Parlementariër: superlening Suriname niet zeker

43

PARAMARIBO, 17 okt – De superlening van ruim anderhalf miljard dollar is nog lang niet in kannen en kruiken. Dit zegt parlementariër Asiskoemar Gajadien (VHP). Hij vindt het niet eerlijk van de regering dat die het anders doet voorkomen.

In de samenleving overheerst de indruk dat het geld al gauw zal stromen. Gajadien zegt tegenover de Ware Tijd dat de regering bewust niets tegenspreekt. Bewust ook wordt geen duidelijke en correcte informatie verstrekt. De oppositie heeft wel de nodige informatie kunnen inwiinen bij een delegatie van de Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB. Volgens de delegatie gaat het om niet meer dan een ‘toezegging’.

Er is nog niets concreet of getekend. De bank heeft voorwaarden gesteld. Daar moet Suriname nu aan voldoen. Over enkele weken komt er weer een delegatie. Dan pas zal worden beslist of Suriname het geld krijgt of niet. Als nu ook de oppositie er het zwijgen toe doet, blijft er voor de samenleving niets anders over dan tasten in het duister. Volgens de regering gaat een groot deel van het geld naar grote projecten.

Bekijk ook:


43 REACTIES

 1. De Surinaamse economie is helemaal uitgehold met loze beloften.

  Ooit tekende Abrahams een MOU voor $ 5.000.000.000 met China. In de afgelopen 6 jaar heeft men Dalian IV met een waarde van minder dan 5% van dat bedrag niet eens kunnen afronden en zijn de restanten van Dalian II en III ook vast gelopen.

  Oppenheimer kon slechts $ 87.000.000 vinden waar van $ 50.000.000 van een Bank waarvan de lening van $ 50.000.000 afgelost moest worden die door gerold werd onder betere voorwaarden en met een verzekering.

  IMF wil niet inkomen met haar 2de tranche van de Stand By Aggreement.

  De andere ontwikkelingsbanken zullen dan ook niet meer royaal gaten gaan dichten.

  Nu wordt duidelijk dat de leen overeenkomst met IsDB niet solide is en dat er strenge voorwaarden zijn. Eigen inbreng ?????? waardoor zij risicoloos kunnen lenen.
  Staatolie als onderpand of Brokopondo als onderpand of aandelen in IAM Gold en Newmont Suriname als onderpand.

  Het vliegtuig van Hoefdraad vliegt op gebakken lucht en crasht binnen kort.


  Maak melding

 2. Verenigde Hindoestaanse Partij ziet liever deze lening niet. Precies om die redenen is Santhoki naar Nederland gegaan om eea te bekokstoven met 2e kamerleden. Kort daarna heeft het imf de gesprekken opgeschort.


  Maak melding

 3. @Parbo,
  Daar heb je gelijk in.
  Santhoki is niet zomaar naar Nederland gegaan.
  Ticket en accommodatie zijn ook nog door de partij betaald.
  Santhoki heeft goed contact met de Nederlandse Ambassade in Suriname.
  Zonder Imf komen wij er ook vergeet niet dat ontwikkelings geld die in Nederland staat en de rente als onderpand gegeven kunnen worden.


  Maak melding

 4. @Parbo
  Zo dus jij geloofd net als je baasje dat leningen een geschenk zijn en niet terugbetaald moeten worden!?
  Ben je naar school gegaan ooit?!
  Kan je baasje naar Nederland gaan en met dezelfde twee kamerleden wat bekokstoven zodat he IMF weer zijn domgelul laat horen !!


  Maak melding

 5. Wat wij Surinamers moeten doen is het elimineren van staatsgevaarlijke sujetten als Santhoki, Gajesdien, Rusland, Somohardjo en anderen. Deze lui torpederen iedere vooruitgang. Een mini revolutie zou ik verwelkomen.


  Maak melding

 6. @Jojo, bedankt voor je info.

  @Ray, aan sommige reacties kun je wel merken wat het niveau is van velen. Soms moet je gewoon niet reageren op deze gasten.
  Velen ontvangen een uitkering van Nederland en toch hebben zij een grote mond.

  Bouterse houd het volk gewoon voor de gek met al zijn leugens. Hij vergeet dat wij in het jaar 2016 wonen en niet in 1980.

  Bouterse heeft zijn gezicht nog nooit laten zien in Nederland vanaf hij op die hoge stoel is gaan zitten.
  Shantoki doet dit wel en men is nu jaloers op hem.
  Het probleem van Bouterse is het feit dat Chavez hem geen instructies meer kan geven. Dit doen een paar domme Surinamers wel die hun zakken bijvullen als het maar kan.


  Maak melding

 7. @Parbo
  Ai je noemt ze staatsgevaarlijk en geen van ze hebben amnestie ,opsporingsbevel,huisarrest en ze reizen met opgeheven hoofd,ze hebben niemand vermoord !
  Een mini coup-wie gaat dat plegen?!
  De enige coup heeft ons naar afgrond van ramp gebracht en een mini coup gaat ons betekenen. en ook van je baasje.
  AI vindingrijk van jullie ndpers,
  Grote coup telefooncoup en no polannen voor een mini coup met complimenten van de ndpers!TRAGISCH!


  Maak melding

 8. HET ZOU HEEL GOED ZIJN ALS DE LENING NIET DOORGAAT!!!

  BOUTA IS GEESTELIJK GESTOORD!! ALS EEN DOLLE HOND EN DOLLE HONDEN MOET JE AFMAKEN, WANT ZE ZIJN LEVENS GEVAARLIJK EN HET BLIJKT NU EN IS OOK OVERDUIDELIJK!!!

  Mensen in Suriname!! doe je ogen open!!


  Maak melding

 9. @Parbo & Bla Bla Bla

  1. Santohki kan overal naar toe reizen en was niet alleen in Nederland maar ook in India waar onder ministers hem ontvingen. De Su ambassadrice is onder tussen in India een Paria geworden sinds haar blunder met consulaten.
  2. Santohki is de hele tijd duidelijk geweest en transparant.
  3. Santohki vliegt niet met hele teams rond op kosten van de staat en moet nu noodgedwongen met de hyena’s van Oppenheimer (vooruit betalen anders gaat de deur niet open).
  4. De regering sluit zelf door zich niet aan afspraken te houden uit van internationale hulp dus wees blij dat Santohki proactief al vast lijnen uit zet voor als alle geld op is.
  5. Santohki heeft niet de bevoegdheid om heel Suriname te hypothekeren. Als hem iets toegezegd wordt dan heeft hij goede zaken gedaan op plaatsen die duidelijk voor Hoefdraad en Bouterse op slot zitten.

  Wees eens eerlijk tegen over u zelf. Chinezen verlaten Suriname zegt dat niet genoeg. NIETS meer te halen.


  Maak melding

 10. Bouterse heeft met eigen ogen gezien waar hij gaat belanden als hij opnieuw gekke dingen doet, toen hij de VS-ambassade opende. Er is daar een martelkamer en een mini gevangenis. Dat heeft hij met eigen ogen mogen aanschouwen. Een mini december-moorden zal hij dan ook uit z’n hoofd halen.


  Maak melding

 11. Parbo
  Wat wij Surinamers moeten doen is het elimineren van staatsgevaarlijke sujetten als Santhoki, Gajesdien, Rusland, Somohardjo en anderen. Deze lui torpederen iedere vooruitgang. Een mini revolutie zou ik verwelkomen.

  hallo Parbo

  Dit is dus weer een ordinaire doodsbedreiging.

  We zijn niks anders gewend van Paarse Ratten


  Maak melding

 12. @Parbo-Dong-Dong-Ikko

  U kondigt namens uw NDP-bazen, die in PANIEK zijn aan :
  “Wat wij Surinamers moeten doen is het elimineren van staatsgevaarlijke sujetten als Santhoki, Gajesdien, Rusland, Somohardjo en anderen.”

  U en uw NDP-aanstuurders willen WEDEROM SURINAAMSE STAATSBURGERS ELIMINEREN !!!!

  U kiest bewust voor een BLOEDBAD, en uiteraard heeft u geen oog voor de FAILLIETMAKERS van onze Staat !

  Ook niet voor de VERKWANSELAARS van Ons MILJARD USA-dollars, de MONETAIRE RESERVES !

  En al helemaal niet voor de machthebbers die Sranang met een MEGA-MILJARDEN staatsschuld opzadelen !

  Het is uw goed recht de NDP-maffia te steunen, deze Anti-Sranangmangs hebben onlangs besloten, dat ROVEN van de Staat en van het Volk, NIET STRAFBAAR IS !!!!!!!!!

  NDP-Straffeloosheid voor Rovers van Staatsgelden en Staatsgoederen !!

  GOOI de CLAD-rapporten over financiele misstanden maar weg, GOOI de sleutels van het Kantoor van de REKEN-KAMER maar in de Suriname-rivier !!!

  START DE GENOCIDE, HR NDP-PARBO !!!!!!!!!!

  PS : MASSAMOORD, was volgens de NDP ook al niet strafbaar ! De Grondwet is verkracht om deze droom van opa Desi waar te maken !

  DRUK OOK NOG MAAR EEN PAAR MILJARD ONGEDEKTE SRD BILJETTEN !!!!!!!!!

  TJAGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 13. Hopelijk wordt het niet zoals het in Nederland wordt genoemd een agent-principaal probleem.
  (De principaal is de opdrachtgever)
  Dit werkt als volgt: de opdracht wordt verstrekt aan de aannemer. Kosten bijv € 1miljoen
  Halverwege het project, stuit men op “grote problemen” . Hierdoor zal het langer duren voor het project af is en de kosten zullen vel hoger uitvallen. Aangezien men al halverwege is, kan de opdrachtgever niets anders doen dan te accepteren dat hij meer zal moeten betalen.
  Als de IsDB een klein voorschot geeft en SU begint aan het project, moet SU ervoor waken dat de bank niet halverwege met aanvullende eisen komt , bijvoorbeeld meer zeggenschap, of een groter deel van de opbrengst of een groter deel van het onderpand.

  Kom niet naderhand zeggen dat de bank keihard is.
  Zorg dat je je goed hebt verdiept in wat je wilt gaan doen.
  Maak niet wéér dezelfde fouten.
  Als je dit werk niet kan, doe het dan niet.


  Maak melding

 14. @Parbo

  Ik kan het echt niet laten jou te bestempelen als OLIEDOM EN KUMAKOISI VERLIEFD.

  Dat je met dit Santhoki verhaal op de proppen durft te komen!


  Maak melding

 15. Volgens de regering gaat een groot deel van het geld naar grote projecten.

  Hmmm, grote projecten, hm bedoeld grote boeven.

  Het volk kan nog VIJF schreeuwen!!!!!!


  Maak melding

 16. Ik wist het, hr. Santhoki is the best!

  Hij heeft het IMF bewerkt, met behulp van Nederland.
  Nederland heeft toen effe gebeld met abu dahbia van de isdb, en geëist dat de lening tot nader order, in de vrieskist wordt belegd.

  Go Chan, Go Chan, Go Chan….


  Maak melding

 17. De ISDB bank is vanaf het begin v/d gesprekken duidelijk geweest, er is altijd verteld dat er geen cash gegeven wordt maar geinvesteerd in projecten , die zijn het onderpand en vandaar uit komen ook de aflossingen, door deze projecten wordt het land opgebouwd, (werkgelegenheid e.d.) maar…. de vergissing die gemaakt wordt is dat de heren B. en B niet goed luisteren en alleen maar dollartekens zien,plannen goed onderbouwd maken is niet hun sterkste kant en dus zal van alle lege woorden niets terecht komen en zal uiteindelijk het IMF Suriname uit het slob halen met alle regels die erbij horen want (ook dat is al vermeld) het IMF wil het land helpen v/d ondergang maar surinamers willen niets aan nemen van een ander, en koersen op een rampspoed af, met deze houding.


  Maak melding

 18. De fronters proberen met de oud kolonisator het land ontregelen. Santhoki is een man met een missie. Hij wil Suriname kapot maken zodat hij straks aan de macht kan komen. In principe had hij niks te zoeken in Den Haag. Nee mang we hebben hem en zijn kliek door. Deze man mag nooit president worden.


  Maak melding

 19. @ Parbo,

  De volgende president van Suriname zal Parbo zijn.
  Dan zal nog meer ellende Suriname overheersen.
  Maar misschien dat elke Surinamer die op Parbo lijkt, eindelijk een gouden kerst mag vieren.


  Maak melding

 20. @parbo,

  Jij en je soortgenoten zijn bang voor Almighty hr. Santhokie, what a pity!

  Yep de oud kolonisator probeert suri te ontregelen, het was eigenlijk een groot geheim.
  Vervelend hoor dat je dit ‘ an plein public’ bekend maakt, wat nu…

  Er valt nog heel wat goud, hout en aardolie te halen en de refugees kan Nederland daar ook kwijt.
  Je bent India vergeten, die zitten ook in het plan.

  Go Chan, Go Chan, Go Chan…


  Maak melding

 21. @@ Parbo! yu dong kaw!! het enige wat jij kan, is van afstand loeien!! boe, boeeeeeeee!!! Ga geen rommels uit je nek loeien of als een ezel balken!! je bent zeker met Santokhi op de meeting geweest in Holland!! en stel dat hij over de lening heeft gehad, dan is het buitengewoon goed!!!

  Jij wilt zeker dat je pappie de ene gat met de andere gaat vullen, waardoor de Suries wederom in de toekomst in de shit terecht komen!! Nou neem dan van mij aan, dat de zelfde shit van je pappie gaat vreten!! Strontvreter jij!!!

  Ruik je de achterwind van je pappie nog niet?? Volgens mij stinkt het in de hele wereld!!! en dat jij dat niet ruikt!! Ach, ja!! een Awarie ruikt toch niks!!! Laat je baas als hij mans genoeg is, het grens overschrijden!! balken van afstand als een Kromme en Domme Ezel met 5 poten!!! hieruit Ik maak wel uit dat, je een kontlikker van je pappie bouta bent.


  Maak melding

 22. Mensen gaat deze topic over de ene mr parbo of over de superlening

  Voor mijn part hoeft de lening niet door te gaan laat bouta oprotten mang

  go chan


  Maak melding

 23. wiep-Ding,
  Is deze Parbo dezelfde persoon waarmee je vrouw toendertijd een relatie had.
  Was je vrouw de buitenvrouw van deze zelfde Parbo ??.
  Naar mijn weten heeft pablo haar gedumpt omdat ze niet alleen voor jouw vreemd ging .
  Deze dienstmeid cq werkster heeft een zoon die jij groot gebracht hebt niet wetende dat Pablo de vader is.
  En jij wil de les komen voor lezen hier op wkn .
  Wie is nu werkelijk de domme ezel met 5 poten ?.


  Maak melding

 24. Jiyani,
  Bedankt voor je tip .
  Jij stelt dat parbo de volgende president zal zijn.
  Dan mag je blij zijn dat je familie te eten zullen krijgen.
  En jij kan als tuinman voor hem werken.
  Voor de verwarming zitten is ook niet alles.
  Kom en geniet in openlucht.


  Maak melding

 25. @@!! voel jij je zich aangesproken!! wie de schoen past trekt hem aan!!!

  Jawel, mijn vrouw is bij hem weggelopen want deze lul deugde niet!!! Die was impotent!!! zij was nl ook met je vader gaan ne.ken en die slappe lull deugde ook voor geen meter!!

  Ze is weer bij mij en zei ” het zijn slappe janussen geweest!! al heel lang!!!! die alleen maar kraaien en balken als de ezel!

  en o, jawel!! wees dankbaar dat ik dat kind groot gebracht heb!! want vele kinderen zoals jij weet ook niet wie je pappie is!! mama gaat toch overal en nergens voor een broodje!!! wie de 5 poten heeft, is een raadsel voor jou!! en zal ook zo blijven.

  Fijne avond!!!


  Maak melding

 26. @Jiyani
  @ Parbo,

  De volgende president van Suriname zal Parbo zijn.
  Dan zal nog meer ellende Suriname overheersen.
  Maar misschien dat elke Surinamer die op Parbo lijkt, eindelijk een gouden kerst mag vieren.

  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  WEER HIER EEN IDIOTE PANNENKOEK MET EEN OLIEBOLLEN REACTIE.!!


  Maak melding

 27. Al vragen ze geen rente maar een fikse opslag boven de aankoopprijs,maar zeker is dat ze willen weten hoe de lening terug betaald zal worden. Die gasten weten hoe het isdb werkt,maar je hoort ze er niet over praten. Dan bedoel ik die gasten vd vhp en van de ndp. Ze hebben geen woestijnzand in hun hersenen.


  Maak melding

 28. “Parbo
  Wat wij Surinamers moeten doen is het elimineren van staatsgevaarlijke sujetten als Santhoki, Gajesdien, Rusland, Somohardjo en anderen. Deze lui torpederen iedere vooruitgang. Een mini revolutie zou ik verwelkomen.”

  Ik zou zeggen doen als jullie ballen hebben. Je denkt zeker dat dit de jaren 80 zijn…moet je zien hoe snel de pleuris uitbreekt…stomme lul…

  Je gezwets hier op WKN kan alleen maar verliezers opleveren. Dat je bovenstaande aan het volk probeert te verkopen, geeft alleen maar aan dat de NDP voor verval staat en zeker niet voor opbouw van het land en samenleving. Het volk van Suriname moet jullie met je eigen middelen aanpakken…en dat is zoals je zelf stelt ..elimineren..


  Maak melding

 29. Ik zou dat zeker toejuichen zo’n mini -revolutie.Jammer voor de slachtoffers maar dan waren de rapen gaar.Inderdaad zoals je zegt ik denk dat dan de pleuris uitbreekt.Dan is het volk verlost van deze verdrukkers.Ik zou zeggen ga op audiëntie en leg je inzichten voor aan de hoofd revolutionair.Als hij hapt is Suriname verlost!!!


  Maak melding

 30. Volgens hoofd van de staatsgreep in 1980 was er teveel corruptie. Hij zij alles beter te zulen doen. Nou, in 2010 was het de 1e keer dat SU 1,8 miljard in kas had en binnen 2 jaar (record) was dit bedrag verdwenen. In 2016 zijn er pakketten voor de armzaligen met dank aan dezelfde couppleger die als “bevrijder” nu overal geld wil lenen. Mini-ster van buza knoopt banden aan met Uzbekistan en meer van dat soort onbeduidende corrupte landen waarvan alleen de buza minister van Uzbekistan weet heeft dat er een land is genaamd Suriname. Naam van onze hoofdstad is hij nu al vergeten.


  Maak melding

 31. Ik weet niet of het een mop was of serieus, maar ik heb gehoord dat als die islamitische lening erdoor komt, Suriname de Synagoge naast de Moskee moet afbreken.
  Een Synagoge binnen 10 km van een Moskee? Dat kan natuurlijk niet!!


  Maak melding

 32. BEL MIJ WANNEER T ZOVER IS.,DE SPIONNEN HIER ,DAAR ZORG IK WEL PERSOONLIJK VOOR. !..LET ME HAVE THEM,EN VELEN MET MIJ DIE HEN WILLEN !!!..WIJ LULLEN NIET WE DOEN !!


  Maak melding

 33. @Johannes de Sloper
  Ik weet niet of het een mop was of serieus, maar ik heb gehoord dat als die islamitische lening erdoor komt, Suriname de Synagoge naast de Moskee moet afbreken.
  Een Synagoge binnen 10 km van een Moskee? Dat kan natuurlijk niet!!
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  HOU JE BEK IDIOOT,JE HET DE KLOK WEL HOREN LUIDEN MAAR JE WEET NIET WAT JE ERWTEN INSTINCT VOOR DIENT.,…IDIOT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 34. De blinde domme volgers van de NDP en de opportunisten geloven alles wat de criminele president en zijn partij verkondigt. Denk toch logisch na! Welke bank gaat geld lenen zonder zekerheden? En ten laste van wie komen die zekerheden? Juist, het land en het volk. En … het geld zal ook terug betaald moeten worden. Denken jullie dat Bouterse dat uit eigen zak gaat doen, of Dilip Sardjoe? No way. Het volk zal ervoor moeten opdraaien. Tegen die tijd is de NDP allang dood en zal de dan zittende regering met de gebakken peren zitten. En dan zal het volk tekeer gaan tegen die regering en vergeten zijn dat de NDP de puinhoop heeft veroorzaakt. Dan zal men weer roepen dat Bouterse terug moet komen. Hopelijk heeft de natuur dan zijn werk gedaan en keert Bouterse niet terug.


  Maak melding

 35. @jacobus
  Niet de Surinamers denken dat deze Arabieren zand in het hoofd hebben.
  Maar de niet al te snuggere Bouterse denkt dat. Hij is ook geen groot denker maar een amateur die zit te knoeien op freubelklas niveau.
  En de zielepoot en zijn meelopers maar denken dat hij een top politicus is.
  Dream on mongolen. Shame on you. Shame on you.


  Maak melding

 36. @parbo
  Ja santokie ging naar Nederland om morele steun bij 2e kamerleden en diverse organisaties te verkrijgen. Maar het is niet door zijn toedoen dat het IMF vervolgens dwars is gaan liggen bij het vervolg van de lening aan Suriname. Zoveel macht heeft de Nederlandse 2e kamer niet. Wat er wel is gebeurd is dat het IMF eindelijk de rapportage van groepen vanuit Suriname en Nederland serieus is gaan nemen. En het gejojo en gedram van Bouterse om de IMF leningseisen te verzwakken heeft hem de das omgedaan.
  Dommie Desie B krijgt geen overmakingen meer. De bevolking is dus weer de sigaar. Mensen demonstreer deze bloedzuiger weg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.