Belfort: leiding Korps Politie Suriname ongeschikt

20

PARAMARIBO, 19 okt – De manier waarop het Korps Politie Suriname, KPS, wordt geleid is niet correct. Dit zegt Edward Belfort, parlementariër en voormalig minister van Justitie & Politie. Het omgaan met personeel is een grote zwakte. “De leiding vindt dat de manschappen niet moeten kletsen en alle opdrachten moeten uitvoeren.”

Het is ook wat het recente conflict met de de politievakbond veroorzaakte. Het dienstrooster wordt als stressvol ervaren, maar er mag niet worden gemord. “Het zijn zaken die binnen de organisatie leven. Men ziet de jonge politiemannen als slaven. Als je je mond openmaakt, word je voor zeer eenvoudige zaken zwaar bestraft”, zegt Belfort tegenover Dagblad Suriname. Klachten over het dienstooster zijn niet nieuw.

Een politieagent moet twee keer opkomen per etmaal. Dat houdt niemand vol. “Geestelijk gaan de politiemensen nu al kapot. Vandaar dat ik hoop dat het dienstrooster snel in orde wordt gemaakt”, aldus Belfort. De vakbond vindt zelf ook dat het korps ‘niet te redeen’ is onder de huidige leiding. Intussen is een nieuwe dienstregeling doorgevoerd op aandringen van de vakbond en na interventie van de minister van Justie & Poltie.

Bekijk ook:

20 REACTIES

 1. @ BOERIKIE BELFORT

  IS DEZE PANNEKOEK AL VOOR ZIJN PERIODIEKE CONTROLE NAAR KOLERA [ LPI ] GEWEEST,HET WORDT TIJD…A MINISTERSPOST E FREE NA A BOERIKIE EDE .HIJ WIL WEER MINISTER WORDEN,MAAR HET ZAL,…NIET LUKKEN. !!! GOD BEHOEDE SURINAME VOOR DEZE IDIOOT.


  Maak melding

 2. Toen het “maken” van overuren big business was werd er uiteraard niet gemord. Voor hetzelfde werk worden militairen al sinds jaar en dag met een kluitje in het riet gestuurd. Als die militair terugkomt van detachering mag hij hopen dat hij thuis nog welkom is, wijl anderen zich kunnen verheugen op het doen van gekwalificeerde in-/aankopen.


  Maak melding

 3. Belfort doet niets anders dan Bouterse.
  Iedereen weet dat je in Suriname als ezel president kan worden.
  Toen Belfort in de regering zat was alles waarmee Bouterse kwam goed.
  Hij praatte alles goed.


  Maak melding

 4. Ai Belly,
  Toen die koekenbakster Chief Idiot werd van de politie ZWEEG jij!
  Toen de NsDaP bondsbestuur werd gekozen ZWEEG jij.
  Toen de dochter van die koekenbakster een aanrijding veroorzaakte met een nieuwe dienstauto, ZWEEG jij!
  En nu de politieman zonder materiaal niet kan functioneren ben je ineens wakker???
  Kom met een plan, of ZWIJG en SLAAP verder en droom maar door over Bessie Turf.


  Maak melding

 5. Het land wordt pas veilig in het land als er meer marrons bij de politie “werken”. Want de gevangenissen puilen uit met marrons. Marrons waren vroeger slimme mensen !!!!


  Maak melding

 6. Belfort, beter bekend als TANTE BELLIE, is net als een MOTJO-MEID die begint UIT TE SCHELDEN omdat de mannen haar voorbijlopen en niet zien zitten.

  Deze VISWIJF heeft de GROOTSTE PUINHOOP gemaakt op het ministerie van Justitie & Politie. We zagen toch nog al die politieauto’s die waren aangeschaft en motoren. Binnen zijn termijn als MINI-ster zijn al die auto’s en motoren binnen de KORTSTE tijd naar de KLOTE gereden. Er was GEEN onderhoud geregeld na zo’n relatief DURE aanschaf/investering. Te GEK voor woorden.

  Belfort, TANTE BELLIE, je woont tegenwoordig niet meer in het BINNENLAND, maar in Paramaribo. Een CONSULT bij het PCS – Psychiatrisch Centrum Suriname -, om na te gaan wat er mis is op je ZOLDER is GEHEEL GRATIS en kan dus toch GEEN KWAAD?

  TANTE BELLIE, als LONNIE of die GEESTESZIEKE Paé Somo je dwingen om HARRY HIPPY te spelen dus om HERRIE te schoppen, heb je je pilletje van het PCS bij je, je slikt hem in, wacht vijf (5), LETTERLIJK vijf (5) SECONDEN, en kun je daarna GEWOON NEE ZEGGEN. Want dan werkt je ZOLDER weer een beetje. Gewoon doen, TANTE BELLIE.


  Maak melding

 7. Bellie,
  Deze paraman moet zijn kop dicht houden.
  Toen deze man minister was,was alles goed,nou hij geen minister meer is,is niks goed.
  Deze man was meer bezig om eieren en groenten uit te delen aan mensen die niet zo breed hadden.
  Hij was eigenlijk spek en bonen als politieman.
  Belfor go pree!


  Maak melding

 8. Belfort, TANTE BELLIE jij zit ECHT in de AssemBLEE. Dat mek’joe é LEE so. Volgens joe Assemblee wan takie: Assem-B(elfort)LEE (weer zo’n Belfort(se) LEUGEN).

  TANTE BELLIE, je moet uitkijken: MOTJO-MEIDEN worden vaak MISBRUIKT.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 9. Toen deze bellie de zelfde post had, deugde ook voor geen millimeter!!. Nu dat hij eruit geknikkerd is, lult hij gewoon uit zijn nek!!!

  Ik denk dat het eerder mee te maken heeft met AFGUNST!!!!!
  Hij moet eerder in zijn eigen onderbroek kijken


  Maak melding

 10. Als ik de reacties lees, denk ik dat de heer Belfort inderdaad veel te verwijten valt toen hij zelf aan de macht was, maar hij heeft wel kennis omtrent misstanden, immers hij zat zelf daar en het spreekwoord luidt niet voor niets:
  liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.


  Maak melding

 11. Belfort snakt naar aandacht.De man heeft hulp nodig bij het afbouwen van de periode toen hij minister was.Het afkicken gaat hem niet makkelijk af.De man zijn ego heeft ondersteuning nodig. Meer heb Ik niet te zeggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.