Honger naar voedselhulp Surinamers niet te stillen

65

PARAMARIBO, 17 okt – Het blijft aanvragen regenen bij de Delaiah Family. Deze organisatie van vrijwillgers en liefdadigheid kan de hulpvraag nauwelijks nog aan. In haar korte bestaan heeft Delaiah Family ruim zestig gezinnen in Suriname voorzien.

Deze gezinnen worden nog regelmatig voorzien van een voedselpakket. Nu dreigt de stichting ten onder te gaan aan haar succes. De mond op mond reclame doet steeds meer behoeftige personen aankloppen. Maar het noodwater komt Delaiah Family nu al tot de mond. “Het zal helemaal niet wijs zijn om meer gezinnen in ons bestand op te nemen en vooral niet in deze tijd. De behoefte is er, maar we kunnen het niet aan”, zegt voorzitter Olivia Simson tegenover de Ware Tijd.

Zelfs het aantal dat nu bediend wordt, is al te veel en te zwaar. Opmerkelijk is dat gezinnen zich aandienen die ruim meer verdienen dan de oorspronkelijke doelgroep. “Ze komen niet uit want een potje pindakaas kost al twaalf Surinaamse dollar (ongeveer anderhalve euro). Maar we geven prioriteit aan gezInnen waar de nood hoog is”, aldus Simson. De economische nood snijdt ook aan de andere kant. Donoren trekken zich terug uit eigen nood.

Bekijk ook:


65 REACTIES

 1. Allemaal georkestreerd door de fronters. Wij trappen hier niet in. Het is alleen gericht om de huidige regering zwart te malen. Er is zat werk in Suriname maar mensen weigeren haden vies te maken. Deze klaplopers moeten gewoon aan het werk.


  Maak melding

 2. Allemaal georkestreerd door de fronters. Wij trappen hier niet in. Het is alleen gericht om de huidige regering zwart te maken. Er is zat werk in Suriname maar mensen weigeren haden vies te maken. Deze klaplopers moeten gewoon aan het werk .


  Maak melding

 3. Kijk in welke zielige toestand wij leven ,hartverscheurend!
  Dit gebeurd allemaal wanneer je een dictator hebt als lijder!!
  Nu zijn we net als Venezuela.Mensen je oud kranten niet verbranden als huisvuil!Het kan zelf kostbaarder dan goud zijn ,we kunnen het als toilet papier gebruiken.Voedsel pakketen echt deze tragische trend is ontstaan sinds 1980!!


  Maak melding

 4. Hulpgoederen,
  Beste posters heb van familie /vrienden vernomen dat in Nederland o.a.bij Albert Heijn mensen staan om voor andere landen in te zamelen.
  Zelf hebben ze in Nederland meerdere voedsel banken.
  Veel vluchtelingen die hun eigen land gevlucht zijn.
  Bootvluchtelingen die de oversteek naar Europa wagen.
  Vele kunnen dat helaas niet meer navertellen.
  @Ray,
  Probeer de werkelijkheid onder ogen te zien.
  Lees een paar keer wat ik gepost hebt.
  Heb jij nooit gezien dat men inzameling gehouden heeft op tv en op straat.
  Op tv voor ramp gebieden.
  Weet je nog dat Oedraisingh varma in India gelogen had en de politiek voor de gek gehouden had.
  Dus indien er wat hulp geboden wordt in Suriname dan is dat de normaalste zaak van de wereld.
  Vergeten dat de fronters altijd gebedeld hebben in Nederland.
  Vergeten dat het geld met bakken binnenkwam.
  Vergeten dat infrastructuur ondanks bedelen richting Nederland ze niets voor de Surinamers hebben betekent.
  Vergeten zeker.
  Vergeten dat de meeste mensen niet het land hoefde te vluchten indien ze een goed plan voor Suriname had.


  Maak melding

 5. De jaren tachtig beginnen langzaam zichtbaar te worden.Ze hebben voor 5 gestemd omdat ’80 lang gelden was.Nu mogen ze het een beetje de beruchte jaren voelen.


  Maak melding

 6. Opo kondreman oen opo!
  Sranangron e kari oen.
  Wans ope tata komopo
  Wi moe seti kondre boen.
  Stré de f’stré, wi no sa frede.
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  Volk van Suriname pik het niet langer en stuur al die graaiers naar huis, inclusief de oppositie. Geen van ze (Bouters/Santhoki/Bruinswijk/Somo)hebben het goed voor met Suriname. Is allemaal eigen belang.

  DOE HET VOLKSLIED EER AAN VOLK VAN SURINAME!!!!!


  Maak melding

 7. @Parbo en Rampie

  Jullie 2 betekenen gewoon een Ramp voor Suriname.Ik schaam me diep dat jullie twee lasten in Suriname wonen.
  Ons land deed het beter voor de coup van je baasje die op macht uitwas. Nu heeft hij macht zolang hij nog amnestie heeft. Zonder zijn amnestie is je baasje gewoon een boeler,een crimineel van het ergste soort. Wij moeten de weergoden bedanken dat we bespaard zijn van de vele natuurrampen!Het is zielig te zien dat je baasje van de hele wereld geld leent om 500,000 monden te voeden waaronder die van jullie 2.Zelfs de arme daliten van India spaart hij niet .Die lenen miljarden aan je baasje zodat hij voor jullie twee boelers kan zorgen!!Jullie 2 moeten echt naar school gaan. Ik weiger te geloven dat jullie ouders jullie naar school stuurden ooit om dan alleen maar sympathie te gaan tonen voor een amnestie lijder!Zij hadden het beste voor jullie gewild maar kijk ook zij moeten teleurgesteld zijn in jullie 2,!


  Maak melding

 8. Bouta is de OORZAAK die KLOOTZAK!!!

  Na disi ding sra sma bing wani!! da yu teki!! baouta na mang!!! jang skeit no!!

  GADO YEPI SRANANG!!! MI AY BEGI!! YEP DING SMA!!! EN DJI DING KRAKTI!!!


  Maak melding

 9. Armoede ontstaat in de meeste gevallen door verkeerd beleid. Hetzij in een gezinshuishouding hetzij in een staatshuishouding. Daarnaast spelen andere factoren een rol, zoals opleiding, ideeën, mogelijkheden, werklust, inzicht, samenwerking enz. Het schijnt zowat met dit alles niet snor te zittten in het land. Je hebt een regering die de oppositie als vijand ziet ipv als landgenoten die het ook goed voor hebben met het land. De oppositie zelf veroorzaakt haast geen problemen voor de regering, maar stelt af en toe misstanden aan de kaak. Waar baseert de regering haar vijandschap tov de oppositie op? Op eigenbelang. Vooral door kunnen gaan met wanbeleid en aan de macht blijven. Daar gaat het om. Het volk telt daarbij niet.


  Maak melding

 10. Moeten ze bij hun z.g geweldige president zijn, die ruim 1,5 miljard US dollars er door heen gejaagd heeft, binnen een paar jaar.
  Gelukkig hebben ze hem nog eens voor 5 jaar met hun volle verstand gekozen en dat wetende maakt een lege maag dragelijk en hij weer verzekerd van een volle maag.


  Maak melding

 11. Ray(tje), jij bent een HOOLIGAN die letterlijk niets te doen heeft. Er is NIEMAND die jou DAGELIJKSE FRUSTRATIES gelooft. Parbo heeft groot gelijk: ga werken! Steek je handen uit de mouw. Be a man! Alhoewel dit laatste vanwege jou verwijfd gedrag geen makkelijke opgave zal zijn.

  Parbo er zijn personen (schepsels) die de VEERKRACHT, MOTIVATIE en INZICHT van WAARACHTIGE SURINAMERS nog steeds onderschatten, ondanks de VINGERWIJZING van 25 MEI 2015.

  Instrueer mensen aangaande de tuinbouw (groente en fruit), hoe te planten, dan hebben ze allemaal binnen drie (3) tot zes (6) maanden, hun eigen VOEDSELPAKKET.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 12. Dat ga ik absoluut niet betwisten.

  Als @parbo vind dat die Surinamers lui zijn, dan zal het ook wel zo zijn.
  Wie ben ik om een ingezetene tegen te spreken.
  Suri’s jullie zijn luie klaplopers, gaat werken.

  A no mie takie………..


  Maak melding

 13. Do the wrong thing.
  Vernielzuchtige ndper!!Hahahaahahaa..ga de ocer gangers leren hoe ze fruit en groenten moeten telen .De rest weet en doet het al om te overleven ,dus de rest wacht niet op je idiote baasje!!Die wil geld en meer geld alleen misschien gaat hij de ocergangers goud en geld te vreten geven.Ik werk en reageer tegelijk op die onnozele reacties van jou en parbo en de rest van de ocersgangers.Kijk naar jullie zelf armzalige ocerbedelaars,,,jullie willen subsidies van werken hebben jullie nooit gehoord!!Wees blij dat wij de rechtgeaarde surinamers met ons belastingscenten jullie de ocergangers verzorgen!!Ondankbare bouta aanbidder!!


  Maak melding

 14. @rampie,

  Natuurlijk gaan die familieleden van je vertellen dat ze armoe lijden en dat anderen bij ah staan te bedelen.
  Ze zijn moe van jou gebedel, comprendes refugiado!
  Ze zijn moe om iedere keer een pakket voor je te posten.


  Maak melding

 15. @Emerald,
  Niemand hoeft wat voor mij te sturen.
  Mijn reactie laat de realiteit zien.
  Dat je bekrompen verstand dit niet kan opnemen dat blijkt uit jouw reactie.
  Wanneer zal je het leren om de feiten onder ogen te zien en niet te bagatelliseren.
  Woon je waar geen Ah of supermarkt is en ben je nooit mensen tegengekomen die bedelen als het ware of je wat kan missen.
  En klinkt het als muziek in je oren over voedsel banken.
  Je woont in Nederland en weet niet eens dat er voedsel banken bestaan.Om te zien dat je de telegraaf van vandaag niet gelezen hebt anders had je deze onzin niet geplaatst.
  Beste forum leden lees de telegraaf en zie de realiteit onder ogen.
  Risico op armoede in Nederland toegenomen.
  Zeker niet gelezen en vraag maar aan de mensen over voedsel bank in Nederland


  Maak melding

 16. In een rijk land als Nederland waar duizenden miljarden aan Euro’s in omloop zijn, zijn ook voedselbanken in overvloed. Meestal eigen schuld door mensen die niet met geld kunnen omgaan en te hoge schulden maken en geen baan hebben, te hoge lasten, ze worden wel sociaal geholpen met allerlei voorzieningen, de sociale zorg in Nederland is een van de hoogste in de wereld…

  In een rijk land als Suriname is het puur de corruptie waardoor je hongersnood zal hebben. Een regering die alleen maar bezig is zichzelf te verrijken, houd zich niet echt bezig met landsbelangen. Geen geld in de staatskas betekent ook geen investering in levensmiddelen of landbouw…

  De zwaksten kunnen nu echt honger gaan lijden.
  Mede ook omdat door dezelfde corruptie alle gronden gestolen zijn en geen landbouw, veeteeld bedreven kan worden door mensen die straks hongersnood gaan lijden…

  Corruptie is het grootste gezwel welk een natie ten dode kan opschrijven, als het niet goed behandeld wordt…

  Ik kan me de aktie Hulp voor hongersnood Afrika nog heel goed herinneren. Laten we hopen dat door deze kaulo regering geen aktie Hulp voor hongersnood in Suriname komt.


  Maak melding

 17. Bouta in stukjes hakken en voeren aan de hongerige aasgieren, want door de situatie in SU hebben deze dieren ook geen vreten!!

  Voedselpakket voor de Aasgieren, dat zijn pas goede daden!!! Vergeet de dierentuin niet a.u.b.!!!


  Maak melding

 18. Kis deng mooi

  Goed voor jullie, ga meer op bouta stemmen, volk van Suriname is mede verantwoordelijk, suralco kan geen bauxiet ontginnen de tjoekas zeggen dit is mijn grond,nu suralco weg is voelen jullie, in tijden van dat het goed ging met Suriname gingen jullie dansen vreten groot feesten en ik had vrienden die regelmatig hier in Nederland kwamen stiekem, nu hoor je ze wel vertellen dat het niet goed gaat, dan hoor je ze nu wel, ga maar lekker op jullie blaren zitten ,jullie hadden grote smoel, goed voor jullie!!!
  Waarheid doet pijn!!


  Maak melding

 19. @ brada Ray,
  je verspilt je energie gewoon aan een stel leeg hoofden die uit een paarse boerikie poenta zijn uitgekropen. Jonge kil is wel sari tori aan het worden in su…kan niet anders. Ik zie mensen sterven al op straat. Wakti even…


  Maak melding

 20. Om het probleem van te veel aanvragers meteen op te lossen, moet mevr. Olivia Simson als eerste vragen of de aanvragers paars gestemd hebben bij de laatste verkiezingen, zo ja, dan worden ze meteen doorverwezen naar mr. Neks no Fout alias mr. A No Mi en omdat meestal de mofinawan zonder normen en waarden op deze criminele veel belover gestemd hebben, komt 75% van de aanvragers niet meer in aanmerking, laten ze hun heil maar gaan zoeken bij hun liegende halfgod, de resterende 25% die ondanks de beloften van een gouden toekomst en het lokaas van verhoogde kinderbijslag en aov (intussen waardeloos geworden), principieel weigerde op een moorddadige crimineel te stemmen, kan wel een hulppakket krijgen..


  Maak melding

 21. gelukkig zijn er nog mensen die in het buitenland wonen en hun familie en vrienden ondersteunen door (vooral uit Nederland)pakketten voor hun te sturen..Wat wel erg lammer is dat bepaalde pakket diensten de kosten verhoogd hebben voor aanschaf van een doos en de verzend kosten..Bij Calypsona in
  Amsterdam kan men nog heel erg goedkoop posten.
  Wat wel erg is dat de mensen die hun pakket gaan ophalen in Suriname erg veel invoer rechten moeten betalen ,vooral de mensen die een smalle beurs hebben is het erg moeilijk.


  Maak melding

 22. Quote …wat heb jij in gedachten.Wat is jou alternatief?? Je zegt Bouta ,Somo,Brunswijk,Santokhie hebben ook niet Suriname’s interest voor ogen.Wil je ons jou visie geven??


  Maak melding

 23. wat belachelijk dat invoer rechten betaald moet worden op de pakketten van NL. In NL hoeft je geen invoerrechten te betalen wanneer een pakket zegt dat het niet voor business is maar geschenk zending is voor de familie. Mischien kunnen de parlementariers wat hieraan doen. Het pakket is voor mensen die het nodig hebben.

  Zo het zijn niet alleen de armen die voedsel pakketten nodig hebben maar ook de groep daarboven. De NDP stemmers. Hmm. In dat geval kies yu mooi.

  In een ander land heeft de regering voedselbanken opgezet.
  Verder organiseren volunteers voor voedsel. De winkels geven niet meer verkoopbare voedsel weg aan deze organisaties. Ook boeren geven groenten weg die niet verkoopbaar zijn maar nog te eten zijn. Mensen met vruchten bomen op hun erf geven hun appels en sinasappels weg aan deze groepen. Soms zie mangos op straat en worden door autos plat gereden . Jammer van de mangos. Andere vruchten liggen op het erf te rotten. Ook weer jammer.


  Maak melding

 24. Het land had nooit onafhankelijk moeten worden !!!!
  De nationalisten die een grote mond hadden toentertijd waar is jullie mond nu gebleven, tussen de benen !!!!

  Onafhankelijkheid betekent bij een bepaalde groep de hele dag in de hangmat liggen totdat ze honger hebben, gaan ze op het roofpad.

  Wacht nog nog 4 jaar, lijd nog meer honger totdat jullie omvallen en over 2020 krijgen jullie weer een gratis portie bruine bonen met zoutvlees krijgen gaan jullie weer overstag om deze regering weer te kiezen. Jullie zijn hardleers daarom pinaren jullie nog steeds !!!!


  Maak melding

 25. De Fronters weten wat zwaar overdrijven is. Geen moment laten ze onbenut om de regering en het land in diskrediet te brengen.Geen leugen wordt vermeden om zielig over te komen. Als zij het daadwerkelijk menen met het land moeten zij ook ook initiatieven nemen om daadwerkelijk de armoede problematiek op te lossen. Laten zij maar beginnen met het opzetten van kibboets in Suriname. In deze nederzettingen kunnen werkelozen ingezet worden in de landbouw, de houtbewerking, de constructie om werkzaamheden te verrichten om in hun eigen onderhoud te voorzien. Het moet niet blijven bij verdachtmakingen, inhoudsloze proza, smerig taalgebruik, ruzie zoeken in het parlement, enz.


  Maak melding

 26. Rampie@
  Parbo@( bier) je hebt twee kateregien mensen
  1 die gratis naar school zijn vewordt
  2 die voor niks naar school zijn geweest ,jullie Horen bij de laatste groep jammer. Mk


  Maak melding

 27. Suriname heeft een AIDS-probleem (alles is Desi Schuld)
  Desi heeft dit probleem veroorzaakt, Desi moet het oplossen. Ga dus bij Desi eten zoeken. Hij heeft geld zat.


  Maak melding

 28. @ RobG

  Dus jij wil hebben dat de mensen hun handen uit de mouwen moeten steken en een kibboets moeten opzetten.
  Zodat de werklozen er kunnen werken, wel RobG 75% van de bevolking is werkloos, en men is te lui omdat te doen !!!
  Dus als ik jouw begrijpt; wil je de huidige crisis in Su,de schuld is van de bevolking. Volgens mij is het gewoon het klote beleid van de Overheid, en niet anders !
  Maar jou kennende, zal je regering altijd in bescherming nemen, met name jou geliefde Pres.

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 29. Ben je net een half uur wakker, krijg je alweer college van ene RobG, nu op het gebied van werkgelegenheid.
  De man is echt van alle markten thuis.
  Ik vraag mij alleen wel af wat hijzelf ooit heeft betekend voor de ontwikkeling van ons land.
  Mijn eerlijke mening: niet veel tot niets.


  Maak melding

 30. @ Haco

  Lees je posting weer; ik begrijpt het niet helemaal wat precies bedoeld. ( Tot welke categorie behoor ik dan ? )
  Ik voel me niet aangesproken, daar niet van !

  Jacko.


  Maak melding

 31. Robg@
  Hebt jij je posting gelezen, waar wacht jullie vedomme op ,
  Jullie zijn aan de macht ,en weer wil je het initiating naar de Fronters schuiven ,je vang je zelf met je eigen gedachten.
  Het agrarische project kost een minimum aan investeringen
  Het kost alleen man kracht ,en die is er genoeg ,dit geld ook voor de bosbouw


  Maak melding

 32. Haco,

  RobG. is een babbelzieke, geindoctrineerde, paranoïde paarse vluchteling. Die zelf de benen heeft genomen naar Nederland. En nu vanuit zijn sociale huurwoninkje met een Ikea inrichting en een uitkering hier de wijsneus komt uithangen. De lafaard mist de ballen om een enkele reis naar apentuin van herkomst te kopen en daar een bijdrage te leveren aan de opbouw van het financieel / economisch / moreel falliete, leeggeroofde land door zijn corrupte, criminele baas. Die bovenaan alle internationale opsporingslijsten prijkt en het land niet uit kan zonder in de boeien geslagen te worden. Het geeft wel aan wat het denkniveau van deze paarse pauper is.


  Maak melding

 33. @ Salamander

  RobG is toevallig een onbezoldigde beleids adviseur van de Pres in den vreemde, maar dat weet jij niet hé ???

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 34. Graag uw reactie:

  Vier criminelen zijn vannacht een woning binnengedrongen aan de Toekanstraat. Het slachtoffer is mishandeld en heeft een barstwond opgelopen. De persoon moest medisch worden behandeld.

  De criminelen hebben geld buitgemaakt en zijn ook ervandoor gegaan met babyspullen.

  Starnieuws verneemt dat de mannen gewapend waren met een vuistvuurwapen en een jachtgeweer. De politie heeft nog geen informatie verstrekt over deze inbraak.


  Maak melding

 35. @ Sarama
  Je verstrekt wel heel erg weinig informatie.
  Had deze vrouw misschien een wapen? Of was ze vermomd als clown? Dat is erg in tegenwoordig.
  Op basis van jouw informatie kan er en mag er er hopelijk zal er geen reactie komen


  Maak melding

 36. @YU YANG KA saba

  Als de bewoners deze teringlijers zou neer knallen, dan komt weer de zg mensenrechten zeggen ; ´´ ze hebben ook een moeder gehad ´´ ik heb meer respect voor een strontvlieg dan aan deze klootzakken ! Afmaken deze ongedierte zou ik zeggen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 37. @pico!
  @ Sarama
  Je verstrekt wel heel erg weinig informatie.

  Google even zelf naar het arikel van 17-10-2016.
  Buschauffeur laat passagiers zwarte vrouw op straat gooien.


  Maak melding

 38. @Yu Yang Ka

  Nee we gaan niks horen van de politie nu ze geen lijken hebben om mee te paraderen,
  Ze gaan ook geen klopjacht inzetten nu ze weten dat de boeven goed gewapend waren.Alle bigtalk van Dora Dalton van oog om oog ,tand om tand was eenmalig om de surinamers om te kopen,en de surinamers zijn niet duur ,ze zijn cheap of gratis.


  Maak melding

 39. Helaas zijn de mensen niet erg creatief met hun beveiliging. Ik ken iemand die transparante draadjes gebruikt. Zodra iemand ’s nachts z’n erf opkomt klinkt er een luide bel en de buren worden ’s nachts ook wakker. Hij heeft al eens een indringer afgetuigd.


  Maak melding

 40. Ze stemden massaal op baas. Ndp ndp ndp zongen ze vol van liefde voor baas olv stef meye en misjiesosoka in Ocer. God heeft ons de grote lijder gegeven. Hij gaat ons land en volk tot grote hoogte brengen. Rijkdom, voorspoed, soso geweldig sanie baas e go doe. Anno 2016 lacht de hele wereld het oerdom paars volk uit. En nog hopen die oerdomme stommelingen op een paars wonder. No wang wonder e go kong, ma soso jare tachtig pina en schaarste. Wahahahahaahaaha met dank aan die oerdomme paarse aanhangers, neks no fout. Wahahahahahaahhaha waarom gaan ze niet naar huize baas te leonsberg bedelen. Baas o jagie deng leki dagoe gwe. Wahahahaha


  Maak melding

 41. @diana

  Je vroeg mij mijn visie.

  Waar ik aan denk dat als het volk al die graaiers en oppositie naar huis stuurt. Er een zakenkabinet kom met gekwalificeerd integere mensen die niet politiek gelinkt zijn aan enig partij.

  En de indelingsvorm van de DNA verandert van een eenkamers parlement naar een twee kamers parlement.
  Dus je krijgt het kabinet, tweede kamer en eerste kamer.

  Zodat als er toekomstige wetten worden aangenomen het eerst wordt getoetst en gestemd wordt in de eerste kamer voordat het wordt aangenomen.

  Nu zoals de indeling van de DNA is worden wetten aangenomen doordat 1 bepaalde partij de meerderheid heeft en ook dat er wordt gestemd op partij visie en niet op individuele visie op zaken.

  Maar tja dat is mijn visie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.