Theatershow ‘De eerste Keer’ ode aan Harold Braam

3

De debuut theatershow ‘De eerste Keer’, waarmee Clifton Braam momenteel langs een aantal theaters in Nederland toert, is ook een ode aan zijn overleden vader; radiomaker en moppentapper Harold Braam. Hij neemt een prominente plaats in de voorstelling, die teruggaat naar mooie en minder prettige momenten in zijn leven.

Met de voorstelling heeft Braam ook de professionele kant van theater maken in Nederland ontdekt. Voor hem een wereld van verschil. “In Suriname moet je alles zelf doen. Schrijven, repeteren, regisseren, reclame maken, boekingen doen en zelf naar de belastingen gaan. In Nederland is het anders. Alles wordt voor je geregeld”. Je hebt een management dat zorgt voor eten, een roadmanager die ervoor zorgt dat je kleedkamer met je spullen in orde is, een technicus en je geeft in samenspraak met je regisseur aan wat je wilt. Het enige wat jij moet doen, is zorgen dat je gaat knallen”, vult hij aan

Dit stukje professionalisme mist Braam in Suriname. Vandaar dat hij ervoor heeft gekozen om zijn debuut in Nederland te laten plaatsvinden. Clifton Braam is tot en met 29 oktober in de Nederlandse theaters te zien.

Bekijk ook:

3 REACTIES

  1. In Nederland zwerven de aasgieren altijd rond een artiest om het grootste gedeeelte van de opbrengst in te pikken. Dat heet Prefessioneel Management.


    Maak melding

  2. L. Koek, de Nederlandse aasgieren, het z.g.n. professioneel management, pikken het grootste deel van de artiest zijn opbrengst in, de Surinaamse aasgieren, de Surinaamse regering, plukken de hele bevolking, uitgezonderd zichzelf, hun vrienden en familie kaal. Clifton Braam doet er daarom goed aan, alles wat hij in Nederland verdient, niet naar Suriname over te maken, maar op een Nederlandse bankrekening te storten. Boefdraad, Rusland en Bouta stellen ons gerust dat ons buitenlands geld veilig is op een Surinaamse rekening, maar dit tuig is niet te vertrouwen, het kan zomaar dat ze je morgen verplichten je spaargeld tegen een door hen vastgestelde koers in te wisselen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.