verder wil de regering US$ 27 gebruiken om de 5% aandelen in Newmont Suriname (Surgold) te betalen. Een bedrag van US$ 54 miljoen is uitgetrokken voor de schuldaflossing van de Petrocaribe olie uit Venezuela.

  Op den duur zullen er nog meer hulpacties op touw moeten worden gezet gezien de aflossingen inclusief rente die er binnenkort gedaan moeten worden. 88 miljoen wordt gebruikt om de vorige lening af te lossen dus de kosten nemen toe door de rente aanpassing naar circa 9,5% de vorige lening was 7,75%.

  Niets dan lof voor deze jongedame om haar woning beschikbaar te stellen om de spullen op te slaan en deze op te halen / verzamelen


  Maak melding

 2. O jee de bedelaars wanneer gaan de mensen daar zelf eens aan het werk Jennifer govaard renwich govaard ik heb me buik vol van de bedelaars telkens om geld en spullen lopen zeuren mensen oplichten met hun zielige verhalen


  Maak melding

 3. Een heel goede initiatief van Chaya Pahladsingh, ik hoop maar dat andere landgenoten haar voorbeeld zullen volgen !
  Ik heb mijn bijdrage al gedaan via de Hakrin bank in Su.,
  om geld van mijn rekening af te schrijven. Alle beetjes helpen, het hoeft niet in de duizenden te zijn dat je doneert.
  Behalve deze jonge dame C. Pahladsingh wil ik de Pres, van Su, en natuurlijk de DNA, heel hartelijk bedanken voor het goede zorg dat ze het Surinaamse volk bieden.

  C. Pahladsingh; moge God je zegenen namens alle Sranang mang, die je mede door je actie wordt geholpen.

  (Sari tori )

  Jacko


  Maak melding

 4. Die criminele rioolrat Bouterse stond 2 jaar geleden nog te schreeuwen en te bleren dat hij voedselpakketten naar Nederland ging sturen. Waar is hij nu met zijn grote smoel?? Deze megalomane brulaap had de Noordzee toch niet meer nodig??…Dankzij het wanbeleid van deze moordenaar en staatskasrover verkeert die drugsnatie nu in een humanitaire crisis. Nederland moet geen cent meer besteden aan dat klagende, vragende en bedelende volk. Ga lekker je eigen rotzooi opruimen en blijf weg van de Noordzee.!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. C. Pahladsingh,

  Je bent een top meid. Je bent een voorbeeld voor alle Surinamers in den vreemden. God zal je zegenen.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 6. Als 300.000 Surinamers 10 euro stort op een rekening, kunnen wij een hoop problemen oplossen in Suriname.

  Niemand anders gaat het voor ons doen, wij moeten het zelf doen.

  Stoppen jullie met klagen en schelden en doe iets voor ons land Suriname.

  Yes, we can, a la Obama.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 7. Is het niet de president van Suriname die zo’n grote bek opgaf over Nederland. Uit het versturen van hulppakketten naar Suriname blijkt dat Bouterse een probleem heeft met Nederland niet beide volkeren.
  Het volk van Suriname heeft hem 2x de ruimte gegeven om zijn persoonlijk belang boven het het landsbelang van Suriname te plaatsen met alle gevolgen van dien.
  Alle adhoc wetgeving is tot nu toe gericht geweest op het persoonlijk belang van Bouterse.


  Maak melding

 8. @Kwamma, je hebt groot gelijk

  @babylovesloly, Suriname is naar de knoppen dank zij het wanbeleid en al het geschreeuw wat ze gaan doen en zie maar!!!
  Nederland bedelt, maar alles kun je terug lezen, maar in Suriname niet. Zie maar wat met het bedel geld gebeurd in beide landen.

  Waar zijn die gasten die zich nu NDP’ers noemen?

  Bouterse, de Surineds zijn landverraders en wij hebben Nederland niet nodig

  Hooghart, we moeten af van die koloniale gasten en we hebben ze niet nodig. Weg met Nederland.

  Vandaag hebben zij er ook spijt van dat ze Surlaco het land hebben uitgestuurd.


  Maak melding

 9. Landgenoten ( SuriNeds )( Land verraders) zoals wij bestempeld worden door onze landgenoten die in Su zijn achter gebleven. laten we niet over DDB en Hooghart praten, het is lullen tegen de bierkaai vind ik !
  Ik vind het idee van kwamma uitstekend, maar wie gaat het geld dan beheren als dat van de grond zou komen ??
  Mi sabi té ding mang sie monie do njang ing, want in troebel water gaat men vaak vissen. Het blijft aan de strijkstok hangen, zoals de ptata”s dat zo mooi
  formuleert …

  @ Ira

  Dat weet je, berouw komt na de zonde, en trouwens jullie allemaal die tot nu hebben gereageerd hebben gelijk.
  Door wan prestatie en verkeerd beleid van de overheid is het land helemaal naar de verdoemenis voor veel landgenoten.

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 10. @ chris

  Het is de regering die de suries tot bedelaars hebben gemaakt
  eigenlijk is er niks nieuws aangezien we altijd maar rondbedelen.

  Hopelijk gaat er niet 1 pleistertje naar Damsco en zijn lowlife ghetto familie en vrienden laat ze creperen.

  @kwamma

  Leuk idee van die 10 euro dat zal uiteindelijk 1000 euro worden als we deze weg op zullen gaan en dat is niet de bedoeling of wel !!!

  Het domme suri volk heeft dit gewild en men moet nu op de blaren zitten en niet zeuren.
  Suries moeten gewoon hun gebruikte toiletpapier opnieuw gebruiken na het wassen en dan komt alles weer goed.


  Maak melding

 11. @zwartmans

  (Ik vind het idee van kwamma uitstekend, maar wie gaat het geld dan beheren als dat van de grond zou komen ??)

  In Fantasy Island zou het misschien mogelijk zijn.
  How low can you go……..


  Maak melding

 12. De ingezamelde goederen en geld kunnen liever naar Haiti gestuurd worden.Zij werden getroffen door rampen waar tegen ze niets konden doen.Een aardbeving en daarna een orkaan van de heftigste categorie.
  En wat deden de Suri”?Ze kozen willens en wetens voor deze regime.Ze waren gewaarschuwd.Laat ze dan maar de consequentie’s dragen voor hun handelen.De Suri’s kunnen niet altijd door het buitenland gepamperd worden.


  Maak melding

 13. maar we hebben Blanda toch niet meer nodig ? heb ik vaker gehoord . Surineds houden het systeem daar in stand en dat weten de regering /rovers ook .

  Stop met pakketten en geld te sturen en ga niet vakantie naar Su voor 6 maanden en je zal zien wat er gebeurd .


  Maak melding

 14. Ba soekoe…Ba vinnie…..

  nog 4 jaar….

  Ze wilden ndp toch….

  de moordenaar en zijn companen kies a dong massa bakka ..

  @Dong dong dia

  ik stuur geen moer….geld besteed ik aan mijn vrouw en kinderen…die zijn tenminste dankbaar


  Maak melding

 15. Bigi Sama, ook onder Venetiaan werden schulden afgelost.Er is dus niets nieuws op deze aardbol verschenen. Maar dringt het ook tot de Front-aanhang door dat de economie van Suriname ziek is en dat de patiënt genezen moet worden.Er zijn bijv. heel veel overheidssubsidies op importen. Deze subsidies moeten afgebouwd worden omdat de inkomsten van de handelaren door de subsidies kunstmatig werden vergroot. Deze subsidie-gelden moet de overheid toch ergens vandaan halen in de vorm van belastingen en heffingen.


  Maak melding

 16. Mooi en warm blijf de mensen steunen die het moeilijk hebben ondanks de verkeerde keuzes die soms gemaakt worden door het stem gedrag, Mooie en warme mensen met een verleden met Nederland enige morele schuld van Nederland aan Suriname is wel op zijn plaats en daarom moeten wij blijven helpen.
  GO UP SURINAME GO UP


  Maak melding

 17. Ik vind nichtje chaya, een heel, dapper en toffe meid. Veel van ons familie zitten in de medische wereld in Nederland, van mri / ct monteurs, chirurgen tot huis artsen. Familie Oemarawsingh is ook onze opa zus kinderen. 2 van hunzijn doodgeschoten door bouterse. Wij zijn geleerde mensen met echte hersenen. Gevoel van ons zitten nog in suriname. Ik ben zelf een staal ontwikkelaar, die denk steeds aan innovatie en modern techniek voor de baas in india, Ratan Tata.
  Maar een ding is zeker, spullen verzamelen voor komende 4 jaren is haast niet haalbaar.
  Mijn nicht verdient een schoonheids lintje voor de gezobdheid.


  Maak melding

 18. Sommige mensen kunnen wel steen en been blijven klagen en schelden, maar wat er gebeurd is, is gebeurd, we kunnen het niet terugdraaien.

  Zaak is, dat wij vooruit moeten kijken en samen met de broeders en zusters in Suriname oplossingen zoeken voor de huidige problemen.

  Wat heb je nou eraan om hartdragend te zijn? Laat gaan, mensen maken fouten en fouten maken de mens. We zijn allemaal toeristen op deze aarde, vroeg of laat gaan we weer weg. Probeer een leuk leventje te leiden voordat je aarde wordt.

  Als sommige zaken in het leven niet naar wens verlopen, moet je toch positief proberen te zijn. Je heb niks aan negativiteit. Topac zei ooit ” When life changes and gets harder, change yourself and get stronger”. Dus Surinamers, get stronger.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 19. @ robert-a goed ontwikkelde mensen met een hoge iq ,weten waarover ze praten!
  Dat is fisie en kennis..en respect voor je nichtje die alles zo ver in elkaar heeft kunnen zette,voor de surinaamse gemeenschap!!


  Maak melding

 20. Ik maak geen kopercent over naar het wetteloos land.
  Waarom krijgen ze nu geen gratis bruine bonen met zoutvlees???? Tijdens de verkiezingen heeft het elecotoraat van de ndp zich vol gevreten en nu lijden ze honger, goed zo, komende 4 jaar gaan jullie nog meer honger krijgen. Vertrouw op eigen kunnen !!!!

  Van mogen jullie het lazarus krijgen daar.
  Waarom schudden de dames nu niet meer met hun kont ??Of hebben ze ook geen stroom meer? Het leek wel alsof hun kont onder stroom stonden in 2015 !!!


  Maak melding

 21. Kwamma ben je soms gek? Vergeet het plan. Er zit veel geld in het land. Laat de extreem rijken de armen in Suriname helpen. Alleen de overheid is arm en de mensen die alleen afhankelijk wensen te zijn van een arme overheid zullen ook niet veel uit te geven hebben. Waarom moet ik mijn geld storten op een rekening voor mensen die eerder lui zijn om te werken dan de handen uit de mouw te steken. Ik moet hard werken voor mijn geld.

  De mensen zoeken allerlei redenen om de overheid alle schuld te geven van veel éllende terwijl zij zelf genoten toen manna uit de hemel viel. Het is ook de overheid dat ze veel stroom gebruiken en de rekening niet kunnen betalen.

  Trouwens China heeft hard uitgehaald naar India. Groepen in India eisen een boycot van producten uit China. Volgens China is India het grootste corrupte land ter wereld en heeft India een bevolking die lui is en ook slecht produceert. De corruptie is erger dan in Afrika ennZuid Amerika. Daarnaast is de rijkdommen in India zijn in handen van een kleine elite die stevig de belasting aan het ontduiken is en tevens zijn de ondernemers zeer onbetrouwbaar.


  Maak melding

 22. 300.000 Surinamers storten 10 euro per persoon op een bankrekening ten gunste van Suriname.

  Om dit goed te doen, zouden wij een website kunnen bouwen genaamd “Surinamers-in-den-vreemden.com” en een bankrekening openen onder dezelfde naam. Storting van die 10 euro gebeurt middels het registeren op de site, dus ben je meteen ook lid.

  Maandelijkse publicaties door de vrij willige beheerders van de site:
  1. Het saldo op de bankrekening per einde van de maand.
  2. De mutaties die zich de betreffende maand hebben voorgedaan.
  3. Lopen en projecten die gerealiseerd zijn
  4. Overige zaken

  Dit is maar een heeeeeel klein stukje van mijn idee, dat ik gepost heb. Het is uitgebreider.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 23. Dan start ik gelijk een actie om de gedupeerden te helpen.
  Inschrijfkosten bijv € 5.

  Misschien kan bijv HenkMolenaar 2016 een actie starten om de mensen die geld op mijn rekeing hebben gestort bijstaan.
  Inschrijfkosten €4


  Maak melding

 24. Als er bankrekeningen in Nederland geopend worden met een naam voorbeeld, hulp aan surinaamse ziekenhuizen, zou dat ook een heel goede daad zijn.

  Als van elk gezin in Nederland, 10 euro wordt overgemaakt en er ongeveer 100.000 gezinnen in Nederland zijn is dat 1 miljoen euro.

  Met dat geld zou er dan ziekenhuisspullen voor de ziekenhuizen bij ondernemingen die dat maken gekocht kunnen worden.

  Op die manier kan er gestructureerd een bijdrage van iedere Surinaamse gezin in Nederland gevraagd en geboden worden, het geld binnen komt en kan men gaan inkopen en voor de verscheping van een container worden gezorgd naar Suriname.

  Op die manier is er structuur, geld komt binnen en kan gekocht worden in Nederland en verscheept worden naar Suriname.

  Hopelijk dat de initiatiefnemers meer duidelijkheid geven over hun hulpactie en dit bekend wordt bij de SuriNeds in het byzonder en mensen die mensen in nood de helpende hand bieden in zijn algemeen, de Nederlandse Overheid, de Rode Kruis enz.

  Wi Na Wi, Wi Na Sranansma
  Vergeet uw broeders en zusters, familie niet in Suriname

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 25. @ kwamma

  (Zaak is, dat wij vooruit moeten kijken)
  Men kijkt ook vooruit om te zien waar men wat kan stelen om hun zakken te vullen.

  (Dus Surinamers, get stronger)

  Hoe moet men dat doen met een lege maag.

  Wat Tupac allemaal rapte was fictie en geloofwaardig voor de lowlife broeders en zusters. Die zitten nog steeds in de ghetto en zijn niks veranderd Tupac heeft dus weinig indruk gemaakt

  ( Suriname moet oplossingen zoeken voor de huidige problemen.)

  Suriname is niks anders dan een groot probleem sinds het ontstaan er van.

  Veel succes met het bouwen van de website.


  Maak melding

 26. @ passant

  Je bent niet goed bij je hoofd we moeten af van deze roversbende en jij komt met het idee om dit in stand te houden.

  Surineds moeten geen ene cent geven aan deze ondankbare Suries. teren op Ned gelden en hulp en dan voor rotte vis uitmaken. Zelfde met voedselpakketten als awaries gaan ophalen dan dan hun uitmaken voor ezels.


  Maak melding

 27. Het is heel erg hoor!! Wij leveren ons bijdrage voor de arme Suries arm of rijk het maakt niet uit!! Maar het ze bijven ondankbaar!! Dat is in hun aard!! ze maken je van alles en nog wat uit zoals J, zwartman dat zei!!! Redimusu, landverraders whatever!!!

  Ik krijg de nijging hen niet te gaan steunen, alhoewel dat het ook niet verplicht is, maar ik heb wel hart voor ze wat ze dan ook zeggen!! Je kan ze niet zien leien!!!

  Ik hoop nogmaals dat zij geen ondankbare Hyena zullen zijn!! Hun vader des lands doet ook geen moer. Het enige wat hij doet is de Suries naar de klote helpen en honger laten lijden!! Vergeet hierbij de kinderen niet wier de toekomst van SU zijn.

  De Boef zal echt blij zijn dat er niets hoeft gedaan te worden door zijn Pipo de Clown regering!! Deze grote bek van hem moet verscheurd worden!! 1 ding is wel waar, dat je de boef een 10+ kan geven en dat is dat hij alle mensen tot aan baby’s van alle kanten heeft gepakt en heeft laten voelen!!

  Deze man wens ik alle ongeneeslijke ziekte toe!!

  @@Chaya Pahladsingh heel goed van jou en je team! god geve jullie de kracht en zegen, alleen je weet hoe Suries zijn!! wees voorzichtig!!!


  Maak melding

 28. Oranje-Koffie,

  Nee mang, ik ben niet gek. Ik denk zoals Chaya Pahladsingh aan de minder bedeelden broeders en zusters in Su, die het momenteel heel moeilijk hebben. Ik heb geen haatgevoelens zoals sommige die hier posten. Laat die haatgevoelens achterwegen en doe iets voor Suriname.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 29. Pipo,

  Wat Topac zei, kan van toepassing zijn op een ieder die een moeilijke periode doormaakt. Dus niet alleen van toepassing op de low lifes!!!

  Ik heb het gevoel dat je haatgevoelens heb Pipo. Het zou goed zijn als je die zou kunnen loslaten. Niet negatief bedoel hoor.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 30. @ Oranje-Koffie

  (. Volgens China is India het grootste corrupte land ter wereld en heeft India een bevolking die lui is en ook slecht produceert. De corruptie is erger dan in Afrika ennZuid Amerika. Daarnaast is de rijkdommen in India zijn in handen van een kleine elite die stevig de belasting aan het ontduiken is en tevens zijn de ondernemers zeer onbetrouwbaar.)

  Lijkt su wel….. naar mijn weten is su de grootste kleinste corrupte land van deze aarde


  Maak melding

 31. @ Kwamma

  Ik heb totaal geen haatgevoelens en kan je best wel begrijpen hoop dat het nu recht gezet is.

  Ben altijd rechtdoorzee en draai er niet om heen om iets te zeggen of te doen begrijp dat mensen het anders zien maar het is zo als het is en niet anders de waarheid onder ogen zien valt voor de meeste mensen niet mee.

  Als men door middel van liedjes een bepaalde moeilijke periode uit hun leven wil veranderen of vergeten dan zijn ze niet goed in hun hoofd. Je zal het toch zelf moeten doen en daar gaat een CD/Liedje jouw echt niet bij helpen.


  Maak melding

 32. Zelf ben ik niet van plan om geld te storten mocht het zover komen. Heeft niets met haat te maken maar met het feit dat de meeste Surinaamse ingezetenen ondankbare mensen zijn. Ze schelden de Surineds de huid vol, maar als ze in nood verkeren dan zijn ze niet vies om het handje op te houden.
  Dit volk wordt al vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw gepamperd. Ze weten dat de Surinamers die zij vluchtelingen, landverraders enz. noemen, toch over hun harten zullen strijken als er om hulp wordt gevraagd.
  Bovendien zijn de meeste van deze Surinamers aanhangers van de NDP (Nationale Dieven Partij).
  Alleen mijn familie kan rekenen op mijn steun.

  Bovendien heb ik totaal geen vertrouwen meer in geld storten voor goede doelen, het is vaak genoeg al gebleken dat veel aan de strijkstok blijft hangen.
  Bij de watersnoodramp in Suriname is veel geld ook niet daar gekomen waar het dringend nodig was.

  Dat Chaya spullen verzameld voor de noodlijdende ziekenhuizen in Suriname vind ik een prima idee.
  Zieke mensen hebben goede medische zorg nodig. Daarvoor is niet alleen een medisch team nodig, maar ook hulpmiddelen en medicijnen.
  Dus wens ik Chaya alle succes toe om dit voor elkaar gedaan te krijgen.
  Ik ben trots op deze hindustaanse.

  Even in herinnering brengen aan een paar personen die alsmaar schelden op hindustanen, waar zijn jullie gebleven met je commentaar.


  Maak melding

 33. China heeft wel lef om te zeuren over corruptie in India, terwijl China zelf ook een zeer corrupt land is.
  De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.


  Maak melding

 34. Ik draag de Surinaamse gemeenschap geen haat toe…en ook niet het principe oog om oog ..tand om tand.Als een ieder een 10 tje zet maal zoveel SuriNeds krijg je een mooi bedrag dat is waar.Maar de spullen kosten zo duur en voor je het weet zit je er weer zonder,ben je door het geld heen.Hoe lang en hoe vaak wil je de SuriNeds om steun vragen?Ondertussen gaat de regering ten koste van het volk door met stomme keuzes maken en door hun te bedriegen en bestelen.Het zou een fantastisch idee zijn als er naast Nederland ook in Suriname acties worden ondernomen.Anders is het een oplossing van tijdelijke aard..


  Maak melding

 35. Over geld dat aan de strijkstok blijft hangen en hoe het beheerd en besteed wordt heb ik het er nog niet over gehad.Welke Surinamers worden wel of niet medisch geholpen??


  Maak melding

 36. RobG
  Je leent wat je terug kunt betalen en verder je leven op de rit krijgen.
  Van al die leningen is het maar de vraag wat terug terug betaald kan worden.
  Je leent nu dus weer 88 miljoen om de lening af te lossen van Staatsolie omdat Suriname dit geldbedrag niet kan ophoesten maar nu dus wel tegen een rente die waarschijnlijk hoger is dan de 7,75%, de rentestijging is veroorzaakt door het risico die de obligatielener heeft.
  Dit is toch een niet goed leningsbeleid of wel soms?
  Steeds lenen maar ook nog tegen een hoger rentevergoeding.
  Zie het zo je salaris heeft een leencapaciteit van 1.000 SRD inclusief 7,75% rente. Je kunt dit bedrag niet aflossen op moment x dus leen je weer 1.000 SRD maar nu tegen een hogere rente. Hoeveel blijft er na de nieuwe lening maandelijks over om van te leven wetende dat je inkomsten niet zullen stijgen?


  Maak melding

 37. RobG
  Toevoegend: Maakt niet uit welke regering aanzit. De NDP of VHP of NPS, daar gaat het niet om het gaat erom het gaat erom dat je het land niet in de afgrond stort.


  Maak melding

 38. @ rob g

  Kun je iets zinnigs zeggen over deze dame die moeite doet voor de ziekenhuizen of wil het maar niet uit je vingers/mond komen.

  Denk vele van ons zouden een reactie van jouw willen horen.


  Maak melding

 39. Eerst volgende ziekenhuis in aanbouw moet naam van deze dame krijgen.

  De toiletdames zijn al bekend (Damsco,Paraman en Parbo) die hun gratis steentje zullen gaan bijdragen. . Is misschien geen goed idee ze zullen al het toiletpapier waarschijnlijk gaan stelen.


  Maak melding

 40. Geen enkele paarse rat zou in aanmerking moeten komen, want zij hebben dit gevolg aan zichzelf te danken. Ma ja na libiesma toe nanga paarse allata mentaliteit. Oppassen dat een groot deel tijdens inklaring niet verdwijnt in de zakken van die paarse ratten zoals bij verdwijning van sociale pakketten voedingsmiddelen olv van militairen. Opassen geblazen met die paarse loerende ratten. Ndp na wang mpp paarse rattennest.


  Maak melding

 41. @ Wiep- Ding

  Ik vind jou een goede forum lid op deze site, maar een ding van jou vind ik niet helemaal goed !

  Ik weet dat de desbetreffende man wat je bedoeld, geen ene fuck doet voor Land en Volk.
  Het enigste wat hij doet is voor eigen belang, en voor zijn vrienden en Ocer sopie mattie´s van hem.
  Wiep – Wens niemand één of andere enge ziekte, want als je dat doet dan ben je nog slechter dan die man zelf wat je bedoeld !! Ik persoonlijk, heb een heleboel vrienden naar het kerkhof / Cremaroria´s gebracht, die aan enge ziektes hebben geleden en de pijp uit zijn gegaan. Ik hoop dat je mijn advies niet verkeert begrijpt. Want wat U niet wil dat U geschiedt, doe het een ander ook niet !!!
  Dat heeft mijn zalige Vader mij altijd gezegd, en dat heb ik onthouden,( goede raad van die ouwe trouwens. )

  Wiep- Ding kijkt wat je ermee doet, verder de groeten ik zie je reactie wel tegemoet.

  Jacko


  Maak melding

 42. Kwamma, een prijzenswaardig initiatief. Een aantal jaren terug heb ik een project voor Ghana ondersteund. Een ieder kon 10 euro doneren voor de aankoop van sinaasappelbomen voor de aanplant in een afgelegen gebied.Dit project werd een groot succes. De sinaasappeloogsten waren enorm. De distributie van de oogsten vormde een knelpunt. Uiteindelijk werd ook dit probleem opgelost.

  Ik verleen graag mijn steun aan jouw initiatief. Als ik jou was zou ik het initiatief nader concretiseren waardoor de mensen weten waarover het gaat. Het geld moet in elk geval niet gebruikt worden om voedselpakketten samen te stellen.Zonde voor de tijd, moeite en het geld. Mensen moeten leren om zelf voedsel te verbouwen voor hun eigen gebruik, voor de lokale markten verkooppunten winkels en restaurants.Later moet gedacht worden aan export naar de Caribische markt en Europa.


  Maak melding

 43. @ Kwamma

  Je hoeft alleen te roepen of er komt hulp, en niet van de eerste en de beste. Het is van RobG de super duizendpoot die van alle markten thuis is, hij heeft zowat alles gedaan voor de algehele mensheid hier op aarde.Hij gaat binnenkort ook Su uit het diep dal halen, op verzoek van zijn President, dat zou voor iedere inwoners van Su een mooi gebaar zijn.( Te gek om waar te zijn )

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 44. De Surinaamse regering had voedselpaketten klaar staan om deze aan de minderbedeelden te distribueren. Maar deze zijn grotendeels gestolen door de eigen ambtenaren!

  I rest my case.


  Maak melding

 45. Ik lees! Geef of stort € 10,- op een rekening voor hulp aan de mensen in SU.

  Maar vandaag BKR Registratie nieuws in Nederland.
  Dus ook voor Koos, henk molenaar2016 & Ray.
  En natuurlijk ook voor onze Diaspora in (Nederland).


  Maak melding

 46. @@@ J. Zwartmans! Thanks!!!! het is inderdaad een goede raad en ik respecteer het!! Het kwam allemaal door frustratie wat die schoften doen!! en als ik de kracht had, had ik hem zelf door een labaria laten bijten!!
  Zelfs een Ezel doet het beter want, die stoot zich zelfs niet twee keren in de kar!!
  Dit soort imbecielen zijn geboren vernietigers!!

  Maar wel heel goed van jou!!! Fijne en gezegende dagen!!!


  Maak melding

 47. @ Wiep – Ding

  No spang a mang seti, we blijven positief en blijven ook reageren, maar hou het zoals het moet !
  Laat je niet leiden, om domme uitspraken te doen vanwege je frustratie, want zo kom je nog meer in de problemen.
  Odi odi no spang, we blijven matie´s op de site !
  Yu tja fattu mang, met je uitspraken.

  Jacko


  Maak melding

 48. Suriname is geen eiland in de wereld. Bij de VN en andere organisaties in de wereld bestaan er overeenkomsten, oa Humanitaire Hulp om landen of mensen in nood/ramp enz te helpen. Het Rode Kruis biedt als er situaties van rampen zijn medische hulp, ook landen of mensen helpen elkaar als die hulp nodig hebben en op hen een beroep wordt gedaan.

  Humanitaire Hulp heet dat.

  Wie geen hulp wil bieden, heeft als mens in een democratische rechtsstaat de vrijheid om dat niet te doen of op grond van egoïsme. Maar mensen die ook humanitair, sociaal ook die begrippen hebben geleerd van huis uit, hun beroep enz, zullen dat doen.

  Projectie is ook in de psychologie of in het Nederlands een begrip dat mensen goed over moeten gaan lezen en begrijpen.

  Als men vindt dat men Surinamer is, daar geboren is, kan ik mij niet voorstellen dat die persoon niet bereid is een heel kleine bijdrage te leveren, waardoor een familielid ook de voordeel daarvan zou kunnen hebben. Het is altijd goed verder te kijken dan je neus lang is.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 49. @ Wiep -Ding

  Dus je zou die( man ) door een labaria laten bijten ; wel
  matie, de labaria zou de pijp uit gaan van het vergift die de man uitscheidt. Wat denkt je van de witte poeder, in combinatie met sopie wat die man per dag nuttigt ?
  Soso fattu mang !!!!

  Jacko


  Maak melding

 50. Chris je bent een zielige vlieg waar ik geen woorden aan vuil wil maken. Je bent alleen een vliegenmepper waard.
  Chaya je bent een TOPPER. Anders dan die arrogante onbeschofte boevige KWAL jurgen raymann die ondanks de vele sponsoren de kaarten voor zn shows belachelijk duur verkoopt. Donaties MISBRUIKT door zn hele familie over te laten komen. Doet alsof hij zo begaan is met zieke kindjes en ouderen door zgnmd zn verjaardag met hen te vieren. Jajaja ook allemaal bekostigd door anderen. En als hij gevraagd wordt hoeveel er uiteindelijk gedoneerd wordt zn LELIJKE SMOEL opentrekken en zeggen ” Nou ik moet eerst al mn onkosten aftrekken”. OMG SCHAAMTELOOS!!! WELKE onkosten!! EGO BEEST ALLES voor EIGEN GEWIN. En dan nog zn enorme NEPPE REACTIES over die ambulance met 2 miljoen €. Denkt hij echt dat iedereen zo STOM is en niet er door zn NEPPIGHEID heen kan prikken. Bah Bah


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.