‘Suriname moet naar eigen aanpak hangjongeren’

26

PARAMARIBO, 11 okt – Suriname moet naar een geheel eigen oplossing voor het hangjongerenvraagstuk. Dit zegt districtscommissaris Jerry Miranda van Paramaribo. Het drastisch optreden tegen jongeren die vooral na school in de binnenstad rondhangen, is niet meteen een optie.

De politie moest onlangs wel hardhandig optreden toen enkelen zich misdroegen in de omgeving van het Krasnapolsky hotel. Menige ondernemer klaagt ook wel eens over last. “Dat ding is een complex probleem. Hoe pak je dit aan?”, zegt Miranda tegenover de Ware Tijd. De kans bestaat nog altijd dat de grote massa voor problemen zorgt.

Criminaliteit zou er ook een dankbaar broeinest van kunnen maken. “Er staan jongeren daar van wie de ouders niet eens weten dat ze daar zijn”, aldus Miranda. Hij wil daarom ook ouders betrekken bij het bespreken van oplossingsmodellen. Ook de politie en de ondernemers zullen worden uitgenodigd. “Ik sta open voor alle mogelijke oplossingsmodellen vanuit de samenleving. Als het binnen onze mogelijkheden ligt, zullen wij ze uitvoeren.”

Bekijk ook:


26 REACTIES

 1. Daden moet er komen en geen pak pak!!!

  Weet Die Miranda niet, wat hij moet doen??? of moet iemand hem vertellen wat te doen en hoe ermee verder!!


  Maak melding

 2. Wil je ze weg hebben van de straat hoeken,dan moet de politie geregeld langs gaan en foto’s van de verzamelde nozems maken.
  Of vallen ze de politie aan of heffen ze de verzameling op.
  Als de mensen zoveel van een en zelfde mensen bij elkaar zien,voelen ze zich al geintimideerd.Zo is de Saramacca straat een weg die mensen als het even kan,vermijden.


  Maak melding

 3. Het is te hopen dat Miranda niet met zijn baas gaat brainstormen over dit probleem, want die zal wel voorstellen om zes voet zand over deze lastige jongeren te gooien, omdat hij nu eenmaal gewend is voor hem lastige problemen op die manier op te lossen; ‘zand erover en het probleem is uit de wereld’.


  Maak melding

 4. Die ouders van deze kinderen hebben zelf al genoeg problemen aan hun hoofd, dankzij de crisis, die deze paarse roversbende waar Miranda deel vanuit maakt, veroorzaakt hebben.


  Maak melding

 5. a@Salamander,
  Je lult als een ezel met een verstand van een varken.
  Wij hebben gewoon medelijden met je.
  Laat je nakijken en kijk eens in de spiegel en vraag je zelf af wat je in heel je leven voor Suriname hebt betekent.
  Als je een antwoord hierop hebt dan kan je verder.
  Het zijn zulke figuren als jouw die niet nadenken en klakkeloos de poepvliegen na doen.
  Jij behoort zeker tot die groep.
  Alles wat je tot nu toch gepost hebt is precies hoe je eruit ziet dus de achterkant van een varken uilskuiken gebruik je verstand als je die hebt.
  Heeft je overleden ouders jouw deze manieren bijgebracht ik denk van niet.


  Maak melding

 6. @ Sapoenie.

  Wie gaat dat betalen?
  De regering staat rood. Moeten het weer de hardwerkende Surinamers een internaat voor hangjongeren gaan bekostigen?


  Maak melding

 7. @ hermien,

  je vocabulaire heeft dezelfde inhoud als je IQ…nul dus. Maar ik verwacht van een bedrijfsongeval van een goedkope drugshoer langs de Waterkant niet zo veel en dat heb jij hiermee bereikt. Dus ik wens je vooral veel armoede, ellende en problemen in je kansloze, uitzichtloze bestaan. Verder ben ik klaar met je, aangezien ik geen 10 seconden van mijn tijd meer aan je wens te besteden. PUNT !!!!!!


  Maak melding

 8. Net een paar dagen terug in Nl, van een maand verblijf in Su, en heb me de laatste paar dagen toen de scholen weeer begonnen waren in Paramaribo mateloos lopen ergeren aan het ronduit onbeschofte en respectloze gedrag naar ouderen toe die ook van de trottoirs gebruik willen maken van een hoop jongeren in hun blauwe shirts, een aantal van hun hebben nog wel pijnlijke herinneringen aan het moment dat ze tegen mij als ex rugbyspeler van 110 kg aan liepen, het commentaar was in ieder geval niet van de lucht, maar daar heb ik maling aan,en ook zo fijn als je op het terras voor Krasnapolsky van je drankje denkt te kunnen genieten rond een uur of 12, ik snap echt niet dat daar veel harder tegen opgetreden wordt


  Maak melding

 9. Als burger van het land moet ik wel zeggen dat Miranda zijn resources niet uitgeput heeft. Hij kan wel bij ADEK hulp zoeken bijv.

  Als het publiek last heeft van de grote groepen jongelui (zoals de winkeliers die vermindering van hun verkoop zien) dan moet de overheid met een oplossing komen. Ze worden betaald om met oplossingen te komen en niet brutaal het terug te gooien op het publiek.


  Maak melding

 10. Miranda rooft nog steeds onder de paraplu van de paarse bende. Iedereen die de beschimmelde bejaarde waterhoofd bouta ondersteunt, mag van de killer onbeperkt roven en stelen anders wordt je door de killer bouta ontslagen.


  Maak melding

 11. Hangjongeren. Ik denk dat als ze zo gelaten worden ze tot gangs kan ontwikkelen en dan kost het meer geld om het problem op te lossen.

  Jammer dat de scholen geen gymzalen en sport velden hebben. Onder supervisie zouden ze gym en veldsporten kunnen beoefenen. Een soort naschoolse opvang.

  Grond is duur in de stad en gymzalen en sportvelden aanleggen kost geld. Maar het wordt nog duurder om gangs in de gevangenis op te sluiten.

  Zo meneer Miranda DC paarse man bouw gymzalen en sportvelden in Noord Paramaribo. Zo de hangjongeren kunnen hun energy kwijt op een gezonde manier. Investeer in de jongeren en toekomst. Ga bedelen bij ondernemers voor de jongeren als je man bent.


  Maak melding

 12. Een Bouta Jugend gruppe en NsDaP Jugendcamp oprichten.
  Of laat Herrenberg ze verhalen gaan vertellen over vroeger.
  Stuur Bessie Turf op ze af.


  Maak melding

 13. wat verlang ik toch naar de tijd van de Vrolijke Jeugd en oa de zwart witte VW (kever) en de agenten in bruin uniformen die ons achterna renden met de bullepees/balata…als wij op de hoek stonden


  Maak melding

 14. Deze man weet wel hoe hij een aanvraag om te demonstreren moet vertragen, maar om een paar kids aan te pakken, blijkt rocket science te zijn.

  Goed.

  Hier een paar ideeën;
  o Samenscholingsverbod in het centrum instellen.
  o Surveillance van de politie die vraagt om een id.
  o 1ᵉ Waarschuwing en een boete.
  o Bij de 2e waarschuwing, taakstraf, als ze het zo gezellig vinden in het centrum, dan kunnen ze meehelpen om de troep op te ruimen, tegels opnieuw leggen, zakkenrollers in de gaten houden.
  Het liefst in een oranjepak, doen ze hier ook.

  suc6


  Maak melding

 15. Er moet nu iets gebeuren in Suriname door armoede en geen werk gecreëerd Door deze ndp partij volk van Suriname kom nu op anders zijn onze kinderen de domste van de wereld Door deze honden bouta you ma …… val dood mang je houdt het hele land dom


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.