Jubileumconcert Fra Fra Sound ook in Suriname

1

De Surinaams/Nederlandse Afro-Caribische Jazzband Fra Fra Sound geeft haar 35 jaar jubileum concert ook in Suriname. Dit vindt op zondag 30 oktober plaats in de Royal Ballroom van Hotel Torarica te Paramaribo. Fra Fra Sound zal het publiek meenemen op een verrassende ontdekkingsreis langs de vele hoogtepunten uit het 35-jarig bestaan van de formatie. Deze musical road trip zal zelfs de grootste fans van Fra Fra Sound verrassen.

Fra Fra Sound werd begin jaren ’80 in de Amsterdamse Bijlmer opgericht door onder andere Vincent Henar (bassist en muzikaal leider). De formatie speelt energieke Afro-Caribische muziek in de breedste zin van het woord met wereldse invloeden van de Noord-Amerikaanse jazz en funk, Surinaamse kaseko, kawina, Winti en Afrikaanse ritmes.

De Jazzformatie was in 2014 voor het laatst in Suriname. Toen verzorgde ze de muziek van de theatervoorstelling Kid Dynamite, over het leven en de muziek van Arthur Parisius, de legendarische tenorsaxofonist die vóór de Tweede Wereldoorlog bekend werd met een virtuoze combinatie van jazz en kaseko. Vorig jaar december werd het jubileumconcert in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam gehouden met als speciale gast de Amerikaanse steelpan speler Andy Narell.

Bekijk ook:


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.