woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurEerste Chinees filmfestival in Suriname

Eerste Chinees filmfestival in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het eerste Chinese filmfestival in Suriname wordt van 20 oktober tot 14 november in TBL Cinemas gehouden. Er zullen tijdens het festival in totaal twaalf films verspreid over vier weekenden vertoond worden. De filmthema’s zijn uiteenlopend. Van triller, romantiek, comedy tot aan de Chinese gevechtssport Kung Fu en de oorlog tussen China en Japan.

De Chinese ambassade, die samen met de Suriname Chinese Friendship Association het festival organiseert wil via deze filmkunst de culturele banden aanhalen met de Surinamers. Zij geloven dat net als bij andere kunstvormen, de filmkunst mensen verbindt, ongeacht hun afkomst, taal of afstand. De films geven een divers beeld aan van de nieuwe ontwikkelingen in de Chinese filmindustrie.

In de selectie zitten volgens Xun Zhang, hoofd politieke aangelegenheden op de ambassade, ook films die nu worden vertoond in het tweede Chinese filmfestival in België. Een groot deel is van het jaar uitgebracht. Naast kunst en entertainment, geeft de organisatie ook invulling aan de educatieve kant van het festival. Zo zijn de studenten van het Natuurtechnisch Instituut (NATIN), richting audiovisueel, de speciale gasten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. De Chinezen maken toch wel leuke films. Hun filmtechniek is ook apart. Ook veel mooie vrouwen in hun films. Veel vechtfims ook, maar ook veel historische films of over historische figuren. Dat wordt wel genieten in Paramaribo.


    Maak melding
  2. Luchthaven gebarricadeerd in Suriname.
    Ontevreden personeel hebben barricades opgelegd.
    Maar wij zullen binnen 15 minuten de barricades opheffen.
    Ben ter plaatse dus even de boel regelen


    Maak melding
  3. Mazda lul niet. Enige waar je ter plaatse bent is een warung ergens in Amsterdam of Rotterdam. Dus geniet lekker van je bordje Nasi of Bamie en hou verder je muil. Have a nice day


    Maak melding
  4. Tja nu als halfkolonie van China is het raadzaam het chinese doen en laten je eigen te maken.We gaan het nodig hebben als straks China,Suriname gaat annexeren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES