IMF: situatie in Suriname erger dan voorspeld

73
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 12 okt – De economie van Suriname is in hoog tempo aan het inkrimpen. Volgens Daniel Leigh, functionaris van het Internationaal Monetair Fonds, is de afname van de groei erger dan aanvankelijk werd gedacht. Eerder was een negatieve groei voorspeld van twee procent.

Maar nu blijkt er veel meer aan de hand en het IMF wil daar een ernstig gesprek over. “Een van de meest belangrijke zaken due wij recentelijk hebben gedaan is onze voorspelling voor 2016 aan te passen naar -7 procent. Dit gaat dus duidelijk onderdeel zijn van onze Artikel-4 besprekingen. Wat zijn de grootste barrières om op te heffen”, zegt Leigh tegenover de Ware Tijd. Het einde van de bauxietwinning wordt gezien als grote boosdoener.

Intussen maakt het IMF zich wel zorgen. Veel Surinamers raken hun baan kwijt als gevolg van de verslechterende toestand. “Daarom is het belangrijk dat er meer geld wordt vrijgemaakt voor sociale uitkeringen, zodat de mensen die het zwaarst getroffen zijn, worden geholpen. Er moeten hervormingen worden doorgevoerd, waarbij de breedste schouders de zwaarste lasten dragen. Dan pas zullen we licht zien aan het eind van de tunnel”, aldus Leigh.

73 REACTIES

 1. Een extra belastingbox dus voor de rijkeren.
  Maar de heer DDB zal de dans ontspringen, want zijn miljoenen staan nergens geregistreerd, behalve misschien in Zwitserland en bij Obiang.

  Er is wel groei in Suriname, maar dan in de krimp.
  Bouterse heeft wel het IMF zover gekregen dat ze meer geld willen besteden aan sociale uitkeringen. Door de rijkere mensen op te brengen en ook door de Surineds die het land zullen bezoeken.


  Maak melding

 2. Het IMF is door Hoefdraad belazert en zet dat nu recht.

  Ook het IMF komt tot de conclussie dat het probleem niet ligt bij de prijzen en de markten maar bij de regering die van alles bij elkaar zwetst en droomt


  Maak melding

 3. “Er moeten hervormingen worden doorgevoerd, waarbij de breedste schouders de zwaarste lasten dragen. Dan pas zullen we licht zien aan het eind van de tunnel”, aldus Leigh.”

  Zegt dit niet genoeg. Er is volgens het IMF geen licht aan het eind van de Tunnel.
  Alles wat de regering vertelt is Bul Shit. Het IMF pruimt Boefdraad en Bouterse niet meer


  Maak melding

 4. @Ivanof Limburg,
  En wij vinden jouw de grootste strontvlieg op wkn.
  Heb je de verwarming al aanstaan.
  O ja zeker 2 jassen gedragen anders kost het stookkosten.


  Maak melding

 5. De prijs is hoog die de gewone man betaald, louter omdat een man persoonlijke problemen heeft met het buitenland lees Nederland en zijn strafvervolging voor moord en foltering in eigen land.


  Maak melding

 6. Lucht aan het eind van de tunnel.
  Wel welke tunnel die heb ik nog niet gezien.
  Misschien dat wij de Mexicaanse drugsbaron moeten vragen om een tunnel te graven want daar zijn ze goed in.
  En over 15 jaar is er misschien daadwerkelijk licht in de tunnel.
  Misschien dat Oom Bert die de lagere school heeft bezocht, maar niet doorlopen heeft eindelijk iets kan betekenen voor Suriname.
  Let wel dat hij niet zijn eigen graf hiermee graaft of wel ?.


  Maak melding

 7. Het IMF komt o.a. met de vraag wat de grootste belemmering is om hervormingen door te zetten (zie DWT) het lijkt mij duidelijk, dhr.Beterweter wil niet naar huis gestuurd worden en blijft de boel traineren,hij zal nu met de billen bloot moeten met z’n grote mond, het IMF wil helpen maar wel zoals het hoort.
  Wat een blamage , ook voor dhr.Hoefdraad.


  Maak melding

 8. Het IMF is dus niet zo’n koude koele kikker zoals wordt beweert.
  Het IMF is bezorgd over de precaire situatie waarin de suri-burgers zijn beland, en vraagt om meer sociale voorzieningen.

  “Dit gaat dus duidelijk onderdeel zijn van onze Artikel-4 besprekingen”.
  Dit artikel bestaat uit 50 punten, zie site, pffffffff, werk aan de winkel.

  Politiek, fascinerend!


  Maak melding

 9. IMF draait de duimschroeven aan van de graaiersklauwen van de paarse brulaap Bouterse en Hoefdraad. Witte mannen in korte broek hanteren geen “zand erover” mentaliteit. Het slaafse, lamlendige en apathische volk wordt de komende decennia financieel uitgeperst als een citroen.


  Maak melding

 10. De Paarse Kakkerlakken Met Garnalen Hersenen Waren Door Verstandigen Gewaarschuwd Dat Als Ze Voor DDB Hun Afgod Niet Het Slimste Jongetje Van De Mulo Zouden Kiezen, Zouden Ze Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht.

  Met DDB & De Gangsters Is Suriname Altijd Skeer, Of niet Dan? 3 keer skeer, nu weer!

  Hoe dom kunnen de paarse kakkerlakken en overlopers zijn?

  Ze zijn meer met hun enige eigen belang bezig dan met het (inter)nationale belang van Suriname en de Surinamers

  Ook De Overlopers Sapoen En Chitan, Celsius Waterberg Van BEP Zijn Gezwicht Voor Een Bordje Linzensoep.

  Zie wat er met de politieke partij Doe gebeurd Is, Die Ook In Dat Kamp Actief Was. Ook Zij Zijn Schuldig Aan de Huidige Situatie In Het Land.

  Toen DDB & De Rovers Na De Verkiezingen Van 25 Mei 2010 Regeermacht Kregen, Was Er Meer Geld In Kas Dan Suriname Van De Verdragsmiddelen Uit Het Koninkrijk Der Nederlanden En De Antillen Had Verkregen

  DDB, zogenaamde adviseurs, hebben geen kaas gegeten hoe deze crisis moet worden aangepakt. Ze Belazeren Het Volk, Ze bedriegen en liegen Tegen Het Volk.

  DDB En De Rovers Hebben Zichzelf Verrijkt, Srananpeople Skeer.

  Zie:
  – De Hele Economie, Prijzen In de (Super)Markten, Winkels, Benzineprijs Bij GowTu, Armoede In Het Hele Land, Geen Medicamenten, enz,

  Een Beker Gaat Zo Lang Te Water Tot Die Barst

  Een Volk Dat Honger Lijdt, Zal Van Zich Laten Horen.

  Sranansma Oe Wiki No?!

  DDB & Gang: “Oe Har A Dan!”Graatie!” DDB Is Bezig Om Zichzelf Aan Zijn Eigen Hoofdhaar Uit Het Moeras/Drijfzand Te Trekken.

  Er Moet Een Coalitie Komen Van Technocraten, Die Een Plan Maakt Voor Korte, Middellange, Lange Termijn. Sommige Doelen Zullen Gelijktijdig Moeten Worden Uitgevoerd En Anderen In Een Volgtijd. Dit om Suriname Weer Goed Op De Kaart Te Zetten En Er Hoop Is.

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Leigh pleit voor belastinghervorming. Gaat de regering daarin mee?
  Het zou zomaar kunnen dat er op goederen en diensten meer belasting moet worden geheven.


  Maak melding

 12. Alle rijken hebben hun mannetjes en vrouwtjes bij de belastingdienst. Bedrijven en particulieren ontduiken massaal. Rudisa van Dilip Sardjoe betaalt niet eens een twintigste van wat ze eigenlijk zouden moeten betalen. Alleen een waterdichte btw systeem zou Su meer belastinginkomsten kunnen bezorgen, maar als de regering transparantie en anti-corruptiewet blijft weigeren, schieten wij echt niets mee op.
  Mensen sterven hier door armoede. Ze kunnen geen gezondheidsverzekering meer betalen, geld is gewoon weg gezogen door inflatie. Als iemand in Nickerie ziek wordt en met spoed naar Paramaribo moet, moet eerst 1500srd voor ambulance opgehoest worden.


  Maak melding

 13. Er is wel degelijk een licht aan het einde van de tunnel. Echter, dat is het licht van een tegemoet komende trein!
  Of is dat de tram Paramaribo richting Zanderij?


  Maak melding

 14. Dit is maar het begin.

  Alle Su-Nederlanders komen jullie terug naar huis in Ned. en laat DDB daar stikken.

  En de zgn. toeristen (wij Su-Nederlanders) waar alle Surinamers op neer kijken gaan ook niet meer naar Su.

  Dan is het over met Su en DDB.


  Maak melding

 15. @KoosJe gilt als een hysterisch wijf net zoals bombelman met z’n knoflooksaus maar ondertussen is de koers al flink gedropped. Dus lul niet zo stom.

  Aldus Drs econoom Paul

  =================================

  Deze paarse malloot denkt dat Bouterse de problemen onder controle heeft.
  Laat 1 ding duidelijk zijn de gifbeker is nog lang niet leeg. De Imf heeft dat nog eens bevestigd.


  Maak melding

 16. Het is gedaan! De NDP heeft het licht van het land uitgedaan.Afgelopen

  Jacobus

  ============================

  Vrees dat Jacobus gelijk heeft. Het is over en uit.


  Maak melding

 17. De bende van killer bouta is 1e klas in manipuleren. Nu ook met de IMF. Boefdraad (schoonzoon en dief van waterhoofd bouta) vliegt business class, maar deze zika virus is ook door de mand gevallen bij de IMF.


  Maak melding

 18. Een walgelijk scenario om te kotsen in die smoelen van bouta en pan pang hoefdraad. Echt waar , rescpect van het volk wordt gedemoraliseerd door deze beestachtige wezens. Fuck dup.
  De IMF was vergeten bij te vermelden dat de status van Suriname een ZZ++ is, dat is super junk status. Klerelijers allemaal in de regering. Dat meen ik serieus .


  Maak melding

 19. Stuur geen pakketten en geld meer naar Su dan zal je zien hoe snel het gaat .
  jullie in Nederland helpen het systeem in stand te houden door
  dozen en geld te sturen . zo gaan ze nooit massaal de straat op want hulp komt toch uit Blanda ,.


  Maak melding

 20. Ja, Ja. De mensen die het zwaarst getroffen zijn, worden geholpen, en dat zijn de REGERING.

  Geen beleid, geen visie, ja wat wil als je niet gestudeerd hebt en het land gaat regeren.

  DAN STUUR JE HET LAND ECHT NAAR DE KLOTE!!!


  Maak melding

 21. Het IMF is op z’n PIK getrapt. Omdat Bouterse zei dat hij niet alles wat het IMF wilt, kan inwilligen en is de IMF daardoor betrapt op SOLITAIR gedrag. ZEER ONDEMOCRATISCH!

  Het zijn een stelletje AMATEURS bij het IMF. Want opeens zeven (7) i.p.v. twee (2) procent NEGATIEVE groei.

  Dan kan het NIMMER aan Suriname ofwel de Surinaamse Regering hebben gelegen, maar zijn ze bij het IMF DOMWEG een STEL DOMBO’S die niet beseffen waar ze het over hebben. Daarvoor is het verschil TE GROOT, die OPEENS (zogenaamd) wordt geconstateerd.

  De IMF heeft een GEDUCHTE CONCURRENT in de Islamitische Ontwikkelingsbank (IDB) die GEEN RENTE eist. En daar kan de IMF niet tegenop, ondanks hun VALSE BEWERINGEN, als het ze goed uitkomt.

  Ik ben BENIEUWD wat die Santhoki (lees: SANDOPIE) te LULLEN zal hebben, als Bouterse AFSTAND neemt van de IMF.

  Alhoewel, Santhoki (lees: SANDOPIE) staat onder curatele bij Mister KRANKZINNIG (Somo). Dus wat hij in z’n oren zal worden gefluisterd weten we binnenkort. De VHP – Valse Hoop op Paé-partij van Santhoki (lees: SANDOPIE) staat NU onder LIJDING van een GEESTESZIEKE-Paé. Wat vindt u trouwens van deze TOEVALLIGE vorm van VERBROEDERINGSPOLITIEK?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 22. Vanochtend mijn schoonmoeder aan de lijn gehad die vroeg om 2.850 SRD voor een nieuwe TV en ik kon geen nee zeggen dus wederom 400 euro naar Suriname


  Maak melding

 23. Ik kan niet zeggen dat ik ook maar enigszins verbaasd ben.
  Als de rente in de VS gaat stijgen wordt het niet één jaar -7%, maar meerdere jaren. Geen recessie, maar een depressie!

  Ik wist het en heb er vaker voor gewaarschuwd dat het IMF de huidige situatie en de toekomst te rooskleurig inschatte.
  Een voorbeeld:
  devaluatie van de SRD zou moeten leiden tot meer export (en minder import). Minder import is gelukt. Te duur om te importeren en het volk heeft geen geld en als ze het al heeft gaat ze op haar geld zitten, want de toekomst is te onzeker.
  Maar de verwachte toename van de export daar zat Su naast en het IMF ook.
  Waarom
  1. Het exportproduct is ondanks de devaluatie niet (veel) afgezet in het buitenland, omdat
  a. de (arbeids)kosten per eenheid product in SU in vergelijking met de concurrenten niet (veel) lagerzijn. Hierdoor is het product relatief nog steeds te duur!
  b. Er is geen vraag. Omdat er betere/goedkopere alternatieven zijn en omdat de landen waar Su naar exporteert wellicht te weinig inkomen hebben.

  Niet alleen het IMF zat en zit ernaast. Ook de beleidsbepalers. Laatstgenoemde groep kan je het minder verwijten, omdat zij te weinig kennis hebben. dat kan je hen moeilijk kwalijk nemen.

  Als de beleidsbepalers slim zouden zijn, zouden ze hier op waterkant vaker moeten zijn.
  Niet om aan de discussie mee te doen, maar om hun licht op te steken.
  Zo heb ik vaker gewezen op maatregelen in de belastingsfeer en tegelijkertijd!! subsidiëring aan de onderkant van de samenleving om te voorkomen dat de consumptie én productie helemaal stil komt te liggen.
  Conjunctuur werkloosheid wordt dan structuurwerkloosheid.


  Maak melding

 24. Do the Right Thing: “Het zijn een stelletje AMATEURS bij het IMF. Want opeens zeven (7) i.p.v. twee (2) procent NEGATIEVE groei.

  Dan kan het NIMMER aan Suriname ofwel de Surinaamse Regering hebben gelegen, maar zijn ze bij het IMF DOMWEG een STEL DOMBO’S die niet beseffen waar ze het over hebben. ”

  Nee hoor, Do the Right Thing, het ligt aan de amateurs van de IMF en vooral NIET aan de hooggeschoolde Bouterse en zijn bejaarde adviseurs..


  Maak melding

 25. Haha, ik kan weer lachen, dankzij the right thing:
  “Bouterse neemt afstand van het IMF”.
  Dit is zonder twijfel de grootste grap sinds waterkant bestaat.
  Het moment dat het IMF daadwerkelijk opstapt is Su helemaal verloren.
  De rente zal omhoog schieten naar ongekende hoogten.
  Bouterse kan slechts één ding doen:
  “ja baas, nee baas zeggen” hij zal alles moeten slikken en hij zal ook alles moeten slikken.
  Er is één oplossing: nog een aantal adviseurs

  De cijfers zeggen deze jongen ook niets.
  van -2% naar -7% over geheel 2016. Begrijp je wel wat er wordt geregistreerd en hoe? Aangezien je je verbaast over -7%


  Maak melding

 26. @Do the right Thing

  1. Het IMF werkt met de cijfers die Suriname produceert dus die zijn fout.
  2. De regering Bouterse is nu voor de zoveelste keer niet betrouwbaar gebleken.
  3. IsDB is geen concurrent van IMF en IsDB geld is niet gratis het is zelfs veel duurder omdat Halal lenen of wel Sukuk wel de winst uit het te financieren project haalt inplaats van rente te berekenen.
  4. IsDB wordt eigenaar van het gefinancierde project tot dat de laatste termijn betaald is. IsDB is gedurende die tijd ook de eigenaar van de Surinaamse inbreng in het project. Het laatste betekend laatste termijn niet betaald alles kwijt.

  Denkt u dat die lui van de IsDB gek zijn en aan liefdadigheid doen


  Maak melding

 27. @Do the right thing, volgens mij ben je van de plee pot gerukt.

  De islamitische bank is gewoon een commerciële instelling. Gratis geld bestaat niet idioot ! Als de IMF def. handen aftrekt van Suriname zullen de ratings bijgesteld worden. Vermoedelijk zal de islamitische bank zich dan ook terug trekken.

  Alles draait om betrouwbaarheid. Geen 1 bank geeft je zomaar geld.


  Maak melding

 28. Baas viert op 13 october zijn 71ste verjaardag, hij raadt zijn trouwe volgelingen aan hem geen cadeautjes toe sturen, ze hoeven HEM daarom niets te geven, al voelen ze een onbedwingbare aandrang dat wel te doen (‘ferberde siki no abi dresi’), maar omdat hij op zijn jaardag zijn liefde voor de ‘mofina wan’ toch niet uit het oog verliest, zegt hij dat zijn volgelingen alles wat zij hem wilden geven, kunnen storten op de srd, usd of euro rekening van het kabinet van zijn ECHTGENOTE (voor een goed doel natuurlijk). Als hieruit de ware liefde van Baas voor het Surinaamse volk niet blijkt, dan weet ik het ook niet meer.


  Maak melding

 29. Mie Gado oeng dédé staande now, wanneer zie ik een trein en de moderne driebaansweg naar zanderij.O God hoe wie zal dit nog meemaken, dino misschien??


  Maak melding

 30. Nu hoort Suriname het uit de MOND van ” the man himself, het IMF ” !!!!!

  Nu zijn Desiderius, de KORSAKOV- patiënt en immer BENEVELDE RADDRAAIER, omringd door zijn BENDE HANGBEJAARDEN én ” Gilly “, de immer ZWAAR HIJGENDE DROEFTOETER, aan zet om deze bevinding van het IMF tegen te spreken.

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 31. alibux droom komt uit
  langzaam maar zeker wordt su afhankelijk van het midden oosten
  ben benieuwd wat ze alibux hebben beloofd, dat hij koning wordt van su???
  ha ha ha
  net als die kut arabieren ghadaffi hadden beloofd dat hij koning zou worden en bij het arabisch koning huis zou gaan behoren
  alibux is achterbakse vuile hond


  Maak melding

 32. In 6 jaar tijd is ons land onder Bouta nu voor de 3e keer naar de financiele afgrond gebracht.
  Hulde, maar niet heus.
  Drie keer dezelfde fout begaan, kan geen toeval zijn.
  Het ligt aan onze regeringsleider en aan de mensen die hij om zich heen heeft verzameld.
  Het is geen doemdenken, het zijn gewoon de feiten.
  Ik zou willen, dat het anders was, maar dat is niet zo.
  Als het IMF ons in de steek laat, kunnen we het schudden.
  Dan draaien alle internationale geldschieters de kraan dicht.
  We kunnen heel simpel gesteld niet op eigen benen staan.
  Bereidt u voor op nog veel meer pinaren.


  Maak melding

 33. Shantoki is de schuldige dat IMF de geldkraan terug wil draaien.
  Deze man heeft op een slimme manier en met behulp van Nederland gebruik gemaakt van zijn connecties.
  Hij is naar Nederland gegaan om de situatie van Suriname te bespreken.
  Politieke figuren in Nederland zijn debat eraan.
  Jammer voor de Surinamers geen lening iedereen haakt af.
  En wat zien wij de koers gaat naar beneden.
  Dus baas had gelijk maar wij zijn der nog niet .
  De koers moet naar 6.50 dus even geduld.


  Maak melding

 34. Regering ex min isters, Farao al Bouta, reserve Farao Ad hin, DNA leden, ex DNA leden, Ka binetsleden betalen nog steeds geen belasting. Als zij zooo van Al Surinamya houden pas dan de belasting regeling aan en ga belasting betalen.
  GEEF HET GOEDE VOORBEELD!
  Problemen met IMF zijn de schuld van hun oud hoofd kopieerapparaten Gilmoremoney Boefdraad.

  Morgen kan iedereen bij het Ka binet van de Farao een volle fles Black Cat halen. Ka do van Farao al Bouta


  Maak melding

 35. @Koos

  Je bent zelf een malloot. En een hysterische ook nog. IMF is zelf degene die maatregelen af wil dwingen waardoor mensen niet meer kunnen rondkomen.


  Maak melding

 36. als ik je geld leen wil ik het terug
  als ik zie dat de geldlener alleen zichzelf verrijkt en een plan maakt met een waardeloze aanpak zou ik je ook geen geld lenen
  we moeten jullie bankrekeningen leeg trekken
  huizen/ auto’s enz in beslag nemen
  dat moeten we beginnen te doen


  Maak melding

 37. Pico:
  Beste Pico, het lijkt mij dat als het IMF niet de juiste gegevens aangereikt krijgt vanuit de overheid, dat het lastig inschatten is hoe het huishoudboekje van Suriname er precies voorstaat. Wij vermoeden (eigenlijk weten we het) al langere tijd dat o.a. Hoefdraad tot op de dag van vandaag werkt met een dubbele boekhouding. Naïviteit ten top bij Hoefdraad en consorten om te denken dat men er mee weg komt. Uiteindelijk moet de overheid met de billen bloot en kon het IMF niet anders concluderen dan dat ze een oor aangenaaid werd.
  waar ik het niet met jou eens bent is je zinsnede:

  Niet alleen het IMF zat en zit ernaast. Ook de beleidsbepalers. Laatstgenoemde groep kan je het minder verwijten, omdat zij te weinig kennis hebben. dat kan je hen moeilijk kwalijk nemen.

  Hier kan toch geen sprake van zijn! Ik neem het de beleidsbepalers behoorlijk kwalijk, zij behoren de kennis te hebben! Hebben ze die niet dan moeten ze opzouten!
  Verder helemaal eens met je posting.

  Do the Right thing:
  Durf jij jezelf nog serieus te nemen?
  IMF dombo’s?
  Jij was natuurlijk het slimste jongetje van de klas!


  Maak melding

 38. Wahahahahahaha, waar blijven die oerdomme paarse stommelingen die dit gevolg hebben verdiend? Wanneer baas en trawanten een beroep op hen zouden doen om te staken met gratis bb met r, dan zou je die oerdomme idiote hore krijsen stree de foe stree. Maar nergens zijn die paarse idioten te bekennen waneer We Zijn Moe een oproep doet om hun lijder en paarse rovers ter verantwoording te roepen. Ze gaan liever roven, stelen en schelden op anti boutisten. Ma ondertussen, baas e poeroe ka gi heri volk en die oerdomme paarse paria’s maar zwijgen. Soso paarse ka e go kong moro. Ndp en lijder na paarse misdaad vloek sa deng verdien. Deng beng wani baas, wahahaha. Deng tjies baas, baas e poeroe letterlijk en figuurlijk ka nanga deng oerdomme aanhangers. Wahahahahahahahaahaha, heil didibri deng krijs olv Misisosoka en Stef Meje, baas zijn valse roofzuchtig wolven jn schaapskleren, rijk geworden met de bijbel in de hand. Soso ka e go kong, vol misdaad.


  Maak melding

 39. Suriname is nu veel armer dan Haïti

  Haïti krijgt nog internationaal hulp, Suriname zakt dieper in het moeras en geen land die er naar kijkt.

  Surinamers!, “U kent toch die paarse kakkerlakken, ja toch?”
  Ze mogen zich onder hun steen verschuilen, maar ze moeten met Baygon dood gespoten worden. Ze moeten met wortel en tak worden verdreven en zo snel mogelijk, ook de overlopers, Sapoen, Chitan, Celsius Waterber/ politieke partij BEP en de politieke partij Doe.

  Voor Politieke Partijen als:
  – Doe,
  – BEP,
  – NDP

  Geldt, eens maar nooit weer! Ze moeten voorgoed verdwijnen uit het politiek veld van Suriname evenals hun lijders en adviseurs?. Adviseurs. Me Mars! Wik Ding Njam Mi Raas! poepzakken! (lees goed sranan)

  De paarse kakkerlakken zijn gewoon Por pran soen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 40. Paul

  Natuurlijk ligt het aan de Imf. Je maakt je onsterfelijk belachelijk. Keer op keer verschuil je hier op wkn achter de paarse evangelie maar enig onderbouwing waarom Bouterse niks te verwijten valt is ver te zoeken. Je collega Boutisten doen ook niks anders. En maar blijven ontkennen en zaken bedekken met de mantel der liefde. Dus wake up.


  Maak melding

 41. En nog blijven iedereen zo rustig….har a dang…ga de straat op laat IMF zien dat jullie ballen hebben …om het land snel gezonder te krijgen waar een ieder bij gebaat is…dan elkaar maar vingers te wijzen….actie zo snel mogelijk…..


  Maak melding

 42. opsporing verzocht
  vermist : een labiel persoon die zich voordoet als econoom..
  hij is voor het laatst gezien bij de de ndp voedselbank in de Bijlmer.
  naar verluid was hij 24 uur geleden nog op wkn gesignaleerd.
  mocht u hem zien , benader hem dan niet persoonlijk.
  dit figuur is verbaal levensgevaarlijk.
  de dodelijke onzin die hij uitkraamt kan funest zijn voor je hersen cellen.
  signalement : kaal ,dikke buik , 155 cm lang of kort.
  alleenstaand , een groot hoofd met daar op prijkend een bril met jampotglazen .
  mocht u hem zien meld het ons dan even op waterkant dat rob g ,aka dr weet niets , aka paarse goebels , weer gesignaleerd is.


  Maak melding

 43. Onbekend@ jij ben de domste schrijver wat ik hier heb gelezen .

  Ga lekker Cocos bomen leren klemmen bij NDP ,meld je bij Abrahams of Graanoost of Hooghart .

  De Wereld heeft een gezamenlijke schuldenlast van 152 TRILJOEN .

  Deze recordschuld vorm een bedreiging voor de wereldeconomie waarschuwt de IMF

  Onbekend @ begin met NDP Regering af te lossen bij IMF
  152 TRILJOEN .

  Onbekend@ ga lezen wat een TRILJOEN is en TELLEN .

  Voor meer informatie Onbekend@ mail IMF of zie GRAFIEK IMF

  Onbekend @ je heb zeker Cocos water in je Hoofd ga mantelzorg werk doen bij Ocer meld je aan om Bruine Bonen te planten voor NDP

  Laat Limbo SRS Radio een nummer van Papa Touwtje voor je draaien .


  Maak melding

 44. @ Astaman
  Ik ben het met je eens.
  Ik bedoelde met te weinig kennis, gewoon dat ze niet capabel zijn, of (maar dat klinkt zo hard) : ze zijn gewoon te dom voor dit werk.
  Zij horen inderdaad dan ook op te stappen.


  Maak melding

 45. Oombert, ik weet niet of hij de domste is, maar hij staat wel hoog genoteerd.
  Er zullen nog reacties volgen in de trant van:
  het is de schuld van Nederland
  het is de schuld van de VS
  het is de schuld van de lage goudprijs
  het is de schuld van de lage olieprijs
  het is de schuld van Somo.
  Ach, deze figuren, die anderen altijd de schuld geven moeten er ook zijn, kan je ten minste nog lachen.


  Maak melding

 46. BOUTA en GILMORE IN KOOR :
  WIJ WETEN NIETS VAN HET DRUKKEN VAN RUIM DRIE MILJARD AAN ONGEDEKTE SRD-BILJETTEN !

  A NO UNU, VOLGENS MI NA IMF DRUK DENG BILJET !

  NONO, NA DENG WERELDMARKTPRIJZEN FU GRONDSTOFFEN, DRUK A ONGEDEKTE MONNIE !

  NA GILMORE BING BEWAAK UN MONETAIRE RESERVES, DANG FA DEN VERDAMP DANG ???

  FA UN GOWTU SREFI VERDAMP, DANG NA WAN SRANANG WERELDWONDER !!!!!!!!!!

  PS : Opa DESI, Architect van de FAILLIETE STAAT SRANANG !!!!!


  Maak melding

 47. Pico@Zo zijn de beleid medewerkers van NDP .

  Eerst van CBvS 1.2 Miljard USD laten verdwijnen door Boefdraad .

  En dan gaat de zelfde Hoefdraad 500 Miljoen USD lenen bij IMF

  Lagarde van IMF heeft ze op hun donder gegeven dat ze beter hun huiswerk moeten maken

  Hoefdraad wilde nooit luisteren naar Oppositie

  Hoefdraad moet nu alles in Engels beantwoorden naar IMF toe ,wie van NDP kan terug Rapporteren naar IMF in ENGELS .

  Men zeg ook de schuld van Abop maar Abop heeft ze geholpen met Amnestie .

  Zwendelaars zijn ze in NDP ik laat ze nu voor Lagarde van IMF laat men daar gaan uitleggen .

  Sedert 1975 heeft Suriname nooit GELD gevraag aan IMF

  Onder NDP gaat Suriname nu bedelen voor 500 miljoen
  USD


  Maak melding

 48. 2016 Is Republiek Suriname als bedelland in geschreven bij IMF door NDP Regering en Hoefdraad .

  Sedert 1975 heeft geen enkel Surinaamse Regering IMF hulp of lening gevraag .


  Maak melding

 49. Onbekend@ vraag Bouterse en de beleid medewerkers of ze weten wat 1TRILOEN USD is .

  2016 zijn wij bedelaars geworden onder NDP Regering .

  Wanneer NDP en Bouterse weg zijn ,zetten wij Kinderen van de zesde Klas Basis School die doen het 100x beter dan NDP ZWENDELAARS .


  Maak melding

 50. Onbekend, je kletst een eind uit je paarse nek, welk belang heeft Santokhi , heeft nederland en heeft de IMF erbij om Suriname kapot te maken, niets dus, bovendien dat kapotmaken Zijn Bouterse en Boefdraad en het andere geboefte al flink mee bezig o.a. door het niet nakomen van de afspraken die gemaakt zijn met het IMFen die waren echt niet eenzijdig, waarom zijn die niet openbaar gemaakt, door de regering en/of onderhandelaars, de schuld leggen bij anderen om je eigen tekortkomingen te verbloemen is waar ze erg goed in zijn bij deze paarse klotekliek, volk van het laagste allooi


  Maak melding

 51. @Onbekende

  Santohki, noch Nederland, noch een van de anderen hebben afspraken gemaakt met het IMF.

  Als je afspraken met het IMF niet nakomt heeft dat gevolgen. Zie maar wat er met Griekenland gebeurt is.

  You can fool them once but you can not fool them all the time


  Maak melding

 52. @onbekend
  Jij bent zeker zo’n betaalde pro Bouterse reet likker.
  Dus zo’n dumbo die liever lui is en niet denkt aan wat parasieten Bouterse en zijn bloedzuigers het volk aandoen.
  Ok nadenken doet bij jou pijn maar is geen reden om hier bulshit te verkondigen.


  Maak melding

 53. Mijn eerste reactie is; Opzouten met het IMF, IMF=VOC.
  De MOORDENAAR, de jarige Job. Maakt ons weer tot SLAAF via het IMF. Mensen let op je zaak!!!!!


  Maak melding

 54. Die arme mensen begrijpen niet in welk situatie ons land momenteel zit.Bouterse houdt het volk voor de gek en heeft zichzelf verrijkt met al die reserves van het land.Het is gewoon een ramp voor Suriname die veroorzaakt is door deze domme president die wij hebben.Het volk moet hem weg jagen en al zijn bezittingen verbeurt verklaren want hij is op een onrechtmatige manier eraan gekomen.Zolang Bouterse de president is van het land komt het nooit meer goed.Dat is mijn voorspelling.Surinamers zijn gewoon bang om in opstand te komen.Als het in het buitenland was dan was het anders.


  Maak melding

 55. Hermien@ Zelf kinderen van 6 de Klas Basis School doen beter dan deze Indiaanse President Bouterse

  Wanneer deze President weg is met NDP dan komen kinderen van 6de Klas.Basis School .

  Hermien@ hij doet het goed daarom gaat hij bedelen bij IMF OM GELD .

  Hermien@ Laat Limbo SRS Radio een nummer van Papa Touwtje voor je draaien.


  Maak melding

 56. HERMIEN help Desi met het DRUKKEN van ONGEDEKTE SRD’S , Dong Dong MIENTJE !!!!!

  Elke kip doet het beter dan deze CORRUPTIE-ZAND-EROVER-Opa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 57. als je ziet dat de Chinezen vertrekken dan weet je dat het over en uit is voor Su .

  Su zal uiteindelijk een provincie van Brazilie worden ,was in het verleden al voorspeld .


  Maak melding

 58. Twee Nederlanders gulden voor een Surinaamse gulden,
  Waar is de tijd gebleven 1975 Suriname werd onafhankelijk,
  Dat was een goede zaak ,maar een paar cowboys moesten er zonodig een puinhoop van maken, die bakkras zijn er nu uit en we zullen wel eens laten zien dat we het ook zonder die blanken kunnen .
  We vermoordden het interlekt en gaan de zaak even rEGELen.
  De gemiddelde opleiding van de coupe plegers is toen mavo.
  Misschien havo ,bouta sport instrukteur in het Nederlandse leger .later bevelhebber wat een lachertje.
  In 1965 waren er al figuren die brulde ,als die Hollanders niet oprotten gooien wij ze er wel uit .
  Verstandigen mannen het is zielig te zien hoe het uit gepakt heeft.jammer dat de surineds (uitzonderingen)daar gelaten .
  Zich Zo over Hollanders uit laten .
  Veel wijsheid en succes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.