Afgestudeerden aan de kunstacademie in Suriname

22

Afgelopen zaterdag heeft de kunstacademie, Nola Hatterman instituut, weer twee afgestudeerden afgeleverd. Giovanni Jona en Pascal Galimo hebben de vierjarige Conceptueel Kunstopleiding met succes afgerond. Het komend schooljaar wenst het instituut nog vijf afgestudeerden aan de gemeenschap in Suriname af te leveren.kunstacademie2

Bekijk ook:


22 REACTIES

 1. Kunstacademie geweldig,
  Tegenwoordig indien je in Suriname wil blijven hoef je niet op een kunstacademie of andere academie te gaan.
  Een beetje de criminaliteit in net als Brunswijk en de coupplegers dan zit je voor je hele leven goed.
  Jammer voor al die moeite en geldverspilling.
  Kijk naar de personen die niet weg te denken zijn in Suriname.


  Maak melding

 2. Ieder kunstvorm is als een scharnier en heeft als doel,dat kunstenaars hun creativiteit en beeld uiten in het laten zien en horen via reflecties in het onbewustzijn…..en wat bezoekers ontdekken als een bespiegeling van hun werkelijkheid als een contrast via hun bewustzijn .


  Maak melding

 3. De Fronters missen het vermogen om buiten de grenzen van hun maximale Frontdenken naar kunst te kijken. Aan hen is niet geleerd dat Kunst een grote bijdrage kan leveren voor de Surinaamse economie. Kunstenaars kunnen voorwerpen,vormgevingen scheppen / creëeren die in productie kunnen worden gebracht in de keramiek, glas-industrie, houtbewerking, decoratiebouw enz. Kijk maar als voorbeeld naar de massa-productie van IKEA, de producten van Leen Bakker,enz. Het zijn kunstenaars die aan de basis liggen bij het ontwerpen van deze producten. In Nederland is de bijdrage van de scheppende kunstenaars aan de economie op jaarbasis enkele tientallen miljarden Euro’s waard. Ik hoop dat deze scholing aan de Fronters een meerwaarde in hun denken zal veroorzaken.


  Maak melding

 4. @Robg,
  Wat je daar stelt is inderdaad juist.
  Maar hoe krijg je het in de hersenen van de groep die jij beschrijft.
  Moeilijk want alles wat van hun president of Suriname komt is slecht.
  De vele commentaren in het verleden en heden liegen niet om.
  Kijken wat de fronters vandaag in te brengen hebben op jouw posting.
  Bijna vergeten heb een vergadering met Damsco en Paraman en als je tijd hebt dan ben je ook welkom.
  Locatie is bij jouw bekend tijd 14.15 uur.


  Maak melding

 5. Ik hoop dat deze groep nog wat technieken gaat aanleren in het buitenland, omdat dit op alle gebieden in Suriname nog schort.
  Dit is ook al bewezen en de studenten hebben het toen ook al aangekaart.

  Een ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen ontwikkeling en hierbij speelt de opvoeding een grote rol.
  Succes

  Een slavernij monument kan er nog steeds niet komen en dat uit handen van een echte Surinamer. Bouterse heeft geen geld en vind het ook niet belangrijk. Jammer.


  Maak melding

 6. hahaha , kwik, kwek en kwak hebben een vergadering bij Gijs Gans! Zal me een spektakel zijn! Was niets, is niets en wordt niets met dat stelletje halvegaren.


  Maak melding

 7. Luister goed UILSKUIKEN Rampie jij hebt de rare verbeelding om bij mij aan te schuiven. Jou fantasie gaat wel ver boerenpummel.hou je maar bij de EZELS.


  Maak melding

 8. De kunst van een staatsgreep en het land in een ijzeren greep houden is niet geleerd op de kunstacademie, beste RobG.
  Het kost het land miljarden.


  Maak melding

 9. Maandagmiddag mopje.

  Een ex-moiwana soldier, een ex- loi economie deeltijdleraar, een ex- Holland popo interne dienst en een ex- volksmilitie man, allen ‘in between jobs’ zaten onder een kankantrie boom…….

  En toen…


  Maak melding

 10. @ RobG,

  Wat een vooroordeel betreffende fronters.
  Haast in elke reactie van je is deze tendens waar te nemen.
  Wat je ermee wil bereiken is mij een raadsel.
  En jij bent econoom, dus hooggeschoold???


  Maak melding

 11. “RobG
  De Fronters missen het vermogen om buiten de grenzen van hun maximale Frontdenken naar kunst te kijken. Aan hen is niet geleerd dat Kunst een grote bijdrage kan leveren voor de Surinaamse economie. Kunstenaars kunnen voorwerpen,vormgevingen scheppen / creëeren die in productie kunnen worden gebracht in de keramiek, glas-industrie, houtbewerking, decoratiebouw enz. Kijk maar als voorbeeld naar de massa-productie van IKEA, de producten van Leen Bakker,enz. Het zijn kunstenaars die aan de basis liggen bij het ontwerpen van deze producten. In Nederland is de bijdrage van de scheppende kunstenaars aan de economie op jaarbasis enkele tientallen miljarden Euro’s waard. Ik hoop dat deze scholing aan de Fronters een meerwaarde in hun denken zal veroorzaken.”

  @RobG….je zit weer onbenullig te lullen…Ikea en Leen Bakker hebben niets en dan ook niets met kunstenaars te maken….het enige wat voor Ikea en Leen Bakker belangrijk is, is het commerciele..

  Maar dat snap jij niet als econoom…

  En lullo, voordat je erover begint…ik ben geen fronter…


  Maak melding

 12. Dat er ook Surinamers zijn die gevoelig zijn voor kunst creëren ,dat ze anders kijken tegen spullen/afval/restanten en met en tot mooie creaties kunnen komen.Ze zitten als mens anders in elkaar,hebben een extra zintuig die ze prikkelt.Daar moet je van houden en er ook oog voor hebben.Deze kunstenaars kunnen expo’s houden en als je de massa kan overstijgen veel bereiken.Denk aan toeristen en locals die massaal deze expo’s bezoeken…Maar is er voor deze mensen in Suriname een toekomst….ik denk van niet.Wat jammer….


  Maak melding

 13. Cum Laude afgestudeerd:
  Farao al Bouta van de islam republiek Al Surinamya,
  de man die corruptie tot kunst heeft verheven.
  Helaas geen Nobel prijs dit jaar.


  Maak melding

 14. Sabaku, jij bent het sprekend voorbeeld van een Front aanhanger met weinig bagage in het hoofd. Met bagage bedoel ik; kennis, inzichten, competenties,enz. Jij wil leuk doen/zijn door commentaar op mij te leveren, maar je loopt een blauw oog op. ” Es ist zum kotsen “.Hoe dom moet je dan niet zijn om met een dergelijke reactie voor de dag te komen? Er is ook geen leestraditie bij jou te bespeuren, een drama voor een figuur die het Front moet vertegenwoordigen.


  Maak melding

 15. Robg@
  Je kreeg weer geen gelijk ,jammer .
  Maar wat een vergekijking Ikea ,leenbakker met wat er zich in Suriname afspeeld ,kennis inzicht ,competencies.
  Ikea en Leen Bakker zouden met hun managementeam jullie
  land beter Besturen Dan al die paarse rakkers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.