Verdwenen hulppakketten: vijf Surinaamse militairen vast

66

PARAMARIBO, 14 okt – Vijf militairen zijn aangehouden voor verduistering van sociale hulppakketten. Dit meldt de Surinaamse televisiezender STVS. Er zijn ook twee burgers aangehouden. De aanhoudingen volgen op een actie van de militaire politie.

Op een adres in Paramaribo zijn grote partijen toiletpapier, badzeep, kippenvlees en rijst aangetroffen. Het betreft waarschijnlijk een deel van de pakketten waar president Desiré Bouterse het recentelijk over had. Volgens het staatshoofd zijn hulppakketten weggemaakt. De overheid is onlangs begonnen met het uitvoeren van hulpprogramma’s voor burgers. Het betreft personen die het zwaarst lijden onder de crisis.

Bouterse deed zijn onthulling tijdens een toespraak in OCER, het partijcentrum van de regerende NDP. Hij vindt het niet kunnen dat hulppakketten voor noodlijdende groepen niet aankomen waar het moet. Zijn uitspraken stuitten op heftige kritiek van de oppositie. Een aantal parlementariërs van de oppositie hebben een justitieel onderzoek geëist. Ook is per brief gevraagd dat Bouterse uitleg geeft in het parlement.  

Bekijk ook:

66 REACTIES

 1. Hele goeie aktie. Hopelijk gaan er nog meer koppen rollen, waardoor er minder dieven rondlopen.
  Ga zo door totdat er een betere toekomst voor Suriname komt.


  Maak melding

 2. De militaire politie heeft wel juist opgetreden.Waarom kan het nu wel dat deze mensen opgeoffered kunnen worden.? Geen ndpers? Waar blijft de pg en de burger politie. Dikkertje zat boven op hun kop?

  Het voelt goed aan en de rechtvaardigheids gevoelens voldaam. Nu nog tot op te bodem onderzoeken. Dat gegraai moet stoppen. In vergelijking met de miljoenen was het maar klein grut.


  Maak melding

 3. Deze president heeft voor de zoveelste keer gelogen en het volk bedonderd. Hij zei onlangs toch dat zijn uitspraken verkeerd waren begrepen? Het is een goede zaak dat er verdachten zijn aangehouden. Jammer dat het OM deze voortvarendheid niet aan de dag legt bij de andere corruptieschandalen waar er voor honderden miljoenen is gestolen en/of verduisterd. De NDP toppers die in die kwesties als verdachten kunnen worden aangemerkt blijven buiten schot en worden in bescherming genomen door Bouterse . Die sribas worden wel opgepakt, maar die djakkis lopen nog vrij rond en gaan vrolijk verder met stelen vh volk.


  Maak melding

 4. Wat is er redactie WATERKANT waarom geef je niet aan dat hj ”zand erover ” had gezegd en de oppositie daarover viel, waarom zo een belangrijk detail eruit halen ….. ???
  Maar okay pres ‘had het niet zo bedoeld’ 😉


  Maak melding

 5. Vertakkingen van de roversbende bouta zit in alle geledingen van de maatschappij en dus ook de militairen.

  Niet zolang geleden moest je voor ‘oom’ agent een portie kopen alvorens hij naar een klacht van je wilde luisteren en op een oproep afging

  De hele sterke arm is bedorven. Van baijdnath tot de hulpagent en de militair.
  Enigszins te begrijpen, want dit beleid van de paarse rovers heeft ze gedwongen tot deze daad. Want ze lijden honger


  Maak melding

 6. Correct me if i’m wrong.Deze pakketten ik zie rijst,wc papier,kippenvlees zijn voor Surinamers die zwaar te lijden hebben onder de crisis.De andere pakketten die ook ontvreemd waren zijn pakketten voor school kinderen.Daar zei DDB in Ocer over dat hij weet hoe of wat MAAR daar mocht zand overheen.En dat het partijgenoten zijn die dat hebben geflikt.HET VERSCHIL TUSSEN HET STELEN VAN DE PAKKETTEN IS..deze zijn gestolen door militairen/burgers en de andere door ndp’ers??Onder druk van oa.de oppositie moest er wat gebeuren.In Suriname waait er altijd een gezellig briesje om een democratisch windje over het land te laten gaan heeft het tegen druk vannode.EN OOK DAN IS ER SPRAKE VAN KEUZES..WE ZIJN OOK EEN VOLK HE.En tot slot deze militairen hebben zich toegeëigend wat niet van hun was.Veel militairen hebben dat gedaan,stelen van het volk…maar niet een ieder hangt he.Laat de militaire politie oa. dhr.Graanoogst,jullie “president”oppakken en laten zij uitleg geven tav hun bezittingen en vermogen.Deze militairen willen ook een luxe/relaxte leven en ze zagen dat het wel tot de mogelijkheden behoorden.Goed voorbeeld doet volgen,slecht voorbeeld soms ook. Ik zeg altijd door voor een baas/overheid werken wordt niemand rijk.En toch lukt het velen in Suriname wel…


  Maak melding

 7. Hoi naamgenoot je bent er weer…Welcome back.Op vakantie geweest?Jij bent de Diana van de NDP he want dat merk ik gelijk aan jou taal en spraak.Misschien zal waterkant je goed doen en kan je straks je woorden netjes formuleren en kiezen.Ik heb het niet op dit forum geleerd maar van mijn ouders meegekregen.Het zat verweven in mijn pakket van opvoeding.Hoe meer ik jou soort tegen kom,hoe meer ik mijn ouders waardeer…laat de duistere,donkere kant varen en ga eens putten uit de betere ik van je.Dat zal jij ook hebben..heeeel diep van binnen.


  Maak melding

 8. Weet je, men staat niet stil bij de gevolgen van dit soort zaken.
  Laat mij het dus duidelijk stellen: ik vertrouw geen enkele Surinamer meer. In elke Surinamer zie ik intussen een potentiële oplichter. De hoofdreden voor mij om voorlopig niet meer naar Suriname af te reizen. Voor mij is voorkomen beter dan genezen. En dit zijn allemaal gevolgen van de klote regering van Bouterse. Om het netjes te zeggen: alleen kneuzen stemmen op een kneus.


  Maak melding

 9. DUS: Dilip sardjoe is de importeur en de Distributeur krijgt de straf. Klere klote leugens en dom domburgse scenario is dat.
  Ten 2de waarom eerst op de podium met die briesende kut smoel bekend maken en dan pakken..probeer die drugs barron zijn ezel kop te redden wat te redden valt. Klere zooi mededeling.


  Maak melding

 10. Als je bepaalde reacties leest op WKN dan gaat het erop lijken alsof er alleen in SWITI Sranan criminaliteit voor komt.Wel ik heb nieuws voor een X aantal van jullie.Hoeveel onschuldige slachtoffers zij er al gevallen tijdens de liquidaties en poging tot liquidaties in Nederland en met name Amsterdam.Ook het kraken van de pinautomaten en de verplaatsing van overvallen op winkels/bedrijven die nu verplaats is naar woonhuizen.Dit alles gebeurt in Nederland.En dan hebben wij het nog niet over de cybercrime die de Nederlandse politie niet onder controle kan krijgen.Probeer ook het nieuws in de UK,Duitsland,Belgie,Frankrijk en de rest van Europa te volgen en dan zal je merken dat dit niet alleen een Surinaams probleem is maar een probleem die alle landen TREFT.


  Maak melding

 11. Paraman, welke minister en waarom?

  Het zou zomaar kunnen dat de criminelen zand in de ogen is gestrooid door Bouterse. Hij zei toch? Zand erover. Ja over hun ogen. Deze kleine misselijkmakende dieven, schoffies, dachten dat ze vrij spel hadden. Als ze het zand uit hun ogen wrijven zitten ze ineens niet meer thuis. Hulde voor de mp!


  Maak melding

 12. zie hier weer het onderscheid, kruimeldieven die wel aangepakt worden, en al die gestolen miljoenen door Abrahams en consorten, blijven ongemoeid, met al dat gestolen geld, had je het hele Surinaamse volk een pakket kunnen geven, en straks met de kerst een kerstpakket.


  Maak melding

 13. Na 2 weken komt die criminele brulaap tot het besef wat hij met zijn benevelde brein heeft uitgebraakt in Ocer. Nu komt deze hypocriete gek recht lullen wat krom is.


  Maak melding

 14. @ Diana van de NDP en Damsco zijn één en dezelfde persoon …. dat merken wij inderdaad gelijk aan de taal
  en spraak. { ” een vorm van bi-sexualiteit???.”}.


  Maak melding

 15. Ray, er bestaat helemaal geen anti corruptiewet van de president, DOE heeft er alles aan gedaan om die wet behandeld te krijgen, maar dat was met Desi aan het roer niet te doen. Ray, jouw president wil de corruptie helemaal niet bestrijden, voor de show laat hij bij een paar armzalige militairen een paar pakketjes met veel trammelant ophalen, terwijl hij, samen met de Alibuxen, de Wijdenboschen, de Abrahamsen, de Misiekabas, de Sapoenen en de rest van het elitaire paarse tuig regelmatig samen proosten te Leonsberg wanneer ze weer eens gegraaid hebben uit de staatskas, die tegenwoordig alleen maar geleend geld bevat.


  Maak melding

 16. @Diana vrijdag 14 oktober 2016 om 07:52 uur.

  “Correct me if I ’m wrong. Deze pakketten ik zie rijst, wc papier, kippenvlees zijn voor Surinamers die zwaar te lijden hebben onder de crisis. De andere pakketten die ook ontvreemd waren zijn pakketten voor school kinderen.”

  Mee eens het is inderdaad een warrig verhaal.
  En dan hebben we ook nog de verjaardags-pakketten en de overzeese pakketten.

  De pakketten en dozen fabriek draait overuren.
  Strax hebben ze ook nog de Kerstpakketten 🙂 🙂

  Tenminste één ondernemer die winst maakt.


  Maak melding

 17. @NDP-MUNDO-IKKO

  “Als je bepaalde reacties leest op WKN dan gaat het erop lijken alsof er alleen in SWITI Sranan criminaliteit voor komt.”

  TJA, in Sranang wordt de Corruptie-Criminaliteit vanuit de politieke-Top, bevorderd en beschermd ! Dat is het verschil, meneer DONG DONG IKKO !

  Zie de NIET-vervolging van massamoorden, de NIET- vervolging van de TOP-NDPBOEVEN van Carifesta-gelden !

  Zie de NIET-vervolging van de POLITIEKE ROVERS van Gelden bestemd voor de Naschoolse Opvang van KINDEREN !

  CLAD-rapporten worden in de Vuilnisbak gedonderd door de LEIDING van het Land !

  REKENKAMER is NIET IN WERKING, MAG NIETS ONDERZOEKEN !!!

  PG is onder CURATELE van de Machthebbers !!!!!

  BESTE DONG DONG MUNDO, DAT IS HET VERSCHIL TUSSEN SRANANG en de REST VAN DE WERELD !!!

  ZAND EROVER, ZEGT DE MACHTHEBBER !!!! TJA


  Maak melding

 18. Zoals hun paarse roofzuchtige lijder en paarse gangster elite, zo het oerdom paars volk. Moorden, roven, stelen, bedriegen, alles wat met onrecht en leugen te maken heeft vertegenwordigd de nationale dieven partij, van lijder tot paarse straatzwerver. Oerdomme paarse idioten en zomnies hebben zijn te beklagen door hun oerdomme stomme keuze om te stemmen op lijders vol bloed en onrecht aan hun handen. Na wang mpp partij.


  Maak melding

 19. Zand erover?
  Te joe e go beri wan sma dan doe je ook zand erover tok
  Woeha watte bedoeld de pres nu eigenlijk?.
  Niets aan doen of wel wat doen en daarna zand erover


  Maak melding

 20. Ik dacht dat we het hadden over gestolen SCHOOLPAKKETTEN voor KINDEREN,
  ik wist nooit dat kinderen ook kip,badzeep en rijst op school gebruiken.


  Maak melding

 21. Ik hoor iemand roepen wie schuldig is moet hangen , ik moet aan Misiekaba denken , if a schuldig dan a musu stroto ja. En vervolgens keurt deze landverrader een amnestiewet goed.
  Paraman normaal gesproken is aan de rechter om straf te bepalen , maar hier zie je dat een paar kleine jongens worden opgeofferd ten voordele van die grote jongens. Waarom is er nooit een strafrechtelijke onderzoek gedaan naar de vermeende corruptie van Ramon Abrahams, I, Graanoogst , Jozefzoon ?


  Maak melding

 22. Dag valse @RAY,wanneer ga je leren je eigen nick te gebruiken!?Zo ga je een strijd niet winnen!!

  En nu ik de echte RAY,

  Zo ,de pakketjes van de Ocer gangers zijn gestolen?!
  Wat?!Lost en found bij hun eigen mensen?!
  Hahahahaaaaaa…wat een toestand ,,geen subsidie meer voor de Ocer gangers..hahahaa..dit wordt burger oorlog onder de ocergangers. onderling!!


  Maak melding

 23. @Echte nationalist
  Hahahahaaaa…
  Nu de ocer gangers het zwaarst te lijden hebben maken ze misbruik van hun kinderen!!!Ze gaan niet naar school met de bdoeliung voor educatief onderwijs,nee ze gaan naar school om paketten voor ma en pa te hosselen !!


  Maak melding

 24. Waarom worden de negatieve berichten over Suriname altijd vergeleken met de negatieve berichten over Nederland
  en andere Europese landen?
  Is het de bedoeling om met de mantel der liefde alle lelijke berichten over Suriname te bedekken.
  Criminaliteit komt over heel de wereld voor, maar begin eerst de criminaliteit in eigen land hard aan te pakken en kijk pas dan naar andere landen.
  Dit gedrag is heel erg zwak!!!


  Maak melding

 25. Ik heb een vraag die weinig tot niets te maken heeft met dit artikel, maar door de opmerking van Mike hierboven:
  “het zijn allemaal boeven” heb ik besloten hier mijn vraag te stellen
  Wie weet of het volgend waar is:
  Nederlander(s) van Surinaamse afkomst veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf in Su of in Guyana.
  Ik heb dit woensdag 12 oktober gehoord. Maar weet niet of het waar is.
  Ik wil ook wel uitleggen waarom ik dit wil weten, maar het is niet van belang voor de vraag. Voor mij is het wel van belang


  Maak melding

 26. Oerdomme ndper’s hebben gekozen voor deze paarse moordvloek. Die paarse debielen, idioten en dwazen stemden op een moordenaar. Do ka. Zelfs een wc worm is van nature wijzer dan de na dagoe parasieten partij oeromme aanhangers. Wahahahahahaha


  Maak melding

 27. Vanuit de NDP wordt malafide gedrag gefaciliteerd. Ze hebben een paar kleine sibras gevangen en de grote anjoemaras- de grote roofvissen die blijven allemaal buiten schot. Omdat de Abrahamsen, Graanoogsten, Alibuxen tot de top van de NDP horen. Die hebben allemaal een vrijbrief gekregen om te roven.
  In Suriname als je niet op straat wordt beroofd door de kleine, harde crimineel dan wordt je dan legitiem geript door de Staat.


  Maak melding

 28. Bouta wist exact waar en bij wie gezocht moest worden!! Hierin is hij kampioen!!! Soort kent zijn soort!!!!

  Wiep-Ding mars!! en jokro ding!!!


  Maak melding

 29. DESI LEY,

  heeft een NIEUWE VERKLARING UITGEGEVEN via LIMBOLINA,

  Wij hebben DESI VERKEERD BEGREPEN, HIJ HEEFT HET NIET GEHAD OVER GESTOLEN PAKKETTEN, HIJ BEDOELDE DAT PAKKETTEN IN DE FREEZER GEPLAATST WAREN, IPV DEZE UIT TE DELEN !

  MAAR, NU ZIJN DE VOLGENS DESI-NIET-GESTOLEN- PAKKETTEN INDERDAAD, GESTOLEN EN WEL, TERUGGEVONDEN DOOR DE MILITAIRE POLITIE !!

  ALWEER EEN NIEUW STAALTJE NDP-LOGICA !!!

  NET ALS HUN NDP-REKENMETHODE, 1 + 1 = 3
  TWEE SRD VERDIENEN en DRIE SRD UITGEVEN, heeft geleid tot het FAILLISSEMENT VAN SRANANG !!!!!


  Maak melding

 30. Mathoera lult over criminaliteit der eigen zoon heb iemnd dood gereden zonder rijbewys in su na dien is hy nr ned gestuurt.kyk nr je zelf en lul niet over een ander want de jouwe is ook niet beter


  Maak melding

 31. SRANANG het Land van de WERELDWONDEREN

  GELD en GOUD in de Kluis van de Centrale Bank van Suriname VERDAMPT !!! NASA doet ONDERZOEK !!!

  RUIM DRIE MILJARD door DDB gedrukte en uitgegeven ONGEDEKTE SRD-Bankbiljetten,VERDAMPEN OOK !!!

  PAKKETTEN voor ARME SRANANGMANS zijn helaas GESTOLEN OF IN DE VRIESKAST bewaard, maar zijn tegelijkertijd ook VERDUISTERD en-of VERDAMPT !!!

  HERI SRANANG NA WAN WERELDWONDER, HIER MOET GELD-VALUTA UIT TE HALEN ZIJN !!!!!!!!!!


  Maak melding

 32. THE DALTONS TIME: ER WORDT BIJ HET LEVEN GESTOLEN TIJDENS DIT KUMAKOISI BEWIND.

  CARIFESTA
  NA SCHOOLSE OPVANG
  DE RAMON CASE DIE ZIJN WEERGA NIET KENT.
  DE CASSAVE FABRIEK VAN LAFFING EN ZIJN EEGA.
  DE VELE MILJOENEN DIE ZIJN GEGAAN RICHTING DE CONSULTANTS VAN:

  HET WANICA ZIEKENHUIS
  DE DINO SPOORLIJN
  DE HUIZENFABRIEK

  HET GOPIE SCHANDAAL
  SCHOOLPAKKETTEN DIE SLECHTS VERDEELD WERDEN AAN PAARSE LOYALISTEN.

  EN NU DIT SCHANDAAL???

  O JA MONETAIRE EN GOUD RESERVE DIE VERDAMPT IS.


  Maak melding

 33. @DOMME PAARSE HERMIEN,

  Qoute:

  Mathoera lult over criminaliteit der eigen zoon heb iemnd dood gereden zonder rijbewys in su na dien is hy nr ned gestuurt.kyk nr je zelf en lul niet over een ander want de jouwe is ook niet beter

  HET IS NIET DE ZOON VAN MATHOERA MAAR VAN EEN (ONDER) INSPECTEUR GEWEEST DIE IEMAND HEEFT DOOD GEREDEN.

  JIJ BENT TOCH DIE VRIENDIN VAN DAMSCO: JULLIE STAAN NUMMER 1 OP DE PAARSE DOMBO HITLIJST.


  Maak melding

 34. @ Henry,

  Klopt wat je zegt. Een zoon van een ander politie inspecteur heeft een echtpaar en hun ongeboren doodgereden.
  Mijn ouders waren toen met vakantie in Suriname en deze zaak was toen het gesprek van de dag.
  Deze dodelijke aanrijding heeft zich een aantal jaren geleden voorgedaan.


  Maak melding

 35. @Jiyani,

  Ik stoor mij enorm aan figuren als DOMME PAARSE HERMIEN en haar VRIEND DAMSCO die een na de andere DOMME BEWERINGEN hier debiteren.

  Van dit soort KUMA LOVERS moet de Nationale Dieven Partij, sorry de Nationale Devaluatie Partij, het hebben.

  De KUMA LOVERS ZIJN IN DOMHEID NIET TE OVERTREFFEN.


  Maak melding

 36. Ik kan mij totaal niet storen aan deze twee.
  Maar ik kan dit makkelijk zeggen, want na een of twee keer hun posting te hebben gelezen, heb ik besloten dit niet meer te doen.
  Ik heb dus ook geen idee waar zij het over hebben.
  Misschien kan je dit, selectief lezen, ook toepassen


  Maak melding

 37. President Bouterse heeft bewezen van het corruptiefaciliterende beleid af te willen stappen
  De president van Suriname, Zijne Excellentie de heer Desiré Delano Bouterse, heeft binnen een week inderdaad bewezen van het corruptiefaciliterende beleid af te willen stappen. A wan draai anu pari a boto inderdaad! ‎Dat is ten zeerste toe te juichen! De dieven die hij in Ocer aanduidde, zijn gepakt.
  Meneer de president alsnog van harte gefeliciteerd met uw verjaardag en mijn welgemeende complimenten voor deze stap. U bewijst ons als volk dat wij u moeten blijven overladen met kritische noten, zodat u tot actie overgaat! Srananman laat dus vaker uw stem horen!
  Geachte president, ik verzoek u en met mij grote delen van de Surinaamse gemeenschap, om het niet bij deze ‘kruimeldieven’ te laten en schoon schip te maken bij de grote malversaties bij de Naschoolse Opvang die uzelf ‘nyang patu’ noemde en bij de onverantwoorde miljoenen van Carifesta!
  U zult merken hoe u wederom in achting zal stijgen bij vele van uw onderdanen. Wij feliciteren u met de stap die gezet is in het geval van de pakketten. Gaat u zo voort.
  Jammer dat u 71 jaar nodig had om waar te maken dat u hart heeft voor Suriname. Of zijn dit zandresten die onze ogen moeten raken? Ga het geld halen bij de boeven die het hebben gestolen in plaats van de door hen gemaakte gaten te dichten middels leningen. Bewijs aan de ‘strati man’ dat de wetten niet alleen voor hen zijn gemaakt.


  Maak melding

 38. @Pico,

  Ik denk dat je gelijk hebt hun flut postings maar niet meer te lezen. Het is toch een al en al BAGGER wat deze KUMA LOVERS schrijven.

  In ieder geval bedankt voor die tip!!!


  Maak melding

 39. Dit is een rookgordijn om de ontevreden gemoederen, die zich nu roeren te bedaren en de grote boeven buiten schot te houden. Bouta zou geloofwaardiger overkomen indien hij zijn corrupte vrienden,familie en partijleden aanpakt. De in het buitenland geparkeerde gestolen middelen van de staat terug brengt in de boezem van de staat. Dit is de oplossing voor de crisis in Su. Helaas een utopie. Time will tell.


  Maak melding

 40. Goede voorbeeld doet volgen; slechte des te eerder, dat hebben die militairen de andere bandieten gedaan !
  Neks no fout, dat baas lerie mi graboe sweef en tékie san yu mang.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.