Bureau voor Statistiek wacht op subsidies overheid

13

Vrijdag was het Caribbean Statistics Day 2016 in de Caricom. Het thema van dit jaar is ‘Improving the lives of people- Advancing the action plan for statictics in Caricom’. De directeur van de stichting Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) in Suriname, Iwan Snow, zegt dat de subsidies van de Surinaamse overheid steeds op zich laten wachten. Het ABS kan voor een deel zelf in haar behoefte voorzien, maar als de overheid niet inkomt, is de operatie van het bureau niet gegarandeerd. Het ABS houdt wat geld over aan de publicaties van statistieken.

Bekijk ook:

13 REACTIES

 1. Suriname ziet statistiek als een onbelangrijk iets. Dit is fout. Statistieken zijn in feite a tool of management en met name actuele statistische gegevens zijn heel belangrijk voor het sturen van een samenleving. Mag ik het zo formuleren: statistieken is geen stabiliteit, maar kan wel voor stabiliteit zorgen.


  Maak melding

 2. @john,

  Sterker nog, statistiek is een must. Zonder juiste gegevens kun je geen goede plannen en projecten maken. Maar…….wel goed frauderen.


  Maak melding

 3. Je wordt er moe van. Deze stichting wacht op geld.Die ondernemer wacht op geld. De politie en rechters krijgen geen geld. Pe a moni de? Stuur de paarse regering naar huis. Laat een andere team orde op zaken.


  Maak melding

 4. Er zijn geen of weinig waardeloze srd ’s te krijgen, dan betaal die gasten met € of $ . Er werd beweerd dat er veel € en $ in de omloop zijn toch , niet zo meneer de waterhoofd president .


  Maak melding

 5. De US data and Statistics is een gouvernement’s agentschap. De werknemers zijn ambtenaren en als zodanig ontvangen van het gouvernement hun salaris.

  Waarom is de stichting vorm in gebruik in SU? De subsidies zijn gewoon salaris en andere uitgaven voor het verkrijgen van de land’s statistieken dienstverlening. De statistiek bureau is niet capabel om een eigen volledig inkomen te generen. De subsidie is een onteigenlijke susidie. Elke land betaald voor de statistiek service IMF of niet.


  Maak melding

 6. Blijven wachten op subsidies. Niet echt een organisatie waar Surinamers wat aan hebben. De informatie is te summier, vanwege een hoop geheim houdingen…


  Maak melding

 7. Dit is nou bij uitstek een organisatie die wel zijn eigen broek kan ophouden. Zij heeft geen subsidie nodig.
  Wat wel nodig is zijn wetten, die bedrijven verplichten om gegevens te verstrekken aan het bureau.
  In Nederland moet je bijv elke maand of kwartaal (weet ik niet meer) gegevens verstrekken over het aantal mensen in full time/parttime dienst het aantal uren, mannetje of vrouwtje enz.
  Bedrijven moet betalen en de overheid moet betalen.
  De overheid, omdat zij bepaalde gegevens wil ontvangen, maar ook de overheid omdat zij ook op de markt opereert, onder andere als werkgever.
  Wel is het nodig,
  1 om een overgangsregeling voor het Bureau in het leven te roepen. Je kan onmogelijk van de ene op de andere dag zeggen: sorry je krijgt niets meer
  2. Wetten waardoor bedrijven worden verplicht om te betalen en gegevens af te dragen. (dit kost inderdaad geld)


  Maak melding

 8. Heeft Suriname wat aan die Caricom? Ik vraag me af of ze wel ooit een cent hebben gehad van deze unie. Wel geld moeten uitgeven aan de organisatie vanwege het voorzitterschap.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.