Surinaamse politicus hoopt op onschuld Koyeba

46

PARAMARIBO, 17 okt – Parlementariër Edward Belfort (ABOP) hoopt vurig dat de aangehouden dancehall-artiest King Koyeba onschuldig is. Het zou kunnen dat de man op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. De ex-minister van Justitie & Politie is een grote fan.

King Koyeba is samen met twee andere verdachten aangehouden tijdens een inval van de politie op een adres in Wanica. ca. Er is ruim twaalf kilogram drugs in beslag genomen. “Het kan dat hij schuldig is, maar het kan ook dat hij daar was en niets afwist van de drugs. Vooralsnog kijk ik samen met de gemeenschap uit naar wat het politieonderzoek uitwijst”, zegt Belfort tegenover Dagblad Suriname.

Op social media wordt nogal heftig gereageerd op de arrestatie. Er zijn er die vinden dat de politie discrimineert en slechts een bepaald soort burgers najaagt. Belfort heeft begrip voor de emoties. Het gaat immers niet om de eerste de beste artiest. “In ieder geval weten wij dat anderen daar ook aanwezig waren en ook zijn aangehouden. Ik vind het alleen maar jammer dat hij daar was.”

Bekijk ook:


46 REACTIES

 1. Dino Bouterse was ook ‘toevallig’ in Panama met een bazooka??

  Mek Belfort go dong pierie. K.a. onzin die hij verkondigt.

  Waardeloos figuur….


  Maak melding

 2. Wat zijn de redenen hiertoe, als king niet daar aanwezig was, zou hij niet opgepakt worden Als je bewust bent van waarmee je bezig bent moet je ook voor de consequenties instaan, waarbij niemand moet hopen dat king vrij komt, waarom wenst hij dat niet voor de andere opgepakten????????????????


  Maak melding

 3. Het zou kunnen dat de VERKEERDE man op het JUISTE moment op de JUISTE plek was. MAAR OM GEPAKT TE WORDEN WIST HIJ NIETS VAN!!!!

  Alle criminelen in welk optiek dan ook, moet van mij opgehangen worden!! Zij moeten naar de hel door een grote vuurzee heen!!! Hopelijk zitten de duivels op hen te wachten!!!


  Maak melding

 4. Als Belfort nog ministers was dan was deze koyeba allang vrij.
  En als hij aangehouden zou zijn dan zou het zogenaamd om vorm fouten gaan.
  Hoe dom kan je zijn om als ex ministers van justitie iets te roepen zonder het onderzoek af te wachten.
  Familie misschien zoals de naam doet vermoeden.
  Beide komen uit het bosland zijn dus stamgenoten.
  Suriname gaat binnen de komende 15 jaar hetzelfde zijn zoals nu.
  Goeda hafiz Ram Ram


  Maak melding

 5. Waaron maken jullie je druk. HANS JANNASH en Otto Aalsrein waren ook toevalliv met een XTC lab bezig en hebben langer dan 8 jaar vast gezeten. Als ze eruit zijn. Zojn ze weer zo onschuldig als n pasgeboren baby. Worden beloond met posten ro d Bouterse. En die hans wordt zelf beloond met de directeurs post van SbB.
  Kent er iemand nog de waarde van n bewijs van goedgedrag of antecedenten onderzoek.


  Maak melding

 6. Geef een reactie op bovengenoemd artikel.

  Heeft de niet al te slimme parlementariër Edward Belfort, soms
  yammi met zijn vrienden zitten roken of als pruimtabak gebruikt om zo’n domme uitspraak te doen?


  Maak melding

 7. Het land wordt geregeerd door paarse zwartgele bezeten misdadigers, didibri en lonnie, dankzij oerdomme paarse zwartgele stommelingen. Op bij verstek veroordeelde drugsbaronnen hebben ze gestemd. Wo ka.


  Maak melding

 8. Het roken van sigaretten blijkt schadelijker en verslavender
  dan marihuana te zijn .Maar mijnheer Malbouro mag wel de hele wereld op legale wijze vernietegen.Malbouro en consorten zijn de grootste drugsdealers op deze planeet.


  Maak melding

 9. DEZE BOERIEKIE IS TOCH DIE UNCLE OLIEBOL DIE SURINAME TERUG WIL BRENGEN IN HANDEN VAN DE KOLONISATOR DEZE IDIOOT LOOPT EEUWEN ACHTER…DEZE EZEL MOET NAAKT MET PEK & VEREN TERUG NAAR ASSIEDONGHOPPO.!!!!!


  Maak melding

 10. Stree de foe stree didibri na oenoe fisimang, wahahahaahahahahaha wjens we wiens ka soso lobi baas derr misdaad. Wahanaha tang teki het gevolg van de oerdoemme paarse keuze wahahababababa


  Maak melding

 11. 1 wang one uno het cijfer 1,,,,,,,,,is meer waars dan al die oerdomme paarse idioten die hebben gestemd op de nationale debielen partij, . Wahahanaananama baas e mek deng ka


  Maak melding

 12. Ben het helemaal eens met Abdoel.
  Het land glijdt dagelijks af naar een wetteloze bende. Elke dag vinden berovingen plaats, recent een bewaker de keel doorgesneden, wie moet zijn 3 kinderen die een geestelijke beperking en zijn vrouw nu verzorgen?????

  De man deed zijn werk, hij had zijn verplichting om zijn gezin te onderhouden. De mensen uit het binnenland die hebben geen verplichting, het enige wat ze kunnen is roven, moorden en verkrachten en ze krijgen nog van belfort vrijbrief voor deze misdrijven. Het land is al naar de klote geholpen. En wacht maar er komt meer in de komende 4 jaren !!!!


  Maak melding

 13. Onderzoek in deze zaak is gaande en tóch vindt een “parlementslid” (waardeloze ex-minister) het nodig om zulke uitspraken te doen? En dit zonder consequenties? Het wordt van kwaad tot erger!


  Maak melding

 14. Hij kan wel een mooi pakkie aandoen maar dat doet niks terzake.Het is de aard van het beestje.En natuurlijk speelt ontwikkeling daarin een grote rol dat vormt mede je karacter.Surinamers denken daar totaal niet aan wanneer ze hun stem uitbrengen ze gaan voor de persoon met de meeste gezelligheid en praatjes.Is er geen niveau of gedachtengang die ze prikkelt tot verder denken voordat je je stem uitbrengt.Een en al een zielige vertoning Suriname verdient meer respect zo’n mooi land.


  Maak melding

 15. Wat mij opvalt is het volgende ; alle misdrijven die in Su gepleegd wordt, wordt aan de Bosland creolen toegeschoven. De vraag is, is het wel zo ? want het is wel makkelijk om iemand anders de schuld te geven !
  Men gaat stigmatiseren eens een dief; altijd een dief, en dat vind ik absurd om eerlijk te zijn. Ik ben een voorstander om mensen die ontspoort zijn dwangarbeid te laten verrichten onder erbarmelijke omstandigheden !!
  En niet opsluiten ( Santa Boma ) zo kweek je alleen maar luilakken en Boelers, laat ze van 07;00 uur t/m 19;00 uur werken op het land. Dan zijn tenminste productief en ze blijven in beweging, goed voor de gezondheid.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 16. Belfort is tijdens zijn aantreden als minister nooit kritisch geweest. Nadat hij door de ndp werd afgeserveerd begon hij met zijn slap gemekker. Deze principeloze man vol wrok vanwege uitsluiting slaat wild om zich heen alsof zijn partij abop positieve ontwikkelingen heeft gebracht. Dit alles speelt zich af in een land in verval. IMF geeft geen 2e transfer en moslimbank reageert evenmin. Na 6 jaren hebben vele werknemers 2 of meer banen of zijn werkloos. Is dit nou de beloofde maar alweer voorgelogen vooruitgang.
  Suriname prijkt hoog op de lijst van drugsdoorvoerland mensensmokkel en witwaspraktijken. Imagoschade en corruptie reputatie is hiermee een onmiskenbaar feit.


  Maak melding

 17. ONDERZOEK :

  Vele Sranangmans snappen nog steeds niet dat Ons Land WETTELOOS en RECHTELOOS wordt gemaakt !

  Natuurlijk is het beter je niet uit te spreken indien een justitieel/politioneel ONDERZOEK nog loopt.

  Echter het Opsporen en Berechten van MISDADEN, in het algemeen, is ERNSTIG IN HET GEDING !

  Enkele voorbeelden van ernstige verminkingen (mensenrechtenschendingen)van Onze Rechtsstaat, waardoor de rechtszekerheid van ALLE Sranangmans verder afneemt :

  Er worden VIER, VERDACHTEN van ROOF, VERMOORD door politie en leger, en de regering stelt dezelfde dag vast dat de moorden rechtmatig zijn gepleegd (Tout Lui Faut moorden) (na jaren is thans, door druk van internationale instanties vastgesteld door de regering van Suriname dat het inderdaad gaat om MOORD)

  CLAD stelt na onderzoek vast dat er zware Onrecht-matigheden/Onregelmatigheden zjn bij de besteding van landsgelden mbt CAIFESTA en Naschoolse Opvang. Er wordt door de regering en president niet ONMIDDELLIJK verder ONDERZOEK gelast om de ROVERS op te pakken en te BERECHTEN !

  De president stelt vast dat er PAKKETTEN, tbv arme Surinamers, zijn gestolen en zegt dat hij weet wie de daders zijn. Regering en president laten verder geen ONDERZOEK doen door politie en justitie om de daders op te pakken en te berechten.

  Er staat ZEVENHONDERD MILJOEN US DOLLAR op Zwitserse Bankrekeningen tnv Surinaamse Staatsburgers, de regering en president, geven GEEN OPDRACHT verder ONDRZOEK in te stellen naar de EIGENAREN of hun ACTIVITEITEN. Gaat het om Zwart geld, crimineel verkregen vermogen, hoe zijn de eigenaren an dit kapitaal gekomen, zijn er belastingen aan Suriname afgedragen.

  Er worden ongewapende Surinaamse staatsburgers door militairen, zonder reden, GEMARTELD en VERMOORD in 1982. Er wordt GEEN GEDEGEN ONDERZOEK gedaan naar deze MASSAMOORD. Zelfs het proces tegen de BEKENDE DADERS wordt vanuit de regering en vanuit het Parlement GESABOTEERD.

  Er worden ONGEWAPENDE dorpelingen van het dorp MOIWANA, door legereenheden in koelen bloede vermoord door militairen met zware wapens. Er wordt GEEN ONDERZOEK ingesteld door justitie of politie. De daders lopen vrij rond in Suriname.

  CONCLUSIE : DE SURINAAMSE RECHTSSTAAT MOET WORDEN HERSTELD, HET HEEFT MINDER ZIN OM STEEDS OVER JUSTITIELE INCIDENTEN TE DEBATTEREN !

  Er is SPRAKE VAN STRUCTURELE MENSENRECHTEN-SCHENDINGEN, DOOR UITHOLLING van VERVOLGING en BERECHTING van MISDADIGERS !

  EIS DE RECHTSSTAAT TERUG !!!!!!!!!!


  Maak melding

 18. @ Srafu

  Dus als ik met mijn boeren verstand begrijpt, wil je hebben dat de Pres de daders; die bij hem bekend zijn, veroordeeld !!
  Wel Srafu dat zal nooit en nimmer gebeuren, je verwacht toch niet dat iemand die zelf niet helemaal clean is, een andere laat ( vervolgen en berechten. ) Dat moet Betty Turf doen, maar zij zelf dans naar de pijpen van de Pres, dus dat gaat zo wie zo niet gebeuren.

  Sari Tori.

  Jacko.


  Maak melding

 19. Avondklok was ingesteld zodat militairen vrijspel hadden. Censuur was bedoeld om het monddood maken van kritieken van vrije intellectuele burgers. Hetzelfde met de term “achteruitkijkspiegel” en verbod op waarheden in geschiedenisboeken plus de opzettelijke brandstichtingen voor het uitwissen van sporen. Ná 30 jaren zijn historische panden niet hersteld c.q. opnieuw gebouwd met als zichtbare voorbeelden het parlementsgebouw aan de Gravenstraat en het voormalig ministerie van EZ nabij Fort Zeelandia waar alleen de muren nog overeind staan. Jaren 80 en 90 waren bizar met hierbovenop het jaar 2010 die bittere tijden doet herleven met als opbrengst een lege staatskas waardeloze munteenheid naast vele illegalen en niet belastbare geldtransacties door enkele nieuw binnengehaalde groepen. Inbraak door rovers en vele verkeersslachtoffers is dagelijkse kost. Had nooit kunnen vermoeden dat dit land zo diep zou zinken en het einde is nog niet in zicht. Keuze van het volk blijkt voor tig keren zeer funest door gebrek aan kennis en kunde.


  Maak melding

 20. Belly is de :peetvader” van Koyeba !!!
  Dap-beb-de-a-opslagplaats-van Yami-drugs!!”
  Goed beschermd door de rawanten van Belly; met opbrengst werden campanjes van akties gefinancieerd !!


  Maak melding

 21. @diana
  Niet alleen in Suriname zijn er mensen die stemmen op personen met een bedenkelijke reputatie.
  Ook in Nederland is dit zo. De mensen die daar op Wilders stemmen zijn ook niet al te slimme burgers. Dat weet Wilders dus gebruikt en manipuleert hij dergelijke mensen. In de hoop hun stemmen te krijgen belooft hij ze het paradijs op aarde.
  In Amerika doet Trump hetzelfde. Die is ook heel vals, manipulatief, leugenachtig bezig. Een toekomstig president onwaardig. Suriname heeft een leugenachtige megalomaan als staatshoofd. Nu de US nog.


  Maak melding

 22. @JZwartmans

  U begrijpt mij wel goed, de president zit daar volgens de Grondwet vooral ook om ervoor te zorgen dat wet en recht worden gehandhaafd in het land !

  Hij moet ervoor zorgen dat het ONAFHANKELIJKE Openbaar Ministerie en de ONAFHANKELIJK Rechters hun werk ONGESTOORD kunnen doen !

  Kan de president dit niet, dan behoort hij daar NIET te zitten, dan moet hij weg !

  Ik geloof voor de volle honderd procent, dat het ONMOGELIJK is een staat waar WET en RECHT worden genegeerd/vertrapt, kan worden opgebouwd of economisch kan worden ontwikkeld !
  ER KOMT GEEN VOORUITGANG OF ONTWIKKELING IN EEN STAAT WAAR ONRECHT HEERST !!!

  PS : Overigens kan en president iemand niet vervolgen, hij dient ervoor te zorgen via een verzoek aan de PG, rechtstreeks of via zijn minister/of via aangifte, dat daders van strafbare FEITEN WORDEN VERVOLGD door de ONAFHANKELIJKE JUSTITIE!


  Maak melding

 23. Suriname ten voeten uit. Drugscriminaliteit faciliteren en gedogen. Tevens vanuit de criminele politieke top recht lullen wat krom is. Al deze corrupte ratten zijn belanghebbenden. Zand erover is het nieuwe credo.


  Maak melding

 24. @ Safru

  Dat is allemaal mooi en waar wat je opsomt, maar dat is juist het probleem in Su. Alle gangbare wetten die nageleefd dient te worden, worden juist vertapt !
  Iedereen doet in Su maar wat volgens mij, als je denkt dat DDB gaat aftreden heb je het glad mis. Hij zit goed daar, hij is tenminste onschendbaar nu, maar eens zal hij toch moeten aftreden het zij, via een natuurlijke proces de pijp uit misschien !

  Jacko


  Maak melding

 25. Belfort gaat persoonlijk een gratie-verzoek indienen bij de president als men tot een veroordeling komt van King Koyeba.

  Srafu, door de dynamiek in de samenleving denkt gij dat de rechtsstaat in Suriname wordt vertrapt. Gij zijt in verwarring.Het neemt tijd dat wetgeving op een zorgvuldige wijze wordt aangepast aandeel nieuwe orde.Nogmaals gij verkeerd in opperste verwarring


  Maak melding

 26. Belfort is een fan, dus ziet hij z’n idool liever onschuldig zijn.
  Zo redeneert de helft van het land. Ze zijn fan van Bouta en willen niet geloven dat hun idool moorden heeft gepleegd en het land heeft leeggeroofd. Mensen in Suriname leven willens en wetens buiten de realiteit.


  Maak melding

 27. Robg@.
  Je bent Horende. doof en ziende blind ,ik begin het zo langzamerhand zielig te Vinden.en dat voor een hoger opgeleide,als je ze hebt gebruik die hersens Dan


  Maak melding

 28. @Robje-de-NDP-slaaf

  “Het neemt tijd dat wetgeving op een zorgvuldige wijze wordt aangepast aandeel nieuwe orde.”

  Helaas begijpen u en de NDP niet wat een RECHTSSTAAT is, HITLER en CHAVEZ hebben ook de wet aan de zogenaamde NIEUWE ORDE willen aanpassen ! Intussen weten wij het RESULTAAT : FASCISME, MOORDEN, UITSCHAKELING ONAFHANKELIJKE RECHTERLIJKE MACHT, STAATS-FAILLISSEMENT EN ONDERDRUKKING van Het VOLK !

  TROUWENS : YU NANGA NDP, UN POT A SRANANG-PEOPLE MONNIE NANGA GOWTU (MILJARDEN), BAKA NA INI A SRANANG STAASKAS !!!!!

  PS: U als NDP-slaaf pretendeert, net als de deskundigen van DESI, veel te weten van AMNESTIE ! Binnenkort zal het Inter-Amerikaanse Mensenrechtenhof (OAS-Hof) U en DESI trakteren op de VERNIETIGING van de NEPPE Surinaamse DESI-AMNESTIEWET !


  Maak melding

 29. @RobG
  Jou kop heeft een upgrade nodig!!
  Je baasje heeft zichzelve beloond met Amnestie het komt niet van het volk!!
  Iedere crimineel heeft zijn fan ,Damsco,Paraman,RobG,Dora Silos ,jullie idool is toch de crimineel bouta,zo heeft belfort ook zijn idool en hij heet King Koyeba!!
  Dinootje en Meriba de vrolijke handgranaat gooier die hebben ook hun fans onder de ndpers!!
  De ndp amnestie familie!!


  Maak melding

 30. Parlementariër Edward Belfort (ABOP) hoopt vurig dat de aangehouden dancehall-artiest King Koyeba onschuldig is. Het zou kunnen dat de man op het verkeerde moment op de verkeerde plek was.

  Precies zo zijn ook de ROVERS en de Parlementariërs.
  “dat ze op het juiste moment ( Roven van de VOLK ) op de verkeerde plek zijn.

  Boeven verdedigen Boeven!!!!!!!!!!


  Maak melding

 31. Ray, Srafu en Haco, de wetgeving in Suriname loopt achter op de realiteit. De wetgeving is achterhaald en is aan modernisering toe. Jullie blijven maar stug vasthouden aan de achterhaalde manier van kijken naar invulling van wetgeving. DAT KAN NIET MEER. De modernisering van de samenleving is dichter bij jullie dan je zou vermoeden.


  Maak melding

 32. De oude Egyptenaren gebruikten al marihuana. Blijkbaar was het daar niet strafbaar. Of is hun beschaving juist ten einde gekomen door het gaan gebruiken van wiet? Want het schijnt wel je DNA te kunnen veranderen, net als andere drugs.


  Maak melding

 33. @Robje-de-NDP-Slaaf

  U babbelt rustig voort, gefeliciteerd met uw onzin-fabeltjes !

  MOORD en MASSAMOORD zijn ALTIJD strafbaar geweest in Sranang, zeg dat maar aan uw baasje DDB !

  Ook ROVEN van Staatsgelden en Staatsgoederen is al lange tijd bij WET verboden in Sranang !!!

  PS : De internationale verdragen met oa Mensenrechten en strafrechtelijke aangelegenheden, krijgt u als BAKSIS cadeau tbv de NDP-maffia !

  Laat de NDP aub ook de Bankwet doorlezen en vooral de regels mbt het LENINGENPLAFOND !!


  Maak melding

 34. Als onze wetgeving is achterhaald, zoals RobG stelt, wie is dan op dit moment verantwoordlijk voor de aanpassing daarvan ?
  Ik kan niet anders bedenken, dan deze regering.


  Maak melding

 35. @RobG
  Onze wetgeving is aan modernisering toe,de crimineel bouta moet stoppen om eigen handig wetten te gaan schrijven in zijn voordeel,hij moet niet aan onze wetgeving gaan zeuren.dat noemen we modernisering.Hij hoort in de gevangenis thuis dat i8s ook een voordeel van modernisering,
  Hoe kom jij in Godsnaam aan zoveel nonsens?!


  Maak melding

 36. Het autistisch gedrag van RobG is niet te genezen; Ik kan je misschien ervan af helpen dat je, je leed kan verzachten !
  Ik heb namelijk 2 liter Virodan over, zeg maar waar je het wilt hebben zal ik het gratis voor je posten.

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 37. @ Jan Mat

  Bedankt voor de tip, voor alle zekerheid zal ik het aangetekend op de post doen, dan weet ik dat het aankomt.
  Ik ben geen krent; daarom stuur ik 6 liter i pv 2 liter, dan weet ik dat het heel goed zal werken.

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.